X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotuję, ale mdłości mam dalej koszmarbe

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Hopeful Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni! Cudowne wieści! Gratulacje :)

Ja wymiotów nie mam a mdłości mam tak w kratkę. Raz sa nieznośne a raz prawie jakby ich nie było. Ale tez inaczej jem, wiem co robić jak robi mi sie zle wiec moze to dlatego. Mi strasznie przeszkadza taki dziwny posmak w ustach. No tego nie moge przeżyć... od tego chce mi sie wymiotować. Ale płuczę sobie usta płynem do płukania z imbirem (0% alko oczywiscie) lub żuje gumę :)
    Dziewczyny a tez macie zgagę?

Gosiu wpisz mnie proszę na 22.10 :)

0d1y3e3kpiumvdr6.png
    Kiedy wieje silny wiatr, jedni budują mury, ja buduję wiatraki 😊
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT! Gosia, jestes niemożliwa, wpisałaś juz mnie ❤️❤️❤️ Dziękuję!

Gosia9 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kpiumvdr6.png
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Dziewczyny... jak u Was z wymiotami? Zaczął się 13 tydzień, a one wciąż są i to tą paskudną żółcią rano... męczy mnie to bardzo. U Was tez tak czy już ustały?

U mnie dalej są, z tym, że jest dzień, że wymiotuje tylko wieczorem kilka razy a są takie, że wymiotuję cały dzień mniej więcej od 12... i tak się przeplatają

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeful wrote:
    Moni! Cudowne wieści! Gratulacje :)

Ja wymiotów nie mam a mdłości mam tak w kratkę. Raz sa nieznośne a raz prawie jakby ich nie było. Ale tez inaczej jem, wiem co robić jak robi mi sie zle wiec moze to dlatego. Mi strasznie przeszkadza taki dziwny posmak w ustach. No tego nie moge przeżyć... od tego chce mi sie wymiotować. Ale płuczę sobie usta płynem do płukania z imbirem (0% alko oczywiscie) lub żuje gumę :)
    Dziewczyny a tez macie zgagę?

Gosiu wpisz mnie proszę na 22.10 :)
    Ja mialam zgagę tylko 2 razy a tak to nie mam

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie mdłości męczyły między 7-10, potem coraz lepiej i teraz jest już lux.. oby tylko tak zostało

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczą i zgaga wymioty się uspokoiły.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagę niestety tez mam, ale te wymioty żółcią to dla mnie istny koszmar, tym bardziej że przed ciążą wymiotowałam może z kilka razy w życiu...😂 obawiam się, ze mogę po mojej Mamie mieć z tym kłopot do 16 tygodnia...

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii wymiotów, to czuję ogromną poprawę. Z około 7 dziennie, zeszłam do 2-3. Ale nadal nic mi nie smakuje. Wszystko śmierdzi.

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam szczerze współczuję ❤️ ja z moimi skąpymi objawami nie powinnam się nawet odzywać 😉

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam szczerze współczuję ❤️ ja z moimi skąpymi objawami nie powinnam się nawet odzywać 😉

Tak samo ja , ciąża prawie bezobjawowa, jedynie samopoczucie/humor mam marne dość często😐
    żeby mi tylko kg tak szybko nie dowalało to by było lux 🙈

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny gratuluje pozytywnych wieści! ❤
    U mnie spanko ogromne, do tego bol piersi, mdlosci, wymioty tylko teraz bardziej wieczorami. Ale dalej czuje się bardzo zmęczona, te wymioty chyba mi nie mina. No i oczywiście większość rzeczy mi smierdzi.

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotować nie wymiotowałam, mdłości były koszmarne od początku ale ustąpiły jakiś tydzień temu (pomiędzy 10 a 11 tygodniem) Niestety zgaga i zapracia pozostały :( teraz i tak jest lepiej bo wiem co jeść, czego nie.

oar843r8382kexia.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    To tak jak ja, na początku bolały mnie cycki, teraz wieczorami tylko delikatny ból krzyża. Szczerze współczuję mdłości i wymiów😔

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Hopeful Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny, uspokoilyscie mnie :) bałam sie ze to cos złego ze objawy mi jakby ustępują...:) piersi nadal bardzo mnie bolą, zapachy tez odrzucają ale tez juz nie tak tragicznie (albo przyzwyczaiłam sie, nie wiem). Ale na pewno czuje je bardziej niż inni :)
    Ostatnio też mam „zniżkę” nastroju. Zastanawiam się czy to małe serduszko jeszcze bije... podczas plamienia biło, ale to było półtora tygodnia temu i nachodzą mnie rożne watpliwości. Kurcze trudno sie od nich uwolnić, tym bardziej jak juz doświadczyło sie straty :/ ale cóż, trzeba sobie i z tym jakoś poradzić :)

0d1y3e3kpiumvdr6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie znowu rano plamienie krwią 🤦 we wtorek byłam na IP dzisiaj piątek i znowu ale nie za duże. Wczoraj byłam na prenatalnych wszystko super. Skąd to krwawienie to ja już nie wiem ciągle się zastanawiam. Może to z szyjki jakieś naczyńko pęka czy cos już sama zgłupiałam. Poproszę Panią doktor aby mnie tak fest zbadała

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko sprzedalo mi swojego zarazka, więc mam zawalone gardło i poranny gęsty zielony katar.

Dziś na 12.30 wizyta, mam nadzieję że się moja dzidzia ładnie pokaże ❤️ a za tydzień- półtora pewnie będą prenatalne

85993e3k946gskpj.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jak się czujesz? Ja myślę że plamilam krwią może po wczorajszym prenatalnym? Dziecko szalało i miałam USG dopochwowe i przez brzuch przez godzinę. Wizytę u swojego ginekologa mam na 06.04 więc lada moment.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Gosiu jak się czujesz? Ja myślę że plamilam krwią może po wczorajszym prenatalnym? Dziecko szalało i miałam USG dopochwowe i przez brzuch przez godzinę. Wizytę u swojego ginekologa mam na 06.04 więc lada moment.
    Moni, u mnie lekarz twierdzi, ze plamienie i krwawienie jest stad, ze kosmowka zakrywa ujście szyjki. Mam nadzieje, ze się podniesie, bo perspektywa łożyska przodującego mnie przerasta 😔

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Moni* Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wszystko dobrze 4 lekarzy mnie oglądało i nie wiedzą skąd 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ