Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gomerka wrote:Moni to cc to ze względu na lozysko przodujące? Jeśli tak to ta lekarka na IP cię nastraszyla i to bezpodstawnie - nawet w necie piszą, ze łożyska przodującego nie stwierdza się przed 20 tyg, a nawet wtedy ma jeszcze czas sue podnieść. Porozmawiaj na spokojnie ze swoim prowadzącym. Nie ma co jeszcze panikowac. Wiem, ze wykrwawienia są stresujące, ale jeszcze wszystko może się podnieść.
-
Ja mam bóle po bokach lekarz mówi że to nic groźnego że się rozciągaja wiezadla. Odnośnie wydzielin to najlepiej zrobic wymaz z szyjki sprawdzić jakie bakterie czy są grzyby. Mi lekarz zrobił bo mu się te moje wydzieliny średnio podobały. Mam wydzieliny sporo, kolor biały, żółty i gesty jak a czasem wodnisty. W wymazie wyszło, że mam bardzo dużo bakterii kwasu mlekowego czyli super. Póki mnie nie swędzi, nie piecze jest dobrze
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Angelka93 wrote:Dziewczyny czy macie duszności i takie jakby kołatania serca? Czytałam jakiś czas temu że tak może być w ciąży a teraz właśnie tak się czuje i nie wiem czy jestem chora czy to objaw ciążowy
U mnie podobnie, no i również zadyszka podczas mówienia. Jak prowadzę jakieś spotkanie w pracy, to czasem łapię oddech jakbym maraton biegła
Angelka93, jeżeli zdarza się to często, albo po prostu Cię niepokoi, to warto skonsultować z lekarzem prowadzącym.
Ja właśnie umówiłam badanie połówkowe na 29.05... już się nie mogę doczekać i jednocześnie znowu czuję stresik 🙈
-
paatka wrote:U mnie podobnie, no i również zadyszka podczas mówienia. Jak prowadzę jakieś spotkanie w pracy, to czasem łapię oddech jakbym maraton biegła
Angelka93, jeżeli zdarza się to często, albo po prostu Cię niepokoi, to warto skonsultować z lekarzem prowadzącym.
Ja właśnie umówiłam badanie połówkowe na 29.05... już się nie mogę doczekać i jednocześnie znowu czuję stresik 🙈paatka lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
paatka wrote:U mnie podobnie, no i również zadyszka podczas mówienia. Jak prowadzę jakieś spotkanie w pracy, to czasem łapię oddech jakbym maraton biegła
Ja właśnie umówiłam badanie połówkowe na 29.05... już się nie mogę doczekać i jednocześnie znowu czuję stresik 🙈 -
Kacha_88 wrote:Na który tydzień ciąży macie umowione badanie połówkowe?
-
Umowilam się na prenatalne na 7.05 i będzie to 18+6 ale to jest jedyny termin w którym mój partner będzie mógł zobaczyć maleństwo po raz pierwszy. Wraca do Polski tylko na komunie na 3 dni. Ale dzieciątko za każdym razem wychodzi ze jest parę dni starsze więc liczę że wszystko uda się ładnie zobaczyć i ocenić. Wizyte u mojego lekarza mam 19.05 (20+3) i za pewne też będzie starał się wszystko dokładnie obejrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 05:39
-
Mój też jest onpare dni starszy z USG chyba o 3 dni. Już nie mogę doczekać się wizyty w czwartek no i muszę porozmawiać z gin o tym łożysku. Ciągle leżę tak jak mi kazała gin z IP ale teraz jest tylko znowu brązowe plamienie. U mnie co 4-5 dni krwawienie niewielkie i później plamienie. I tak w kółko
-
Ja będę 21+2. Mój maluch jest wielkości odpowiadającej dacie z OM.
Jutro idę na wizytę do mojej przychodni, ale do innej lekarki. Zobaczymy czy dziewczynka się potwierdzi, jak tak to zaczynam szoping 😂Kalina32, Milu lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja pewnie połówkowe będę miała koło 21+2,czyli gdzieś blisko połowy czerwca. U mnie znowu wróciły mdłości, zaparcia, problemy z jedzeniem. I nie wiem jeszcze czy zostanie to jaki stały element tej ciąży czy to może wina czegoś co jem. No i zaczyna się problem ze zgagą, już jestem zaopatrzona w rennie bo bez tego nie da się funkcjonować 🤷
-
Mnie coś rozkłada. Od tygodnia źle się czuję, mam katar, duszności a dziś jest mi bardzo słabo miałam teleporade z lekarzem ale w ciąży nic mi nie może dać. Boje się o moje maleństwo mam nadzieję że wszystko z nim dobrze 🍀
-
Angelka93 wrote:Mnie coś rozkłada. Od tygodnia źle się czuję, mam katar, duszności a dziś jest mi bardzo słabo miałam teleporade z lekarzem ale w ciąży nic mi nie może dać. Boje się o moje maleństwo mam nadzieję że wszystko z nim dobrze 🍀
Zdrowia życzę!Angelka93 lubi tę wiadomość