Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni* wrote:Kurcze ja dopiero się obudziłam 🤦 nie chce mi się za bardzo jeść, jak już to owoce i warzywa. Lub chleb z masłem i solą. Na mięso nie mogę patrzeć. Ale wiem że muszę dla maleństwa.
ja dwa ostatnie dni żyje na kanapkach z nutella i truskawkch z bananem...
tak mi jakos bigos gładko wszedł ;p
PCOS, MTHFR A1298C C/C homozygotyczne, 20210 G-A heterozygotyczne
ok. 4, 5 roku starań
CB: 10.2018 -> 01.2019(CP?) -> 08.2019
CP: 01.2020 -> 07.2020
01/2021 IVF - 1 podejście
29.01 ET 3 dniowego 7B
5 dpt bhcg 4,35 -> 7 dpt 6:00 bhcg 9,6 prog 190ng/ml -> 9 dpt 18:00 bhcg 71,16 -> 12 dpt 6:00 bhcg 155,1 ->15 dpt 6:00 bhcg 324,3 (63,2%) ->16 dpt 18:00 bhcg 593 🥰 -> 20 dpt 18:00 bhcg 2708
22.02.21 - 24 dpt mamy zarodeczek i 💗
8w5d 2cm dzidzi | 171 bpm
Brak ❄️ (4 zatrzymały się w rozwoju po 3dobie)
Mój instagram:
i_want_2_be_mom -
Ja się będę szczepić ale dopiero po porodzie boję się w ciąży więc odpada plus taki ze przeszłam covid miesiąc temu i mam przeciwciała więc na pół roku spokój yoto prawie do porodu. Później się zaszczepienie nie chce już dłużej żyć w strachu a z racji tego że bardzo źle przeszłam ta chorobę to mam nadzieję że mimo szczepionki przejdę łagodnie:) ja dziś uciekam chleb i babkę i galaretke z warzywami w formie od. Babki fajny efekt końcowy jutro robię na Wielkanoc żurek i sałatkę reszta idziemy na łatwiznę kupujemy gotowe mięsa i ciasta syn już wie o dzidziusiu mega szczęśliwy mówi że musi się mama opiekować i musi to być chłopak bo z siostrą się nie będzie lalka mi bawic:) po świętach mówie o ciąży w pracy a w niedziele teściom
kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
KalaW ja też już wyciągnęłam na kolację galacik drobiowy 🤤
Zrobiłam dziś sałatkę jarzynową, galat drobiowy i szynkę w galarecie. I wiecie co? Jestem padnięta. Czuje jak ciągnie mnie w pachwinach i zaraz idę leżeć do rana bo jutro od nowa do kuchni. Żurek, tort sam się nie zrobi. Mąż ma urodziny w niedzielę. Miał być sernik na święta, ale przez syna będzie tort. Mówimy mu, że tata będzie miał za 3 dni urodziny a synek na to: "juhuuuu, super, będzie tort" 🤣 No i tym sposobem zamiast sernika będzie tort 😉 -
Właśnie też chciałam pytać ostatnio o Juliet🤔 mam nadzieję,że wszystko ok I nie ma powodu do opuszczania forum😔Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Bardzo dużo dziewczyn teraz ma plamienia, krwawienia, krwiaki itd.... co chwilkę czytam. Mąż dzisiaj zrobił mi prezent i kupił wózek i fotelik 🤦 zatkało mnie mówiłam że za wcześnie że przecież mam krwawienia itd... nawet się nie ucieszyłam 🥺 tak się boję
-
Moni a przynajmniej taki, ze Ci pasuje? Ja bym zabiła męża jakby bez konsultacji ze mną kupił wózek 😂 jak kupowałam ostatnio wózek to akurat w salonie był taki zagubiony pan na telefonie z żoną. I w końcu pytał się mnie o zdanie 🙈 to mówię mu, żeby kupił taki jak żona kazała, bo jak przyjedzie z innym i jeszcze powie, ze skonsultował to z jakąś inną matką to może nie wracać do domu 😂
Kalina32, MichaLina, Erica, Essencya, Kaarola lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
No jest super mutsy Evo Farmer do tego dokupił wszystkie dodatki jakie mu wcisnęli. Fotelik cybex tylko torby nie kupił do wózka bo limit na karcie przekroczył 😂😂😂 nawet opony pompowane zamienne dokupił. Jest szary więc pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki. Składa się super ma rączkę do noszenia i jest lekki. A ja dzisiaj takie delikatne blado różowe plamki 06.04 mam ginekologa i muszę ją poprosić aby dokładnie mnie obejrzała łożysko wszystko bo skąd to ciągle krwawienie.
-
szczesciara30 wrote:Dziewczyny przyszły mi już wyników badań krwi z pappa. Wolne jednostka beta hcg 44,83 a ten kryptor z pappa 5.09 czy któraś z Was miała podobnie?
Nigdy nie analizuj tego sama, lekarz ma specjalny kalkulator, do którego wprowadza dane z usg i z wywiadu i na tej podstawie oblicza ryzyko. Nie szukaj informacji, nie ma sensu, tylko się możesz zestresować.szczesciara30, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
szczesciara30 wrote:Dziewczyny przyszły mi już wyników badań krwi z pappa. Wolne jednostka beta hcg 44,83 a ten kryptor z pappa 5.09 czy któraś z Was miała podobnie?
Odłóż w kąt te wartości.. akurat tutaj bez lekarza nie ma sensu tego analizować. A porównywanie wyników to już totalnie mija się z celem. Kiedy masz wizytę zaplanowana? -
Ja się zapisałam na maj na szczepienie. Nie jestem w grupie 0, ale mam spory kontakt z ludźmi. Po rozmowie z lekarzem wybrałam Pfizera, czekam też na skończenie pierwszego trymestru. Najnowsze informacje WHO oraz badania na grupie ciężarnych kobiet koncernów produkujących Pfizera i modernę, sprawiły że mniej się obawiam. Do rozważenia w moim przypadku tylko czy dwie dawki, czy jedna (mam przeciwciała). Ale jeśli tylko nie będę mieć żadnych przeciwskazań - zdecydowanie się szczepię.
Hopeful, kokoszka31, Essencya lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:Ja się zapisałam na maj na szczepienie. Nie jestem w grupie 0, ale mam spory kontakt z ludźmi. Po rozmowie z lekarzem wybrałam Pfizera, czekam też na skończenie pierwszego trymestru. Najnowsze informacje WHO oraz badania na grupie ciężarnych kobiet koncernów produkujących Pfizera i modernę, sprawiły że mniej się obawiam. Do rozważenia w moim przypadku tylko czy dwie dawki, czy jedna (mam przeciwciała). Ale jeśli tylko nie będę mieć żadnych przeciwskazań - zdecydowanie się szczepię.
-
Moni* wrote:No jest super mutsy Evo Farmer do tego dokupił wszystkie dodatki jakie mu wcisnęli. Fotelik cybex tylko torby nie kupił do wózka bo limit na karcie przekroczył 😂😂😂 nawet opony pompowane zamienne dokupił. Jest szary więc pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki. Składa się super ma rączkę do noszenia i jest lekki. A ja dzisiaj takie delikatne blado różowe plamki 06.04 mam ginekologa i muszę ją poprosić aby dokładnie mnie obejrzała łożysko wszystko bo skąd to ciągle krwawienie.
Teraz chcę podwójny, rok po roku, mega podoba mi się Cybex Gazelle, ale to nowy wózek, więc z używkami problem, a nowego na bank nie pozwoli kupić... 🤷👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
A i drogie Panie! Zaczynam 2 trymestr 🎉🎉🎉
Gosia9, Gela093, Hopeful, Erica, natnatss, Mag91, Milu, Mlodamezatka, Kaarola lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Dziewczyny, a ja życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i dużo spokoju 🐰🐣🥚
Taka moja rada dla tych, które są w pierwszej ciąży: cieszcie się tymi świętami i rozkoszujcie, bo każde następne przez najbliższe lata nie będą takie same 😉 a już zwłaszcza najbliższe grudniowe 😉Gosia9 lubi tę wiadomość