Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tantum Verde/uniben do psikania mnie ratuje, prenalen pastylki do ssania, syrop albo proszek do rozpuszczenia. Ja jeszcze piję pyłek pszczeli z mlekiem i miodem na ciepło. Ja już miesiąc się męczę z bolącym gardłem, już tydzień byłam na antybiotyku na zapalenie oskrzeli no i na pozostały jeszcze ból gardła to mnie ratuje
-
Sophieja wrote:A jednak stereotypy nie biorą się z nikąd, takie imiona były/są nadawane w pewnej grupie społeczeństwa.
Sophieja, Praskovia lubią tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
zozo wrote:Wiem że to może za wcześnie ale czy myślicie o porodzie domowym? Zaczęłam się zastanawiać po rozmowach z kilkoma dziewczynami, jedna urodziła kilka dni temu. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejszy etap ciąży.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
zozo wrote:Wiem że to może za wcześnie ale czy myślicie o porodzie domowym? Zaczęłam się zastanawiać po rozmowach z kilkoma dziewczynami, jedna urodziła kilka dni temu. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejszy etap ciąży.
A tak serio, widzę w tym dużo plusów i też znam osoby, które rodziły w domy i były bardzo zadowolone. Ale... Mój syn był owinięty pępowiną. Okazało się to dopiero przy porodzie, dostał na początku tylko 7 punktów. Szybko go tam doprowadzili do porządku, ale szczerze to wolę nie ryzykować. Jednak w szpitalu będzie miał zapewnioną fachową pomoc, a czasem liczą się dosłownie minuty.Sophieja lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Essencya wrote:Hm... ja myślałam o porodzie w prywatnej placówce, ale pozniej przemyślałam sprawę i stwierdziłam, ze jakby jakiekolwiek komplikacje w trakcie porodu się pojawiły, to prywatna klinika nigdy nie bedzie miała takiego zaplecza specjalistycznego i sprzętowego jak zwykły szpital położniczy i odsunęłam tą myśl od siebie. Poza tym chcę rodzić tam, gdzie pracuje zaufana dla mnie osoba:)
Essencya lubi tę wiadomość
-
Kacha u mnie jest gula w gardle od początku ciąży, na początku nie umiałam sobie z tym radzić I często musiałam iść przez to wymiotować. Teraz już wiem,że mam to jak zaczynam robić się głodna,więc szybko zjadam coś I przechodzi,bądź jakiś gazowany napój🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
zozo wrote:Wiem że to może za wcześnie ale czy myślicie o porodzie domowym? Zaczęłam się zastanawiać po rozmowach z kilkoma dziewczynami, jedna urodziła kilka dni temu. Oczywiście wszystko zweryfikuje późniejszy etap ciąży.
-
szczesciara30 wrote:Wszystko ok dzidziuś rośnie. Wzięłam zaświadczenie o ciąży do pracy i pracuje do końca maja. Pani przyjęła na Lajcie że mam drugiego lekarza
Też miałam plan pracować do końca maja, ale od dzisiaj jestem już na L4 po tym wszystkim co się podziało ostatnio. Mam wpisany kod B i wskazanie 1 (czyli leżące) i zastanawiam się jak to jest z tymi kontrolami, bo jak pogoda będzie ładna to chciałabym móc wyjść na spacer chociaż na chwilę no i 15 maja mamy komunię w rodzinie więc też wypadałoby być. Miała już któraś z Was kontrolę z ZUSu ?
-
Ja nawet nie wiem jak się mam zabrać za szukanie szpitala! Pierwsza ciąża, więc wszystko takie nowe i dziwne... Jakbym dalej mieszkała w swoim rodzinnym mieście, po prostu weszłabym w neta i poczytała opinie, porozmawiała na forum z dziewczynami, jakoś bym zawęziła możliwe opcje. No, ale wyprowadziłam się na wieś i widzę, że ciężko tu zdobyć potrzebne informacje. Opinii w internecie- ZERO. Lista personelu szpitala- nie ma. Jak w takiej sytuacji wybiera się szpital, położną? Idzie się tam po prostu i robi wywiad z pracownikami?
-
zozo wrote:Ja kupiłam wit. c z dzikiej rózy w proszku i piję kilka razy dziennie po łyżeczce rozpuszczonej w wodzie lub soku pomarańczowym. Brało mnie już kilka razy i zawsze odpuszcza gdy zaczynam więcej pić. Raz myślałam że juz na bank będzie angina ale piłam co godzinę łyżeczkę i odpuściło po nocy całkowicie. Polecam na takie okresy przeziębieniowe.
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Moni to cc to ze względu na lozysko przodujące? Jeśli tak to ta lekarka na IP cię nastraszyla i to bezpodstawnie - nawet w necie piszą, ze łożyska przodującego nie stwierdza się przed 20 tyg, a nawet wtedy ma jeszcze czas sue podnieść. Porozmawiaj na spokojnie ze swoim prowadzącym. Nie ma co jeszcze panikowac. Wiem, ze wykrwawienia są stresujące, ale jeszcze wszystko może się podnieść.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')