Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Meraja gratulacje! Ciesze się z synka, ale po cichu zazdroszczę kobietki 🙈🙈
Za wszystkie trzymam kciuki! Dajcie znać po prenatalnych. Na pewno będzie ok.
Ja mam pytanie do dziewczyn, które przed ciążą miały stwierdzoną IO i brały metfromine. Jake wygląda u was teraz sprawa z cukrem? Byłam dziś na badaniach z krwi i mnie pielęgniarka nastraszyła że już dawno powinnam być pod opieką diabetologa...że to że mam dobre cukry naczczo nie znaczy że ogólnie krzywa wyjdzie dobra. A ginekolog kazał się uspokoić, że jak cukier jest teraz ok to nie ma sensu robić krzywej..no i zwariowałam.meraja90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, trzymajcie jeszcze proszę, bo są opóźnienia i na razie tylko pobrali mi krew na pappe. Staram się nie stresować, ale czuję, że już cala się pocę ze stresu... proszę jeszcze Was o dobre myśli 🙏🙏🙏
Gosia9, meraja90, Kalina32, Angelka93, Mag91, Gela093 lubią tę wiadomość
-
Miluu wrote:Dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki, trzymajcie jeszcze proszę, bo są opóźnienia i na razie tylko pobrali mi krew na pappe. Staram się nie stresować, ale czuję, że już cala się pocę ze stresu... proszę jeszcze Was o dobre myśli 🙏🙏🙏
i jak? i jak?
-
Hej dzieewczyny mogę na chwilkę? Co prawda mam termin na 27/28.09 ale postanowiłam się na chwilę wprosić bo widzę, że macie podobne problemy. Otóż dziś zaczęłam 2 trymstr ciąży.. ten piekny i szczęśliwy 😉a wraz z nim plamienie - brazowe jasno brazowe - tylko widoczne na papierze toaletowym. Krwi świeżej brak. Dolegliwości bólowych brak no chyba tylko ze stresu... Jutro ginekolog. Miałyście podobnie? Plamienia tez miałam w 8 tyg. Ciężko mi cały czas leżeć mając w domu prawie 3 latke. Poratujcie, bo do jutra oszaleje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 15:53
-
blama wrote:Hej dzieewczyny mogę na chwilkę? Co prawda mam termin na 27/28.09 ale postanowiłam się na chwilę wprosić bo widzę, że macie podobne problemy. Otóż dziś zaczęłam 2 trymstr ciąży.. ten piekny i szczęśliwy 😉a wraz z nim plamienie - brazowe jasno brazowe - tylko widoczne na papierze toaletowym. Krwi świeżej brak. Dolegliwości bólowych brak no chyba tylko ze stresu... Jutro ginekolog. Miałyście podobnie? Plamienia tez miałam w 8 tyg. Ciężko mi cały czas leżeć mając w domu prawie 3 latke. Poratujcie, bo do jutra oszaleje...
Hej ja też termin z USG 27/28 09 z miesiączki 1.10 też nie wiedziałam na której grupie się zaczepić ale na tej jest fajnie także polecam 🙈😊
Ja plamień nie miałam, ale tu dziewczyny mają różne przygody z plamieniami i krwiakami , zaraz Ci któraś poradzi
Zawsze słyszy się że niepokojąca jest krew taka żywo czerwona i w dość dużej ilości , a plamienia brązowe / brunatne mogą występować czasami nawet w dniach kiedy normalnie wystąpiłaby miesiączka -
Hej. Postanowiłam się przywitać. Długo zwlekałam bo zwyczajnie z tyłu głowy bałam się. To jest moja hmmm 10 ciąża to 4 porodu ( CC) na chwilę obecną oprócz standardowych boli kręgosłupa które nasilają się co ciążę i wraz jest ok. Obwarowana lekami oczekuje ciesząc się każdym dniem. Serdecznie pozdrawiam. Monia
Essencya, Mag91 lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Covid masakra, obdzwonilam całe trójmiasto brak terminu albo lekarz na urlopie. Znalazłam w końcu i na 01.04 więc szybko do lab zrobić badania.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Miałam iść ale okazało się że nie było daty wolnej a to trzeba max 13.6 tydz a u niej by był 14,3 więc zapisałam się w Gdańsku na badanie i odwołali. Ale mam pytanie przyszły badania Pappa-a i jest 1,410 a wolne bhcg 33.10 i nie mam pojęcia co to oznacza a wizyta prenatalna 01.04
-
Moni* wrote:Miałam iść ale okazało się że nie było daty wolnej a to trzeba max 13.6 tydz a u niej by był 14,3 więc zapisałam się w Gdańsku na badanie i odwołali. Ale mam pytanie przyszły badania Pappa-a i jest 1,410 a wolne bhcg 33.10 i nie mam pojęcia co to oznacza a wizyta prenatalna 01.04
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
-
muminka83 wrote:Hej. Postanowiłam się przywitać. Długo zwlekałam bo zwyczajnie z tyłu głowy bałam się. To jest moja hmmm 10 ciąża to 4 porodu ( CC) na chwilę obecną oprócz standardowych boli kręgosłupa które nasilają się co ciążę i wraz jest ok. Obwarowana lekami oczekuje ciesząc się każdym dniem. Serdecznie pozdrawiam. Monia
muminka83 lubi tę wiadomość
-
MichaLina wrote:Meraja gratulacje! Ciesze się z synka, ale po cichu zazdroszczę kobietki 🙈🙈
Za wszystkie trzymam kciuki! Dajcie znać po prenatalnych. Na pewno będzie ok.
Ja mam pytanie do dziewczyn, które przed ciążą miały stwierdzoną IO i brały metfromine. Jake wygląda u was teraz sprawa z cukrem? Byłam dziś na badaniach z krwi i mnie pielęgniarka nastraszyła że już dawno powinnam być pod opieką diabetologa...że to że mam dobre cukry naczczo nie znaczy że ogólnie krzywa wyjdzie dobra. A ginekolog kazał się uspokoić, że jak cukier jest teraz ok to nie ma sensu robić krzywej..no i zwariowałam.
Tak jak piszesz, prawidlowa glikemia na czczo nie oznacza ze nie masz cukrzycy bo przeciez jestes na merforminie. Moje cukry po odstawieniu metforminy ktora biore 6 lat moga wybić w kosmos, dlatego trzeba to sprawdzic jak najwczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 17:15
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
shadee wrote:dziewczyny, które zdecydowałyście się na testy genetyczne: robiłyście NIFTY czy SANCO bo widzę, że są dwie możliwości.
W Twojej sytuacji z bliznkakami musisz poczytac, ktore badanie bedzie wiarygodne i wiecej zbada.
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
nick nieaktualnyshadee wrote:i jak? i jak?
Wszystko super, bardzo ruchliwe, machało rączkami, połykało i wystawiało język:D cudowne malutkie, okazało się, że starsze z usg 13+1, przeziernosc w normie,ma prawie 7cm 😊 na 70% dziewczynka 😁❤ Dziękuję kochane za wszystkie kciuki i za wszystkie dobre myśli! 🙏❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2021, 17:34
baljov., Angelka93, meraja90, Gela093, Hopeful, Kaarola, Kalina32, Filcek, szczesciara30, Dominika283, Mlodamezatka lubią tę wiadomość