X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieliśmy Maxi Cosi cabriofix bodajże, nie mieliśmy żadnych wypadków (na szczęście), jestem z niego zadowolona. Teraz jednak dokupie do niego bazę z izofixem, żeby nie męczyć się z zapinaniem pasami 😅 Z dwójka maluchów z tylu już musi być praktyczniej 😅

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Myślę, że każda z nas wie co dla dziecka jest dobre i nie ma co się przepychać czy ten wózek jest dobry a ten jest lepszy, czy fotelik tak samo jak i inne rzeczy.
    Ja chętnie dowiem się opinii od mam na temat co im się sprawdziło a co nie, ale nie oceniajmy się wzajemnie, tak samo nie oceniajmy ile kto na co wydaje.

Byłam na różowej stronie od 2014 roku i niejednokrotnie spotkałam się z opinią, że fioletowa strona nie jest taka fajna, że na późniejszym etapie właśnie zaczyna się takie ocenianie i średnią atmosfera, nie róbmy tego. Wspierajmy się jak do tej pory 🙂

Dokladnie, popieram 😊 Zaczyna się od wózków i fotelików, a potem zaczynaja się wjazdy na to, która jak będzie karmić / rodzic.

Każda robi jak uważa za słuszne, bo przecież każdej z nas zależy na dobru dziecka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 15:07

Angelka93, KalaW lubią tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja chyba zdecyduje się na mutsy miałam go przy 2 dzieci fajnie się składa super koła gondola duża. Dzisiaj syn zrobił mi śniadanie hot doga zjadłam po 10 min toaleta ja już nie wiem co jeść 🤦 mam ochotę na jedzenie ale co zjem to wymiotuję tylko owsianka zostaje w brzuchu 😂😂😂 lub kaszka manna. Ja mam teczkę i to wystarczy wolę kupić coś dla dziecka niż teczkę 😉 już nie mogę doczekać się prenatalnych mam dopiero 07.04

Też mam prenatalne 7.04 :) i też nie mogę się już doczekać <3

Kaarola, meraja90 lubią tę wiadomość

oar843r8382kexia.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meraja90 wrote:
    Dokladnie, popieram 😊 Zaczyna się od wózków i fotelików, a potem zaczynaja się wjazdy na to, która jak będzie karmić / rodzic.

Każda robi jak uważa za słuszne, bo przecież każdej z nas zależy na dobru dziecka 😊
    Dokładnie każda z nas będzie dla swojego dziecka najlepsza mama na świecie i czy ma wózek fotelik czy łóżeczko za tysiąc czy darowane :) najważniejsza jest miłość :)

Kaarola, meraja90 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodatkowych prebatlnyvh miała nie będę a usg mam 22.03 u gin na NFZ i 31.03 u gin do którego chodzę prywatnie.

meraja90 lubi tę wiadomość

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Mam nadzieję, że to jest to. Ale powiem szczerze że jak tu jestem tyle czasu to myślałam że może zrobią mi usg jamy brzusznej. Może to jelita i bym się nie musiała martwić. A tak to leżę tylko i łykam nospe k to cała diagnostyka
    Na usg jelita Ci nie wyjdą, musiałabyś kolonoskopię... nie martw się- nie robią dodatkowych badań, bo najprawdopodobniej nie widzą wskazań ku temu, ale wolą Cię mieć na obserwacji:)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Na usg jelita Ci nie wyjdą, musiałabyś kolonoskopię... nie martw się- nie robią dodatkowych badań, bo najprawdopodobniej nie widzą wskazań ku temu, ale wolą Cię mieć na obserwacji:)
    Na szczęście jestem już w domu 🙂

meraja90, Essencya lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Na szczęście jestem już w domu 🙂
    Hahah, musiałam nadrobić pare stron czytania 😂 cieszę się, ze już wróciłaś do domu :))

Angelka93 lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjopeja wrote:
    To masz cukrzyce ciążowa czy I ( jedynkę ), bo to dwie różne bajki ...

I jeśli o diety LC lub stricte Keto w ciąży są jak najbardziej na miejscu. Pod warunkiem ,że było się na nich przed zajściem w ciąże.
    Z ciekawości zapytam o źródło info ze dieta ketonowa jest ok w ciąży (nie mam na myśli badań na kobietach ciazarnych z padaczka) Nie miałam przyjemności widzieć badań na kobietach w ciąży stosujących ta dietę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 18:35

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Martek&M Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    No chyba nie mógł by być w sprzedaży gdyby zagrażal życiu dziecka. Ja też oczywiście myślę że najważniejsze bezpieczeństwo dziecka i tego nie neguje ale rodzic który nie kupuje fotelika za 1500 zł. Tylko daje mniej nie oznacza że jest gorszy jednego stać drugiego nie i taka kolej rzeczy a każdy chce dla swoich dzieci jak najlepiej i myślę że każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej ale jak mnie nie stać na fotelik za 1500 zł to niestety ale. Nie kupię i wcale nie czuje się gorsza kupię najlepszy z tych na który mnie stać :) my mieliśmy maxi corsi i jest ok :)

Nic samo z siebie nie zagraża życiu ale może nie należycie go chronić przez danej jakości materiały itp bo dlaczego takie tanie foteliki (rzędu 300pln) nie maja testów bezpieczeństwa czy testów zderzeniowych? Bo by je oblały lub uzyskały niska ocenę.

A są w sprzedaży bo producenci liczą ze ktoś kupi bo jak zobaczy cenę 800-100pln za fotelik to zrezygnuje. I kupi takie coś.

Tak samo jak ten Smart Kid Belt - sprzedawany jako nie wiadomo jakie cudo zamiast fotelika. A nie chroni przed niczym (bo fotelik chroni przed uderzeniem głównie) a to przypinka do pasów. No i da się sprzedawać wszystko.

Ja czyhałam na promke :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dokładnie każda z nas będzie dla swojego dziecka najlepsza mama na świecie i czy ma wózek fotelik czy łóżeczko za tysiąc czy darowane :) najważniejsza jest miłość :)
    I broń Boże nie twierdze ze którakolwiek z dziewczyn chce krzywdy czy nie dobra dla swojego dziecka. Ludzie często z niewiedzy czy pod presja podejmują jakieś złe decyzje które potem mogą skutkować tragedia.

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Kasjopeja Znajoma

Wysłany: 16 marca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Z ciekawości zapytam o źródło info ze dieta ketonowa jest ok w ciąży (nie mam na myśli badań na kobietach ciazarnych z padaczka) Nie miałam przyjemności widzieć badań na kobietach w ciąży stosujących ta dietę.

https://mateuszostrega.pl/podcast/podcast-3-dieta-niskoweglowodanowa-w-ciazy-dr-tomasz-dangel/

2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę wkładałam wysuszone pranie do kosza i nie zdążyłam zwymiotowalam na świeże pranie 🥺 mój mąż mówi że chyba powinnam to zgłosić już do lekarza bo to za długo trwa. Jestem już bardzo zmęczona jutro zaczynam 10 tydz

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję,że będzie nam dane spędzić razem czas do października...To jest jeszcze pół roku, więc dajmy sobie spokój z narzucanien swojego zdania na innych. Każdy ma inną sytuację w domu I każdy wie na co sobie może pozwolić, niestety żyjemy w takich a nie innych czasach,że wszyscy mysla,ze co jest "najlepsze" jest najdroższe... każda kobieta tutaj robi wszystko co jest w jej mocy ,żeby być dobra mama, najpierw walczylysmy o maluchy latami,więc nikt na pewno nie robi nic złego dla dziecka kupując wózek 3in1, fotelik za 300 zł czy od początku nie karmi piersią. Ile kobiet tyle historii życiowych,więc szanujmy się wszystkie nawzajem😊😊😊

meraja90, mf82, Gosia9, Mag91, Kasjopeja, szczesciara30, Kalina32, shadee, Dominika283 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja już nie mogę wkładałam wysuszone pranie do kosza i nie zdążyłam zwymiotowalam na świeże pranie 🥺 mój mąż mówi że chyba powinnam to zgłosić już do lekarza bo to za długo trwa. Jestem już bardzo zmęczona jutro zaczynam 10 tydz
    Myślę że powinnaś iść do lekarza, to nie powinno być tak że wymiotujesz cały czas.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2021, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Moni, nie czekaj tylko leć do lekarza, lepiej sprawdzic niż sie zastanawiać. Poza tym takie nadmierne wymioty mogą być niebezpieczne dla Ciebie i dziecka.

Mnie kluje w prawym boku, pewnie od zaparc, i ciągnie jak kichne. Taki mocny bol przez parę sekund. Pewnie od tego ze mam problemy z tymi zaparciami. Probowala ktoras z Was jeść po prostu błonnik? Bo coraz mniej rzeczy mi pomaga i szukam pomocy ;(

Mag91 lubi tę wiadomość

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:
    Moni, nie czekaj tylko leć do lekarza, lepiej sprawdzic niż sie zastanawiać. Poza tym takie nadmierne wymioty mogą być niebezpieczne dla Ciebie i dziecka.

Mnie kluje w prawym boku, pewnie od zaparc, i ciągnie jak kichne. Taki mocny bol przez parę sekund. Pewnie od tego ze mam problemy z tymi zaparciami. Probowala ktoras z Was jeść po prostu błonnik? Bo coraz mniej rzeczy mi pomaga i szukam pomocy ;(

Ja nabawiłam się zapalenia jelita w grudniu, prawdopodobnie od leków. Też miałam przy tym okropne zaparcia, dodatkowo przy tym pojawiła się krew po dwójce. Jadłam wtedy jogurty z probiotykami, owsianki, płatki z mlekiem, pieczywo z blonnikiem, jabłka, pij dużo wody, jedną szklankę od razu jak wstaniesz, zanim zaczniesz jeść śniadanie. Możesz sobie robić dodatkowo nasiadówki z rumianku, lub kory dębu. Mi to pomogło.

Kasjopeja lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zaparcia pomagają suszone owoce dodaje do owsianki. Ale siemię lniane słyszałam że też dużo daje. Moja gin chce mi dać leki na mdłości ale ja już tyle biorę masakra. Ale chyba będę musiała

Mag91, Agnieszka79 lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluu wrote:

Mi pomagały suszone śliwki ale od pewnego czasu już nie mogę patrzeć na nie. Staram się pić dużo wody, trochę pomaga

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się borykam z tym problemem od dawna a w ciąży jest jeszcze gorzej. Otręby polecam pszenne zacząć od 1 łyżki a docelowo 2 w ciągu dnia i dużo wody. Z owoców (bo na sliwki tez patrzyć już nie mogę) to jeszcze kiwi. Dodatkowo jakieś jogurty, maślanka i kefiry. No i rano przed jedzeniem ciepła woda z cytryną odrobiną miodu i imbirem bądź sama cytryna jak ktoś może. (Mnie dopada zgaga więc zaczęłam dodawać odrobinę miodu). Z suplementów to polecam LactinovaMama - mnie poleciła lekarka i jest lepiej.

oar843r8382kexia.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ