X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja dopiero się obudziłam 🤦 nie chce mi się za bardzo jeść, jak już to owoce i warzywa. Lub chleb z masłem i solą. Na mięso nie mogę patrzeć. Ale wiem że muszę dla maleństwa.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • KalaW Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kurcze ja dopiero się obudziłam 🤦 nie chce mi się za bardzo jeść, jak już to owoce i warzywa. Lub chleb z masłem i solą. Na mięso nie mogę patrzeć. Ale wiem że muszę dla maleństwa.

ja dwa ostatnie dni żyje na kanapkach z nutella i truskawkch z bananem...

tak mi jakos bigos gładko wszedł ;p

3jgxdqk3tske6v4q.png

PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
    ok. 4, 5 roku starań
    CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
    CP: 01.2020 -> 07.2020

01/2021 IVF - 1 podejście
    29.01 ET 3 dniowego 7B
    5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
    22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
    8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm

Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)

Mój instagram:
    i_want_2_be_mom
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    No i ekstra! Ja juz sie cala slinie na mysl o swiatecznym zurku 🤤 a od dzis juz zaczynam przygode z jarzynowa 🤣🤣 dzieciak sie ucieszy 😄
    Ja tak samo, już się nie mogę go doczekać😁😍

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się będę szczepić ale dopiero po porodzie boję się w ciąży więc odpada plus taki ze przeszłam covid miesiąc temu i mam przeciwciała więc na pół roku spokój yoto prawie do porodu. Później się zaszczepienie nie chce już dłużej żyć w strachu a z racji tego że bardzo źle przeszłam ta chorobę to mam nadzieję że mimo szczepionki przejdę łagodnie:) ja dziś uciekam chleb i babkę i galaretke z warzywami w formie od. Babki fajny efekt końcowy :) jutro robię na Wielkanoc żurek i sałatkę reszta idziemy na łatwiznę kupujemy gotowe mięsa i ciasta :) syn już wie o dzidziusiu mega szczęśliwy mówi że musi się mama opiekować i musi to być chłopak bo z siostrą się nie będzie lalka mi bawic:) po świętach mówie o ciąży w pracy a w niedziele teściom :)

kokoszka31 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w ogóle z Juliet ona się nagle przestała odzywać??

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KalaW ja też już wyciągnęłam na kolację galacik drobiowy 🤤
    Zrobiłam dziś sałatkę jarzynową, galat drobiowy i szynkę w galarecie. I wiecie co? Jestem padnięta. Czuje jak ciągnie mnie w pachwinach i zaraz idę leżeć do rana bo jutro od nowa do kuchni. Żurek, tort sam się nie zrobi. Mąż ma urodziny w niedzielę. Miał być sernik na święta, ale przez syna będzie tort. Mówimy mu, że tata będzie miał za 3 dni urodziny a synek na to: "juhuuuu, super, będzie tort" 🤣 No i tym sposobem zamiast sernika będzie tort 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też chciałam pytać ostatnio o Juliet🤔 mam nadzieję,że wszystko ok I nie ma powodu do opuszczania forum😔

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo dziewczyn teraz ma plamienia, krwawienia, krwiaki itd.... co chwilkę czytam. Mąż dzisiaj zrobił mi prezent i kupił wózek i fotelik 🤦 zatkało mnie mówiłam że za wcześnie że przecież mam krwawienia itd... nawet się nie ucieszyłam 🥺 tak się boję

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni a przynajmniej taki, ze Ci pasuje? Ja bym zabiła męża jakby bez konsultacji ze mną kupił wózek 😂 jak kupowałam ostatnio wózek to akurat w salonie był taki zagubiony pan na telefonie z żoną. I w końcu pytał się mnie o zdanie 🙈 to mówię mu, żeby kupił taki jak żona kazała, bo jak przyjedzie z innym i jeszcze powie, ze skonsultował to z jakąś inną matką to może nie wracać do domu 😂

Kalina32, MichaLina, Erica, Essencya, Kaarola lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mag91 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A co w ogóle z Juliet ona się nagle przestała odzywać??
    Czytałam na OF jej komentarz, że nie podoba jej się na fioletowej stronie..

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest super mutsy Evo Farmer do tego dokupił wszystkie dodatki jakie mu wcisnęli. Fotelik cybex tylko torby nie kupił do wózka bo limit na karcie przekroczył 😂😂😂 nawet opony pompowane zamienne dokupił. Jest szary więc pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki. Składa się super ma rączkę do noszenia i jest lekki. A ja dzisiaj takie delikatne blado różowe plamki 06.04 mam ginekologa i muszę ją poprosić aby dokładnie mnie obejrzała łożysko wszystko bo skąd to ciągle krwawienie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi już wyników badań krwi z pappa. Wolne jednostka beta hcg 44,83 a ten kryptor z pappa 5.09 czy któraś z Was miała podobnie?

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam masz do danego tygodnia normy podane

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dziewczyny przyszły mi już wyników badań krwi z pappa. Wolne jednostka beta hcg 44,83 a ten kryptor z pappa 5.09 czy któraś z Was miała podobnie?

Nigdy nie analizuj tego sama, lekarz ma specjalny kalkulator, do którego wprowadza dane z usg i z wywiadu i na tej podstawie oblicza ryzyko. Nie szukaj informacji, nie ma sensu, tylko się możesz zestresować.

szczesciara30, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

Odłóż w kąt te wartości.. akurat tutaj bez lekarza nie ma sensu tego analizować. A porównywanie wyników to już totalnie mija się z celem. Kiedy masz wizytę zaplanowana?

age.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na maj na szczepienie. Nie jestem w grupie 0, ale mam spory kontakt z ludźmi. Po rozmowie z lekarzem wybrałam Pfizera, czekam też na skończenie pierwszego trymestru. Najnowsze informacje WHO oraz badania na grupie ciężarnych kobiet koncernów produkujących Pfizera i modernę, sprawiły że mniej się obawiam. Do rozważenia w moim przypadku tylko czy dwie dawki, czy jedna (mam przeciwciała). Ale jeśli tylko nie będę mieć żadnych przeciwskazań - zdecydowanie się szczepię.

Hopeful, kokoszka31, Essencya lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja się zapisałam na maj na szczepienie. Nie jestem w grupie 0, ale mam spory kontakt z ludźmi. Po rozmowie z lekarzem wybrałam Pfizera, czekam też na skończenie pierwszego trymestru. Najnowsze informacje WHO oraz badania na grupie ciężarnych kobiet koncernów produkujących Pfizera i modernę, sprawiły że mniej się obawiam. Do rozważenia w moim przypadku tylko czy dwie dawki, czy jedna (mam przeciwciała). Ale jeśli tylko nie będę mieć żadnych przeciwskazań - zdecydowanie się szczepię.
    Ja tak z innego tematu ale przypomniało mi się, że śniło mi się dziś, że chwaliłaś się na forum, że nosisz pod serduszkiem dwóch chłopczyków 😃😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    No jest super mutsy Evo Farmer do tego dokupił wszystkie dodatki jakie mu wcisnęli. Fotelik cybex tylko torby nie kupił do wózka bo limit na karcie przekroczył 😂😂😂 nawet opony pompowane zamienne dokupił. Jest szary więc pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki. Składa się super ma rączkę do noszenia i jest lekki. A ja dzisiaj takie delikatne blado różowe plamki 06.04 mam ginekologa i muszę ją poprosić aby dokładnie mnie obejrzała łożysko wszystko bo skąd to ciągle krwawienie.
    O to mimo, że sam to widzę porządny sprzęt kupił :) mój to zupełne przeciwieństwo, byle taniej. Chociaż akurat fotelik wybierał w oparciu o testy i chyba jeden z droższych wzięliśmy, ale z wózkiem to już były przeboje.
    Teraz chcę podwójny, rok po roku, mega podoba mi się Cybex Gazelle, ale to nowy wózek, więc z używkami problem, a nowego na bank nie pozwoli kupić... 🤷

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • martakam Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i drogie Panie! Zaczynam 2 trymestr 🎉🎉🎉

Gosia9, Gela093, Hopeful, Erica, natnatss, Mag91, Milu, Mlodamezatka, Kaarola lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i dużo spokoju 🐰🐣🥚
    Taka moja rada dla tych, które są w pierwszej ciąży: cieszcie się tymi świętami i rozkoszujcie, bo każde następne przez najbliższe lata nie będą takie same 😉 a już zwłaszcza najbliższe grudniowe 😉

Gosia9 lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ