Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelka93 wrote:Ja tak z innego tematu ale przypomniało mi się, że śniło mi się dziś, że chwaliłaś się na forum, że nosisz pod serduszkiem dwóch chłopczyków 😃😃
liczę na 2 dziewczynki, albo przynajmniej jedną w duecie ale ... wezmę co dadząAngelka93, Mlodamezatka, Hopeful, Mag91, Kacha_88 lubią tę wiadomość
-
Karo11 wrote:No właśnie i ja się zastanawiam bo tak, doktor na początku na pierwszych wizytach 'tam' zajrzał było wszystko ok czysto więc i nie miałam leków.
Ale teraz nie zagląda robi tylko USG przez brzuch, a infekcje bywają bez objawów 🙈 no a podobno mogą być niebezpieczne ... To co na następnej wizycie powiedzieć " panie a może byś pan tam zerknął fachowym okiem czy dalej jest okej?" 😅
Zaczęłam się nakręcać bo znajoma ma ciągle też niby jakieś infekcje non stop jakieś leki ,a mówi że nic nie czuje ani nie widzi nic niepokojącego -
martakam wrote:A i drogie Panie! Zaczynam 2 trymestr 🎉🎉🎉
Marta ja też!! w stopce coś mi się źle wyświetla, ale według aplikacji dzisiaj 13t0dFilcek lubi tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Dominika283 wrote:Marta ja też!! w stopce coś mi się źle wyświetla, ale według aplikacji dzisiaj 13t0d13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mam pytanie do tych, co już po prenatalnych. Miałyście robione usg orzez brzuch, czy też dopochwowo? Czysta ciekawosc
Ile mm miały wtedy wasze maluszki? Nie pamietam dokładnie, a teraz już nie znajde nawet jak zaczne się cofać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 15:53
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Kochana, 2 trymestr zaczynamy dopiero 14+0 wiec jeszcze tydzień i 1/3 za Toba! 😊😊
A nie, bo Belly pokazuje że zaczynam już dzisiajAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Widzę, że jest bardzo dużo nowych wiadomości! Gratuluję pierwszych prawidłowych prenetalnych
Mag91: miałam mieć swoje 20.04 jak Ty, ale lekarz powiedział, że to trochę za późno i zapisał mnie na 6.04, z czego w sumie bardzo się cieszę, bo ten 20ty jest tak daleko...
Może też już usłyszę coś o płci
W nawiązaniu do poruszonych wątków, to jestem 30+, nie jestem w żadnej z grup pierwszeństwa, ale nie będę się szczepić. Może zrobię to po porodzie. Tak czy inaczej wydaje mi się, że do czasu naszych porodów i tak nie będzie zapisów dla 30ek.
Jak nie zapomnę to za miesiąc zapytam o szczepienie obu lekarzy, jestem ciekawa ich zdania.
Objawy mi trochę przechodzą, ale tylko w zakresie mdłości. Po prostu są trochę rzadziej. Nic więcej. Natomiast często boli mnie brzuch jak za długo postoję (np. w czasie gotowania) lub po długim spacerze. Czuję napięcie mięśni brzucha i wszystkich dolnych partii + te charakterystyczne ciągnięcie. Wtedy muszę oczywiście dłużej poleżeć.
Zaczęła mi się niestety jakaś infekcja, strasznie swędzi i piecze. Nie wiem czy to nie od tej luteiny, dobijają mnie już nie tabletki, coraz trudniej mi je aplikować. Odnoszę wrażenie, że to upławy po tabletkach tak mnie swędzą. Sama nie wiem. Chyba któraś z Was pisała o tym samym. Lekarz zalecił mi brać jeszcze przez miesiąc, może dłużej. Na razie ratuję się Clortimazolem, ale średnio pomaga.
Badanie glukozy wyszło mi na poziomie 81. Lekarz powiedział, że na razie nie wymagam robienia obciążenia. Obciążenie trzeba by było robić, gdyby wyniki były tragiczne.
Widzę, że Wy już zaczynacie z wózkami i ubrankami. Ja jeszcze za bardzo się boję. Poza tym jestem w bardzo kiepskim stanie. Cały czas zmęczona, cały czas mnie coś boli. Dosłownie wszystko jest źle. Mój wyprowadza mnie z równowagi, nie mam już tyle cierpliwości do rzeczy, które jakoś znosiłam przed ciążą. Często mi się chce po prostu płakać. Wydaje mi się, że to hormony, ale to moja pierwsza ciąża i sama nie wiem jak to jest. Nawet jeśli przesadzam, to nie mogę nic z tym zrobić, to jest silniejsze ode mnie. Najchętniej bym tylko leżała i z nikim nie rozmawiała. Też tak któraś ma?
Dziewczyny, które nadal krwawią, jesteście bardzo silne. Myślę, że to już niedługo się skończy, że to był taki niefajny początek i już wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 16:19
-
No ja też nie myślę jeszcze o wózkach, łóżeczkach 😉 jeszcze mam wszystko po mojej trzylatce, od biedy się nada chociaż wózek prawdopodobnie kupię nowy, jak będzie chłopak to zacznę kupować, dopiero pewnie pod koniec ciąży, jak dziewczyna to większość rzeczy mam w ilości hurtowej 🙂
-
Dziewczyny kochane. Chcę życzyć Wam oraz sobie spokojnych ciąż, żeby wszystko rozwijało się prawidłowo, żebyśmy w październiku powitały nasze wymarzone, zdrowe dzieci🍀 oraz żeby skończyły się te dziwne czasy, żebyśmy mogły cieszyć się ciąża bez żadnych nakazów, zakazów, obostrzen i strachu. Wszystkiego co najlepsze! 😃
kokoszka31, martakam, Erica, Filcek, Gosia9, Hopeful, Kaarola, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Mam pytanie do tych, co już po prenatalnych. Miałyście robione usg orzez brzuch, czy też dopochwowo? Czysta ciekawosc
Ile mm miały wtedy wasze maluszki? Nie pamietam dokładnie, a teraz już nie znajde nawet jak zaczne się cofać 😅
6.5cm, przez brzuch, dobrze mieć pełny pęcherz moczowy.. to było moje 1 USG przez brzuch i generalnie myślałam że mnie coś trafi od przyciskania tej głowicy.. zdecydowanie wolę transwaginalne 😁
-
Erica- co do nastroju, też tak miałam między 8-11tc.. nic mnie nie cieszyło, już zaczęłam myśleć czy to nie pierwsze zwiastuny jakiś stanów depresyjnych.. na szczęście minęło.. daj sobie trochę czasu, gdyby taki stan się utrzymywał długo myślę że warto porozmawiać o tym z lekarzem/położną.
Erica lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatka wrote:Mam pytanie do tych, co już po prenatalnych. Miałyście robione usg orzez brzuch, czy też dopochwowo? Czysta ciekawosc
Ile mm miały wtedy wasze maluszki? Nie pamietam dokładnie, a teraz już nie znajde nawet jak zaczne się cofać 😅 -
U mnie prenatalne były przez brzuch, dzidzia miała wtedy 6.78cm ❤
Dziewczyny, z racji, że dzidzia starsza pani 8 dni, to ja dzisiaj również zaczynam drugi trymestr 🥳 Wszystkiego dobrego dla Was na te święta i na cały rok, oby w październiku były same szybkie i gładkie porody, żebyśmy mogły wszystkie cieszyć się zdrowymi maluszkami! ❤👶🐣Angelka93, Hopeful, Kaarola, Junjul, Mlodamezatka, Filcek lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi 💚 no to kurcze u mnie zanosi sie kolos na prenatalne bo w pt mial przeciez juz 5,9 cm „maluszek” 😅 na razie rosnal w takim tempie, ze na prenatalne wychodziloby ok 7,2 cm 😳😅
I ja zycze Wam wesołych, spokojnych i przede wszystkim wyjatkowym dla nas Swiat Wielkanocy 💚Angelka93, kokoszka31, Kaarola lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedzi 💚 no to kurcze u mnie zanosi sie kolos na prenatalne bo w pt mial przeciez juz 5,9 cm „maluszek” 😅 na razie rosnal w takim tempie, ze na prenatalne wychodziloby ok 7,2 cm 😳😅
I ja zycze Wam wesołych, spokojnych i przede wszystkim wyjatkowym dla nas Swiat Wielkanocy 💚 -
Mlodamezatka wrote:Dzieki dziewczyny za odpowiedzi 💚 no to kurcze u mnie zanosi sie kolos na prenatalne bo w pt mial przeciez juz 5,9 cm „maluszek” 😅 na razie rosnal w takim tempie, ze na prenatalne wychodziloby ok 7,2 cm 😳😅
I ja zycze Wam wesołych, spokojnych i przede wszystkim wyjatkowym dla nas Swiat Wielkanocy 💚Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Moni* wrote:Moje maleństwo zgodnie z on 12.10 zobaczę jak urosło 06.04 no i muszę poprosić o USG macicy bo skąd to krwawienie ciągle? Gosiu a jak u Ciebie z krwawieniem?
W dniu przyjęcia do szpitala CRL mam 7.5cm a to było 12+4.