Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalina32 wrote:Dobra dziewczyny ochłonęłam 🙈 poczytałam, pomyślałam, mój gin napisał też że "jest ok" - strasznie wylewny człowiek 🤣
Pierwszy szok minął. Wiecie biorę poprawkę że młodsza nie jestem ale jednak dużo inne wartości wyszły 😉Kalina32 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
July wrote:Nagana glowa do góry. Wiem, że się powtarzam, ale najważniejsze że dzidzia rośnie. Staraj się skupić na tym. Dla pewności może spróbuj podejść na usg za kilka dni żeby zobaczyć czy wszystko jest ok?
Edit pamiętaj też że na tych usg to milimetry jeśli chodzi o dni. Czasem lekarzowi omsknie się ręka lub dzidzia inaczej się ułoży i pomiar może być troszeczkę inny.
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Czy któraś z Was też ma takie problemy ze snem jak ja ? Od 3 dni budzę się średnio kolo 2 i jest koniec albo uda mi się przysnac na chwilę po 6 czy przed 7 i to na godzinę góra albo wcale a wieczorem zasypiam koło 22 bo zwyczajnie padam, w dzień nie umiem odespać i chodzę jak zombie
Patka95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny... u mnie natomiast problemem nie jest długość snu, ale jego jakość budzę się po kilka razy w nocy, bardzo mnie to męczy- nie potrafię przespać nocy jednym ciągiem
Patka95 lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Filcek wrote:Czy któraś z Was też ma takie problemy ze snem jak ja ? Od 3 dni budzę się średnio kolo 2 i jest koniec albo uda mi się przysnac na chwilę po 6 czy przed 7 i to na godzinę góra albo wcale a wieczorem zasypiam koło 22 bo zwyczajnie padam, w dzień nie umiem odespać i chodzę jak zombie
Mam tak samo. Cały czas budzę się w nocy, mimo, że o 22:00 kładę się padnięta. Tym samym jakość snu też jest marna. Piję przed snem duży kubek melisy z dwóch torebek, ale to chyba działa tylko na początku. I też mnie później boli głowa cały dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 11:35
-
No to pozostaje mieć nadzieję że to chwilowe objawy charakterystyczne dla 15-16 tygodnia i szybko ustąpią. Przy takim niewyspaniu głowa faktycznie daje popalić u mnie dochodzi jeszcze niskie ciśnienie, nie przekraczam 100/60, z reguły mniej, więc dramat a w tle przeprowadzka więc dużo pracy przede mną w najbliższym czasie. Myślę nawet czy nie zaopatrzyć się w jakąś poduchę do spania dla kobiet w ciąży, może to pomoże chociaż brzuszek jeszcze mały więc nie wiem. Czy któraś z Was może ma i korzysta ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 15:49
-
Ja używam, ale teraz właśnie od kilku dni jestem poza domen i nie wzięłam jej ze sobą... i chyba mi jej brakuje.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Ja mam poduchę z poprzedniej ciąży, jeszcze nie używam, bo wygodnie mi się spi, jak brzuch będzie duży to będę korzystać. W pierwszej ciąży uznałam, że jest to najlepszy wynalazek jaki stworzyła ludzkość, dzięki niej nie dretwialy mi kończyny i mogłam spać pod koniec ciąży 🙂
-
Kalina32 wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki z badań prenatalnych. Ryzyko ZD 1:1327. Jakie to ryzyko? Bo już oszalałam że stesu, a żadnego opisu nie mam. Konsultacja z genetykiem umówiona na 5.05.21. Teraz weekend więc też się niczego nie dowiem. No i też mam: trofoblast osadzony na ujściu wewnętrznym. Cholera w trakcie badania mi nie powiedział tego doktorek.
mam podobne ryzyko 1:1458 ZD to jest ryzyko skorygowane po pappa, mam 40 lat i podobno to nie jest zły wynik. Mam konsultacje z genetykiem 30.04 i zadecyduje czy robić aminoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 19:59
2008 -córka, 2012 - syn, 2021 - córka -
Filcek wrote:No to pozostaje mieć nadzieję że to chwilowe objawy charakterystyczne dla 15-16 tygodnia i szybko ustąpią. Przy takim niewyspaniu głowa faktycznie daje popalić u mnie dochodzi jeszcze niskie ciśnienie, nie przekraczam 100/60, z reguły mniej, więc dramat a w tle przeprowadzka więc dużo pracy przede mną w najbliższym czasie. Myślę nawet czy nie zaopatrzyć się w jakąś poduchę do spania dla kobiet w ciąży, może to pomoże chociaż brzuszek jeszcze mały więc nie wiem. Czy któraś z Was może ma i korzysta ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:51
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Ja mam z poprzedniej ciąży poduszkę w ksztalcie C z biedronki za cale 20zl 🙈 jeszcze na razie nie potrzebuję, ale niebawem pod plecy i brzuch będzie jak znalazł. Poprzednio to był mój nieodłączny element życia, najlepsze co wymyślono dla ciężarnych. Polecam 😁
-
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam poduszki. Mieliśmy za wąskie łóżko, aby jeszcze tam wsadzić poduszkę. Teraz mamy mega łoże i pożyczam poduszkę od przyjaciółki.
Kurde, cieszyłam się jak głupia, że będę miała siostrzyczkę dla synka, ale naszły mnie wątpliwości, że może za szybko się cieszę... W środę idę na jeszcze jedną wizytę do swojej przychodni, aby poprosić o skierowania na badania i poproszę chyba jeszcze o kolejne USG.
Swoją drogą od dłuższego czasu mówiliśmy z mężem, że dziewczynkę nazwiemy Matylda, ale wczoraj nam wpadło w oko imię Mika. Tylko, czy to nie za bardzo wydziwnione?👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️