Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebardzobycmama wrote:U nas byloz 4.7na 6.4 i z 3,4na3,3 czyli tylko jeden zastoj sie powiekszyl kolejne usg mam dopiero za miesiac i jestem w kropce,nadal nic nie wiem ,moja lekarz nie odpowiedziala mi na pytanie czy leczymy,powiedziala ze teraz nie ma sensu na usg sprawdzac ze sprawdzimy w 30tyg.
i zaczynam sie martwic chyba.
A mowili ci czy beda to jeszcze w ciazy leczyc czy dopiero po porodzie?
Caro co do mojego gina to makabra jutro do niego dzwonie miałam tego nie robić zacisnąć zęby i szukać innego ale wczoraj się dowiedziałam od innej jego pacjentki która była właśnie wczoraj u niego na wizycie że umówił ją do siebie za 4/5 tygodni czyli co jednak będzie czy co bo aj już nic nie kumam ......
Co do wagi mojej córci to niestety przeraża mnie to no ale nie mam na to żadnego wpływua jeśli chodzi o obciążenie wczesnym porodem to wina wyników usg prenatalnego papp-a no i wywiad położniczy 4 poronienia problemu z pierwszą ciążą i w ogóle
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
madlene88 wrote:A tak w sumie doświadczone mamy odnośnie pampersów z tej seri New dray zaczynać id 1 czy 2 bo z tego co wiem to od 2-5kg a 2 od 3-6kg.MOze głupie pytanie ale może ta 1 bardziej dopasowana tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 20:15
madlene88 lubi tę wiadomość
. Małgosia 2017
Aniołki
0202oliwcia wrote:Ja mam 1 jedno małe opakowanie (tak na prawdę to chyba tylko do szpitala ) potem przenoszę córcie na dwójeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 20:18
-
madlene88 wrote:Aha no to spoko,to w 1 też się wyposażac w większej ilości niema co:)
. Małgosia 2017
Aniołki
Agnesqe wrote:Ciekawe właśnie jak szczegóły "oferty"
Bo powiem Ci, że 8 tysięcy za operacje porodu cesarskiego to nie dużo, gdzie jest potrzebny anestezjolog, cały "sprzęt" do operacji, płuższa opieka poporodowa, bo nie wychodzi się od razu po dwóch czy trzech dniach. No i ciekawe czy sala pojedyńcza
My u nas za poród naturalny mamy niewiele mniejszą cenę.
Sala na 100% pojedyncza i chyba te 4-5dni co potrzebne po cc są w cenie. Ale bliżej września wszystkiego się dowiemy i wtedy podejmiemy decyzję. -
madlene88 wrote:Hehe spoko jeszcze ich nie kupilam:) dobrze ze mam was bo planowałam 1 nakupic haha
. Małgosia 2017
Aniołki
Dziewczyny skoro już jesteśmy w temacie pampersów to mam do Was pytanie. Jak długo ubieramy maluszka w pieluchy 2? I ile mniej więcej sztuk może pójść. Pytam, ponieważ mam już 2 opakowania pieluszek Dada 2 (po 74szt.) i zastanawiam się nad zakupem tych Pampersów 2. Będę mogła wybrać te lepsze, ale nie wiem czy zuzyje taką ilość pieluch w tym rozmiarze
Doradzcie mi bo jestem w tym temacie blada
-
No właśnie czyli tych 2 możemy nakupic spokojnie? Zresztą co ja gadam lepiej kupić po paczce na start,bo jak się okaże że mała będzie mieć uczulenie,? z tym że na "pampersa" dzieci mają ponoć rzadko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 22:05
-
Gabisonka wrote:Dziewczyny skoro już jesteśmy w temacie pampersów to mam do Was pytanie. Jak długo ubieramy maluszka w pieluchy 2? I ile mniej więcej sztuk może pójść. Pytam, ponieważ mam już 2 opakowania pieluszek Dada 2 (po 74szt.) i zastanawiam się nad zakupem tych Pampersów 2. Będę mogła wybrać te lepsze, ale nie wiem czy zuzyje taką ilość pieluch w tym rozmiarze
Doradzcie mi bo jestem w tym temacie blada
Na początku około 7-10 sztuk dziennie idzie więc spokojnie możesz jeszcze kupić pampersy
Gabisonka, dżdżownica, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio czytałam że statystycznie noworodek przybierać powinien na wadze w pierwszych 4 miesiącach 125-225g tygodniowo,a wiec mamusie jak to się ma do rzeczywistości?? Czyli dajmy na to miesiąc ponad prawie kg!?! Hmm.. Jej jestem jeszcze taaaaaka zielona:)
-
W dwojkach trochę dzidziuś "pochodzi", miesiąc, dwa na pewno, więc licząc tylko 7szt na dzień to wychodzi nam przynajmniej 200 szt. Na miesiąc
Jedynek 1-2 opakowania powinny wystarczyć, tyle do szpitala, no chyba że będzie dzidziuś poniżej 3 kg, ale to też na chwilę, w wojskach też spokojnie już może chodzićmadlene88 lubi tę wiadomość
-
Ja w ogóle nie polecam kupowania pieluch "na zapas". Może się okazać, że np akurat waszemu dziecku dady nie będą pasować albo będzie miało uczulenie itp.
Mój synek nosił dość długo 1 bo one od początku były na niego za duże( urodził się 1950g 50 cm)...przesikiwał je notorycznie.
-
Gabisonka wrote:2016
bo na 2017 musiałabym czekać 3 miesiące
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51f4da91b7d1.jpg -
Barbie24 wrote:Piszecie, że po cesarce nie wychodzi się po 3 dniach? To ja wszędzie czytam, że jak wszystko dobrze to 3 dni i do domu wypisują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 04:06
Barbie24 lubi tę wiadomość
-
Siemanko laski dawno mnie nie było.
Ja dzisiaj mam decydujący dzień, dzisiaj mam badania, czy nie zrobilo sie rozwarcie i szyjka sie nie skrocila. Po tym badaniu lekarze zdecydują kiedy wyjdę. Takze trzymajcie kciuki zeby wszystko było super i zebym wyszla, najlepiej dzisiaj
Ewa25, nadziejastru, madlene88, Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość