Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
czekajacanacud1 wrote:tak boje sie komplikacji ze mnie uspia ze krwotok bede miala albo uszkodza cos i chodzic nie bede...
pozatym mieszkam na 4p bez windy sama bede kto mi wozek zniesie? maz w pracy a ja sama nikogo na miejscu do pomocy i jeszcze pies z ktorym nie bede miala jak wyjsc i bedzie sie meczyli chcialam po pol roku 2 dziexko
A to będziesz miała w narkozie? Komplikacje przy cc zdazaja się bardzo rzadko. Ja też będę sama z psem i dzieckiem i noworodkiem, ale damy radę. Nie stresuj się bo szybko dojdziemy do siebie i będzie dobrze :*
Cc nie wyklucza szybko drugiego dziecka. Moja mama miała cc i po 4 miesiacach już była znowu w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 13:43
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
mimoza wrote:Czekajacnacud pocieszę Cię, że lepiej mieć zaplanowaną cesarkę niż gdyby miała w trakcie wyjść. Moja mama przez wiele godzin się męczyła ze mną po czym ostatecznie zrobili jej cesarkę, natomiast z siostrą miała umówioną cesarkę i mówiła, że o wiele lepiej wspomina drugi poród i też o wiele lepiej się czuła później.
Zdecydowanie planowane cc to nie to samo co awaryjne. Nie jest tak organizm zmęczony i co najważniejsze powłoki brzuszne nie są tak spiete, cięcie jest bardziej precyzyjne, mniejsze i szybciej się dochodzi do siebie. -
dzieki za pocieszenie zawsze to jakos lzej ale moj gin nie lubi cc tzn zwolennikiem nie jest. ciekawe czy bedzie to kwestionowal? czy takie zaswiadczenie od neurologa(przy oakzji jest tez psychiatra) cos da? ja napewno jeszcze pojde do jednego neurologa na konsultacje
-
A ja ubranka poukładałam w komodzie już tydzień temu w taki sposób, ale jeszcze 2 razy będę układać (ponieważ 2 razy będę prać
)
Myślałam o tych przegródkach, ale te szuflady są zbyt małe, a i bez tych przegródek nie jest źle. Tylko rozdzieliłabym jakoś te body na długi i krótki rękaw, oraz śpiochy od bluzeczek
Tutaj tylko 2 z 6 szuflad
Pajacyki i body krótki rękaw oraz długi (rozm.56-68)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f056690cfc17.jpg
Śpiochy i bluzeczki, spodenki (56-68). Z tyłu są też skarpetki, ale one znajdą inne miejsce
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e98318d14807.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:16
dżdżownica, aaniluap, almaanies, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Czekając na cud, masz jeszcze kilka miesięcy, zeby przygotować się psychicznie do cesarki, będzie dobrze. Zresztą pisałaś, że ten neurolog jest średni, więc lepiej skonsultować.
Ja też się psychicznie nastawiam na cesarkę, której się boję, ze względu na przodujace łożysko. Wolę się potem mile zaskoczyć gdyby jednak się podniosło. Bo mimo wszystko chciałabym spróbować urodzić naturalnie, ale jak nie wyjdzie to trudno. No i też jestem zdania, że lepsza zaplanowana cesarka niż jakbyśmy się miały najpierw męczyć niewiadomo ile, a ostatecznie i tak trafić na stół.
Najważniejsze zeby dzieciaczki byly zdrowe i terminowe, a my się już jakoś wykurujemy;)
W ogóle mam dzis pecha, chyba mi się zaczyna zapalenie pęcherza. Tzn nie boli przy sikaniu, ale przy chodzeniu piecze i ciągnie. Taki ból jak właśnie przy zapaleniu pęcherza. myślicie, że mogę wziać urosept czy czekać aż się rozwinie? boję się, że jak pojadę do lekarza to mi od razu wpieprzy antybiotyk. Badania chciałam zrobić dopiero w przyszłym tygodniu, żeby być bardziej na świeżo.dżdżownica lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:dzieki za pocieszenie zawsze to jakos lzej ale moj gin nie lubi cc tzn zwolennikiem nie jest. ciekawe czy bedzie to kwestionowal? czy takie zaswiadczenie od neurologa(przy oakzji jest tez psychiatra) cos da? ja napewno jeszcze pojde do jednego neurologa na konsultacje
Teoretycznie zaświadczenia nie powinni kwestionować ale słyszałam wiele razy, że lekarz który Ciebie przyjmuje do szpitala stwierdzi inaczej i to jego jest ostateczna decyzja. I tego się boję najbardziej. Moja bratowa miała od okulisty że jej się rogówka odkleja ale lekarz w szpitalu stwierdził że to nie jest wskazanie do cc i rodziła naturalnie. Wzrok jej się pogorszył znacząco i musiała mieć operacje oka. Miała niestety tego pecha że zaczęła rodzic przed wyznaczonym terminem cc.
Także porozmawiaj że swoim lekarzem żebyś miała pewność że zrobią cc skoro musisz mieć. -
Gabisonka rewelacja
My jutro jedziemy odebrać komodę, bo kurier 50 zł a jest możliwość odbioru w sklepie za free.
Także najpierw poukładam wszystko a potem będę po kolei prałaa dziś się wzięłam za układanie papierów bo już w szufladach mi się nie mieszczą
Gabisonka lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:a co do wolnego to moj maz tylko max 2-3tyg dostanie a i to z wielkim bolem dupy
To i tak dobrzemój prowadzi firmę i z jednej strony dobrze bo zawsze może zostać w domu ale na dzień, dwa. A i tak milion telefonów będzie odbierał i siedział przed kompem. Gdyby zrobił sobie 2 tyg wolnego to już by mógł zwijac biznes
-
BurzaHormonów wrote:Czekając na cud, masz jeszcze kilka miesięcy, zeby przygotować się psychicznie do cesarki, będzie dobrze. Zresztą pisałaś, że ten neurolog jest średni, więc lepiej skonsultować.
Ja też się psychicznie nastawiam na cesarkę, której się boję, ze względu na przodujace łożysko. Wolę się potem mile zaskoczyć gdyby jednak się podniosło. Bo mimo wszystko chciałabym spróbować urodzić naturalnie, ale jak nie wyjdzie to trudno. No i też jestem zdania, że lepsza zaplanowana cesarka niż jakbyśmy się miały najpierw męczyć niewiadomo ile, a ostatecznie i tak trafić na stół.
Najważniejsze zeby dzieciaczki byly zdrowe i terminowe, a my się już jakoś wykurujemy;)
W ogóle mam dzis pecha, chyba mi się zaczyna zapalenie pęcherza. Tzn nie boli przy sikaniu, ale przy chodzeniu piecze i ciągnie. Taki ból jak właśnie przy zapaleniu pęcherza. myślicie, że mogę wziać urosept czy czekać aż się rozwinie? boję się, że jak pojadę do lekarza to mi od razu wpieprzy antybiotyk. Badania chciałam zrobić dopiero w przyszłym tygodniu, żeby być bardziej na świeżo.
Ja bym poszła szybciutko do lekarza z tym tylko zrób od razu posiew moczu i zobaczy czy masz bakterie. Mnie jak się zaczęło to lekarz dał receptę na roztwór do sporządzenia afestural i dwa dni później przeszło. Co do uroseptu się nie wypowiadam, ale i tak uważam, że nasze pęcherze ważne by jak najszybciej leczyć i wiedzieć skąd się to wzięło. Nawet lepiej do internisty jak ginekologa nie masz pod ręką, ale byle ten posiew moczu zrobić. -
dżdżownica wrote:Gabisonka rewelacja
My jutro jedziemy odebrać komodę, bo kurier 50 zł a jest możliwość odbioru w sklepie za free.
Także najpierw poukładam wszystko a potem będę po kolei prałaa dziś się wzięłam za układanie papierów bo już w szufladach mi się nie mieszczą
A jutro według OM zaczynamy 3 Trymestr
Jak ten czas leci
Z tego co pamiętam u Ciebie maluszek jest starszy niż z Om, można wiedzieć o ile?
dżdżownica lubi tę wiadomość
-
Gabisonka wrote:No to pewnie, że lepiej samemu odebrać
Jak ten czas leci
Z tego co pamiętam u Ciebie maluszek jest starszy niż z Om, można wiedzieć o ile?
Na początku był o 6 dni starszy, a na ostatnim usg o 5 -
chcebycbardzomama może i tak, burze jakieś były, ale nie lubię tak jeździć 100 razy w 1 sprawie
ale jak mus to mus
Jejku na 17:15 ide na ta szkołę rodzenia, a w ogole mi sie nie chce... przemokłam dziś, włosy to jakaś pomyłka po deszczu u mnie i w ogóle mam jakiś słaby humor! A deszcz leje i leje... parasolka wymiękka przy takiej intensywności, spac mi sie jeszcze chce, aż sobie kawe zrobiłam, a ogolnie nie pije przecież nawet... Wrr... Liczę, że chociaż na tej szkole będzie fajnie i się odmulę
Nawet nie zaczynam odliczać dni do przyjazdu męża, bo przeraża mnie toPies chyba wyczuwa mój wnerw i nawet nie prosi sie o 2 wyjście na dwór
wypiję kawę i z nim pójdę...
Oczywiście niech się nie udziela Wam mój humor
-
BurzaHormonów wrote:W ogóle mam dzis pecha, chyba mi się zaczyna zapalenie pęcherza. Tzn nie boli przy sikaniu, ale przy chodzeniu piecze i ciągnie. Taki ból jak właśnie przy zapaleniu pęcherza. myślicie, że mogę wziać urosept czy czekać aż się rozwinie? boję się, że jak pojadę do lekarza to mi od razu wpieprzy antybiotyk. Badania chciałam zrobić dopiero w przyszłym tygodniu, żeby być bardziej na świeżo.
Ja polecam FemiSept Uro. To taka mieszanka żurawiny, pietruszki i wit C. Do tego popijać żurawinkę. Ale ogólnie jak już piecze i ciągnie to może od razu zrobić szybko badanie albo posiew. Ja bez żadnych objawów miałam e-Coli w moczu i właśnie jestem po antybiotyku, a teraz biorę Furaginum żeby dobić dziadostwo.
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
dżdżownica wrote:Teoretycznie zaświadczenia nie powinni kwestionować ale słyszałam wiele razy, że lekarz który Ciebie przyjmuje do szpitala stwierdzi inaczej i to jego jest ostateczna decyzja. I tego się boję najbardziej. Moja bratowa miała od okulisty że jej się rogówka odkleja ale lekarz w szpitalu stwierdził że to nie jest wskazanie do cc i rodziła naturalnie. Wzrok jej się pogorszył znacząco i musiała mieć operacje oka. Miała niestety tego pecha że zaczęła rodzic przed wyznaczonym terminem cc.
Także porozmawiaj że swoim lekarzem żebyś miała pewność że zrobią cc skoro musisz mieć.
-
dżdżownica wrote:Na początku był o 6 dni starszy, a na ostatnim usg o 5
Ty i tak się nie przejmujesz tymi datami, bo CC ustalą Ci przed planowanym terminem porodu. Fajnie tak wiedzieć kiedy się dokładnie urodzi, chyba, że Twój synuś będzie się pchał przed zaplanowaną datą
-
Gabisonka wrote:No to pewnie, że lepiej samemu odebrać
Jak ten czas leci
Ja jutro mam 30 tydzień! Nie mogę uwierzyć i wobec tego zaczynam panikować przed porodem.. Biedny mój mąż który od 12 czyta moje wywody i obawy związane zarówno z porodem jak i macierzyństwem oraz rodziną i wychowaniem.. a gdzie jeszcze pracować musi bidak.. no ale cóż poradzę. Siedzę w domu, brzuch już wielki i dostaję do głowy.Gabisonka lubi tę wiadomość
-
Witajcie .. Ja własnie tez mam zapalenie pęcherza
i biorę dokłądnie to samo co caro . Jeszcze też troszke się wygrzewam , tzn wieczorem pod kołdrą, majtki bawełniane . ogólnie pomaga . Widze ,ze niektóre mamy tutaj mają mnóstwo już ubranek
ja jestem w trakcie zbierania , ja jużwszytsko chce mieć tak na miesiac przed porodem gotowe . A apteczkę juz kompletuje . sudocrem, emolium a na kikut Linoseptic;) Bardzo dużo mam go sobie chwaliło ;)wgl przydaje się tez do dezynfekcji ran czy cos
-
Gabisonka wrote:To podobnie, jak u mnie. Dlatego lekarz zmienił mi datę porodu na 9.10. Tyle, że u mnie mały wyprzedza wiek o ponad 1,5 tyg nóżkami, a brzuszek i główkę ma o 4 dni starsze
Ty i tak się nie przejmujesz tymi datami, bo CC ustalą Ci przed planowanym terminem porodu. Fajnie tak wiedzieć kiedy się dokładnie urodzi, chyba, że Twój synuś będzie się pchał przed zaplanowaną datą
Kiedy Wam zmieniali te daty porodu? Ja nie mam żadnej wpisanej w karcie ciąży ;/ Natomiast na pierwszych badaniach genetycznych wyszło mi, że 28 września, a teraz to wyprzedza o 3 tygodnie zarówno wagą jak i nóżkami. Brzuszka nie widziałam. Na połówkowych też było o półtora do przodu..Jak spytałam lekarza czy ma to znaczenie do terminu porodu to powiedział, że USG nie służy do wyznaczania terminu, a wyłącznie w wyjątkowych sytuacjach jak kobieta miała nieregularne cykle może być podstawą.. -
Dziewczyny moje kochane,ja za wszelką cenę chce naturalnie urodzić, bez cesarki. Mój mąż weźmie urlopu tydzień Góra dwa nawet niewiem czy dostanie 1,5 tyg. Niechce cesarki bo wiem że mi nich nie pomoże po niej oprócz męża
naturalny mam plan, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Moje maleństwo jest odczuwalne niemal o każdej porze dnia, a to w bok kopie a to wybrzusza tylek itp. Widzę w oczach jak rośnie brzuch... Tydz temu miałam jeszcze mały.
A może by jak to leci za kilka dni też wkrocze w 30 tydz dlatego czas najwyższy kupić wózek i resztę wyprawki. Niech maleństwa siedzą jak najdłużej w brzuszkach ale niech nie przesadza po terminie