Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej
-
natnatss wrote:Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się chociaż Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej
-
Moni* wrote:No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.
-
Moni* wrote:No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.
Moni wytrzymaj jeszcze chwilę i daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam mocno kciuki -
Moni* wrote:No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.
kokoszka31, Essencya, szczesciara30, Erica, Filcek lubią tę wiadomość
-
Essencya łeeee ja mam termin na 22.10 więc pewnie się nie spotkamy ale... kto wie
Karo11 i bardzo dobrze, wtrącaj się, zapraszamy tam już sprawdzałam ale wlasnie go nie ma wiec dlatego zaczęłam wątpić czy robi takie badania
Ja już mam swój segregator wybrałam „Art” 🥰
Dziewczyny, ja z jedną informacją, która może się Wam przydać. Może wiecie o tym, ja jestem nowicjuszem w temacie ciąży (za to o staraniach i leczeniu powiem Wam wszystko 🤣). No ale do rzeczy! Jak wiecie już od tygodnia leżę plackiem i poleżę sobie conajmniej do 06.04 ale na tą wizytę miałam zrobić badania krwi i moczu. I myślę sobie „jak?!” No więc zadzwoniłam do lekarza rodzinnego, przedstawiając sytuację, dostałam skierowanie do domowej wizyty w celu pobrania krwi, dzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej (dzięki temu już ją poznałam), ona podała mi nr do położnej (no i druga sprawa odhaczona). W czwartek będę miała wizytę położnej, na której pobierze mi krew, przekażę mocz i na dodatek wypełnimy deklarację już do porodu straciłam rachubę ile pieczeni upiekłam na jednym ogniu ale sensownie
Dodam, że badania robię prywatnie i tutaj też się podzielę doświadczeniem - zadzwoniłam do laboratorium, powiedziałam o sprawie, podano mi koszty badań, maja w systemie adnotacje a ja odliczona sumę przekażę położnej na wizycie
Essencya, Kaarola, Erica lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, czy mogę dołączyć? Jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę 27 października 🙂 nie obiecuję, że będę super aktywną forumowiczką, ale miło będzie moc podczytywać i czasem pogadać z dziewczynami w podobnym "wieku" ciążowym 🙂
Angelka93, Mag91, Kaarola, Mlodamezatka, Erica lubią tę wiadomość
-
Moni* wrote:Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.
dlatego ja już nie jeżdże na IP
u mnie dziś trochę lepiej, chociaż cały coś coś ze mnie cieknie ....
leżę i czekam
-
Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Moni* wrote:Marta a na kiedy masz termin? I wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzic? Dzisiaj dzwonili z centrum mam że zwolnił się termin 😔 no ale już idę w czwartek. Zobaczymy dokładnie co i jak.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Gomerka wrote:Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.
Zadam moze głupie pytanie ale nie wiem. 🙈 Jak piszecie o IP to jedziecie na SOR czy faktycznie na IP?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙