Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalina32 wrote:Martakam jak też mam takie rozkminy. Też chciałabym córkę, od zawsze. Jednakteż sobie tłumaczę że i praktycznej i ekonomiczniej dwóch chłopaków 😁 tak naprawdę to teraz czekam tylko na prenatalne a następnie na poznanie płci. Wolę wiedzieć szybciej i sie nie nakręcać dłużej że noszę pod sercem córeczkę 😁
Moni* trzymam kciuki!!!👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Hej dziewczyny. Gratuluje pieknych prenatalnych 💚
Ale tu sie dzieje z tymi krwawieniami masakra. Jedyny plus taki, ze jest nas sporo z takimi problemami, ale wszystko zawsze jest okej i to mocno podnosi na duchu 💪🏻
Mam pytanie do dziewczyn, ktore ida na prenatalne w krk do Dobrego usg. Ja tez sie tam wybieram. I moje pytanie czy robicie pappe u nich, czy robicie gdzies indziej? Ja chcialam zrobic tydzien wczesniej w Diagnostyce, ale widzialam, ze ktoras z was pisala ze sa rozne rodzaje tego badania i teraz juz sama nie wiem 🤦🏻♀️13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Hej dziewczyny. Gratuluje pieknych prenatalnych 💚
Ale tu sie dzieje z tymi krwawieniami masakra. Jedyny plus taki, ze jest nas sporo z takimi problemami, ale wszystko zawsze jest okej i to mocno podnosi na duchu 💪🏻
Mam pytanie do dziewczyn, ktore ida na prenatalne w krk do Dobrego usg. Ja tez sie tam wybieram. I moje pytanie czy robicie pappe u nich, czy robicie gdzies indziej? Ja chcialam zrobic tydzien wczesniej w Diagnostyce, ale widzialam, ze ktoras z was pisala ze sa rozne rodzaje tego badania i teraz juz sama nie wiem 🤦🏻♀️
Ja robię Pappa w Diagnostyce, dzwoniłam do Dobrego Usg i pani powiedziała, ze bez problemu, tylko musi być zrobione Kryptonem.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Właśnie spełniałam swoje dziwne marzenie, o którym jakoś nie pamiętałam w poprzedniej ciąży i kupiłam sobie ciążowe ogrodniczki 😂
Milu, meraja90, Mag91, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Dziewczyny przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale na fundacji Ernesta pojawił się artykuł o szczepieniach przeciwko COVID a ciazy, linkuję: https://fundacjaernesta.pl/szczepienia-przeciwko-covid-19-zalecenia-dla-kobiet-w-ciazy-w-pologu-i-laktacji-starajacych-sie-o-ciaze/
Jest tu ktoś z Poznania? Gdzie robicie badanie I trymestru (w sensie test podwójny).kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Hopeful wrote:Dziewczyny przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale na fundacji Ernesta pojawił się artykuł o szczepieniach przeciwko COVID a ciazy, linkuję: https://fundacjaernesta.pl/szczepienia-przeciwko-covid-19-zalecenia-dla-kobiet-w-ciazy-w-pologu-i-laktacji-starajacych-sie-o-ciaze/
Jest tu ktoś z Poznania? Gdzie robicie badanie I trymestru (w sensie test podwójny).Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Ktoś tu pytał kiedy pobrać krew na pappe- można pobierać od 11tc. Ja pobrałam 11+4 a USG miałam 12+3 i dzięki temu miałam wyniki od razu na wizycie USG bez czekania na opis kilka dni. Polecam wszystkim taką metodę, o wiele mniej stresu.
Mlodamezatka lubi tę wiadomość
-
martakam wrote:Właśnie spełniałam swoje dziwne marzenie, o którym jakoś nie pamiętałam w poprzedniej ciąży i kupiłam sobie ciążowe ogrodniczki 😂
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Essencya wrote:Cześć Hopeful:) ja jestem Poznaniarą z krwi i kości, choć mieszkam w stolicy. Jednak ciążę prowadzę w Poznaniu i zamierzam rodzic na Polnej. Prowadzę ciążę u dra Bruszewskiego i u niego tez będę robić pappę
Hej!! ooo mnie prowadzi prof. Jędrzejczak i też będę rodzić na Polnej ale nie wiem czy mój lekarz wykonuje pappa 🙈 oczywiscie zapytam na kontroli, którą mam po świętach choć do tego czasu wolałabym mieć opcję b
Essencya lubi tę wiadomość
-
Hopeful wrote:Hej!! ooo mnie prowadzi prof. Jędrzejczak i też będę rodzić na Polnej ale nie wiem czy mój lekarz wykonuje pappa 🙈 oczywiscie zapytam na kontroli, którą mam po świętach choć do tego czasu wolałabym mieć opcję bOstatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Hopeful wrote:Hej!! ooo mnie prowadzi prof. Jędrzejczak i też będę rodzić na Polnej ale nie wiem czy mój lekarz wykonuje pappa 🙈 oczywiscie zapytam na kontroli, którą mam po świętach choć do tego czasu wolałabym mieć opcję b
Hej sorki że się wtrącę a może sprawdź czy Twój lekarz jest na liście FMF jeśli jest to pewnie na 99.9 ma uprawnienia i wykonuje
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
Tu masz link , klikamy Polskę i szukamy swojego lekarzaEssencya, kokoszka31 lubią tę wiadomość
-
szczesciara30 wrote:Dostałam w prezencie prezent od. Siostry i szwagra segregator od mamy ginekolog wszystkim polecam bardzo fajny dostałam niebieski Siostra sobie kupiła też
-
No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.