X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie gratuluję, Gosiu trzymasz się jakoś w tym szpitalu? Oby było dobrze i do domku. Ja odliczam dni do tego 01.04

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam Nifty pro, tydzień czekałam na wynik.

Byłam na prenatalnych, ale w sumie to muszę iść drugi raz za tydzień w środę, bo dzidzia jest 5 dni młodsza. Jedyny plus ze faktycznie przez chwile mogłam podejrzeć dzidzię jak pięknie się rusza 😅 Mam się nie martwić i wrócić, także cieszę się, ze te wyniki nifty dziś przyszły, bo jestem dużo spokojniejsza 😊 W sumie sprawdziłam jak to było z synem w ciąży i on tez był 5dni młodszy w stosunku do OM.
    Miło ze nie musiałam płacić za wizytę, skoro badanie nie doszło do skutku 😊

W środę idę do luxmedu po skierowania na kolejne badania krwi, mam nadzieje ze moje tsh już zostało ujarzmione 😅

Celia89 lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gela093 i KalaW baaardzo Wam dziękuję za podpowiedź. 180zl to faktycznie tragedii nie ma. Ja nie wiem jak ja szukałam to same powyżej 1000zl mi wyskoczyły. Juz wiem ze nie bede szukała i jesli juz to skorzystam z tego ktory Wy macie 🙈
    Ale ja sie wlasnie boje ze wpadne w panikę jak nie znajdę tętna... i tez tłumaczę sobie, że skoro mam tego świadomość ze tak moze byc to w sumie... nie wiem sama.

Niemniej dziękuję Wam bardzo <3

Gosiu trzymam kciuki!

Milluu jejku to wspaniale wiadomości!

Meraja bardzo fair zachował sie lekarz ze nie skasował Cię! :) mozesz byc spokojna, bo widzisz ze jest wszystko ok a w Twoim wypadku badanie prenatalne to bedzie formalność :) super :)

Kokoszka trzymam kciuki :)

Ja sie dowiedziałam ze moja kuzynka ma termin na 5 dni przede mną :) jestesmy w tym samym wieku i przeogromnie sie cieszę ze nasze dzieci tez beda w tym samym wieku :)

Dziewczyny oglądałyście wczoraj livea odnosnie badań prenatalnych? Na instagramie prof Wielgosia (od mamaginekolog)? Nie wiem czy jest jeszcze dostępny ale był GENIALNY! Rozwiał mnóstwo moich watpliwości. Wlasnie np kiedy najlepiej robić prenatalne, kiedy warto zrobić badanie DNA wolnego płodu, o rodzajach tych testów (nie tylko jest nifty i saneco), super! Zerknijcie moze jeszcze bedzie, ja oglądałam w nocy 🙈

Ja nadal cierpliwie leżę i plamienie tak jak zniknęło tak się nie pojawiło. Żywej krwi tez nie miałam. Oczywiscie martwię sie czy nadal z kropkiem wszystko ok ale... za tydzien sie okaze :)

meraja90, Miluu, Gela093, baljov. lubią tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful- potwierdzam live prof Wielgosia na temat badań prenatalnych jest rewelacyjny. Polecam.
    U mnie po USG prenatalnym plus pappa same pozytywne wieści, wszystkie ryzyka bardzo niskie, lekarz skwitował że wymarzone USG więc trzymam kciuki za Wasze badania, żeby wypadły co najmniej tak samo dobrze jak moje 🙂

Angelka93, Gomerka, Miluu, Hopeful, Mag91, muminka83, Filcek, Gela093, szczesciara30, MichaLina, Dominika283, Kaarola, baljov., Kalina32, Essencya lubią tę wiadomość

age.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Hopeful- potwierdzam live prof Wielgosia na temat badań prenatalnych jest rewelacyjny. Polecam.
    U mnie po USG prenatalnym plus pappa same pozytywne wieści, wszystkie ryzyka bardzo niskie, lekarz skwitował że wymarzone USG więc trzymam kciuki za Wasze badania, żeby wypadły co najmniej tak samo dobrze jak moje 🙂
    Jakie cudowne informacje 🥰 super!! :)

kokoszka31 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej i trzeciej ciąży korzystałam z detektora jednego z tańszych. Kosztował około 70-80 zł. Można było znaleźć przepływy i wyszukać tętno ale dopiero od 16 tyg. Natomiast teraz mam z wyświetlaczem i w cenie 200 zł. Znając już co i jak bez problemu przepływy odszukałam w 9 tyg a od 10 serce. Charakterystyczne dźwięki trudno pomylić. My kupiliśmy na allegro. Zawsze podobnie jak część z was boję się , że mogę nie usłyszeć ale staram się nie popadać w paranoje, szukam cierpliwe. Wierzę, że będzie dobrze i limit nieszczęść wyczerpałam. Jesteśmy już po prenatalnych. Wszystko jest ok. Badanie robiłam w piątek. Termin z USG piątkowego wskazuje na 5 październik ale w związku z CC będzie w wrześniu.

Gela093, Kaarola lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• martakam Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma jest 4 tygodnie przede mną w ciąży i właśnie mi napisała, że będą mieć córkę. Mają już synka tydzień starszego niż nasz. I ki smutno... Bo mam przeczucie, że będę mieć chłopca, a tak marzy mi się dziewczynka. Wiem, że obojętnie co będzie to będę kochać całym sercem, ale mimo to jakiś taki smutek... Chyba hormony dają o sobie znać.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Ja mialam taka sytuacje. Chodze do dwoch ginekologow jednoczesnie, niezależnie od siebie. Oboje mi dali skierowanie na krzywa cukrowa w 1 trym. bo jestem w grupie podwyzszonego ryzyka. Odstawilam juz metformine wczoraj i 10.04 mam krzywa cukrowa. A moja glukoza na czczo kiedys to 78 a ostatnio z soboty to 77.
    Tak jak piszesz, prawidlowa glikemia na czczo nie oznacza ze nie masz cukrzycy bo przeciez jestes na merforminie. Moje cukry po odstawieniu metforminy ktora biore 6 lat moga wybić w kosmos, dlatego trzeba to sprawdzic jak najwczesniej.

No tak to prawda, ale ja odstawiłam metformine w 6 TC, teraz 13 to już 7 tygodni nie biorę. Czuję się ok, cukier naczczo mam około 80-85. Czy to z paska czy z krwi z żyły. No i nie wiem co mam zrobić...ja nigdy nie miałam problemu z cukrem, wręcz w drugą stronę - cukier miałam płaski, po glukozie nie wzrastał a jeśli już to do 120 max i po dwóch h spadał np do 50. Więc już hipoglikemia. Kurcze, chyba się umowie do diabetologa.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Znajoma jest 4 tygodnie przede mną w ciąży i właśnie mi napisała, że będą mieć córkę. Mają już synka tydzień starszego niż nasz. I ki smutno... Bo mam przeczucie, że będę mieć chłopca, a tak marzy mi się dziewczynka. Wiem, że obojętnie co będzie to będę kochać całym sercem, ale mimo to jakiś taki smutek... Chyba hormony dają o sobie znać.

Może do trzech razy sztuka?🙈🙈 Ja też marzę o dziewczynce i mimo że kocham to mam wyrzuty sumienia .. Po drugie u ciebie nic nie jest przesądzone

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie po 3 dniach względnego spokoju - mega krwotok
    czyli powtórka akcji sprzed miesiąca
    normalnie lała się ze mnie krew i cała toaleta czerwona ....
    leżę od kilku godzin, łyknęłam zgodnie z zaleceniami dodatkową dawkę progesteronu i ...czekam na rozwój sytuacji :(

ech

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, moge sobie tylko wyobrażać co czujesz.... przesyłam same dobre myśli. A nie myślisz, żeby zadzwonic do gina?

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee- strasznie współczuję, może pojedź na izbę przyjęć żeby lekarz Cie obejrzał 😔

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym pojechała na IP

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a u mnie po 3 dniach względnego spokoju - mega krwotok
    czyli powtórka akcji sprzed miesiąca
    normalnie lała się ze mnie krew i cała toaleta czerwona ....
    leżę od kilku godzin, łyknęłam zgodnie z zaleceniami dodatkową dawkę progesteronu i ...czekam na rozwój sytuacji :(

ech
    Rozumiem co czujesz i mi przykro. W poprzedniej ciąży z córką miałam krwotok taki że lało się jak z kranu. Dzień wcześniej miałam wypadek autobusowy. To był 11 tydzień. Zrobiono mi usg i było ok a dzień później tragedia. 5 tyg po krwotoku się sączyło. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Sprawę nie ułatwiało branie heparyny w brzuch natomiast brałam mega dawki progesteronu i to luteina i duphaston jednocześnie po kilka tabletek 3 razy dziennie. Wszystko skończyło się dobrze. Odpoczywaj. Jestem myślą. 💓

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już któryś raz kiedy nagle się ze mnie "wylewa"
    wczoraj przez chwilę myślałam, że mam atak wyrostka robaczkowego - tak mnie brzuch bolał. Ponoć macica mi się rozciąga i jest bardzo rozpulchniona, co powoduje różne uciski i przestawianie narządów wewnętrznych :(
    Rozmawiałam z ginem, jak krwawienie się utrzyma - rano mam się pokazać, chyba że dojdzie ból podbrzusza - wówczas jadę na IP

póki co znowu spokój, krwawienie nagle ustało.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają pakiet w lux med z pracy Wy i tak. Na prenatalne badania to prywatnie poszlyscie tak?
    Ja czekam na wyniki proga

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dziewczyny które mają pakiet w lux med z pracy Wy i tak. Na prenatalne badania to prywatnie poszlyscie tak?
    Tak, ja ide prywatnie. Nie ufam lekarzom z Luxmed. Aczkolwiek być może są tacy, którzy maja certyfikat FMF do wykonywania tych badań, to już musiałabyś sprawdzić indywidualnie na liście. I z tego co wiem, w Luxmed nie ma testu Pappa, ale widziałam kiedyś na Krakowskich mamach, ze do niektórych lekarzy z Luxmed na prenatalne można przyjść z wynikami Pappa i to skalkuluje. Tylko trzeba pytać indywidualnie doktora, bo są 3 różne wersje badania Pappa a musza być kompatybilne z tym, którego programu używa lekarz.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dokładnie, robiłam toralnie poza Luxmed u lekarza z certyfikatem i bardzo dobrymi opiniami bo to jednak ważne badanie.

age.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info :). Ja Jeszce 10 dni i idę do dobrego usg :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

Ja zrobiłam u mojego ginekologa z luxmedu bo mam do niego zaufanie. Ma certyfikat i dobre opinie. Jedynie zapłaciłam i poszłam do niego do innego gabinetu bo sam mówi że sprzęt w Luxmed jest słaby.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ