X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Nie wszystko zakryte, długość do kolana
    To myślę że może być :)

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powoli wracam!

to były trudne ostatnie tygodnie, ale moge powiedzieć że powoli wychodzimy na prostą....a przynajmniej mam taką nadzieję. Moj M. wrocił do domu, zaskoczył wszystkich i po 4 dniach od operacji bez żadnych ubytków neurologicznych jest ze mną. A miał tam spędzić tyle czasu... teraz jeszcze czekamy na wyniki badan, ale 80% sukcesu leczenia za nami. tak się cieszę....

Moj brzdąc wspaniale ze mną współpracował przez cały ten okres. Nie chciałam mu fundowac niewiadomo jakiego stresu ale wiadomo jak jest. Był dzielny...tylko teraz od trzech dni bardzo boli mnie brzuch, jakby miesiączkowo. Szczegolnie jak chodze, siadam czy w nocy w łózku się przewracam - to aż się budzę z tego dziwnego bolu/uczucia. Do tego z dwa dni temu "wypadał" mi dziwny śluz, galaretkowaty, ciągnący się i jednorazowo. Naczytalam się, ze to może być czop i dziś po rozmowie z położną postanowiłam umówić się na wizytę - mam dziś po 15.00. Trzymajcie kciuki.

Chyba was nie nadrobię... przeczytałam co nieco i łącze się w bólu z tymi, które miały smutne wieści jak i z tymi które przeżywały cudowne chwile.

Co do wagi to ja mam na plusie 2.5kg i wpisując w kalkulatory wagi w ciązy w internecie-mieszcze się w normie ;-)

Angelka93, Praskovia, zozo, Milu, Kaarola, Essencya lubią tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Erica Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

to były trudne ostatnie tygodnie, ale moge powiedzieć że powoli wychodzimy na prostą....a przynajmniej mam taką nadzieję. Moj M. wrocił do domu, zaskoczył wszystkich i po 4 dniach od operacji bez żadnych ubytków neurologicznych jest ze mną. A miał tam spędzić tyle czasu... teraz jeszcze czekamy na wyniki badan, ale 80% sukcesu leczenia za nami. tak się cieszę....

Moj brzdąc wspaniale ze mną współpracował przez cały ten okres. Nie chciałam mu fundowac niewiadomo jakiego stresu ale wiadomo jak jest. Był dzielny...tylko teraz od trzech dni bardzo boli mnie brzuch, jakby miesiączkowo. Szczegolnie jak chodze, siadam czy w nocy w łózku się przewracam - to aż się budzę z tego dziwnego bolu/uczucia. Do tego z dwa dni temu "wypadał" mi dziwny śluz, galaretkowaty, ciągnący się i jednorazowo. Naczytalam się, ze to może być czop i dziś po rozmowie z położną postanowiłam umówić się na wizytę - mam dziś po 15.00. Trzymajcie kciuki.

Chyba was nie nadrobię... przeczytałam co nieco i łącze się w bólu z tymi, które miały smutne wieści jak i z tymi które przeżywały cudowne chwile.

Co do wagi to ja mam na plusie 2.5kg i wpisując w kalkulatory wagi w ciązy w internecie-mieszcze się w normie ;-)

Cudowna wiadomość! Oby tak dalej :)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola wrote:
    Dziewczyny informacyjnie pisze jakby ktoras byla zainteresowana, ze dzis i jutro w Auchan jest 25% na karte skarbonka przy zakupie ubranek i akcesoriow niemowlecych firmy Inextenso. Nie wiem co to za jakosc ale moze ktoras chetna.

W Auchan kupuję ubrania dla siebie takie "po domu" plus zwykłe T-shirty. Nie wiem jak ubranka dziecięce, ale te są akceptowalnej jakości. Są tanie, bawełniane i bardzo klasyczne, bez głupich wzorów. Może pojadę tam jutro i coś wybiorę. W ostateczności jeśli się nie sprawdzą, to Mały będzie je nosił "po domu" tak jak ja ;)

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co na wizycie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że już jesteście na półmetku oby było już dobrze.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm aporo ubranek z Auchan to mam mieszane odczucia, strasznie się rozciągają 🤔 ale kupowałam na starszą córkę. Z tanich ubrań byłam zadowolona z Pepco i z Lidla,z tym, że z Pepco też różnie można trafić, spodenki na bobasy też potrafią się rozciągnąć, ale na dziesiątki ubrań jakie tam kupiłam tylko kilka bubli, co przy niskiej cenie jestem w stanie zaakceptować 😉 z Lidla jakość bardzo dobra, ale trzeba pamiętać, że ich rozmiarówka jest nieco inna i ciuszki są nieco większe niż wskazuje numer na metce 🙂

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:

Świetna wiadomość 😃 trzymam kciuki za wizytę 🍀

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 13:59

Praskovia lubi tę wiadomość

• Moni* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak ok 24 tyg zamierzam coś kupić porozglądać się po lumpeksach bo tam można fajne i dobre gatunkowo ubranka kupić.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Dziewczyny jak u Was z kg? Ja się dziś wystraszyłam. 3.5 kg na plusie 😵

Kurczę July, trochę mnie przestraszyłaś pisząc, że 3,5kg to dużo! Ja przez 3 miesiące przed ciążą schudłam 10kg, a od początku ciąży przytyłam 3kg i do tej pory byłam z siebie meeeeega dumna. ;) Cały czas coś podjadam i wydawało mi się, że to nie jest szybki przyrost... Ale jak pomyślę ile bym ważyła teraz, gdybym nie schudła przed ciążą, to mi się od razu humor poprawia! :D

A ile ważą Wasze maluchy? Mi wyszło z usg, że 140g, a jak tak czytam różne kalendarze ciąży, to wydaje się strasznie dużo na ten tydzień. Ciekawa jestem, czy te dane są specjalnie zaniżane, żeby kobiet nie stresować, czy o co chodzi? :)

July lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Kurczę July, trochę mnie przestraszyłaś pisząc, że 3,5kg to dużo! Ja przez 3 miesiące przed ciążą schudłam 10kg, a od początku ciąży przytyłam 3kg i do tej pory byłam z siebie meeeeega dumna. ;) Cały czas coś podjadam i wydawało mi się, że to nie jest szybki przyrost... Ale jak pomyślę ile bym ważyła teraz, gdybym nie schudła przed ciążą, to mi się od razu humor poprawia! :D

A ile ważą Wasze maluchy? Mi wyszło z usg, że 140g, a jak tak czytam różne kalendarze ciąży, to wydaje się strasznie dużo na ten tydzień. Ciekawa jestem, czy te dane są specjalnie zaniżane, żeby kobiet nie stresować, czy o co chodzi? :)
    Mój tyle ważył w 14+6, też jak poczytałam to się wystraszyłam że jakoś dużo

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 13:59

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Mój tyle ważył w 14+6, też jak poczytałam to się wystraszyłam że jakoś dużo

Mój też dokładnie w 14+6 i już się bałam, bo tatuś duży i miałam w głowie wizję pięciokilogramowego noworodka :D

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie +3 odkąd lekarz mnie zwazyl w 8tyg, a przed ciąża nie mam pojęcia ile ważyłam, bo nie mam wagi i nigdy tego regularnie nie sprawdzałam.

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie.... ginekologiczne ok. Szyjka zamknięta i się nie skraca. Małemu bije serduszko. Być może to pęcherz, muszę zrobić badania. A jak nie to po prostu się rozciągam. Jak wyniki będą ok to mam wziąć no spa na noc żeby lepiej spać i być spokojna. No chyba że się pojawią inne objawy jak gorączka - to wtedy na sor położniczy

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Moni* Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to tylko rozciąganie, mnie tak wczoraj ciągnęło wzięłam nospe i dziś oki.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj znowu boli w tym prawym boku :(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Mnie tez boli dość często w prawym bok. Byłam na usg jamy brzusznej póki wszystko jeszcze nie jest tam pościskane. Wszystkie narządy ok, macica powiększa się, a z tej strony mam zrosty po wyrostku i może bardziej boleć. Może umów się na takie zwykłe usg by wykluczyć wyrostek albo woreczek żółciowy, będziesz spokojniejsza.
    Ja myślę że u mnie to od jelit, przed ciąża miałam często wzdęcia i zaparcia i to był podobny ból, teraz jakoś miałam z tym spokój i znów się zaczęło, spróbuję zjeść śliwki suszone może pomogą. We wtorek mam wizytę u lekarza rodzinnego a w środę ginekolog może coś zobacza

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zaparcia, to nie bawię się już w otręby itp. Ile bym nie jadła produktów zawierających błonnik, to i tak nic nie dają. Przed ciążą brałam Babkę płesznik, bo miałam lekkie zaparcia, więc jak w ciąży zaczęły się mega zaparcia, to znowu zaczęłam brać i jest lepiej. Nierewelacyjne, ale lepiej. Firma Gorvita, 20 zł/60 szt.

hchylhb8ti2s8tj3.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ