X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc minęła śniło mi się że jestem w Chinach 😂 jest tylko lekkie plamienie więc zobaczymy jutro prenatalne ❤️❤️❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice i rodzeństwo wiedzieli od początku. Jesteśmy bardzo zżyci i w sumie miniony rok był dla nas wszystkich bardzo ciężki więc każdy się ucieszył że w końcu coś pozytywnego :) poza tym jak jechaliśmy w odwiedziny to cóż, ja zadeklarowana kawoszka a tutaj ledwo co woda z cytryną i tyle, więc i tak każdy by się połapał :D w 10 tygodniu maż powiedział najlepszemu przyjacielowi bo przyszli do nas w któreś popołudnie i też było widać jak się czuję także się nie dało. A reszta to czekam do prenatalnych i jak będzie okazja to się dowiedzą :)

Junjul lubi tę wiadomość

oar843r8382kexia.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne też mam 7.04 w Koperniku (Krk) ale jeszcze nie wiem u kogo, bo mi doktor wspominał że albo on albo jego kolega bądź jakaś pani doktor, także dowiem się na miejscu. Póki co jeszcze mnie stres nie dopadł, tylko jakoś mi się czas dłuży :)

Kaarola, szczesciara30 lubią tę wiadomość

oar843r8382kexia.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Noc minęła śniło mi się że jestem w Chinach 😂 jest tylko lekkie plamienie więc zobaczymy jutro prenatalne ❤️❤️❤️

Daj znać jak poszło <3

oar843r8382kexia.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Prenatalne też mam 7.04 w Koperniku (Krk) ale jeszcze nie wiem u kogo, bo mi doktor wspominał że albo on albo jego kolega bądź jakaś pani doktor, także dowiem się na miejscu. Póki co jeszcze mnie stres nie dopadł, tylko jakoś mi się czas dłuży :)
    Bedziesz miala pappe pobierana w tym samym dniu czy kazali Ci przyjsc kiedy indziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 09:40

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Bedziesz miala pappe pobierana w tym samym dniu czy kazali Ci przyjść kiedy indziej?

Kazali mi pobrać tego samego dnia czyli 7.04, a 14.04 mam przyjść raz jeszcze na omówienie wyników.

Kaarola lubi tę wiadomość

oar843r8382kexia.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, trochę Was obserwowałam i postanowiłam dołączyć.

Datę porodu mam gdzieś pomiędzy 5 a 9 października, bo dziecko rośnie szybko i z każdym USG data mi się przesuwa.

Jestem już w 12tyg. i miałam wczoraj zintegrowane badanie prenatalne.
    Lekarka uznała, że jest słabo widoczna kość nosowa, ale cała reszta parametrów była ok i razem z wynikiem PAPP-A ryzyko wyszło niskie.

Kilka godzin później miałam kolejne USG 1-go trymestru, bo ciążę prowadzę w Luxmedzie i mam to po prostu w pakiecie, nie jest to jednak badanie FMF, ocenia się kilka parametrów, ale nie oblicza się ryzyka trisomii.
    Na drugim USG wyszła spora przezierność, poza widełkami. Na kość nosową lekarka w ogóle nie zwróciła uwagi dopóki jej nie powiedziałam jak wyszło prenatalne.

Nie popadłam na razie w panikę, ale zdecydowaliśmy z mężem, że trzeba zrobić Sanco, bo inaczej stres nas zeżre do czasu połówkowych. Lekarka da znać czy da radę pobrać mi krew jeszcze dzisiaj.

Mam nadzieję, że nikogo nie wystraszyłam, uznałam po prostu, że warto znać różne historie i o wszystkim rozmawiać.
    Życzę wszystkim jak najbardziej spokojnych ciąż :)

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja przed chwilą patrzylam i waga stoi w miejscu mimo że brzuch się wyraźnie powiększył.

Robicie sobie zdjęcia jak brzuszek rośnie na pamiątkę?

Robiłam w pierwszej ciąży, teraz zapominam o tym ;p

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:

Datę porodu mam gdzieś pomiędzy 5 a 9 października, bo dziecko rośnie szybko i z każdym USG data mi się przesuwa.

Lekarka uznała, że jest słabo widoczna kość nosowa, ale cała reszta parametrów była ok i razem z wynikiem PAPP-A ryzyko wyszło niskie.

Kilka godzin później miałam kolejne USG 1-go trymestru, bo ciążę prowadzę w Luxmedzie i mam to po prostu w pakiecie, nie jest to jednak badanie FMF, ocenia się kilka parametrów, ale nie oblicza się ryzyka trisomii.
    Na drugim USG wyszła spora przezierność, poza widełkami. Na kość nosową lekarka w ogóle nie zwróciła uwagi dopóki jej nie powiedziałam jak wyszło prenatalne.

Nie popadłam na razie w panikę, ale zdecydowaliśmy z mężem, że trzeba zrobić Sanco, bo inaczej stres nas zeżre do czasu połówkowych. Lekarka da znać czy da radę pobrać mi krew jeszcze dzisiaj.

Mam nadzieję, że nikogo nie wystraszyłam, uznałam po prostu, że warto znać różne historie i o wszystkim rozmawiać.

Hej, dobrze że decydujecie się na Sanco. To na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.
    Pamiętaj, że sprzęt a Luxmed mają taki sobie .. i ja bym bardziej opierała się na opinii lekarki z pierwszego badania, ale na pewno jakas nutka niepewności wam została. Trzymam kciuki.

Ja wczoraj wieczorem wpadłam w szał zakupowy 😂 obkupilam trochę vinted no ale stwierdziłam że chce powoli zacząć. Tym bardziej że nie wiem kiedy M. Będzie miał operację i jak nam się życie potem przestawi.

Chce niektóre rzeczy mieć z drugiej reki bo mnie przerażają niektóre ceny... Szczególnie newbie. Nowe body 60 zł to troszkę dużo jak na takiego maluszka. A można na prawdę fajne używane ciuszki upolować na vinted.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:

Witaj. Mam nadzieję, że sanco wyjdzie dobrze

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Hej, dobrze że decydujecie się na Sanco. To na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości.
    Pamiętaj, że sprzęt a Luxmed mają taki sobie .. i ja bym bardziej opierała się na opinii lekarki z pierwszego badania, ale na pewno jakas nutka niepewności wam została. Trzymam kciuki.

Ja wczoraj wieczorem wpadłam w szał zakupowy 😂 obkupilam trochę vinted no ale stwierdziłam że chce powoli zacząć. Tym bardziej że nie wiem kiedy M. Będzie miał operację i jak nam się życie potem przestawi.

Chce niektóre rzeczy mieć z drugiej reki bo mnie przerażają niektóre ceny... Szczególnie newbie. Nowe body 60 zł to troszkę dużo jak na takiego maluszka. A można na prawdę fajne używane ciuszki upolować na vinted.
    Ja też ubranka raczej będę kupowała używane bo ceny na prawdę są kosmiczne jak na to że dziecko tak szybko rośnie i niektórych tych rzeczy może nawet nie założyć. Oczywiście klika nowych perełek też się znajdzie ale większość kupię używane.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • KalaW Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma roczną córeczkę a brat 9msc syna więc pewnie będę od nich ciuchy odkupowała ;p

3jgxdqk3tske6v4q.png

PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze rozglądać nie zaczęłam :D czekam do prenatalnych czyli jeszcze tydzień i później pewnie będę powoli patrzyć. Też mam plan kupić z drugiej ręki większość bo dziecko tak szybko wyrasta, że zwyczajnie szkoda mi pieniędzy, nowe perełki i tak się trafią znając życie :D część rzeczy będę mieć od siostry, ma dwójkę starszych chłopaków ale pozostawiała co fajniejsze :)

oar843r8382kexia.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW wrote:
    Moja siostra ma roczną córeczkę a brat 9msc syna więc pewnie będę od nich ciuchy odkupowała ;p
    To widzę że u Was też wysyp dzieci. U mnie brat męża ma 14 miesięczna córkę, siostra męża 4 miesięcznego synka, drugi brat męża na dniach zostanie tata, i my w październiku 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:

Cześć :) trzymam kciuki za Sanco - zawsze będziecie spokojniejsi po teście. Też się zastanawiam czy robić dodatkowo badania w Luxmedzie bo mam w pakiecie, ale póki co chyba zostanę przy tych w szpitalu. Jak tam coś wyjdzie źle 7 to będę kombinować z drugim badaniem albo też właśnie jakimś Nifty/Sanco.

oar843r8382kexia.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa - czy macie wybraną położną ? Bądź jakąś sprawdzą i poleconą ? Nie znam tutaj nikogo, przeprowadziłam się niecałe 3 lata temu i żadna z moich znajomych nie była w ciąży, żeby doradzić. Może coś podpowiecie :)

oar843r8382kexia.png
  • Kaarola Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Dziewczyny z Krakowa - czy macie wybraną położną ? Bądź jakąś sprawdzą i poleconą ? Nie znam tutaj nikogo, przeprowadziłam się niecałe 3 lata temu i żadna z moich znajomych nie była w ciąży, żeby doradzić. Może coś podpowiecie :)
    Mowisz o poloznej prywatnej do porodu czy zwyklej srodowiskowej? Ja nie mam nikogo, pewnie wezme jakas z przychodni bo nie wiem nawet jak sie za to zabrac.

17u9k6nlx64z75n1.png

PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
    MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
    AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%

1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
    FET 4.02.2020 ❄5.2.2 :( + encorton
    FET 7.03.2020 ❄5.3.3 :( + atosiban, encorton, embrioglue, AH
    04.2020 histeroskopia OK
    FET 11.07.2020❄❄4.3.3 :( + accofil, intralipid, encorton, AH

2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
    FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
    Sanco - czekamy na chłopca 💙
  • ghostie Debiutantka

Wysłany: 31 marca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie termin niby 03.11 z miesiączki, a 01.11 z usg, ale jakoś czuję, że będzie to październik :)
    U nas wiedzą rodzice, rodzeństwo, moja szefowa i przyjaciółka. Reszcie na razie nie mówimy, bo po co. Najważniejsi wiedzą, a w pracy tak marnie się czuję, że same się domyśliły.

Widzę, że też miałyście przeboje z plamieniami/krwawieniami. Ja miałam krwawienie delikatne 22.03 - przypadał wtedy termin kolejnej miesiączki i byliśmy po współżyciu dzień wcześniej, ale dla spokoju umówiłam się na usg. Wszystko było w porządku. Dostałam na wszelki wypadek duphaston - delikatnie zabarwiony śluz mam nadal i zostaje ślad na wkładce, ale obserwuję się, nic nie boli jakoś szczególnie więc mam nadzieję, że u dzidzi dobrze.
    Kolejna wizyta 14.04, a pod koniec kwietnia prenatalne (Toruń)

Trzymajcie kciuki <3

Kaarola lubi tę wiadomość

cd9b9jcgvyhwdif6.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ghostie wrote:
    Hej dziewczyny,
    U mnie termin niby 03.11 z miesiączki, a 01.11 z usg, ale jakoś czuję, że będzie to październik :)
    U nas wiedzą rodzice, rodzeństwo, moja szefowa i przyjaciółka. Reszcie na razie nie mówimy, bo po co. Najważniejsi wiedzą, a w pracy tak marnie się czuję, że same się domyśliły.

Widzę, że też miałyście przeboje z plamieniami/krwawieniami. Ja miałam krwawienie delikatne 22.03 - przypadał wtedy termin kolejnej miesiączki i byliśmy po współżyciu dzień wcześniej, ale dla spokoju umówiłam się na usg. Wszystko było w porządku. Dostałam na wszelki wypadek duphaston - delikatnie zabarwiony śluz mam nadal i zostaje ślad na wkładce, ale obserwuję się, nic nie boli jakoś szczególnie więc mam nadzieję, że u dzidzi dobrze.
    Kolejna wizyta 14.04, a pod koniec kwietnia prenatalne (Toruń)

Trzymajcie kciuki <3
    Witaj🙂 też mam wizytę 14.04🍀
    Trzymam kciuki 🤞

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Cześć :) trzymam kciuki za Sanco - zawsze będziecie spokojniejsi po teście. Też się zastanawiam czy robić dodatkowo badania w Luxmedzie bo mam w pakiecie, ale póki co chyba zostanę przy tych w szpitalu. Jak tam coś wyjdzie źle 7 to będę kombinować z drugim badaniem albo też właśnie jakimś Nifty/Sanco.

Ja się zastanawiałam wcześniej czy robić w ogóle dodatkowo prenatalne czy tylko to USG z Luxmedu. I teraz widzę, że jednak w Luxmedzie bym się tylko zestresowała strasznie i dopiero teraz bym się zapisywała na FMF. A tak mam już jeden etap za sobą i szybciej będzie wynik Sanco. Chociaż z drugiej strony gdybym nie zrobiła USG w Luxmedzie to bym się nie zdecydowała na Sanco, więc chyba nikt nigdy nie ma 100% pewności co zrobić :)

Co do ubrań to ja zaczęłam oglądać na Vinted, ale siostra mnie obdarowała taką ilością ciążowych ciuchów, że w najbliższym czasie nie będę nic musiała kupować, zwłaszcza, że na razie siedzę w domu.

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ