X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum Verde/uniben do psikania mnie ratuje, prenalen pastylki do ssania, syrop albo proszek do rozpuszczenia. Ja jeszcze piję pyłek pszczeli z mlekiem i miodem na ciepło. Ja już miesiąc się męczę z bolącym gardłem, już tydzień byłam na antybiotyku na zapalenie oskrzeli no i na pozostały jeszcze ból gardła to mnie ratuje

85993e3k946gskpj.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophieja wrote:
    A jednak stereotypy nie biorą się z nikąd, takie imiona były/są nadawane w pewnej grupie społeczeństwa.
    To prawda, ale nie chciałam nikogo stygmatyzować moim stwierdzeniem:)

Sophieja, Praskovia lubią tę wiadomość

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gula w gardle.. Hmmm to może być też refluks. Mecze się z tym od jakiegos czasu. Bylam pewna że to ból gardła..

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę usg ciekawe jak mój chłopczyk urósł :) dziś muszę powiedzieć na nfz że chodzę też do drugiej ginekolog :p

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Wiem że to może za wcześnie ale czy myślicie o porodzie domowym? Zaczęłam się zastanawiać po rozmowach z kilkoma dziewczynami, jedna urodziła kilka dni temu. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejszy etap ciąży.
    Hm... ja myślałam o porodzie w prywatnej placówce, ale pozniej przemyślałam sprawę i stwierdziłam, ze jakby jakiekolwiek komplikacje w trakcie porodu się pojawiły, to prywatna klinika nigdy nie bedzie miała takiego zaplecza specjalistycznego i sprzętowego jak zwykły szpital położniczy i odsunęłam tą myśl od siebie. Poza tym chcę rodzić tam, gdzie pracuje zaufana dla mnie osoba:)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • martakam Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Wiem że to może za wcześnie ale czy myślicie o porodzie domowym? Zaczęłam się zastanawiać po rozmowach z kilkoma dziewczynami, jedna urodziła kilka dni temu. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejszy etap ciąży.
    Patrząc na to jak się darłam przy pierwszym porodzie to szkoda mi sąsiadów 😂
    A tak serio, widzę w tym dużo plusów i też znam osoby, które rodziły w domy i były bardzo zadowolone. Ale... Mój syn był owinięty pępowiną. Okazało się to dopiero przy porodzie, dostał na początku tylko 7 punktów. Szybko go tam doprowadzili do porządku, ale szczerze to wolę nie ryzykować. Jednak w szpitalu będzie miał zapewnioną fachową pomoc, a czasem liczą się dosłownie minuty.

Sophieja lubi tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Hm... ja myślałam o porodzie w prywatnej placówce, ale pozniej przemyślałam sprawę i stwierdziłam, ze jakby jakiekolwiek komplikacje w trakcie porodu się pojawiły, to prywatna klinika nigdy nie bedzie miała takiego zaplecza specjalistycznego i sprzętowego jak zwykły szpital położniczy i odsunęłam tą myśl od siebie. Poza tym chcę rodzić tam, gdzie pracuje zaufana dla mnie osoba:)
    Ja myślę o porodzie prywatnym ale też mam coraz więcej wątpliwości

Essencya lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha u mnie jest gula w gardle od początku ciąży, na początku nie umiałam sobie z tym radzić I często musiałam iść przez to wymiotować. Teraz już wiem,że mam to jak zaczynam robić się głodna,więc szybko zjadam coś I przechodzi,bądź jakiś gazowany napój🤷‍♀️

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok dzidziuś rośnie. Wzięłam zaświadczenie o ciąży do pracy :) i pracuje do końca maja. Pani przyjęła na Lajcie że mam drugiego lekarza :)

Filcek, zozo, Angelka93, Gela093, Kaarola, Kalina32, Milu lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Sophieja Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Ja tez już się zastanawiam nad porodem i to wcale nie jest za wcześnie jak się okazuje, żeby się dobrze, szczególnie mentalnie, ale i fizycznie również. Na rodzenie u siebie w domu chyba bym się nie zdecydowała, ale są tzw. domy porodowe czy domy rodzenia przy szpitalach, jak coś się dzieje od razu zabierają Cię na salę porodową. Z domu to jednak kawałek i wiele się może wydarzyć. Ale każda z nas jest inna i inne warunki zapewniają spokój. Mnie chyba jednak bliski dostęp do lekarza. Ja się mocno zastanawiam nad porodem w wodzie.

• Filcek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Wszystko ok dzidziuś rośnie. Wzięłam zaświadczenie o ciąży do pracy :) i pracuje do końca maja. Pani przyjęła na Lajcie że mam drugiego lekarza :)

Też miałam plan pracować do końca maja, ale od dzisiaj jestem już na L4 po tym wszystkim co się podziało ostatnio. Mam wpisany kod B i wskazanie 1 (czyli leżące) i zastanawiam się jak to jest z tymi kontrolami, bo jak pogoda będzie ładna to chciałabym móc wyjść na spacer chociaż na chwilę no i 15 maja mamy komunię w rodzinie więc też wypadałoby być. Miała już któraś z Was kontrolę z ZUSu ?

preg.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 porody w szpitalu i dobrze wybrałam bo córka była wcześniakiem a z synem zakażenie wód płodowych. Tu tylko szpital ponieważ pani doktor na IP powiedziała że mam mieć CC i na ten temat porozmawiać ze swoją ginekolog.panicznie się boje

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem jak się mam zabrać za szukanie szpitala! :) Pierwsza ciąża, więc wszystko takie nowe i dziwne... Jakbym dalej mieszkała w swoim rodzinnym mieście, po prostu weszłabym w neta i poczytała opinie, porozmawiała na forum z dziewczynami, jakoś bym zawęziła możliwe opcje. No, ale wyprowadziłam się na wieś i widzę, że ciężko tu zdobyć potrzebne informacje. Opinii w internecie- ZERO. Lista personelu szpitala- nie ma. Jak w takiej sytuacji wybiera się szpital, położną? Idzie się tam po prostu i robi wywiad z pracownikami? :D

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tak było teraz przez covid jest zakaz, zobacz na Fejsie czy nie ma grupy która zna ten szpital. U mnie gdzie rodzić pomorskie itd.... musisz poszukać.

Praskovia lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam położna w następny wtorek jadę podpisać dokumenty, przemiła jest na telefon bardzo pomocna.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Bączek84 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 14+4 tc. Czy Was tez pobolewa po bokach brzucha? I jaką macie wydzielinę- ja mam albo wodnistą albo żółtawą i zastanawiam się czy to jest ok.

• Milu Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Ja kupiłam wit. c z dzikiej rózy w proszku i piję kilka razy dziennie po łyżeczce rozpuszczonej w wodzie lub soku pomarańczowym. Brało mnie już kilka razy i zawsze odpuszcza gdy zaczynam więcej pić. Raz myślałam że juz na bank będzie angina ale piłam co godzinę łyżeczkę i odpuściło po nocy całkowicie. Polecam na takie okresy przeziębieniowe.
    A gdzie kupić, z jakiej firmy takie saszetki do picia?

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    A gdzie kupić, z jakiej firmy takie saszetki do picia?
    Kochana w sklepie zielarskim na pewno kupisz.

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to cc to ze względu na lozysko przodujące? Jeśli tak to ta lekarka na IP cię nastraszyla i to bezpodstawnie - nawet w necie piszą, ze łożyska przodującego nie stwierdza się przed 20 tyg, a nawet wtedy ma jeszcze czas sue podnieść. Porozmawiaj na spokojnie ze swoim prowadzącym. Nie ma co jeszcze panikowac. Wiem, ze wykrwawienia są stresujące, ale jeszcze wszystko może się podnieść.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Moni* Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam brzeżne na tylniej ścianie. W czwartek będę to na spokojnie wypytam

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ