Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni, ja tez wymiotuję nawet do 7 razy dziennie. Cokolwiek zjem czy wypiję, to oddaję - odrazu, albo po jakimś czasie. Z jedzeniem, to nie jest duży problem, ale istnieje duże zagrożenie odwodnienia. Lekarz przepisał mi czopki przeciw wymiotom, bo tabletki zwymiotuję 🤷🏽♀️ Pomagają. Od 3 dni wymiotuję 3-4 razy. To już mały sukces. Jak nie poprawi się, to za tydzień mam się zgłosić do szpitala na kroplówki.
-
A właśnie miałam pytac jakie macie sposoby na 💩💩 😅 mnie też strasznie męczą zaparcia. Jedyne czego nie próbowałam to mielone siemię lniane, i śliwki suszone zalewane wrzątkiem na noc. Dziś trzeci raz wypiłam siemię i musiałam biec do toalety, więc to odpada, ale wypiłam tą wodę ze śliwek i zjadlam same śliwki i dopiero to mi coś tam ruszyło. Mam takie zaleganie, że ostatnio na USG jak gin próbował przez brzuch to widać było same zawalone jelita a nie dzidzię 🙈
-
Mnie rusza kawa/ coca cola (nawet ta zero) lub koktajl z truskawek na kefirze / zjedzenie pol koszyczka kiwi. Jeden z tych składników jest na stałe w mojej diecie codziennej 😅 W pierwszej ciąży tez miałam takie problemy i dokładnie to samo mi pomagało. Śliwek suszonych nie tknę, bo mnie brzydzą, siemię lniane na mnie niestety nie działało. Pociesza mnie to, ze przez wiekszosc ciąży będzie dostęp do świeżych letnich owoców, to może będzie moim jelitom jakoś łatwiej przetrwać 😅
Kasialudek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi to się spać chce jedynie brak okresu to jedyne moje dolegliwości a czasem cycko bolą zauważyłam że w drugiej ciąży szybciej mi brzuch rośnie ja ogólnie nie mam brzucha a teraz widoczny dlatego do pracy chodzę bardzo luźno ubrana sukienki bluzki żeby nikt nic nie podejrzewał a Wy macie już brzuszki ?
-
szczesciara30 wrote:Mi to się spać chce jedynie brak okresu to jedyne moje dolegliwości a czasem cycko bolą zauważyłam że w drugiej ciąży szybciej mi brzuch rośnie ja ogólnie nie mam brzucha a teraz widoczny dlatego do pracy chodzę bardzo luźno ubrana sukienki bluzki żeby nikt nic nie podejrzewał a Wy macie już brzuszki ?
-
Ja też w drugiej ciąży i już mam zdecydowanie widoczny brzuch. Spodnie mam zapięte na gumkę, ale lada dzień będę zmuszona przejść na ciążowe. Przed ciążą miałam oponkę, ale mimo to mocno widać...👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja w zasadzie od samego testu czuje się cała spuchnięta i widzę brzuszek. W poprzedniej ciąży jeszcze w 20 tyg mogłam udawać, ze nic tam nie ma, ale teraz chyba tak nie będzie. Jednak macica już rozciągnięta. Ale czuje się paskudnie, jest mi cały czas niedobrze i naprawdę modlę się o koniec 1 trym, bo ledwo żyje. A pracując i z 1.5 rocznym dzieckiem w domu to jest istna masakra takie zle samopoczucie.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja jestem w pierwszej ciąży ale kilku lekarzy mówiło mi że mam małą macice, więc sobie tłumaczę ze ona musi się szybciej zacząć rozciągać i dlatego widać. U mnie już w 8 tyg rodzina zwracała uwagę że już widać 🙂
-
U mnie nic a nic brzuszka
Ale to pierwsza ciąża a poza tym zawsze miałam brzuszek, więc myślę, że doczekam się dopiero koło 18-20tyg
A bardzo bym chciała szybciej.
Tak długo czekałam na tę ciążę, że będę się cieszyć i chwalić każdym dodatkowym cm.
Za to mąż w trakcie zastrzyków mi mówi, że mam inne spodnie nosić, bo widać, że mnie już uciskają... Ale ja tam nic nie widzę
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Dziewczyny doskonale rozumiem te z Was, które wymiotują i są już tym zmęczone... niestety u mnie to samo. Wymioty po kilka razy dziennie plus całodzienne mdłości. Dodatkowo pp południu robię się już bardzo zmęczona i większość czasu leżę bez sił na nic.. 🙁
-
KalaW wrote:U mnie nic a nic brzuszka
Ale to pierwsza ciąża a poza tym zawsze miałam brzuszek, więc myślę, że doczekam się dopiero koło 18-20tyg
A bardzo bym chciała szybciej.
Tak długo czekałam na tę ciążę, że będę się cieszyć i chwalić każdym dodatkowym cm.
Za to mąż w trakcie zastrzyków mi mówi, że mam inne spodnie nosić, bo widać, że mnie już uciskają... Ale ja tam nic nie widzę -
U mnie tez już brzuszek trochę widoczny, druga ciąża. Nie lubię opiętych bluzek w ciąży, jestem bardziej z tych ukrywających 😅 Póki co, jeszcze mieszczę się w moje oversizowe tshirty 🙈 mam legginsy ciążowe i chyba będę musiała kupić jakas luźna sukienkę i szersze koszulki 😅