X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 13 maja 🙂 Ale na ten moment myślę tylko o czwartku i wynikach amniopunkcji...

• July Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 13:04

Kasialudek lubi tę wiadomość

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na usg kontrolnym i mój maluch siedział spokojnie całe badanie, ręce złożone jakby się modlił
    :). Pytałam lekarza o szczepienia na Covid (będę miała opcje szczepienia z pracy) i przyznał ze nie jest to zły pomysl Podobno za chwilę Polskie Towarzystwo Ginekologiczne będzie rekomendowało szczepienia MRNA dla przyszłych mam.
    Ja zaczynam mięc problem z kręgosłupem, ból promieniuje do pośladka. Na pewno pójdę do rehabilitanta ale zapytam Was czy macie jakiś sposób na ten ból.
    Odnośnie ruchów to chyba ich nie mam. Piszę chyba bo ciągle coś z jelit czuje. Lekarz mi wczoraj powiedział że mam łożysko na tylniej ścianie i jest duża szansa na to że wcześniej poczuje ruchy małego. Minus takiego ułożenia, jak będzie kopał może być nieprzyjemnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 09:55

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• natnatss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Mnie coś rozkłada. Od tygodnia źle się czuję, mam katar, duszności a dziś jest mi bardzo słabo :( miałam teleporade z lekarzem ale w ciąży nic mi nie może dać. Boje się o moje maleństwo :( mam nadzieję że wszystko z nim dobrze 🍀
    Dużo zdrowia życzę. W razie coś konsultuj z innym lekarzem. Czasem wzięcie leków będzie bezpieczniejsze dla dziecka niż sama infekcja. Ja też właśnie już miesiąc prawie męczę się z infekcja. Już teraz i tak jest super, bo wcześniej ledwo żyłam. Leczyłam się sama i skończyło się zapaleniem zatok i oskrzeli, ostatecznie musiałam wziąć antybiotyk i już po pierwszej tabletce było dużo dużo lepiej. Także nie ma co zwlekać z kuracją

85993e3k946gskpj.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja będę 21+2. Mój maluch jest wielkości odpowiadającej dacie z OM.
    Jutro idę na wizytę do mojej przychodni, ale do innej lekarki. Zobaczymy czy dziewczynka się potwierdzi, jak tak to zaczynam szoping 😂
    Martakam też mam jutro wizytę i też liczę na potwierdzenie dziewczynki, zdrowej dziewczynki. Mam nadzieję że doktorek się jutro przyłoży i wszystko porządnie sprawdzi i wymierzy.

Kasialudek trzymam z Tobą mocno kciuki za dobre wyniki

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czwartek AM nadzieję że synek się potwierdzi i przywitamy Przemka w rodzinie

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Wczoraj byłam na usg kontrolnym i mój maluch siedział spokojnie całe badanie, ręce złożone jakby się modlił
    :). Pytałam lekarza o szczepienia na Covid (będę miała opcje szczepienia z pracy) i przyznał ze nie jest to zły pomysl Podobno za chwilę Polskie Towarzystwo Ginekologiczne będzie rekomendowało szczepienia MRNA dla przyszłych mam.
    Ja zaczynam mięc problem z kręgosłupem, ból promieniuje do pośladka. Na pewno pójdę do rehabilitanta ale zapytam Was czy macie jakiś sposób na ten ból.
    Odnośnie ruchów to chyba ich nie mam. Piszę chyba bo ciągle coś z jelit czuje. Lekarz mi wczoraj powiedział że mam łożysko na tylniej ścianie i jest duża szansa na to że wcześniej poczuje ruchy małego. Minus takiego ułożenia, jak będzie kopał może być nieprzyjemnie
    Kacha_88 ja się szczepiłam pierwszą dawką w niedzielę- pfizerem. Póki co bolała mnie tylko ręka i nie mogłam jej unosić przez dwa dni, bo powodowało to ból, ale już jest ok, kolejna dawka za 4 tygodnie:) już jest rekomendacja polskiego towarzystwa ginekologicznego- rekomenduje się pfizera lub modernę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 11:00

Kacha_88 lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasialudek wrote:
    Ja mam połówkowe 13 maja 🙂 Ale na ten moment myślę tylko o czwartku i wynikach amniopunkcji...
    Trzymam kciuki za dobry wynik🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś czujecie? Mnie dobija to leżenie nie wiem co mam ze sobą zrobić

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Dużo zdrowia życzę. W razie coś konsultuj z innym lekarzem. Czasem wzięcie leków będzie bezpieczniejsze dla dziecka niż sama infekcja. Ja też właśnie już miesiąc prawie męczę się z infekcja. Już teraz i tak jest super, bo wcześniej ledwo żyłam. Leczyłam się sama i skończyło się zapaleniem zatok i oskrzeli, ostatecznie musiałam wziąć antybiotyk i już po pierwszej tabletce było dużo dużo lepiej. Także nie ma co zwlekać z kuracją
    Dobrze ze antybiotyk Ci pomógł. Ja trochę pospalam czuje się lekko lepiej. Wcześniej leczyłam się herbata z miodem, cytryna i imbirem a teraz przez cukrzycę nje mogę miodu :(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Jak się dziś czujecie? Mnie dobija to leżenie nie wiem co mam ze sobą zrobić
    Moze poczytaj jakąś książkę lub znajdź sobie jakiś serial do obejrzenia

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Ja pewnie połówkowe będę miała koło 21+2,czyli gdzieś blisko połowy czerwca. U mnie znowu wróciły mdłości, zaparcia, problemy z jedzeniem. I nie wiem jeszcze czy zostanie to jaki stały element tej ciąży czy to może wina czegoś co jem. No i zaczyna się problem ze zgagą, już jestem zaopatrzona w rennie bo bez tego nie da się funkcjonować 🤷
    Natnatss mialam w tym tygodniu co teraz jestes podobnie. Wróciły mdlosci, wymioty. Teraz jestem 17+2 i czuje się o wiele lepiej. Jedyne co co jestem bardziej senna i ciągle głodna 😂 na pewno się uspokoi u Ciebie :)

Kasialudek trzymam nieustająco kciuki!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Moni polecam nerflix albo dobrą książkę:)

Angelka93 tez czułam się kiepsko, pojechałam do Internisty, zaleciła częste plukanie gardła zwykla woda albo wodą z solą, sól morska do nosa, syrop prenalen 3 razy dziennie, dużo pic, spać, odpoczywać. Mam nadziej ze i Tobie i mnie pomoże 😊

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Natnatss mialam w tym tygodniu co teraz jestes podobnie. Wróciły mdlosci, wymioty. Teraz jestem 17+2 i czuje się o wiele lepiej. Jedyne co co jestem bardziej senna i ciągle głodna 😂 na pewno się uspokoi u Ciebie :)

Kasialudek trzymam nieustająco kciuki!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Moni polecam nerflix albo dobrą książkę:)

Angelka93 tez czułam się kiepsko, pojechałam do Internisty, zaleciła częste plukanie gardła zwykla woda albo wodą z solą, sól morska do nosa, syrop prenalen 3 razy dziennie, dużo pic, spać, odpoczywać. Mam nadziej ze i Tobie i mnie pomoże 😊
    Dziękuję za rady, ja do nosa wlewam sól fizjologiczna i moja lekarka powiedziała że to ok, duzo piję i chyba kupię też ten syrop

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży nie miałam poduszki. Mieliśmy za wąskie łóżko, aby jeszcze tam wsadzić poduszkę. Teraz mamy mega łoże i pożyczam poduszkę od przyjaciółki.

Kurde, cieszyłam się jak głupia, że będę miała siostrzyczkę dla synka, ale naszły mnie wątpliwości, że może za szybko się cieszę... W środę idę na jeszcze jedną wizytę do swojej przychodni, aby poprosić o skierowania na badania i poproszę chyba jeszcze o kolejne USG.
    Swoją drogą od dłuższego czasu mówiliśmy z mężem, że dziewczynkę nazwiemy Matylda, ale wczoraj nam wpadło w oko imię Mika. Tylko, czy to nie za bardzo wydziwnione?

Jeju z imieniem to i u mnie się zaczyna ... Wysłuchałam już komentarza mojej mamy oczywiście się nie podoba 🤷🏽‍♀️
    Nadia? ( W moich regionach nie jest zbyt popularne a wg Nas piękny jest nawet sam wydźwięk tego imienia ☺️)

'' A to nie polskie takie ... Dziwne jakieś bla bla a moze jakoś inaczej jednak ? a może lepiej Maria a może Daria ?''

Rozmowę zakończyłam z gula w gardle - po prostu się rozłączyłam i popłakałam ... potem mama napisała , że przeprasza ,że nie powinna , że jest stara i już czasami nie pomyśli nim cos powie ... Ja jej na to że miała 4 dzieci swoich, miała już okazję się wykazać z imionami i dać najładniejsze na świecie.
    I tak mam zamiar odpowiadać każdemu kto będzie komentował .

Wg mnie to bez sensu , po co komentować po co krytykować ? Tylko chyba po to aby sprawić przykrość.
    Ja za to nie przepadam za starymi imionami jak Stanisław Maria ,ale jestem w stanie zrozumieć że dla kogoś są to opcje najpiękniejsze i wymarzone 🤗

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Jeju z imieniem to i u mnie się zaczyna ... Wysłuchałam już komentarza mojej mamy oczywiście się nie podoba 🤷🏽‍♀️
    Nadia? ( W moich regionach nie jest zbyt popularne a wg Nas piękny jest nawet sam wydźwięk tego imienia ☺️)

'' A to nie polskie takie ... Dziwne jakieś bla bla a moze jakoś inaczej jednak ? a może lepiej Maria a może Daria ?''

Rozmowę zakończyłam z gula w gardle - po prostu się rozłączyłam i popłakałam ... potem mama napisała , że przeprasza ,że nie powinna , że jest stara i już czasami nie pomyśli nim cos powie ... Ja jej na to że miała 4 dzieci swoich, miała już okazję się wykazać z imionami i dać najładniejsze na świecie.
    I tak mam zamiar odpowiadać każdemu kto będzie komentował .

Wg mnie to bez sensu , po co komentować po co krytykować ? Tylko chyba po to aby sprawić przykrość.
    Ja za to nie przepadam za starymi imionami jak Stanisław Maria ,ale jestem w stanie zrozumieć że dla kogoś są to opcje najpiękniejsze i wymarzone 🤗
    Oj... w ogóle to olej i absolutnie szkoda nerwów na takie rzeczy... ale rozumiem, ze wkurza Cię sam fakt wtrącania własnej opinii, kiedy o nią nie pytasz:)
    U mnie tez było halo o imię męskie, ale sama miałam z tego tytułu ubaw, że mogę trochę tych, którym się nie podoba, podrażnić:P w końcu bedzie damskie, bo dziewczynka w drodze i tego wyboru się nikt nie czepia.
    Mam teściową, która się mądrzy na każdy temat, nawet takie o których nie ma zielonego pojęcia... i nauczyłam się wpuszczać jednym i wypuszczać drugim uchem... albo dość dobitnie odpowiadam... np. Kiedy wtrąca się w urządzanie domu, kwestionuje moje zamiary i zaczyna swoim wszechwiedzącym tonem mówić, żebym zostawiła to architektowi, bo to „wizjooooneeeer i on urzadzinmi to tak, ze mi oko zbieleje” , to ją dobitnie uciszam i stwierdzam „no widzisz, Bożenko, dla Ciebie wizjoooneeeer, a dla mnie zwykły architekt, który ma dostosować się do naszych wymagań”. I chill. Teściowa się zatyka, a ja mam spokój:) nikt nie lubi opinii, o które nie prosi ;) powodzenia!

Praskovia lubi tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:

Dzięki, obyś miała rację 😎 ogólnie i tak ta ciąża jest inna niż poprzednio z synkiem, ciągle albo mi słabo, albo mdli albo tak coś. A wtedy już na tym etapie był spokój, lekkość, taki błogostan co utrzymało sie do 3 trymestru do hiperzgagi 😂 U mnie teraz jest dzień - dwa więcej niż mam na pasku, więc też liczę że im dzidzia starsza tym szybciej da matce odpocząć 🙈

85993e3k946gskpj.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dalej czasem zaskoczą wymioty, ale już nie są takie częste jak wczesniej

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Dzięki, obyś miała rację 😎 ogólnie i tak ta ciąża jest inna niż poprzednio z synkiem, ciągle albo mi słabo, albo mdli albo tak coś. A wtedy już na tym etapie był spokój, lekkość, taki błogostan co utrzymało sie do 3 trymestru do hiperzgagi 😂 U mnie teraz jest dzień - dwa więcej niż mam na pasku, więc też liczę że im dzidzia starsza tym szybciej da matce odpocząć 🙈

Ja się dalej zle czuje, a w poprzednich ciążach już było ok. Tez bardzo liczę na poprawę samopoczucia.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie już super :) Czasem dopadną mnie jakieś lekkie mdłości, ale na szczęście energia wróciła - w niedzielę byłam w stanie pójść na 8km spacer, co od początku ciąży było niewykonalne.

Jedynie zgaga trzyma mnie praktycznie codziennie, no i częściej jestem głodna ;)

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za radę, muszę w takim razie zacząć zwracać na to uwagę!

zozo lubi tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ