Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę nie piszcie, że nospa jest jak Ibuprom, bo nie jest. Jest to lek bezpieczny w ciąży, natomiast Ibuprom nie jest. A przy skurczach bezpieczniej wziąć nospe niż narazić się na utratę ciąży. Ja brałam w pierwszej ciąży naprawdę dużo nospy bo miałam twardy brzuch u spinanie już od połowy ciąży, do tego końskie dawki magnezu. Dziecko jest zdrowe, rozwija się wzorcowo, bez obniżonego napięcia itd. Mozliwe, że nospa powoduje u niektórych dzieci problem z napięciem, ale co to jest w porównaniu do utraty ciąży albo wad wrodzonych? Napięcie można rehabilitować i dziecko z obniżonym napięciem jest dzieckiem zdrowym.
Angelka93 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny. Wczoraj byłam na usg po miesiącu przerwy. Maluch rośnie! Już nie da rady zrobić fotki całego ciałka. Nogi się nie mieszczą
Uspokoiłam się, wszystko jest w normach. Brzuch mi juz widać (tylko w legginsach lub dresach chodzę), ale jeszcze nie czuję ruchów, dlatego zastanawiałam się, co u maleństwa.
Co do ubranek, to mam sporo na różne rozmiary (spadek), dokupiłam też trochę dla noworodka i na start już wystarczy. Wózek z nosidełkiem zamówiony.
Czekamy teraz na połówkowe 24.05
A szczepić się nie będę. Nie boję się, i juz covida na 99% przeszłam w zeszłym roku (jedyne objawy brak węchu i smaku przez 8 dni). Nie miałam wtedy wymazu, więc nie wiem na 100% ale jestem niemal pewna, że to był covid, bo nigdy w życiu nie miałam takiego całkowitego zaniku smaku i węchu (bez kataru, co ciekawe).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 19:16
zozo, Angelka93 lubią tę wiadomość
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Ja staram się jak najmniej brać nospy ale czasem są takie dni kiedy naprawdę z bólu nie mogę normalnie funkcjonować i dzisiaj miałam tak od rana, nie chciałam od razu brać i czekałam. Aż do teraz bo już nie mogę wytrzymać.. A chciałabym przespać całą noc..👶Wikusia 💕 21.10.2021
-
Dobry ja covid przeszłam na początku ciąży nawet sobie nie chce przypominać bo mega ciężko ale szczepie się dopiero po porodzie jednak oprócz siebie jestem. Odpowiedzialna za synka więc wolę się wstrzymać. Ja się w żadne dżinsy już nie mieszcze chodzę w leginsyach ale. Chcę już sukienki i lato!!
-
July wrote:Dziewczyny jak u Was z kg? Ja się dziś wystraszyłam. 3.5 kg na plusie 😵
U mnie póki co 1kg ale na początku schudłam 2,5 kg i myślę że w ciągu tygodnia to nadrobię bo co chwilę jestem głodna 🙊
Wczoraj zjadłam kolację o 20 a po 22 już byłam znowu głodna i się zastanawiam po kim ten mój maluch taki głodomor 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 08:53
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
July wrote:Dziewczyny jak u Was z kg? Ja się dziś wystraszyłam. 3.5 kg na plusie 😵
ja przed ciąża schudłam tyle, co teraz mam więcej- czyli przy wzroście 169 ważę 62,5... a ważyłam już 58:) to chyba tak musi być.
Praskovia lubi tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Ja od początku ciąży mam już 5.5kg na plusie, ale jakos nie zamierzam się porównywać :p najważniejsze, że wszystko dobrze, czekam do poniedziałkowej wizyty ❤❤❤
zozo, July, Praskovia lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Dziewczyny informacyjnie pisze jakby ktoras byla zainteresowana, ze dzis i jutro w Auchan jest 25% na karte skarbonka przy zakupie ubranek i akcesoriow niemowlecych firmy Inextenso. Nie wiem co to za jakosc ale moze ktoras chetna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2021, 10:36
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2+ encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3+ atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3+ accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
No ja kiedyś kupiłam kilka par body i dostałam dres i sweterek z Auchan. Jakość kiepska, szkoda pieniędzy według mnie. Teraz często kupuje w Reserved, hm czy smyku, czasem jak chce coś żeby nie było szkoda zniszczyć to zahaczam o Pepco. Tez jeszcze nic nie kupuję, zacznę coś kompletować gdzieś pewnie bliżej lipca - sierpnia
-
Moni* wrote:Dziewczyny mam pytanie, mam syna komunię 22.05 i mam sukienkę w panterkę w którą się mieszczę jest bardzo ładna na dole czarna koronka. I teraz czy mogła bym w takiej iść?