Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) no ja z powodu że śpię już od jakiegoś czasu tylko na lewym boku, słabo śpię,niemow zasnąć męczy mnie ta pozycja, a dopiero 29tydz ech

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie obecnie są wasze brzuszki? Twarde, miekie czy jak? Bo ja od jakichś dwóch dni mam dosyć twardy, zwłaszcza jak stoję, jest mocno opięty. Oprócz tego nic mnie nie boli, czasem pociągnie, skurczy nie czuję. Sama nie wiem czy sobie wmawiam, czy jest się czym martwić. Ruchy czuję regularnie.
    Już jakiś czas temu tak miałam przez kilka dni, potem mi przeszło i teraz znowu. Tak się zastanawiam czy to może dziecko ma jakiś szybszy okres wzrostu i się wypycha?

Ja póki co śpię na obu bokach i plecach, generalnie próbuję na lewym, ale w nocy i tak się przekręcam, jak jestem za długo w jednej pozycji to mi cierpną kończyny. Budzę się zazwyczaj na plecach.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Dziewczyny, jakie obecnie są wasze brzuszki? Twarde, miekie czy jak? Bo ja od jakichś dwóch dni mam dosyć twardy, zwłaszcza jak stoję, jest mocno opięty. Oprócz tego nic mnie nie boli, czasem pociągnie, skurczy nie czuję. Sama nie wiem czy sobie wmawiam, czy jest się czym martwić. Ruchy czuję regularnie.
    Już jakiś czas temu tak miałam przez kilka dni, potem mi przeszło i teraz znowu. Tak się zastanawiam czy to może dziecko ma jakiś szybszy okres wzrostu i się wypycha?

Ja póki co śpię na obu bokach i plecach, generalnie próbuję na lewym, ale w nocy i tak się przekręcam, jak jestem za długo w jednej pozycji to mi cierpną kończyny. Budzę się zazwyczaj na plecach.
    mi sie czasem tez zepnie tu zaboli tam zakloje ale wczesniej czesxiej mialam twardyvteraz mam miekki ale moze dlatego ze jest spory i to tluszcz?

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów ja mam ostatnie dni dość mocno napięty brzuch, też mnie nie boli i mam wrażenie że chyba rośnie bo coraz mocniej mnie wypycha do przodu. Myślę że dopóki nie ma skurczy to nie mamy się o co martwić.

A tak wygląda dziś moja piłka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe21be87d68.jpg

patulla, pola89, E_w_c_i_a, aaniluap, madlene88, kiti, Dziobuś, Barbie24 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłyscie mnie :)
    Dżdżownica, śliczny brzunio, ja też mam mniej więcej taki, tylko, że Ty jesteś szczuplejsza ;)

dżdżownica lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    BurzaHormonów ja mam ostatnie dni dość mocno napięty brzuch, też mnie nie boli i mam wrażenie że chyba rośnie bo coraz mocniej mnie wypycha do przodu. Myślę że dopóki nie ma skurczy to nie mamy się o co martwić.

A tak wygląda dziś moja piłka :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fe21be87d68.jpg
    Ale piękny brzuszek ;) Taki zgrabniutki ;)

dżdżownica lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przy Was mam brzuch giga ;)
    Twardy brzuch może świadczyć o szybkim wzroście i brzucha i dzidzi, dzidzia też się czasami tak wypchnie, że nie wiadomo, czy twardy brzuch, czy to dzidzia, ale po chwili znika, więc dzidzia. Ciagniecie po bokach to raczej normalne i wynika ze wzrostu właśnie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny szary dzień.
    Co do spania, to ja śpię zazwyczaj na którymś z boków, ale ponieważ ostatnio bolą mnie biodra muszę czasem poleżeć na plecach i nie czuję wtedy żadnych dolegliwości.
    Dzisiaj w nocy obudził mnie ból brzucha i mdłości, Myślałam, że znów się czymś zatrułam , ale obeszło się bez wymiotów i teraz jest lepiej. Przesunęłam sobie jednak glukozę na jutro, bo się bałam, że jak Wam było po niej niedobrze, to mi może być jeszcze bardziej po tych nocnych mdłościach.
    Ja też czasem czuję, że mam bardzo napięty brzuch, ale innych niepokojących objawów nie mam. Jedynie jak się nachylam, to później często czuję takie napięcie w dole brzucha i muszę się położyć, albo usiąść.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam po te wyniki i na darmo, bo okazało się, że mocz do poprawki, ale nie wiem czemu, jutro muszę jechać jeszcze raz :/ Jeszcze zrobili też mi tam OB, chociaż nie chciałam i straszy pielegniarka, że takie wysokie, jak w ciąży sie tego badania nie robi...

Ja śpie na lewym boku, czasem na prawym, żeby lewa odpoczęła :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny dzień.

Ripley84 - super kolorki wózeczka.
    almaanies - no no wyprawka robi wrażanie :) Co do wózka - to dla mnie szary !

Ad spania staram się spać na bokach na wznak nie lubię więc nie ma problemu.

Brzucho też częściej miewam taki napięty.

dżdżownica - ale masz zgrabny brzusio. Ja to mam wielkiego giganta :( a dziś zastanawiałam się, że jak już urodzę Julkę to zaczynam składać na operację brzucha (już po Majce chciałam iść na usunięcie nadmiaru skóry - bo niestety takowa mi została).

Jak Was czytam to dochodzę do wniosku, że najwyższy czas iść na poddasze i wyciągnąć kartony w rzeczami dla małej. Posprawdzam co już mam i zrobię listę czego mi brak. To znaczy kosmetyki i pampki - takie rzeczy muszę pokupować ale przy okazji posprawdzam jak tam prześcieradła itd.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wczorajsze zamowienie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66e5b5b1de8d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9621df3bcf11.jpg
    A to w wcześniejsze z Rossmanna i Bepanthen z Allegro ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dd54e834776.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:28

Mika2009, Caro, almaanies, madlene88, kiti, Dziobuś lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że niezłe zamówienie było :)

Dziewczyny czy w ciąży można stosować altacet ? Od 2 dni boli mnie stopa(śródstopie) jest ciut napuchnięta, głównie boli mnie jak wychodzę po schodach. Nie mogę dotknąć nogi bo ból jest niesamowity. Pojadę zrobić sobie d-dimery i krzepliwość (choć ja już jestem na clexanie i acardzie więć nie sądzę żeby to było związane z krzepliwością)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:55

iv09mg7ynbajyosc.png

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po neurologu... mam zaswiadczenie do cesarki.... tragedia :( boje sie :(

6sutskjolve431gm.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

:(

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Boisz się cesarki? Ja tam się boję naturalnego :)

1JyDp2.png

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Boisz się cesarki? Ja tam się boję naturalnego :)
    tak boje sie komplikacji ze mnie uspia ze krwotok bede miala albo uszkodza cos i chodzic nie bede...
    pozatym mieszkam na 4p bez windy sama bede kto mi wozek zniesie? maz w pracy a ja sama nikogo na miejscu do pomocy i jeszcze pies z ktorym nie bede miala jak wyjsc i bedzie sie meczyl :( i chcialam po pol roku 2 dziexko

6sutskjolve431gm.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    tak boje sie komplikacji ze mnie uspia ze krwotok bede miala albo uszkodza cos i chodzic nie bede...
    pozatym mieszkam na 4p bez windy sama bede kto mi wozek zniesie? maz w pracy a ja sama nikogo na miejscu do pomocy i jeszcze pies z ktorym nie bede miala jak wyjsc i bedzie sie meczyl :( i chcialam po pol roku 2 dziexko

Ja również boję się sn. Choć prawdopodobnie będę też miała cc. Myślę, że nie taki diabeł straszny jak go malują.. Ale to głównie zależy od organizmu. Moja siostra jest po 2 cc, po drugim miała w domu 2 letniego Szkraba i dała radę. Ja mieszkam na 3 piętrze. A jeżeli chodzi o pomoc to planujemy aby Małż wziął 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tyg urlopu dodatkowo jak będzie potrzeba.
    Damy radę :**

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • patulla Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    Mąż może dwa tygodnie chorobowego na Ciebie dostać, to na pierwsze dni, chociaż tyle. No drugiego dzidziusia lepiej będzie jednak odłożyć w czasie trochę, ale na pewno dasz radę. W końcu jak trzeba to trzeba, to dla Waszego dobra.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Pojechałam po te wyniki i na darmo, bo okazało się, że mocz do poprawki, ale nie wiem czemu, jutro muszę jechać jeszcze raz :/ Jeszcze zrobili też mi tam OB, chociaż nie chciałam i straszy pielegniarka, że takie wysokie, jak w ciąży sie tego badania nie robi...

Ja śpie na lewym boku, czasem na prawym, żeby lewa odpoczęła :)

A nie bylo u was burzy ?:) ostatnio jak robilam badania to byla burza i jakis blad w komputerach mieli I tez mam mocz do poprawki

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajacnacud pocieszę Cię, że lepiej mieć zaplanowaną cesarkę niż gdyby miała w trakcie wyjść. Moja mama przez wiele godzin się męczyła ze mną po czym ostatecznie zrobili jej cesarkę, natomiast z siostrą miała umówioną cesarkę i mówiła, że o wiele lepiej wspomina drugi poród i też o wiele lepiej się czuła później.

dżdżownica, Caro lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ