Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
martakam, ja uważam że imię ma się Wam podobać a nie innym i nie patrzeć na to czy "wydziwnione"
U mnie jest też problem bo narzeczonemu podobają się tylko 3 imiona dla dziewczynki i to te najpopularniejsze 🤦♀️ i mówię do niego że nie chce takiego a on że nie będzie patrzeć na to czy ktoś tak samo daje bo to nam ma się podobać.
Jakby był chłopak to by nie miał nic do gadania bo powiedział, że wtedy ja wybieram 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 07:06
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Kasjopeja wrote:mam podobne ryzyko 1:1458 ZD to jest ryzyko skorygowane po pappa, mam 40 lat i podobno to nie jest zły wynik. Mam konsultacje z genetykiem 30.04 i zadecyduje czy robić amino
Dziwię się trochę że od razu mowa o amniopunkcji, a nie np o testach wolnego DNA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 07:56
Kasjopeja lubi tę wiadomość
-
Martakam zawsze jest taka rada żeby zastanowić się czy Ty chciałabyś się tak nazywać. Wyobraź sobie siebie w przedszkolu, szkole i w dorosłym życiu. Mi to imię się podoba ale w sumie to nie wiem czy chciałabym się tak nazywac🙂
-
Kalina32 wrote:Daj znać co ustaliłaś z genetykiem.
Dziwię się trochę że od razu mowa o amniopunkcji, a nie np o testach wolnego DNA.Kalina32 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja akurat zawszec chciałam sama mieć i zawsze mi się podobały niepopularne imiona:) u mnie w rodzinie kobiety zawsze miały imiona niestandardowe np. Norberta vel. Nora lub Ofelia. Sama mam dość popularne imię, które lubię, ale od zawsze marzyłam, żeby córka miała na imię AVA i dla mnie jest ważne, ze nam się ono podoba i niespecjalnie soe zastanawiamy, czy ktoś je uzna za zbyt udziwnione:)
Imię Mika jest bardzo ładne. Miałam ciocię Michalinę, na którą właśnie mówiliśmy Mika.
Z kolei zawsze dziwne wydawały mi się imiona typu Jessica, pisane np. przez Dż... lub Brian, pisane Brajan... i nic mi do tego, ze ktoś tak nazwał swoje dzieci, ale w Polsce te imiona są trochę poddane stereotypom...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 09:32
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Kalina32 wrote:Kasialudek a do Ciebie oddzwonili w sprawie amniopunkcji?
Ogólnie samo pobranie nie było straszne. Przez dwa dni odczuwałam lekkie ciągniecie w miejscu wkłucia. -
Kalina32 wrote:Daj znać co ustaliłaś z genetykiem.
Dziwię się trochę że od razu mowa o amniopunkcji, a nie np o testach wolnego DNA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 16:43
Kasjopeja lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
pierwsza próba przytulanek z mężem po kilku obowiązkowych miesiacach postu - porażka ból brzucha nieomal natychmiast, totalny dyskomfort i okropne wyrzuty sumienia z mojej strony, bo wiem jak on potrzebuje bliskości (ja też za tym tęsknię). Oj prosto nie będzie ....
-
Moni* wrote:Byłam na IP niestety znowu krwawienie okazało się że to łożysko brzeżnie przodujące. Mam leżeć i tylko do WC, z małym wszystko dobrze tylko to łożysko 🥺 boję się bardzo.
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Moni* wrote:Byłam na IP niestety znowu krwawienie okazało się że to łożysko brzeżnie przodujące. Mam leżeć i tylko do WC, z małym wszystko dobrze tylko to łożysko 🥺 boję się bardzo.
-
Patka95 wrote:martakam, ja uważam że imię ma się Wam podobać a nie innym i nie patrzeć na to czy "wydziwnione"
U mnie jest też problem bo narzeczonemu podobają się tylko 3 imiona dla dziewczynki i to te najpopularniejsze 🤦♀️ i mówię do niego że nie chce takiego a on że nie będzie patrzeć na to czy ktoś tak samo daje bo to nam ma się podobać.
Jakby był chłopak to by nie miał nic do gadania bo powiedział, że wtedy ja wybieram 😂 -
Essencya wrote:Ja akurat zawszec chciałam sama mieć i zawsze mi się podobały niepopularne imiona:) u mnie w rodzinie kobiety zawsze miały imiona niestandardowe np. Norberta vel. Nora lub Ofelia. Sama mam dość popularne imię, które lubię, ale od zawsze marzyłam, żeby córka miała na imię AVA i dla mnie jest ważne, ze nam się ono podoba i niespecjalnie soe zastanawiamy, czy ktoś je uzna za zbyt udziwnione:)
Imię Mika jest bardzo ładne. Miałam ciocię Michalinę, na którą właśnie mówiliśmy Mika.
Z kolei zawsze dziwne wydawały mi się imiona typu Jessica, pisane np. przez Dż... lub Brian, pisane Brajan... i nic mi do tego, ze ktoś tak nazwał swoje dzieci, ale w Polsce te imiona są trochę poddane stereotypom... -
Dziewczyny, mam od wczoraj taką gulke w gardle, boli lekko przy połykaniu, musze pic dużo zeby nie łapał mnie kaszel. Zapisałam się do lekarza, czekam na ustalenie terminu, ale może macie jakieś sprawdzone sposoby na bol gardła w ciazy? Na razie ratuje się herbata z imbirem i miodem + prenalen na gardło.
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤