X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂 super czytać tyle dobrych wiadomości z wizyt. Mam nadzieję że w końcu uspokoi się sytuacja z krwawieniami i plamieniami u nas na wątku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja niestety ostatnio staram się chociaż Was podczytywac, bo mój żłobkowicz znowu na kolejne 2 tygodnie jest uziemiony w domu, od dziś przez tydzień na antybiotyku. Ale energii ma odwrotnie proporcjonalnie do mnie 😂 mnie nadal mdli, wieczorami tak koszmarnie, że ciężko dojść do łóżka, mam nadzieję że niedługo już będzie lepiej. Czekam do wizyty w piątek, wszystkie badania już zrobiłam i cieszę się bo wszystko w normie. Myślałam że moze coś wyjdzie w moczu, bo świąd od luteiny mnie trzyma już trochę czasu ale tu też jest okej

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.
    Nie dziwię Ci się, ale jesteś dzielna. Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze. Może to ten krwiak dalej się oczyszcza

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    No właśnie rozmawiałam z gin tak czy siak wysłać mnie do szpitala siedzę od 9.00 kpina teraz czekam ja i jeszcze jedna dziewczyna z krwawieniem, teraz mam już plamienie nieduże a podbrzusze trochę boli. Głowa mnie rozbolała. Płakać mi się chcę i już mam dość.

Moni wytrzymaj jeszcze chwilę i daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam mocno kciuki

oar843r8382kexia.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wytrwaj!! Czekamy na wieści od Ciebie 🤞

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Biedna... rozumiem, ze jest to dla Ciebie wyczerpujące i dołujące. Na usprawiedliwienie IP mogę powiedzieć, ze ten długi czas oczekiwania, to nie jest wina personelu, którego najczęściej jest za mało i mają pełno innych zadań i biurokracji- niestety system opieki zdrowotnej jest u nas, jaki jest :( mam nadzieję, ze jednak szybko ten czas minie i dowiesz się, ze z maluszkiem wszystko ok! Trzymaj się ciepło tam!

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jak tam?Nadal czekasz?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.

kokoszka31, Essencya, szczesciara30, Erica, Filcek lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że wszystko ok. Wypoczywaj 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya łeeee ja mam termin na 22.10 więc pewnie się nie spotkamy ale... kto wie :)

Karo11 i bardzo dobrze, wtrącaj się, zapraszamy :) tam już sprawdzałam ale wlasnie go nie ma wiec dlatego zaczęłam wątpić czy robi takie badania :(

Ja już mam swój segregator wybrałam „Art” 🥰

Dziewczyny, ja z jedną informacją, która może się Wam przydać. Może wiecie o tym, ja jestem nowicjuszem w temacie ciąży (za to o staraniach i leczeniu powiem Wam wszystko 🤣). No ale do rzeczy! Jak wiecie już od tygodnia leżę plackiem i poleżę sobie conajmniej do 06.04 ale na tą wizytę miałam zrobić badania krwi i moczu. I myślę sobie „jak?!” No więc zadzwoniłam do lekarza rodzinnego, przedstawiając sytuację, dostałam skierowanie do domowej wizyty w celu pobrania krwi, dzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej (dzięki temu już ją poznałam), ona podała mi nr do położnej (no i druga sprawa odhaczona). W czwartek będę miała wizytę położnej, na której pobierze mi krew, przekażę mocz i na dodatek wypełnimy deklarację już do porodu :) straciłam rachubę ile pieczeni upiekłam na jednym ogniu ale sensownie :)
    Dodam, że badania robię prywatnie i tutaj też się podzielę doświadczeniem - zadzwoniłam do laboratorium, powiedziałam o sprawie, podano mi koszty badań, maja w systemie adnotacje a ja odliczona sumę przekażę położnej na wizycie :)

Essencya, Kaarola, Erica lubią tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy mogę dołączyć? Jak wszystko pójdzie dobrze to rodzę 27 października 🙂 nie obiecuję, że będę super aktywną forumowiczką, ale miło będzie moc podczytywać i czasem pogadać z dziewczynami w podobnym "wieku" ciążowym 🙂

Angelka93, Mag91, Kaarola, Mlodamezatka, Erica lubią tę wiadomość

age.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Doczekałam się 2 lekarzy mnie badało i nie wiedzą skąd krew, z maluchem wszystko dobrze łożysko ok. Może krwiak, może naczyńko pękło nie wiedzą. Mam zwiększony duphaston i wypoczywać. Więc jadę do domku po tylu godzinach.

dlatego ja już nie jeżdże na IP
    u mnie dziś trochę lepiej, chociaż cały coś coś ze mnie cieknie ....
    leżę i czekam

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej nie pojadę tyle godzin masakra, głowa mi pęka chyba pójdę spać. Ja mam termin na 12.10

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful ja też z Poznania. Badanie robiłam w medicover. Tam mają zasadę, że krew pobierana max 72 h od usg. I teraz czekam na opis - powinien być przed końcem tygodnia.

Hopeful lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gdańska a jest jeszcze jakaś mamysia z Trójmiasta?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Ja z Gdańska a jest jeszcze jakaś mamysia z Trójmiasta?
    Ja ale to już chyba wiesz :)

Moni* lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a na kiedy masz termin? I wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzic? Dzisiaj dzwonili z centrum mam że zwolnił się termin 😔 no ale już idę w czwartek. Zobaczymy dokładnie co i jak.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• martakam Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Marta a na kiedy masz termin? I wiesz już w jakim szpitalu będziesz rodzic? Dzisiaj dzwonili z centrum mam że zwolnił się termin 😔 no ale już idę w czwartek. Zobaczymy dokładnie co i jak.
    Na 2 października. Pierwszego syna rodziłam na Zaspie i teraz też bym tam chciała rodzić.

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 30 marca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Mlodamezatka - a propos Luxmed, to Ty miałaś sytuacje, ze lekarz marudził, ze ciąża z ivf? Który to orzeł? Ja m.in.dlatego z Luxmed biorę tylko badania, w poprzedniej ciąży lekarka na dzień dobry poczęstowała mnie tekstem „ktoś musi wziąć za te pani ciąże odpowiedzialność, ja nie”.
    Jesli dobrze pamietam to pisala KalaW. Beznadziejni ci lekaze... Dzieci z ivf tez nie beda pediatrzy leczyc? Chore to.

Zadam moze głupie pytanie ale nie wiem. 🙈 Jak piszecie o IP to jedziecie na SOR czy faktycznie na IP?

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ