Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się chociaż Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.
    Nie dziwię Ci się, ale jesteś dzielna. Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze. Może to ten krwiak dalej się oczyszcza

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.

Moni wytrzymaj jeszcze chwilę i daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam mocno kciuki

preg.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wytrwaj!! Czekamy na wieści od Ciebie 🤞

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Biedna... rozumiem, ze jest to dla Ciebie wyczerpujące i dołujące. Na usprawiedliwienie IP mogę powiedzieć, ze ten długi czas oczekiwania, to nie jest wina personelu, którego najczęściej jest za mało i mają pełno innych zadań i biurokracji- niestety system opieki zdrowotnej jest u nas, jaki jest :( mam nadzieję, ze jednak szybko ten czas minie i dowiesz się, ze z maluszkiem wszystko ok! Trzymaj się ciepło tam!

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jak tam?Nadal czekasz?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.

kokoszka31, Essencya, szczesciara30, Erica, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wszystko ok. Wypoczywaj 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya łeeee ja mam termin na 22.10 więc pewnie się nie spotkamy ale... kto wie :)

Karo11 i bardzo dobrze, wtrącaj się, zapraszamy :) tam już sprawdzałam ale wlasnie go nie ma wiec dlatego zaczęłam wątpić czy robi takie badania :(

Ja już mam swój segregator wybrałam „Art” 🥰

Dziewczyny, ja z jedną informacją, która może się Wam przydać. Może wiecie o tym, ja jestem nowicjuszem w temacie ciąży (za to o staraniach i leczeniu powiem Wam wszystko 🤣). No ale do rzeczy! Jak wiecie już od tygodnia leżę plackiem i poleżę sobie conajmniej do 06.04 ale na tą wizytę miałam zrobić badania krwi i moczu. I myślę sobie „jak?!” No więc zadzwoniłam do lekarza rodzinnego, przedstawiając sytuację, dostałam skierowanie do domowej wizyty w celu pobrania krwi, dzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej (dzięki temu już ją poznałam), ona podała mi nr do położnej (no i druga sprawa odhaczona). W czwartek będę miała wizytę położnej, na której pobierze mi krew, przekażę mocz i na dodatek wypełnimy deklarację już do porodu :) straciłam rachubę ile pieczeni upiekłam na jednym ogniu ale sensownie :)
    Dodam, że badania robię prywatnie i tutaj też się podzielę doświadczeniem - zadzwoniłam do laboratorium, powiedziałam o sprawie, podano mi koszty badań, maja w systemie adnotacje a ja odliczona sumę przekażę położnej na wizycie :)

Essencya, Kaarola, Erica lubią tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy mogę dołączyć? Jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę 27 października 🙂 nie obiecuję, że będę super aktywną forumowiczką, ale miło będzie moc podczytywać i czasem pogadać z dziewczynami w podobnym "wieku" ciążowym 🙂

Angelka93, Mag91, Kaarola, Mlodamezatka, Erica lubią tę wiadomość

age.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.

dlatego ja już nie jeżdże na IP
    u mnie dziś trochę lepiej, chociaż cały coś coś ze mnie cieknie ....
    leżę i czekam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej nie pojadę tyle godzin masakra, głowa mi pęka chyba pójdę spać. Ja mam termin na 12.10

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful ja też z Poznania. Badanie robiłam w medicover. Tam mają zasadę, że krew pobierana max 72 h od usg. I teraz czekam na opis - powinien być przed końcem tygodnia.

Hopeful lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gdańska a jest jeszcze jakaś mamysia z Trójmiasta?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja z Gdańska a jest jeszcze jakaś mamysia z Trójmiasta?
    Ja ale to już chyba wiesz :)

Moni* lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a na kiedy masz termin? I wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzic? Dzisiaj dzwonili z centrum mam że zwolnił się termin 😔 no ale już idę w czwartek. Zobaczymy dokładnie co i jak.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• martakam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Marta a na kiedy masz termin? I wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzic? Dzisiaj dzwonili z centrum mam że zwolnił się termin 😔 no ale już idę w czwartek. Zobaczymy dokładnie co i jak.
    Na 2 października. Pierwszego syna rodziłam na Zaspie i teraz też bym tam chciała rodzić.

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.
    Jesli dobrze pamietam to pisala KalaW. Beznadziejni ci lekaze... Dzieci z ivf tez nie beda pediatrzy leczyc? Chore to.

Zadam moze głupie pytanie ale nie wiem. 🙈 Jak piszecie o IP to jedziecie na SOR czy faktycznie na IP?

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ