X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • July Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:03

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kochane moja gin niestety niedostępna czy lekarz rodzinny może wypisać receptę na luteinę ?
    Każdy lekarz może Ci wypisać taką receptę (stomatolog też):) chyba ze prosiłabyś o psychotropy, to wtedy są obwarowania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 19:29

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dziewczynki , jestesmy po prenatalnych i dziecko rozwija sie super, mozna powiedziec ze nie ma sie do czego przyczepic, tylko przyziernosc karkowa 3.18 i 3.68
    Bardzo wysoka. Do tego moj wiek i dostalismy slaberokowania, ale lekarz uspokaja ze to tylko statystyki, i ze poza karkowym wszystko jest super wiec nie widzi powodow do niepokoju aczkolwiek musimy zrobic harmony test, wynik do 3 tygodni.
    Ale da nam 99% pewnosci. Wiec robimy.
    I czekamy w takim stresie ze chyba nie dam rady...
    Placze caly czas, przestalam sie cieszyc...
    Powiedzcie prosze ze mamy duze szanse na to ze to tylko statystyki a nie wyrok? 🙏
    Spokojnie, wiem, że łatwo się mówi, gorzej się dostosować, ale spróbuj się uspokoić i myśleć pozytywnie ❤️ Nie nastawiaj się negatywnie... możliwe, ze wszystko bedzie dobrze- czytałam, że przekroczona norma przezierności karkowej nie daje rozpoznania choroby wrodzonej, jedynie wskazuje na ryzyko jej wystąpienia. Zrób se spokojem dodatkowe badania i trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się jak najlepiej ❤️
    Na suwaczku widnieje informacja, ze masz 31 lat? Czy coś zle interpretuję?

Ostatni okres 8 styczeń
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, życzę spokoju.
    Ja jutro mam amniopunkcję. Wyniki będą po tygodniu. Boje się. Ale już za 8 dni będę wiedziała. Nie dałabym rady martwić się przez kolejne kilka miesięcy. Trzymajcie kciuki, żeby jutro wszystko dobrze poszło.

• Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Marienn współczuję bardzo stresu i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Harmony to faktycznie test na którego wynik czeka się najdłużej. Ja pomimo że lekarz też mnie namawiał na harmony zrobiłam sanco. Wynik miałam po 4 dniach. Znam siebie i wiem że te 3 tyg byłyby dla mnie wyjęte z życia.

Swoją drogą dziwne ze teraz tak zachwalaja harmony.
    Dokładnie to samo bym powiedziała. Współczuje stresu i rozumiem bo niedawno sama to przechodziłam. Bardzo mocno trzymam kciuki za dobry wynik <3
    Osobiscie nie wytrzymałabym czekania 3 tyg na wynik i zrobiłam sanco. Wynik z wiarygodnością 99,99%. Pobranie krwi w ubiegłą środę a dziś miałam już wynik. Może rozważcie inne testy ewentualnie, bo wszystkie chyba działają na tej samej zasadzie ale na sanco czeka się 5 dni roboczych a na NIFTY 10.

July lubi tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, trzymajcie się, musi być dobrze

• Moni* Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin już mi wystawiła receptę. Ja dzisiaj jakoś mam dzień płaczliwy

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dobre wyniki dziewczyny 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dziewczynki , jestesmy po prenatalnych i dziecko rozwija sie super, mozna powiedziec ze nie ma sie do czego przyczepic, tylko przyziernosc karkowa 3.18 i 3.68
    Bardzo wysoka. Do tego moj wiek i dostalismy slaberokowania, ale lekarz uspokaja ze to tylko statystyki, i ze poza karkowym wszystko jest super wiec nie widzi powodow do niepokoju aczkolwiek musimy zrobic harmony test, wynik do 3 tygodni.
    Ale da nam 99% pewnosci. Wiec robimy.
    I czekamy w takim stresie ze chyba nie dam rady...
    Placze caly czas, przestalam sie cieszyc...
    Powiedzcie prosze ze mamy duze szanse na to ze to tylko statystyki a nie wyrok? 🙏
    Ja Ci mogę doradzić to nie rób Harmony. Zakres jest najmniejszy. Lepiej wybrać Sanco lub Nifty będziesz miała szerszy zakres a kasa podobna lub mniejsza

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Marienn, życzę spokoju.
    Ja jutro mam amniopunkcję. Wyniki będą po tygodniu. Boje się. Ale już za 8 dni będę wiedziała. Nie dałabym rady martwić się przez kolejne kilka miesięcy. Trzymajcie kciuki, żeby jutro wszystko dobrze poszło.

Kasia - kciuki! Jeśli mogę coś doradzić, kup sobie w aptece wkładki badające płyn owodniowy albo paski lakmusowe. I koniecznie unikaj obciążania mięśni brzucha, wstawaj tylko obracając się na bok, zsuwając stopy i dopiero się podnosząc.

Kasialudek lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Marienn Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,ale nie mieszkam w polsce i do wyboru mialam Harmony lub biopsje, w kraju gdzie mieszkam sa inne testy i ufam ginekologowi ze to jest jeden z tych ktory powinnam wykonac. Bo rozmawialismy o tym i powiedzialam ze nie ma problemu czy z pieniedzmi czy cos ale zeby wybral najlepsza opcje i powiedzial se harmony to najlepsza opcja.
    Bo tak naprawde... wszystkie inne wyniki mamy idealne, czy kosc udowa, czy nosek, czy glowka , waga czy wzrost jest idealna itp.
    Nie ma zadnych powodow do nie po koju jak to powiedzial lekarz ale... musi mnie wyslac na badania bo ryzyko jest.
    Wierze a moze chce wierzyc ze bedzie dobrze..
    Tak mam 30lat i 7 miesiecy dokladnie.
    Moze dlatego program wyliczyl wysokie ryzyko bo T21 dal 1:24 co jest dla mnie szokiem...
    Czytalam na innym forum gdzie np przyziernosc karkowa 4.8 , brak kosci nosowej a dostaja 1:100
    A tutaj u nas wszystko super a wynik oslabiony... nie wiem na czym program sie sugerowal ale jestesmy teraz przez 3 tyg w takiej sytuacji ze chyba nie wiem jak bedziemy funkcjonowac...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 34 lata, myślę że po badaniach będziesz spokojniejsza

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 32 lata, w październiku na koniec 33- w piątek również mam się dowiedzieć, jak wyszło pappa. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Was wszystkie, Dziewczyny ❤️

Ostatni okres 8 styczeń
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam wyniki pappa. Muszę skontaktować się w tej sprawie ze swoim lekarzem bo nie wytrzymam do następnego piątku do wizyty 🙈 no ale zanim coś to dla swojego spokoju sama doszukałam się że na stronie fmf jest już dostępny kalkulator do samodzielnego obliczania ryzyka, tylko oczywiście nie tak dokładny jak u lekarza. No i wg tego ryzyka wyszły niskie, a to mnie trochę uspokoiło. W ogóle wyniki z krwi wyszly podobnie jak w poprzedniej ciąży

85993e3k946gskpj.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nie moge pojac jak ten program lekarski obliczyl nam takie wysokie ryzyko T21 1:24 ?
    Przeciez moj wiek nie jest taki straszny, a wszystkie inne wyniki usg super. Naprawde tego sie doszukuje bo widze ze w gorszych przypadkach kobiety mialy mniejsze ryzyko, wiec skad u nas takie?
    PS. Ani beta hcg ani nic innego nie bylo robione aby zmienic wynik... wiec czuje sie zle z tym wynikiem.
    30 lat, 78kg, 168cm

Moze wy mi podpowiecie co takiego mogoo wplynac?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ja tylko nie moge pojac jak ten program lekarski obliczyl nam takie wysokie ryzyko T21 1:24 ?
    Przeciez moj wiek nie jest taki straszny, a wszystkie inne wyniki usg super. Naprawde tego sie doszukuje bo widze ze w gorszych przypadkach kobiety mialy mniejsze ryzyko, wiec skad u nas takie?
    PS. Ani beta hcg ani nic innego nie bylo robione aby zmienic wynik... wiec czuje sie zle z tym wynikiem.
    30 lat, 78kg, 168cm

Moze wy mi podpowiecie co takiego mogoo wplynac?
    Tu dobrze to tłumaczy Mama ginekolog:
    https://youtu.be/7-sMf8taEgM

zozo lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam słaba kość nosową i mój gin się bardzo dziwił że mi wyszło mimo to niskie ryzyko także ten program to jest dla mnie czarna magia.
    A co do przezierności to mi na prenatalnych wyszła ok a na osobnym USG z luxmedu już wysoka i lekarka tlumaczyła, że być może trzeba będzie i tak diagnostyke w kierunku samych wad serca, bo ten parametr może oznaczać wiele rzeczy nie koniecznie ZD. Oczywiście może też nie oznaczać nic.
    Na razie czekam na połówkowe czy się potwierdzi że wskazane echo serca np.

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie ☺️
    U nas córcia będzie 💕
    Ja w lekkim szoku, mąż się bardzo cieszy był wzruszony, ucałował mnie i brzuch 😄 te jego reakcje czasami mnie rozczulają 😄😭i mówi do mnie w liczbie mnogiej np "hej dziewczyny lecę do pracy" 😅
    Mała się prawidłowo rozwija, ma podobno ładne długie nogi hehe, wg USG mamy ciążę wyższą o tydzień więc jakby już 17 tydz leci.

Angelka93, Filcek, Essencya, zozo, Gosia9, Patka95, Kalina32, Gela093, paatka, martakam, baljov., Milu, Kaarola lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Filcek Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Marienn, życzę spokoju.

Trzymam mocno kciuki za Was, wiem że to trudne i ten tydzien będzie ciężki ale dasz radę. Wierzę że wszystko będzie dobrze :)

Kasialudek lubi tę wiadomość

oar843r8382kexia.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo i ciepla kluska
    A robilyscie jakies wyniki na sprawdzenie czy jednak dziecko jest zdrowe?
    I jak wam wyszly?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ