Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A witam w klubie drapaczek haha mnie swędzi wszystko brzuch plecy boczki i cycki ;D nie da się już ukryć - rosnę haha po posmarowaniu balsamem jest już ok ;) mam mustellę i mam lirene serum serii " bedę mamą"
    Oba dobre, choć lirene ładniej pachnie, wydaje się że nawilża na dłużej i jest tańszy ;)

zaczęłam patrzeć na body śpiochy i... doszłam do wniosku że nie wiem zupełnie jakie rozmiary nam są potrzebne na początek czyli zima-wiosna i potem wiosna -lato ;D
    proszę sie nie śmiać haha!
    bo ja zaraz sukienek nakupię na zimę i kombinezonów na lato ;D
    wezcie dziewczyny co juz macie dzieci to podpowiedzcie

Mag91 lubi tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ciekawa jestem kto mieszka u mnie w brzuchu, na prenatalnych lekarz nie powiedział a jutro idę do mojej lekarki i ciekawa jestem czy coś zobaczy 🤔 i standardowo czy wszystko w porządku, ten tydzień mam taki ciężki w pracy, codziennie bóle głowy i muszę brać Apap żeby funkcjonować na przynajmniej minimalnym poziomie, jeszcze mnóstwo stresu, aż myślę czy dziecku to nie szkodzi, czuję spinanie macicy i doszły problemy z żołądkiem ehh 😕 mam ochotę wziąć dwa dni chorobowego żeby odpocząć, ale skoro nie czuje się obłożnie chora to chyba nie powinnam, już sama nie wiem 😕

age.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już wszystko swędzi, brzuch biodra i... Całe podudzia. Skóra tak pije że nie nadążam smarować balsamami 🙈 no ale brzuch rośnie, już nie wygląda jakbym się za dużo najadła 😂
    I dziś zaczynamy 2 trymestr, przywitaliśmy go porannym przytulaniem z porcelaną

July, Mag91 lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • July Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:04

Kalina32, zozo lubią tę wiadomość

• Milu Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mocno swędzi brzuch, uda, piersi. Mam mustelle ale zapach mnie nieco odrzuca. Muszę poszukać czegoś innego.
    My dzisiaj z tej radości dobrego wyniku kupiliśmy pierwsze skarpetki w zimowy kombinezon ❤ warto zerknąć, bo są pro.ocje na zimowe rzeczy teraz wiosną :)

Sophieja lubi tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Beddina Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przestalo swedziec po kilku dniach stosowania domowej mieszanki masci alantan z pasta cynkowa (razem w aptece ok.10-15zl) + codziennie pije wapno z cynkiem. Polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 22:17

8p3oe6hhmq21jvre.png
  • July Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

natnatss lubi tę wiadomość

• July Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sophieja, Junjul, Kalina32 lubią tę wiadomość

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Bo jutro mam właśnie wizytę i tak się zastanawiałam, szczególnie w czasach pandemi.
    Wchodziłaś od razu czy jednak chwilę czekałaś w kolejce? No bo wiadomo jednak może być jakieś opóźnienie lub coś, jak to u każdego lekarza.

Hej, różnie, zdarzało mi się czekać, maks 2 osoby przede mną, ale zdarzyło mi się też wejść bez kolejki. Chyba najlepiej przyjść na swoją godzinę, wcześniej nie ma sensu.

• natnatss Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków na rozstępy to opiszę Wam swoją 'przygode' 😂 w poprzedniej ciąży kilka osób polecało mi olej z krokosza do smarowania brzucha. A że jestem wlosomaniaczką to miałam taki w domu. I smarowalam ten brzuch jak durna, śmierdziało mi to strasznie, skóra co prawda była super nawilżona i dlatego nawet nie przeszkadzała mi mega tłusta warstwa a przez te kilka dni juz nawet nie czułam zapachu oleju. Ale miałam też okropna zgagę, no i za każdym razem jak się nasmarowalam i szłam spać to zrywałam się wymiotować i z jeszcze większym ogniem w gardle 🤦 raz nie dobiegłam do łazienki i wielkiego rzyga puściłam na zaspaną teściowa która w tej chwili też przebudziła się do łazienki (akurat jeszcze mieszkaliśmy razem), raz zwymiotowalam na też zaspanego narzeczonego w naszym łóżku 😂 najpierw myślałam że to takie uroki ciąży, że tak ma być. Aż pewnego wieczoru zasnęłam bez pielegnacji i obudziłam się dopiero rano. Olsnilo mnie wtedy że to może zapach oleju nasilać dolegliwości. I faktycznie jak przestałam smarować się olejem tak wszystkoo przeszło jak ręką odjął 😜😂

Karo11 lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Sophieja Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    No widzisz, u mnie bylo 51% dziewczynka a jest chłopiec 🧒

Czyli jest jeszcze szansa na dziewczynkę u mnie :D Jutro mam wizytę, ale nie wiem czy będzie też usg. Na ostatnich badaniach wyszło mi za wysokie tsh czy któraś z Was również się z tym mierzy?

• Sophieja Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję dobrych wyników badań. Ja też postanowiłam następnym razem (jeśli do tego dojdzie ;) ) robić od razu nifty niż stresować się pappą i jeszcze nie mieć pewności, mimo, że u mnie wyniki wyszły dobre po usg i teście z krwi.
    Jeśli chodzi o kosmetyki to polecam balsam/ masło hipp. W ogóle nie pachnie.
    Męczące chyba wszystkie z nas bóle głowy są najprawdopodobniej wynikiem szaleństwa hormonalnego.
    U mnie chyba powoli dolegliwości żołądkowe odchodzą, z czego się bardzo cieszę, bo dotychczas jadłam straszny szajs, tylko to mi wchodziło, a dzisiaj zjadłam sałatkę i baaaardzo mi smakowała z czego się cieszę. Może uda mi się wprowadzić zdrowszą dietę.
    Brzusio powoli się wyłania.

Milu lubi tę wiadomość

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    No widzisz, u mnie bylo 51% dziewczynka a jest chłopiec 🧒

Hihi ;) ale "sztuki" się nam zgadzają ;)

Angelka93 lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophieja wrote:
    Czyli jest jeszcze szansa na dziewczynkę u mnie :D Jutro mam wizytę, ale nie wiem czy będzie też usg. Na ostatnich badaniach wyszło mi za wysokie tsh czy któraś z Was również się z tym mierzy?
    Ja mialam wysokie tsh, obecnie jest zbutte tabletkami do 1.03

Sophieja lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, który termin porodu jest bardziej prawdopodobny? ten z terminu miesiączki czy z USG? Mi z okresu wychodzi 27 październik, a na USG prenatalnym 22 październik, różnica dość spora :)

age.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Dziewczyny, u mnie na prenatalnych na 51% miał być chłopak, a dzisiaj 15t4d dziewczynka! Powiekszam różową energię ;)
    U mnie też miał być chłopak 🤷‍♀️ teraz wygląda na dziewczynkę 😄 Ramzi i nub też mówią że dziewczynka ❤️ zobaczymy w połowie maja na wizycie 😀

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Dziewczyny, który termin porodu jest bardziej prawdopodobny? ten z terminu miesiączki czy z USG? Mi z okresu wychodzi 27 październik, a na USG prenatalnym 22 październik, różnica dość spora :)
    A ja to mówię, że i tak wyjdzie kiedy będzie chciało 😂

July, Kalina32 lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miała być dziewczynka jest chłopak. Czekam na badania kolejka 7 os i nikt nie chciał mnie przepuścić a jest mi mega słabo. Masakra

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    U mnie miała być dziewczynka jest chłopak. Czekam na badania kolejka 7 os i nikt nie chciał mnie przepuścić a jest mi mega słabo. Masakra
    jako kobieta w ciąży masz pierwszeństwo ;) chyba, że wszystkie ciężarne, ja tak ostatnio miałam i czekałam godzinę ;) Normalnie mówisz, że jesteś w ciąży i idziesz na początek kolejki, jako osoba uprzywilejowana :)

age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    True, wyjdzie kiedy będzie chciało. Ale - ja tez miałam taką różnicę w poprzedniej ciąży i jak przyszło do porodu to brali ten termin z miesiączki, bo podobno dopiero kiedy różnica jest ponad tydz to się zmienia. Co było irytujące bardzo, bo wg usg byłam już w 43 tc 🙈 a z miesiączki w 42... bałam się, ze dziecko przenoszone i to się zle skończy, ale w szpitalu w ogóle nie chcieli mnie słuchać

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ