X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    A i drogie Panie! Zaczynam 2 trymestr 🎉🎉🎉
    Ja jutro zaczynam 2 :) i głęboko wierzę że ten 2 trymestr będzie spokojny i wszystkie krwawienia i inne dolegliwości miną i enegri będzie dużo 😀

Hopeful lubi tę wiadomość

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro zaczynam !♥️♥️

Dziewczyny czy was dalej bolą brzuchy? Boli mnie na dole, jak na okres. Szczególnie jak dużo chodzę albo napinam brzuch żeby wstać. Nie mam plamień i myślałam że brzuchol przestanie w końcu boleć.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie tak boli

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    O to mimo, że sam to widzę porządny sprzęt kupił :) mój to zupełne przeciwieństwo, byle taniej. Chociaż akurat fotelik wybierał w oparciu o testy i chyba jeden z droższych wzięliśmy, ale z wózkiem to już były przeboje.
    Teraz chcę podwójny, rok po roku, mega podoba mi się Cybex Gazelle, ale to nowy wózek, więc z używkami problem, a nowego na bank nie pozwoli kupić... 🤷

To ja jestem jeszcze lepsza bo mi się podoba cubex priam 😅 pokazałam mu mówi " spoko fajny " a potem spojrzał na cenę " a droższego to nie ma 😅?"

Właśnie powiedzcie jakie firmy modele polecacie lub slyszalyscie że są fajne ?
    Mutsy mi się też podobają ale czy są lekkie i dobrze się prowadzą ?
    A polskie Adamexy ?

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce Priama, do niego dostawka 😁 to moja ostatnia ciąża i nie zamierzam się ograniczać. Tym bardziej, ze wszystko inne mam po córce 🤷‍♀️

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Dziewczyny czy was dalej bolą brzuchy? Boli mnie na dole, jak na okres. Szczególnie jak dużo chodzę albo napinam brzuch żeby wstać. Nie mam plamień i myślałam że brzuchol przestanie w końcu boleć.
    Mnie czasem boli

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex super mutsy ultra lekki składa się na płasko i ma rączkę do noszenia. Koła pompowane czyli super na nierówne drogi i gondolka wieksza

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Nie powinno się napinać brzucha, żeby wstać. Mi fizjo poleciła obracać się na bok, zsuwać nogi i dopiero się podnosić. To ma zapobiec tez rozejściu mięśnia prostego i nie powoduje tez tego napięcia brzucha.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Hopeful Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Nie powinno się napinać brzucha, żeby wstać. Mi fizjo poleciła obracać się na bok, zsuwać nogi i dopiero się podnosić. To ma zapobiec tez rozejściu mięśnia prostego i nie powoduje tez tego napięcia brzucha.
    Zgadzam się z Tobą, wstaję tak samo ale bardziej nawet w trosce o kręgosłup, bo mam bardziej sfatygowany.
    Gratuluje Dziewczyny wstąpienia w II trymestr! ❤️ Ale cudnie...! Już się nie mogę doczekać tego momentu, ale póki co odliczam dni do wizyty. Ciekawe czy to małe serduszko jeszcze bije... niepokoję się choć tak jak skończyłam plamić, tak się już nic nie pojawiło. Grzecznie leżę, choć dzisiaj już w pozycji bardziej półleżącej staram się być.

Kochane, zdrowych i spokojnych Świąt! 😊🥰

Kalina32 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie infekcje intymne w ciąży? Mi wyszło coś w cytologii i lekarka zaleciła muvovagon i lactovaginal, po tym muvovaginie to dopiero się zaczęło 😕 pieczenie upławy, już ponad tydzień się męczę, odstawiłam to i biorę sam lactovaginal, jest ciut lepiej, ale tak się boje, że przez infekcje coś może się stać z dzieckiem 😕 do lekarza idę we wtorek, przez święta muszę wytrzymać, okropnie się boje tej infekcji na tak wczesnym etapie 😕

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Dziewczyny macie infekcje intymne w ciąży? Mi wyszło coś w cytologii i lekarka zaleciła muvovagon i lactovaginal, po tym muvovaginie to dopiero się zaczęło 😕 pieczenie upławy, już ponad tydzień się męczę, odstawiłam to i biorę sam lactovaginal, jest ciut lepiej, ale tak się boje, że przez infekcje coś może się stać z dzieckiem 😕 do lekarza idę we wtorek, przez święta muszę wytrzymać, okropnie się boje tej infekcji na tak wczesnym etapie 😕
    Ja mam bakterie w wymazie i biorę lactovaginal z tym, że ja nie mam żadnych objawow

Junjul lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov. wrote:
    Ja skończyłam 40 lat w tym roku no i się zastanawiam czy się zaszczepić. Myślałam, że ciąża jest przeciwwskazaniem🤔 A lekarze zalecają?
    Wiesz... generalnie cały lnyf polega na tym, ze nie było przeprowadzonych badań nad wpływem szczepionek przeciw Sara-cov2 na kobietach w ciąży... zdania pewnie są podzielone, ale lekarki się szczepią, będąc w ciąży... mój ginekolog ostatnio tez potwierdził, ze dobrze byłoby się zaszczepić i ze jego koleżanki z oddziału i szpitala w ciąży się jednak szczepiły... więc dla mnie to najlepsza rekomendacja :) wiadomo jednak, ze nikt nikogo nie bedzie zmuszał, bo jak już wczesniej napisałam te badania z przyczyn oczywistych, nie były wykonywane na ciężarnych.. ale z tego, co mi wiadomo to możliwe, ze niedługo będą dopuszczać tez sczepienia na dzieciakach poniżej 18 roku życia, testy już są robione i dzieci znoszą to dobrze, a jednak coraz czesciej się słyszy o coraz młodszych dzieciach z ciężkim przebiegiem covid... zyczę Wam dobrych decyzji ❤️

baljov. lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Cybex super mutsy ultra lekki składa się na płasko i ma rączkę do noszenia. Koła pompowane czyli super na nierówne drogi i gondolka wieksza

To może ja się za mutsy będę oglądać bo i ładne i ceny bywają w miarę ☺️

Z cybexa jest też bajlos S nie taki najdroższy a chyba fajny
    Ale to trzeba na miejscu gdzieś pojechać i się przymierzyć ;)

Ja nie miałam do czynienia za bardzo z wózkami ale wiem że na pewno bebetto mi nie leży , ciężki jest i jakoś źle się prowadziło

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja mam bakterie w wymazie i biorę lactovaginal z tym, że ja nie mam żadnych objawow

No właśnie i ja się zastanawiam bo tak, doktor na początku na pierwszych wizytach 'tam' zajrzał było wszystko ok czysto więc i nie miałam leków.

Ale teraz nie zagląda robi tylko USG przez brzuch, a infekcje bywają bez objawów 🙈 no a podobno mogą być niebezpieczne ... To co na następnej wizycie powiedzieć " panie a może byś pan tam zerknął fachowym okiem czy dalej jest okej?" 😅

Zaczęłam się nakręcać bo znajoma ma ciągle też niby jakieś infekcje non stop jakieś leki ,a mówi że nic nie czuje ani nie widzi nic niepokojącego

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam i oglądałam jak kupowałam rogala do spania. Chciałam cybex ale cena 🤯 a mutsy miałam u poprzedniej mojej 2 i byłam zadowolona i wybrałam ten model mutsy Evo Farmer bo ma większe koła i gondolke. Ale składa się tak jak cybex i jest ociupinke cięższy.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balios S nie polecam, jak już to tą nowszą wersję lux. W Balios S normalnym w spacerowce dziecko zwisa na pasach, fatalnie siedzi. W lux jest taki twardy podnózek i to pomaga w lepszej pozycji. I Balios się fatalnie składa, mój mąż klął za każdym razem, jak musiał go wsadzic do auta.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze składaniem akurat nie ma różnicy bo mamy wielki samochód wejdzie bez składnia nawet 😄

Aby się lekko prowadził po prostu, nie był wielką ciężka krypą , z tym bebetto to musiałam się szarpać żeby np wjechać na krawężnik , ja w swoją stronę wózek w swoją 😅 no i ogólnie muszę się przymierzyć bo jestem wysoka i musi mi wysokość rączki pasować żeby się nie garbić

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam też nad opcją kupienia używanej gondoli od kogoś, a już potem jakaś super fajną spacerówkę nówkę

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Myślałam też nad opcją kupienia używanej gondoli od kogoś, a już potem jakaś super fajną spacerówkę nówkę
    Tez nad tym myślałam, bo gondoli się krótko używa. Ale ja chcę Priama, on ma i fajną gondolę i spacerówkę.

04.2017 (') 12.2017 (')

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woo ile 2 trymestrow juz wjezdza ! 😍 ciezko mi w to uwierzyc. Cudnie dziewczyny 💚

Z wozkiem jestem totalnie zielona dalej, ale wiem, ze ceny potrafia byc zabojcze. Dlatego ja moje (ktory totalnie nieobeznany, nie zna sie, nie wie, nie szuka, nie rozumie itd) karmie informacjami ze wozki to droooogie drogieee. 😄 bedzie latwiej wybrac ten wymarzony nawet jak cena bedzie z tych nieco wyzszych 🤣

Ja mialam infekcje jakos 2 tyg temu. Dostalam od lekarza pimafucin, do tego doustnie probiotyk i po 6 dniach brania lekow juz ani sladu 😊

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ