Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj byłam na usg kontrolnym i mój maluch siedział spokojnie całe badanie, ręce złożone jakby się modlił
. Pytałam lekarza o szczepienia na Covid (będę miała opcje szczepienia z pracy) i przyznał ze nie jest to zły pomysl Podobno za chwilę Polskie Towarzystwo Ginekologiczne będzie rekomendowało szczepienia MRNA dla przyszłych mam.
Ja zaczynam mięc problem z kręgosłupem, ból promieniuje do pośladka. Na pewno pójdę do rehabilitanta ale zapytam Was czy macie jakiś sposób na ten ból.
Odnośnie ruchów to chyba ich nie mam. Piszę chyba bo ciągle coś z jelit czuje. Lekarz mi wczoraj powiedział że mam łożysko na tylniej ścianie i jest duża szansa na to że wcześniej poczuje ruchy małego. Minus takiego ułożenia, jak będzie kopał może być nieprzyjemnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 09:55
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Angelka93 wrote:Mnie coś rozkłada. Od tygodnia źle się czuję, mam katar, duszności a dziś jest mi bardzo słabo miałam teleporade z lekarzem ale w ciąży nic mi nie może dać. Boje się o moje maleństwo mam nadzieję że wszystko z nim dobrze 🍀
-
martakam wrote:Ja będę 21+2. Mój maluch jest wielkości odpowiadającej dacie z OM.
Jutro idę na wizytę do mojej przychodni, ale do innej lekarki. Zobaczymy czy dziewczynka się potwierdzi, jak tak to zaczynam szoping 😂
Kasialudek trzymam z Tobą mocno kciuki za dobre wynikiKasialudek lubi tę wiadomość
-
Kacha_88 wrote:Wczoraj byłam na usg kontrolnym i mój maluch siedział spokojnie całe badanie, ręce złożone jakby się modlił
. Pytałam lekarza o szczepienia na Covid (będę miała opcje szczepienia z pracy) i przyznał ze nie jest to zły pomysl Podobno za chwilę Polskie Towarzystwo Ginekologiczne będzie rekomendowało szczepienia MRNA dla przyszłych mam.
Ja zaczynam mięc problem z kręgosłupem, ból promieniuje do pośladka. Na pewno pójdę do rehabilitanta ale zapytam Was czy macie jakiś sposób na ten ból.
Odnośnie ruchów to chyba ich nie mam. Piszę chyba bo ciągle coś z jelit czuje. Lekarz mi wczoraj powiedział że mam łożysko na tylniej ścianie i jest duża szansa na to że wcześniej poczuje ruchy małego. Minus takiego ułożenia, jak będzie kopał może być nieprzyjemnieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 11:00
Kacha_88 lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
natnatss wrote:Dużo zdrowia życzę. W razie coś konsultuj z innym lekarzem. Czasem wzięcie leków będzie bezpieczniejsze dla dziecka niż sama infekcja. Ja też właśnie już miesiąc prawie męczę się z infekcja. Już teraz i tak jest super, bo wcześniej ledwo żyłam. Leczyłam się sama i skończyło się zapaleniem zatok i oskrzeli, ostatecznie musiałam wziąć antybiotyk i już po pierwszej tabletce było dużo dużo lepiej. Także nie ma co zwlekać z kuracją
-
natnatss wrote:Ja pewnie połówkowe będę miała koło 21+2,czyli gdzieś blisko połowy czerwca. U mnie znowu wróciły mdłości, zaparcia, problemy z jedzeniem. I nie wiem jeszcze czy zostanie to jaki stały element tej ciąży czy to może wina czegoś co jem. No i zaczyna się problem ze zgagą, już jestem zaopatrzona w rennie bo bez tego nie da się funkcjonować 🤷
Kasialudek trzymam nieustająco kciuki!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Moni polecam nerflix albo dobrą książkę
Angelka93 tez czułam się kiepsko, pojechałam do Internisty, zaleciła częste plukanie gardła zwykla woda albo wodą z solą, sól morska do nosa, syrop prenalen 3 razy dziennie, dużo pic, spać, odpoczywać. Mam nadziej ze i Tobie i mnie pomoże 😊Kasialudek lubi tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Milu wrote:Natnatss mialam w tym tygodniu co teraz jestes podobnie. Wróciły mdlosci, wymioty. Teraz jestem 17+2 i czuje się o wiele lepiej. Jedyne co co jestem bardziej senna i ciągle głodna 😂 na pewno się uspokoi u Ciebie
Kasialudek trzymam nieustająco kciuki!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Moni polecam nerflix albo dobrą książkę
Angelka93 tez czułam się kiepsko, pojechałam do Internisty, zaleciła częste plukanie gardła zwykla woda albo wodą z solą, sól morska do nosa, syrop prenalen 3 razy dziennie, dużo pic, spać, odpoczywać. Mam nadziej ze i Tobie i mnie pomoże 😊 -
martakam wrote:Ja w poprzedniej ciąży nie miałam poduszki. Mieliśmy za wąskie łóżko, aby jeszcze tam wsadzić poduszkę. Teraz mamy mega łoże i pożyczam poduszkę od przyjaciółki.
Kurde, cieszyłam się jak głupia, że będę miała siostrzyczkę dla synka, ale naszły mnie wątpliwości, że może za szybko się cieszę... W środę idę na jeszcze jedną wizytę do swojej przychodni, aby poprosić o skierowania na badania i poproszę chyba jeszcze o kolejne USG.
Swoją drogą od dłuższego czasu mówiliśmy z mężem, że dziewczynkę nazwiemy Matylda, ale wczoraj nam wpadło w oko imię Mika. Tylko, czy to nie za bardzo wydziwnione?
Jeju z imieniem to i u mnie się zaczyna ... Wysłuchałam już komentarza mojej mamy oczywiście się nie podoba 🤷🏽♀️
Nadia? ( W moich regionach nie jest zbyt popularne a wg Nas piękny jest nawet sam wydźwięk tego imienia ☺️)
'' A to nie polskie takie ... Dziwne jakieś bla bla a moze jakoś inaczej jednak ? a może lepiej Maria a może Daria ?''
Rozmowę zakończyłam z gula w gardle - po prostu się rozłączyłam i popłakałam ... potem mama napisała , że przeprasza ,że nie powinna , że jest stara i już czasami nie pomyśli nim cos powie ... Ja jej na to że miała 4 dzieci swoich, miała już okazję się wykazać z imionami i dać najładniejsze na świecie.
I tak mam zamiar odpowiadać każdemu kto będzie komentował .
Wg mnie to bez sensu , po co komentować po co krytykować ? Tylko chyba po to aby sprawić przykrość.
Ja za to nie przepadam za starymi imionami jak Stanisław Maria ,ale jestem w stanie zrozumieć że dla kogoś są to opcje najpiękniejsze i wymarzone 🤗
-
Karo11 wrote:Jeju z imieniem to i u mnie się zaczyna ... Wysłuchałam już komentarza mojej mamy oczywiście się nie podoba 🤷🏽♀️
Nadia? ( W moich regionach nie jest zbyt popularne a wg Nas piękny jest nawet sam wydźwięk tego imienia ☺️)
'' A to nie polskie takie ... Dziwne jakieś bla bla a moze jakoś inaczej jednak ? a może lepiej Maria a może Daria ?''
Rozmowę zakończyłam z gula w gardle - po prostu się rozłączyłam i popłakałam ... potem mama napisała , że przeprasza ,że nie powinna , że jest stara i już czasami nie pomyśli nim cos powie ... Ja jej na to że miała 4 dzieci swoich, miała już okazję się wykazać z imionami i dać najładniejsze na świecie.
I tak mam zamiar odpowiadać każdemu kto będzie komentował .
Wg mnie to bez sensu , po co komentować po co krytykować ? Tylko chyba po to aby sprawić przykrość.
Ja za to nie przepadam za starymi imionami jak Stanisław Maria ,ale jestem w stanie zrozumieć że dla kogoś są to opcje najpiękniejsze i wymarzone 🤗
U mnie tez było halo o imię męskie, ale sama miałam z tego tytułu ubaw, że mogę trochę tych, którym się nie podoba, podrażnić w końcu bedzie damskie, bo dziewczynka w drodze i tego wyboru się nikt nie czepia.
Mam teściową, która się mądrzy na każdy temat, nawet takie o których nie ma zielonego pojęcia... i nauczyłam się wpuszczać jednym i wypuszczać drugim uchem... albo dość dobitnie odpowiadam... np. Kiedy wtrąca się w urządzanie domu, kwestionuje moje zamiary i zaczyna swoim wszechwiedzącym tonem mówić, żebym zostawiła to architektowi, bo to „wizjooooneeeer i on urzadzinmi to tak, ze mi oko zbieleje” , to ją dobitnie uciszam i stwierdzam „no widzisz, Bożenko, dla Ciebie wizjoooneeeer, a dla mnie zwykły architekt, który ma dostosować się do naszych wymagań”. I chill. Teściowa się zatyka, a ja mam spokój:) nikt nie lubi opinii, o które nie prosi powodzenia!
Praskovia lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Milu wrote:Natnatss mialam w tym tygodniu co teraz jestes podobnie. Wróciły mdlosci, wymioty. Teraz jestem 17+2 i czuje się o wiele lepiej. Jedyne co co jestem bardziej senna i ciągle głodna 😂 na pewno się uspokoi u Ciebie
Dzięki, obyś miała rację 😎 ogólnie i tak ta ciąża jest inna niż poprzednio z synkiem, ciągle albo mi słabo, albo mdli albo tak coś. A wtedy już na tym etapie był spokój, lekkość, taki błogostan co utrzymało sie do 3 trymestru do hiperzgagi 😂 U mnie teraz jest dzień - dwa więcej niż mam na pasku, więc też liczę że im dzidzia starsza tym szybciej da matce odpocząć 🙈 -
natnatss wrote:Dzięki, obyś miała rację 😎 ogólnie i tak ta ciąża jest inna niż poprzednio z synkiem, ciągle albo mi słabo, albo mdli albo tak coś. A wtedy już na tym etapie był spokój, lekkość, taki błogostan co utrzymało sie do 3 trymestru do hiperzgagi 😂 U mnie teraz jest dzień - dwa więcej niż mam na pasku, więc też liczę że im dzidzia starsza tym szybciej da matce odpocząć 🙈
Ja się dalej zle czuje, a w poprzednich ciążach już było ok. Tez bardzo liczę na poprawę samopoczucia.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
U mnie samopoczucie już super Czasem dopadną mnie jakieś lekkie mdłości, ale na szczęście energia wróciła - w niedzielę byłam w stanie pójść na 8km spacer, co od początku ciąży było niewykonalne.
Jedynie zgaga trzyma mnie praktycznie codziennie, no i częściej jestem głodna