X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Kurcze, właściwie to ja nie mam badanego podwozia za każdym razem. Za pierwszym było tylko USG, potem na kolejnej fakt na podwozie patrzył bo robił cytologię. Po genetycznym nie sprawdzał nic na dole... Ciekawe jak teraz.
    Na prenatalnych miałam tylko usg, ale byłam u innej lekarki

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najbardziej mnie ciekawi to badanie podwozia. Moja poprzednia gin robiła wszystko za każdym razem. Ten teraz sprawdził raz i to wtedy gdy sama go poprosiłam żeby zajrzał bo coś mnie swędzi. Chyba sama go zapytam na następnej wizycie wprost dlaczego tego nie robi i że chce żeby sprawdzał za każdym razem.
    Ogólnie to jestem z niego zadowolona tylko dziwi mnie że nie sprawdza podwozia na każdej wizycie 🤷 gdy coś się działo czy potrzebowałam leku to w ciągu kilku minut oddzwaniał czy też odpisywał, jakby nigdy nie miał wolnego 😁 kiedy do niego nie poszłam to miał dużo pacjentek w poczekalni, ostatnio była nawet kobieta z innego miasta i mówiła że specjalnie do niego jechała. Opinie ma raczej dobre. Załatwił mi teraz badania prenatalne w szpitalu choć tak naprawdę nie przysługuje mi refundacja, a wcale nie musiał. Po prostu chyba zostałam rozpieszczona w pierwszej ciąży przez cudowną lekarkę i teraz nie jest tak jak wtedy więc mi dziwnie 😁

klz99vvjaj2t13p9.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmieniając temat na życiowy 😃 macie może kopa parowego z którego jesteście zadowolone? Dziś spojrzałam na swoją swiezo umytą podłogę i powiedziałam sobie dosc. Mop z viledy obrotowy zostawia mi same smugi :(. A na kolanach już nie chce czyścić, nie mam siły i chęci.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Dziewczyny, zmieniając temat na życiowy 😃 macie może kopa parowego z którego jesteście zadowolone? Dziś spojrzałam na swoją swiezo umytą podłogę i powiedziałam sobie dosc. Mop z viledy obrotowy zostawia mi same smugi :(. A na kolanach już nie chce czyścić, nie mam siły i chęci.
    Nie mam, planuje kupić ale chyba dopiero w przyszłym miesiącu bo teraz czaje się na nową kuchenkę i zmywarkę

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Nie mam, planuje kupić ale chyba dopiero w przyszłym miesiącu bo teraz czaje się na nową kuchenkę i zmywarkę

A masz już jakis upatrzony? Czytałam dobre opinie o Viledzie ale nikt ze znjaomych nie ma, żeby mogł to potwierdzić.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    A masz już jakis upatrzony? Czytałam dobre opinie o Viledzie ale nikt ze znjaomych nie ma, żeby mogł to potwierdzić.
    Wlasnie ja też patrzylam na vilede, ma dużo dobrych opinii i cena też kie jest straszna. Z moich znajomych nikt nie ma mopa parowego więc pozostają mi opinie z internetu.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka daje znać że po usg prenatalnym wszystko ok zdrowy chłopak :) Pani doktor mówiła e. Jestem idealna pacjenta przyszłam na luzie i badanie trwało 15 minut :D pięknie wszystko ładnie się ustawial :) ale się cieszę :)

Kacha_88, Kalina32, Milu, Angelka93, paatka, Filcek, baljov., Mag91, Dominika283, Gela093, KalaW, Erica, Kaarola lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mopa parowego z Lidla. Mąż kupił kiedyś tam przy okazji 😁 bardzo mało go używam bo jakoś szybciej mi takim zwykłym obrotowym. Ale ma też wyciąganą parownice i z tego już korzystam częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 11:35

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Mam MOPa parowego z Lidla. Mąż kupił kiedyś tam przy okazji 😁 bardzo mało go używam bo jakoś szybciej mi takim zwykłym obrotowym. Ale ma też wyciąganą parownice i z tego już korzystam częściej.
    A czy można tym myć płytki w łazience? Chodzi mi o ściany, bo zawsze robią mi się smugi i strasznie mnie to wkurza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 11:41

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Hejka daje znać że po usg prenatalnym wszystko ok zdrowy chłopak :) Pani doktor mówiła e. Jestem idealna pacjenta przyszłam na luzie i badanie trwało 15 minut :D pięknie wszystko ładnie się ustawial :) ale się cieszę :)
    Super 😃
    Też bym już chciała znać płeć 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Hejo, dziewczyny od wczorajszego wieczora mam takie klucie i ciągnięcie po prawej stronie jakby w pachwinie. Już trzyma mnie tyle czasu, że się zastanawiam czy to normalne?
    Ponawiam bo gdzieś zaginęło....ciągle mnie to klucie trzyma, brzuch tez mi się stawia...

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    A czy można tym myć płytki w łazience? Chodzi mi o ściany, bo zawsze robią mi się smugi i strasznie mnie to wkurza
    Tak, ma kilka fajnych końcówek i nakładek.

Link do modelu który mam:
    https://www.lidl-sklep.pl/p/silvercrest-mop-parowy-2-w-1-sdm-1500-d3-1500-w/p100319440

Ale z góry mówię, nie że polecam czy coś, nie mam porównania, po prostu taki mam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 12:54

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Ponawiam bo gdzieś zaginęło....ciągle mnie to klucie trzyma, brzuch tez mi się stawia...
    Cześć :) czytałam o tym trochę i jak byłam na wizycie to lekarka mi mówiła, żeby się tym nie przejmować - rozciągają się więzadła i mogę mieć takie uczucie ciągnięcia w pachwinach. Poza tym brzuszek i macica też się powiększają i to teraz coraz szybciej więc raczej nie masz się czym martwić :)

oar843r8382kexia.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Gratulacje <3 ja jeszcze nie wiem co będzie :) najważniejsze żeby było zdrowe :)

oar843r8382kexia.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Tak, ma kilka fajnych końcówek i nakładek.

Link do modelu który mam:
    https://www.lidl-sklep.pl/p/silvercrest-mop-parowy-2-w-1-sdm-1500-d3-1500-w/p100319440

Ale z góry mówię, nie że polecam czy coś, nie mam porównania, po prostu taki mam 😁
    Dzieki 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie Angelka93 nie polecam 😁 tak go właśnie wyjęłam i umyłam podłogę, zostawia smugi 😁
    Ogólnie to mam przeświadczenie że samą gorącą wodą człowiek podłogi nie umyje, że jednak potrzeby jest płyn dlatego też wolę zwykłym obrotowym z wodą z płynem. Ale używam od czasu do czasu bardziej do "wyparzenia" podłogi bo kot, pies w domu i dziecko 😁

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    W zasadzie Angelka93 nie polecam 😁 tak go właśnie wyjęłam i umyłam podłogę, zostawia smugi 😁
    Ogólnie to mam przeświadczenie że samą gorącą wodą człowiek podłogi nie umyje, że jednak potrzeby jest płyn dlatego też wolę zwykłym obrotowym z wodą z płynem. Ale używam od czasu do czasu bardziej do "wyparzenia" podłogi bo kot, pies w domu i dziecko 😁
    No właśnie ja dlatego chcę kupić, zwykłego płynu i mopa oczywiście będę używać na codzień bo też jakoś nie widzę mycia podłogi sama woda ale tak raz w tygodniu chciałabym wyparzyć podłogę właśnie ze względu na to, że mam psa a potem jak pojawi się dziecko to chciałabym żeby było czysciutko🙂 no i też myślałam że te płytki w łazience na ścianie będzie się lepiej czyścić 🙂

Kalina32 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do tego się nada 😉 końcówką płaską z parownicy też się dobrze wyparza blaty kuchenne i inne miejsca

Angelka93 lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    To do tego się nada 😉 końcówką płaską z parownicy też się dobrze wyparza blaty kuchenne i inne miejsca
    Super 🙂 dzięki za opinie 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    No właśnie.. Temat kot, mamy kota długowłosego, i mój chce przynajmniej na jakiś czas wywieść go do rodziców. Bo sierść, bo to, bo tamto.. Jak rozwiązujecie sprawę zwierząt w domu? Ja już nie wiem jak go przekonać.. Sama też chowałam się że zwierzętami

zrz6i09kjbhnyse8.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ