Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
martakam wrote:O to mimo, że sam to widzę porządny sprzęt kupił mój to zupełne przeciwieństwo, byle taniej. Chociaż akurat fotelik wybierał w oparciu o testy i chyba jeden z droższych wzięliśmy, ale z wózkiem to już były przeboje.
Teraz chcę podwójny, rok po roku, mega podoba mi się Cybex Gazelle, ale to nowy wózek, więc z używkami problem, a nowego na bank nie pozwoli kupić... 🤷
To ja jestem jeszcze lepsza bo mi się podoba cubex priam 😅 pokazałam mu mówi " spoko fajny " a potem spojrzał na cenę " a droższego to nie ma 😅?"
Właśnie powiedzcie jakie firmy modele polecacie lub slyszalyscie że są fajne ?
Mutsy mi się też podobają ale czy są lekkie i dobrze się prowadzą ?
A polskie Adamexy ? -
MichaLina wrote:Ja też jutro zaczynam !♥️♥️
Dziewczyny czy was dalej bolą brzuchy? Boli mnie na dole, jak na okres. Szczególnie jak dużo chodzę albo napinam brzuch żeby wstać. Nie mam plamień i myślałam że brzuchol przestanie w końcu boleć. -
MichaLina wrote:Ja też jutro zaczynam !♥️♥️
Dziewczyny czy was dalej bolą brzuchy? Boli mnie na dole, jak na okres. Szczególnie jak dużo chodzę albo napinam brzuch żeby wstać. Nie mam plamień i myślałam że brzuchol przestanie w końcu boleć.
Nie powinno się napinać brzucha, żeby wstać. Mi fizjo poleciła obracać się na bok, zsuwać nogi i dopiero się podnosić. To ma zapobiec tez rozejściu mięśnia prostego i nie powoduje tez tego napięcia brzucha.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Nie powinno się napinać brzucha, żeby wstać. Mi fizjo poleciła obracać się na bok, zsuwać nogi i dopiero się podnosić. To ma zapobiec tez rozejściu mięśnia prostego i nie powoduje tez tego napięcia brzucha.
Gratuluje Dziewczyny wstąpienia w II trymestr! ❤️ Ale cudnie...! Już się nie mogę doczekać tego momentu, ale póki co odliczam dni do wizyty. Ciekawe czy to małe serduszko jeszcze bije... niepokoję się choć tak jak skończyłam plamić, tak się już nic nie pojawiło. Grzecznie leżę, choć dzisiaj już w pozycji bardziej półleżącej staram się być.
Kochane, zdrowych i spokojnych Świąt! 😊🥰Kalina32 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie infekcje intymne w ciąży? Mi wyszło coś w cytologii i lekarka zaleciła muvovagon i lactovaginal, po tym muvovaginie to dopiero się zaczęło 😕 pieczenie upławy, już ponad tydzień się męczę, odstawiłam to i biorę sam lactovaginal, jest ciut lepiej, ale tak się boje, że przez infekcje coś może się stać z dzieckiem 😕 do lekarza idę we wtorek, przez święta muszę wytrzymać, okropnie się boje tej infekcji na tak wczesnym etapie 😕
-
Junjul wrote:Dziewczyny macie infekcje intymne w ciąży? Mi wyszło coś w cytologii i lekarka zaleciła muvovagon i lactovaginal, po tym muvovaginie to dopiero się zaczęło 😕 pieczenie upławy, już ponad tydzień się męczę, odstawiłam to i biorę sam lactovaginal, jest ciut lepiej, ale tak się boje, że przez infekcje coś może się stać z dzieckiem 😕 do lekarza idę we wtorek, przez święta muszę wytrzymać, okropnie się boje tej infekcji na tak wczesnym etapie 😕
Junjul lubi tę wiadomość
-
baljov. wrote:Ja skończyłam 40 lat w tym roku no i się zastanawiam czy się zaszczepić. Myślałam, że ciąża jest przeciwwskazaniem🤔 A lekarze zalecają?
baljov. lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Moni* wrote:Cybex super mutsy ultra lekki składa się na płasko i ma rączkę do noszenia. Koła pompowane czyli super na nierówne drogi i gondolka wieksza
To może ja się za mutsy będę oglądać bo i ładne i ceny bywają w miarę ☺️
Z cybexa jest też bajlos S nie taki najdroższy a chyba fajny
Ale to trzeba na miejscu gdzieś pojechać i się przymierzyć
Ja nie miałam do czynienia za bardzo z wózkami ale wiem że na pewno bebetto mi nie leży , ciężki jest i jakoś źle się prowadziło
-
Angelka93 wrote:Ja mam bakterie w wymazie i biorę lactovaginal z tym, że ja nie mam żadnych objawow
No właśnie i ja się zastanawiam bo tak, doktor na początku na pierwszych wizytach 'tam' zajrzał było wszystko ok czysto więc i nie miałam leków.
Ale teraz nie zagląda robi tylko USG przez brzuch, a infekcje bywają bez objawów 🙈 no a podobno mogą być niebezpieczne ... To co na następnej wizycie powiedzieć " panie a może byś pan tam zerknął fachowym okiem czy dalej jest okej?" 😅
Zaczęłam się nakręcać bo znajoma ma ciągle też niby jakieś infekcje non stop jakieś leki ,a mówi że nic nie czuje ani nie widzi nic niepokojącego -
Ja byłam i oglądałam jak kupowałam rogala do spania. Chciałam cybex ale cena 🤯 a mutsy miałam u poprzedniej mojej 2 i byłam zadowolona i wybrałam ten model mutsy Evo Farmer bo ma większe koła i gondolke. Ale składa się tak jak cybex i jest ociupinke cięższy.
-
Balios S nie polecam, jak już to tą nowszą wersję lux. W Balios S normalnym w spacerowce dziecko zwisa na pasach, fatalnie siedzi. W lux jest taki twardy podnózek i to pomaga w lepszej pozycji. I Balios się fatalnie składa, mój mąż klął za każdym razem, jak musiał go wsadzic do auta.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ze składaniem akurat nie ma różnicy bo mamy wielki samochód wejdzie bez składnia nawet 😄
Aby się lekko prowadził po prostu, nie był wielką ciężka krypą , z tym bebetto to musiałam się szarpać żeby np wjechać na krawężnik , ja w swoją stronę wózek w swoją 😅 no i ogólnie muszę się przymierzyć bo jestem wysoka i musi mi wysokość rączki pasować żeby się nie garbić -
Karo11 wrote:Myślałam też nad opcją kupienia używanej gondoli od kogoś, a już potem jakaś super fajną spacerówkę nówkęZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Woo ile 2 trymestrow juz wjezdza ! 😍 ciezko mi w to uwierzyc. Cudnie dziewczyny 💚
Z wozkiem jestem totalnie zielona dalej, ale wiem, ze ceny potrafia byc zabojcze. Dlatego ja moje (ktory totalnie nieobeznany, nie zna sie, nie wie, nie szuka, nie rozumie itd) karmie informacjami ze wozki to droooogie drogieee. 😄 bedzie latwiej wybrac ten wymarzony nawet jak cena bedzie z tych nieco wyzszych 🤣
Ja mialam infekcje jakos 2 tyg temu. Dostalam od lekarza pimafucin, do tego doustnie probiotyk i po 6 dniach brania lekow juz ani sladu 😊13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙