Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Essencya wrote:Oj... w ogóle to olej i absolutnie szkoda nerwów na takie rzeczy... ale rozumiem, ze wkurza Cię sam fakt wtrącania własnej opinii, kiedy o nią nie pytasz:)
U mnie tez było halo o imię męskie, ale sama miałam z tego tytułu ubaw, że mogę trochę tych, którym się nie podoba, podrażnić w końcu bedzie damskie, bo dziewczynka w drodze i tego wyboru się nikt nie czepia.
Mam teściową, która się mądrzy na każdy temat, nawet takie o których nie ma zielonego pojęcia... i nauczyłam się wpuszczać jednym i wypuszczać drugim uchem... albo dość dobitnie odpowiadam... np. Kiedy wtrąca się w urządzanie domu, kwestionuje moje zamiary i zaczyna swoim wszechwiedzącym tonem mówić, żebym zostawiła to architektowi, bo to „wizjooooneeeer i on urzadzinmi to tak, ze mi oko zbieleje” , to ją dobitnie uciszam i stwierdzam „no widzisz, Bożenko, dla Ciebie wizjoooneeeer, a dla mnie zwykły architekt, który ma dostosować się do naszych wymagań”. I chill. Teściowa się zatyka, a ja mam spokój:) nikt nie lubi opinii, o które nie prosi powodzenia!
Ooo! O to chodzi! nie prosisz o opinię bo to nie jest sonda publiczna ani plebiscyt 😅 ale i tak komentarz usłyszysz 😄🤷🏽♀️ WTF?
a że ja nerwowa jakaś teraz i w ogóle wrażliwa jak typowa "baba ciążowa" 🙈 i komentarze najbliższych jakoś mnie ruszają 😅 no i oni też nie przywykli do takiej "miękkiej" mojej wersji i walą prosto z mostuEssencya lubi tę wiadomość
-
Jestem zdania że jak nam się kogoś wybór imienia nie podoba to najlepiej przemilczeć, mamy różne gusta i tyle. Sama mam problem bo u mnie już obie rodziny myślą nad imieniem malucha. Ciągle mnie dopytują o nasze typy. Wole nie mówic to nie będzie komentowania i namawiania na zmiany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 18:59
Praskovia, zozo, Essencya lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Muszę się Wam dziewczyny pochwalić, że jestem po drugiej konsultacji z endokrynologiem i nie muszę brać żadnych leków! Tsh jest lekko podwyższone, ale za to inne wyniki bardzo dobre i według specjalisty nie ma wskazań do leczenia. Ulżyło mi niesamowicie, bo bałam się, że w pierwszym trymestrze mogło to zaszkodzić mojej krewetce.
Dodatkowo, kupiliśmy samochód, więc wreszcie mogę zmienić lekarza prowadzącego ciążę! Zapisałam się na piątek do pani, która ma bardzo dobre opinie i mam nadzieję, że wreszcie mnie uspokoi i wszystko wytłumaczy! A za wszystkie z Was, które czekacie na badania lub wyniki trzymam mocno kciuki!
Karo11 wrote:Jeju z imieniem to i u mnie się zaczyna ... Wysłuchałam już komentarza mojej mamy oczywiście się nie podoba 🤷🏽♀️
A mi się Nadia bardzo podoba, ile osób tyle opinii. Moim zdaniem, jeśli imię dziecka podoba się obojgu rodzicom i lubią jego brzmienie, to dziecku będzie się je dobrze nosić.
Kacha_88 wrote:Jestem zdania że jak nam się kogoś wybór imienia nie podoba to najlepiej przemilczeć, mamy różne gusta i tyle. Sama mam problem bo u mnie już obie rodziny myślą nad imieniem malucha. Ciągle mnie dopytują o nasze typy. Wole nie mówic to nie będzie komentowania i namawiania na zmiany.
Mam podobnie... Byliśmy ostatnio u teściów i pytali, czy mamy już pomysły na imiona, a ja z automatu odpowiedziałam, że nie, chociaż oczywiście mamy. Jakoś tak wolę imię oznajmić przez telefon, bo jak im się nie spodoba, nie będę musiała chociaż oglądać ich zawiedzionych min...zozo, Kalina32, Essencya lubią tę wiadomość
-
No cóż, usłyszałam że Ruskie / ruska jakieś dziwne itp
Pal licho, że imię pochodzi z Greki haha
Serio jakoś przykro mi 🤷🏽♀️ tak jakoś się czuję jakby mi ktoś dziecko nazywał dziwnym i brzydkim.Wiecie o co chodzi 🙈 głupota wiem.
Nie powiem, mój mąż też na początku mówił , że nie słyszał takiego jeszcze , trochę inne takie... ale teraz mu się podoba mówi że już myśli o tej małej z brzucha jako o Nadii 😄
Z bardziej "polskich" pasuje mi jeszcze Adrianna/Ada .
A tam ,szkoda się tu rozwodzić nad takimi tematami przyziemnymi 🙈 ludzie mają gorsze problemy ...
Ja dziś 18 tydzień zaczynam 🥳 leci piorunem ,zaraz połówkowe ☺️
Dziś się obudziłam o 4 rano i już nie spałam , mam nadzieje że to jednorazowo a nie słynna bezsenność ciążowa , bo przyznam że spanie to moje hobby 🙈 -
Karo11 wrote:No cóż, usłyszałam że Ruskie / ruska jakieś dziwne itp
Pal licho, że imię pochodzi z Greki haha
Serio jakoś przykro mi 🤷🏽♀️ tak jakoś się czuję jakby mi ktoś dziecko nazywał dziwnym i brzydkim.Wiecie o co chodzi 🙈 głupota wiem.
Nie powiem, mój mąż też na początku mówił , że nie słyszał takiego jeszcze , trochę inne takie... ale teraz mu się podoba mówi że już myśli o tej małej z brzucha jako o Nadii 😄
Z bardziej "polskich" pasuje mi jeszcze Adrianna/Ada .
A tam ,szkoda się tu rozwodzić nad takimi tematami przyziemnymi 🙈 ludzie mają gorsze problemy ...
Ja dziś 18 tydzień zaczynam 🥳 leci piorunem ,zaraz połówkowe ☺️
Dziś się obudziłam o 4 rano i już nie spałam , mam nadzieje że to jednorazowo a nie słynna bezsenność ciążowa , bo przyznam że spanie to moje hobby 🙈 -
Ja z imionami jak ktoś pyta i drąży, albo jest bezczelny i narzuca to mówię, że nawet jak nazwę Brajan czy Dżesika czy jakiś Mercedes to nikomu nic do tego, moja sprawa, bo uwag żadnych nie przyjmuję 🙈 No i zazwyczaj jest koniec tematu, ale ja ogólnie w tej kwestii jestem drażliwa i nie lubię jak mi ktoś tak komentuje i próbuje coś narzucać, niezależnie kim jest ta osoba. Mam spokój.
A na poważnie to mam syna Mikołaja, teraz w razie drugiego chłopca nie mamy żadnej propozycji i ogólnie chociaż jeszcze nie znamy płci (😂) to stale zakładamy że to dziewczynka, dlatego mamy 3 typy: Basia, Aniela, Wanda. Mi się jeszcze podobają imiona takie jak np Franciszka, Adela, albo po mojej babci Eleonora, ale mój narzeczony się na to nie zgadza więc trzeba będzie pójść na jakiś kompromis -
Angelka93 wrote:Rozumiem Cię doskonale bo jak ja powiedziałam że podoba się Roksana dla dziewczynki to usłyszałam od siostry i kuzynki ze nie tylko nie to imię, że źle im się kojarzy, że Roksany są wredne, j ze maja nadzieję w takim razie że będzie chłopiec. Masakra, czułam się tak jak Ty
Jenyyy tak powiedziały serio ?
One to dopiero są wredne w takim razie !!
ale musiało być Ci przykro
a no i 💩 prawda za przeproszeniem, ja znam dwie Roksany, jedną nawet dość dobrze , o akurat zupełnie odwrotnie , obie są fajne zabawne ,pozytywne laski,dusze towarzystwa i każdy się chciał z nimi "kolegować" !
Jak mnie to wkurza takie szufladkowanie, doklejanie łatek i to na podstawie czego? Imienia?
Dziecinada 🤷🏽♀️
-
U nas już też są marudy... Teściowa na wieść, że jak będzie dziewczynka, to najprawdopodobniej będzie Matylda powiedziała, że może poszukajmy jakiegoś innego, ładnego imienia. No ale to jest dla nas ładne...
Także lepiej się nie sugerować innymi, postawić na swoim, w końcu to nasze dzieci.Praskovia lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
U nas będzie Mikołaj, imię już wybrane kilka lat temu. Teraz jak rozmawiamy o dziecku to już nie mówimy bobo tylko Mikuś
Rodzina nawet nie pyta o imiona ale jak zaczną to w zależności, która to strona rodziny będziemy mówić Donald albo Jarosław. Albo Tymoteusz Kuzynka urodziła Tymona to czemu nie możemy mieć Tymoteusza
PS. a mi się Nadia podoba. Z takich niespotykanych imion to do szkoły chodziłam z Nadzieją.Essencya lubi tę wiadomość
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Karo11 wrote:Jenyyy tak powiedziały serio ?
One to dopiero są wredne w takim razie !!
ale musiało być Ci przykro
a no i 💩 prawda za przeproszeniem, ja znam dwie Roksany, jedną nawet dość dobrze , o akurat zupełnie odwrotnie , obie są fajne zabawne ,pozytywne laski,dusze towarzystwa i każdy się chciał z nimi "kolegować" !
Jak mnie to wkurza takie szufladkowanie, doklejanie łatek i to na podstawie czego? Imienia?
Dziecinada 🤷🏽♀️
Prawda jest taka, że prawie każde imię się z kimś kojarzy, albo dobrze albo źle, ale co z tego? Czy to jak ktoś się zachowuje to przez to imię? Daremne jest takie gadanie. Do tego w szkole chodziłam do klasy gdzie kilka imion się powtarzało i były to całkiem różne osoby -
Kaarola wrote:U nas będzie Mikołaj, imię już wybrane kilka lat temu. Teraz jak rozmawiamy o dziecku to już nie mówimy bobo tylko Mikuś
Rodzina nawet nie pyta o imiona ale jak zaczną to w zależności, która to strona rodziny będziemy mówić Donald albo Jarosław. Albo Tymoteusz Kuzynka urodziła Tymona to czemu nie możemy mieć Tymoteusza
PS. a mi się Nadia podoba. Z takich niespotykanych imion to do szkoły chodziłam z Nadzieją.Kaarola lubi tę wiadomość
-
U mnie decyzja o imieniu pewnie szybko nie zapadnie. Najpierw miała być Wiktoria albo Piotr. Ostatnio Klaudia albo Konrad (mam 2 dzieci na K i dzieci koniecznie chcą też na K) ostatnio imiona się podobały ojcu wczoraj już nie. Mi podoba się też Kaja. Ale jak tak dalej pójdzie to nie będę konsultować imienia z ojcem dziecka tylko będzie to tylko moja decyzja bo wszystko idzie w tą stronę że sama wychowam maleństwo.
-
Gosia9 wrote:U mnie decyzja o imieniu pewnie szybko nie zapadnie. Najpierw miała być Wiktoria albo Piotr. Ostatnio Klaudia albo Konrad (mam 2 dzieci na K i dzieci koniecznie chcą też na K) ostatnio imiona się podobały ojcu wczoraj już nie. Mi podoba się też Kaja. Ale jak tak dalej pójdzie to nie będę konsultować imienia z ojcem dziecka tylko będzie to tylko moja decyzja bo wszystko idzie w tą stronę że sama wychowam maleństwo.
-
Z tymi imionami tak jest. Wcześniej mieliśmy wybrane inne imię dla chłopca i dziewczynki i oba już były nie takie. Plus do tego bliska osoba sobie stwierdziła, że ona tak będzie zdrabniała imię bo jej się tak podoba, pomimo, że my z mężem z kolei tak nie chcieliśmy... teraz imię dla chłopca nam się zmieniło, najprawdopodobniej Ignacy. Już widzę te komentarze i miny, ze dziwne i staromodne 🙈😃 dla dziewczynki jeszcze nie wiemy
-
Dokładnie. Najważniejsze aby imie podobało się nam, jako rodzicom. Ale w moim przypadku ciężko dojść do porozumienia 🤦♀️
Narzeczonemu bardzo się podoba Julia albo Lena.. Ale ja chyba nie chce tylko dlatego, że moja koleżanka z ktora kiedyś miałam bardzo dobra relacje (można powiedzieć że byłyśmy przyjaciolkami) ma córeczkę ok. 6 lat i właśnie ma na imię Julia. Chociaż nie mówię, że nie. Może uda mi się to namówić na inne imię a jeśli nie to chyba zostanie Julia 😊 w sumie mnie też się ono bardzo podoba 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 10:38
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:Dokładnie. Najważniejsze aby imie podobało się nam, jako rodzicom. Ale w moim przypadku ciężko dojść do porozumienia 🤦♀️
Narzeczonemu bardzo się podoba Julia albo Lena.. Ale ja chyba nie chce tylko dlatego, że moja koleżanka z ktora kiedyś miałam bardzo dobra relacje (można powiedzieć że byłyśmy przyjaciolkami) ma córeczkę ok. 6 lat i właśnie ma na imię Julia. Chociaż nie mówię, że nie. Może uda mi się to namówić na inne imię a jeśli nie to chyba zostanie Julia 😊 w sumie mnie też się ono bardzo podoba 😊
Bo samo w sobie Julia jest piękne i ma romantyczny wydźwięk ,wiadomo 'Romeo and Juliet' 😄
u mnie w rodzinie będzie niedługo Julka 🌟
A z imieniem Lena to nie wiem jak
u was w waszych stronach ,ale ja pamiętam jak ono dopiero wchodziło jakieś może 10 lat temu, i pamiętam jak się każdy dziwił krzywił.
A teraz jest jednym z najpopularniejszych i jest w każdym top 10 imion
Ja znam małego Zbyszka i małego Ryśka fajne chłopaki rozrabiaki
Znam też Nataniela i Kasjana i tak samo fajne dzieciaki 🤗 i moim zadaniem dobrze, niech będzie różnorodność na tym świecie 😄
-
Karo11 wrote:Bo samo w sobie Julia jest piękne i ma romantyczny wydźwięk ,wiadomo 'Romeo and Juliet' 😄
Tak, mój się uparł i ciężko go przekonać 🤦♀️ i jak powiedział, że Julia to stwierdził, że "potem zrobimy sobie Romea" 😂
Ja też chcę żeby pasowało do nazwiska, a Lena nie za bardzo mi tak fajnie brzmi 🙈
4 maja otwierają w końcu galerie, ja akurat mam wtedy wizytę i jeśli potwierdzi się, że córeczka to chyba nie wytrzymam i od razu jedziemy coś kupić 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 12:21
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Jeśli chodzi o imiona to dla mnie „hitem” było, jak moja najlepsza przyjaciółka napisała mi kilka dni po porodzie, ze jak mogłam dać dziecku na imię tak jak dałam, skoro wiedziałam, ze ona chce tak nazwać dziecko 🙈 i ze to jest niesprawiedliwe, bo przecież ona mi o tym mówiła 3 lata wcześniej. Owszem, ale ja tez tak mówiłam od kilku lat go po pierwsze. A po drugie, co trzeba mieć w głowie, żeby tak komuś powiedzieć? Zareagowałam delikatnie, mówiąc, ze niejedna Z chodzi po świecie i ze to przecież nie oznacza, ze nikt z mojego otoczenia nie może wybrać takiego imienia. Ale żal pozostał do tej pory.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')