Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka95 wrote:A do którego tygodnia konkretnie można zrobić połówkowe? Czy w 21+6 to jeszcze można? A co jak dzidziuś wyjdzie większy np o 2 dni? Wtedy byłoby już 22+2
-
Ja też czuje jeszcze tak delikatnie babelki albo rybka. Ale najczęściej wieczorami
U nas połówkowe będzie 20+1, tak mnie zapisala klinika według prenatalnych które u nich robiłam. To chyba nie za wcześnie?
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Ja czuję dość wyraźne kopniaki, rozciąganie sie, wiercenie. Czasem się nawet wystraszę
Kilka dni czuje je już regularnie zawsze rano, po tym jak zjem większy posiłek i często wieczorem jak idę spać. Mi lekarz podreslal, że będę czuła mocniej bo jestem szczupła (raczej byłam
) i na tylniej ścianie mam łożysko. To moja pierwsza ciąża. Żadnych wypuklen nie mam. Jak położę dłoń w dole brzucha to czuje te pukanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 21:56
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Uffff nadrobiłam Was 😂 jestem właśnie na urlopie w Zakopanem i mimo dużej ilości wolnego czasu to tak jakoś ciężko zajrzeć 😂
21 maja mam połówkowe i już proszę o zwolnienie, bo coraz ciężej w pracy było mi wysiedzieć.
Ja ruchy czuję już dosyć wyraźnie, powoli zaczyna je być czuć także na zewnątrz.Praskovia lubi tę wiadomość
👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja w tym tygodniu wyraźnie zaczęłam czuć Małą - raz nawet tak się wierciła, że udało mi się nagrać jak brzuch lekko podskakuje w jednym miejscu
Narzeczony był akurat na spacerze z naszą psiurą, więc chciałam mu pokazać jak Mała zaczęła dokazywać
Tego samego dnia wieczorem nawet poczuł jeden ruch, jak położył mi rękę na brzuchu
Zdecydowana większość jest na razie delikatna - jakby mi ktoś szklaną kulę przesuwał od wewnętrznej strony brzucha, ale czasem się tak ułoży, że czuć to rozpychanie już od zewnątrz 😍
U mnie połówkowe też za dwa tygodnie, 29.05, będę wtedy w 21+0Praskovia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które mają (lub miały) nisko łożysko! Przeczytałam jakiś czas temu na innym forum o czymś takim jak naczynia przodujące- bardzo niebezpieczne dla dziecka np. przy porodzie naturalnym. Diagnostykę należy wykonać po 20tyg za pomocą usg dopochwowego oraz kolorowego Dopplera. Bardzo ważne, żeby ginekolog wiedział czego szukać (sam Doppler nic nie da, jeśli lekarz podejdzie do tematu na "odwal się"!). Ryzyko naczyń przodujących zwiększa:
– ŁOŻYSKO PRZODUJĄCE
– operacje na macicy bądź cesarskie cięcie w przeszłości
– łożysko dwupłatowe lub wielopłatowe
– ciąża uzyskana z zapłodnienia In-vitro
– ciążą mnoga
Wiem, że jest tu nas kilka z nisko położonym łożyskiem, więc podkreślę, że naczynia przodujące mogą wystąpić nawet po podniesieniu się łożyska!!! W związku z tym podjęłam decyzję, że przy połówkowych poproszę moją ginkę, żeby to sprawdziła. Jeśli zobaczę, że bagatelizuje moją prośbę lub nie wie o co chodzi to pójdę jeszcze raz zbadać się w rodzinnym mieście. Pomyślcie o tym!
Link do artykułu na ten temat: https://pytania.rodzice.pl/temat/vasa-previa-naczynia-przodujace-smiertelne-zagrozenie-podczas-porodu-sn/July lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Moja gin co wizytę sprawdzała przepływ. Dobrze że piszesz o tym bo nie każda dziewczyna wie. Ja mam brzeżnie przodujące na tylniej ścianie i zobaczymy 25.05 czy troszeczkę się podniosło. Ja czuję młodą już nawet pod ręką. Ale najczęściej z samego rana i wieczorem.Macie już imiona? Ja miałam dla chłopca dla dziewczynki szukam i szukam.
Praskovia lubi tę wiadomość
-
A ja z innej beczki. Zaczęłam się zastanawiać nad łóżeczkiem. Wiem, że jeszcze jest trochę czasu, ale docelowo malutka będzie miała swój pokoik. Jednak od znajomych, którzy mają dzieci, mowia, że maluszki nie od początku lubią spac w osobnych pokojach. I teraz się zastanawiam czy kupić taki bujany kosz mojzesza na 4 miesiące do sypialni czy małe poręczne łóżko składane? Mamy małą sypialnie, więc muszę cos pokombinować
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Milu, ja bym chyba wybrała kosz mojżesza. Nawet używany można kupić w dobrej cenie. Sama się nad tym zastanawiam bo łóżeczko ogólnie mi się zmieści ale w nocy będzie ciężko wstawać i brać maleństwo bo mi rozłożone łóżko będzie utrudniać wyjmowanie z łóżeczka i się zastanawiam nad tym koszem lub będzie na noc spać w wózku w gondoli 🤔 nie wiem, coś muszę wymyśleć.. albo łóżeczko lionelo widziałam że jest fajne tyle że nie wiem na jak długo wystarczy takie i muszę znajomej spytać bo jej malutka ma już 3 miesiące i zanim ja urodze to mi powie jak się sprawdza 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2021, 08:21
Milu lubi tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Mi łóżeczko zmieści się na styk w sypialni, niestety nie mam dodatkowego pokoju dla dziecka
szukamy domu do kupienia ale ciężko jest coś znaleźć sensownego w dobrej cenie a marzy mi się żeby Nasz synuś od razu mieszkał w nowym domu 🙂
-
Milu wrote:A ja z innej beczki. Zaczęłam się zastanawiać nad łóżeczkiem. Wiem, że jeszcze jest trochę czasu, ale docelowo malutka będzie miała swój pokoik. Jednak od znajomych, którzy mają dzieci, mowia, że maluszki nie od początku lubią spac w osobnych pokojach. I teraz się zastanawiam czy kupić taki bujany kosz mojzesza na 4 miesiące do sypialni czy małe poręczne łóżko składane? Mamy małą sypialnie, więc muszę cos pokombinować
Milu, ja już kiedyś pisałam - są takie dzieci, które od początku lubią spać u siebie - ja mam taki egzemplarz. Tylko pierwsze 6 tyg spała w koszu Mojżesza, ale szybko wyrosła i powędrowała do swojego łóżeczka w swoim pokoju. Tylko przy dziecku śpiącym w innym pokoju jest jeszcze ważniejsze, żeby było bezpiecznie - dobry materac, tylko prześcieradło i dziecko w spiworku. Żadnych ozdób, kocykow, maskotek itp.Milu lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Też zaczęłam się zastanawiać nad koszem mojżesza i np. stojakiem z kołyską, a docelowo łóżeczko w swoim pokoju.
Zastanawiam się tylko, czy kosz mojżesza jest odpowiednio przewiewny, nie będzie strach zostawiać w nim Malucha?
U nas imię już wybrane i prawdopodobnie zostanieBędzie Hania
Milu, July, Praskovia lubią tę wiadomość