Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Może tu na wątku stworzymy taka ogólną listę wyprawkowa co może się przydać, co jest must have a co warto rozwazyc? Ja planuję zabrać się za wyprawkę w lipcu. Tak zrobiłam w poprzedniej ciąży i było idealnie, bo mój mały też urodził się końcem października. Smoczki na wszelki wypadek kupię ze 2 rodzaje, ale przemyśle jeszcze jakie wybrać. Dla synka miałam na poczatku lovi i bibs, tak tak kochał ssać a nie akceptował żadnego. Ostatecznie skończyliśmy na chyba 8 roznych i każdym pluł w dal 🤷
Hopeful, Erica lubią tę wiadomość
-
natnatss wrote:Może tu na wątku stworzymy taka ogólną listę wyprawkowa co może się przydać, co jest must have a co warto rozwazyc? Ja planuję zabrać się za wyprawkę w lipcu. Tak zrobiłam w poprzedniej ciąży i było idealnie, bo mój mały też urodził się końcem października. Smoczki na wszelki wypadek kupię ze 2 rodzaje, ale przemyśle jeszcze jakie wybrać. Dla synka miałam na poczatku lovi i bibs, tak tak kochał ssać a nie akceptował żadnego. Ostatecznie skończyliśmy na chyba 8 roznych i każdym pluł w dal 🤷
-
Miałam wczoraj USG referencyjne, wszystko jest w porządku
Lekarz w trakcie opowiadał mi o wszystkim. Wspaniały specjalista.
Przed badaniem byłam tak zdenerwowana, że w tracie leciały mi łzy, kiedy mi mówił, że wszystko jest dobrze. Teraz jeszcze muszę zaczekać tydzień na ogólny wynik z Pappa, ale czuję już pół ulgi. Wspaniałe uczucie. Wczoraj aż padłam ze zmęczenia po powrocie z badania.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie Wasze wyniki!Angelka93 lubi tę wiadomość
-
Ja też juz po prenatalnych. Opoznienie 2 godz., na kartce napisane ze badanie trwa 20 min, laski siedzialy tam po pol godz a moje badanie trwalo co najwyzej 5 min od wejscia do wyjscia 😒 dluzej mi cisnienie mierzyly niz trwalo usg. Nawet nie widzialam ekranu. Ale wszytskie wymiary ok, dzidzia ma 2 raczki i 2 nozki 😄 opis dostane za tydzien.
Dobrze, ze to sanco zrobilam wczesniej bo bym sie nerwicy przy tym usg nabawila. A tak to luzikErica, Angelka93, baljov. lubią tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Ja już też po badaniach, na USG nie wyszło nic niepokojącego, opis mam dostać za tydzień. Najważniejsze że zdrowe, serduszko jest i ma 6,7 cm w ogóle zadałam sobie sprawę że jutro już będzie 13+0 więc II trymestr jak ten czas leci
Hopeful, Angelka93, Kaarola, Erica, baljov. lubią tę wiadomość
-
Ufff mi odchodzi właściwe kompletowanie wyprawki, bo wszystko mam 😃no chyba, że jednak okaże się, że dziewczynka, w co wątpię...
Kalina32 lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja już też po. Z usg wszystko wydaje się być ok, jeszcze test podwójny mam zrobić ale jedna rzecz mnie zmartwiła... maluch ma przepuklinę pępkowa musi to byc kontrolowane, moze sie wchłonąć. Czy któraś z Was tak miała?
Reszta parametrów super.
Cieszę się też, że u reszty też wszystko ok -
Cześć, dziewczyny
Wracam do Was po jakimś czasie, w sumie przez cały pierwszy trymestr wolałam siedzieć cicho i nie zapeszać Na szczęście (odpukać!) u nas wszystko rozwija się dobrze, jestem już po USG pierwszego trymestru, ale szłam na nie zupełnie spokojna, bo dwa dni wcześniej dostałam wynik NIFTY - na szczęście wszystko wyszło dobrze No i już wiemy, że będziemy mieć córę! Nadal nie mogę w to uwierzyć
Nudności i zmęczenie w zasadzie już minęły (zdarzają się bardzo sporadycznie), brzucho powoli się pokazuje, więc teraz faktycznie łatwiej już będzie się oswoić z tą myślą i uwierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam Was serdecznieAngelka93, Gosia9, Kaarola, Erica, baljov., Filcek lubią tę wiadomość
-
Agniesia wrote:Dziewczyny a na wizyty chodzicie same czy z partnerem? Lub planujecie może wziąć na któraś z wizyt partnera? 😉