X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia ja mam wybrany od dawna, Cybex Priam właśnie. Dyskutujemy tylko nad kolorem.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, u nas na razie na tapecie jest Bugaboo Cameleon 3, ale nie byliśmy jeszcze nic oglądać na żywo :)

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy progesteron 35 w 17 tyg ciąży jest ok??

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Jeśli zaciskasz żeby w stresie, to przydałaby Ci się szyna relaksacyjna na luki zębowe- powinna pomóc.
    Chociaż masaż mięśni również nie zaszkodzi, a pewnie pomoże- jeśli zaciskasz zęby, to prawdopodobnie mięsień żwacz i skroniowy jest nadaktywny i może być to spowodowane stresem i powodować uporczywe bóle głowy i zębów.

Spoko mam szynę relaksacyjna, robiłam nadbudowę zębów żeby je chronić. Muszę przyznać że odkąd ja mam to o bólu szczęki, głowy zapomniałam. Śpię w niej. Wiem że zgrzytalam w nocy zębami (mąż słyszał) i wypadały mi pląby, ścierałam zęby (stomatolog zauwazyl) . Ten odruch zaciskania zębów w ciągu dnia jest czymś dla mnie niestety naturalnym Szyny w ciągu dnia nie noszę, nie da się w niej po prostu mówić. W ciągu dnia staram się po prostu pilnować co robię a wychodzi różnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 14:22

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje wózka. Dostanę od rodziny. Podobno jak nowy, jaki model to nie wiem. Widziałam tylko fotki. Z jednej strony fajnie bo spora oszczędnośc a z drugiej trochę żałuję bo wózek, który dostanę nie jest moim wyborem.

Praskovia lubi tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Essencya wrote:
    Jeśli zaciskasz żeby w stresie, to przydałaby Ci się szyna relaksacyjna na luki zębowe- powinna pomóc.
    Chociaż masaż mięśni również nie zaszkodzi, a pewnie pomoże- jeśli zaciskasz zęby, to prawdopodobnie mięsień żwacz i skroniowy jest nadaktywny i może być to spowodowane stresem i powodować uporczywe bóle głowy i zębów.

Spoko mam szynę relaksacyjna, robiłam nadbudowę zębów żeby je chronić. Muszę przyznać że odkąd ja mam to o bólu szczęki, głowy zapomniałam. Śpię w niej. Wiem że zgrzytalam w nocy zębami (mąż słyszał) i wypadały mi pląby, ścierałam zęby (stomatolog zauwazyl) . Ten odruch zaciskania zębów w ciągu dnia jest czymś dla mnie niestety naturalnym Szyny w ciągu dnia nie noszę, nie da się w niej po prostu mówić. W ciągu dnia staram się po prostu pilnować co robię a wychodzi różnie

Hm, dobrze byłoby gdybys w ciągu dnia, w momencie napięcia mięśniowego tez zakładała, czasami problemy z mówieniem są przejściowe- jak z protezą:)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek dostanę od córki sąsiadki, nawet nie wiem jaki. Tyle mówiła, że stabilny. ;) U nas wózek będzie używany na polnych i leśnych drogach, na wertepach, kałużach... Bez sensu kupować nowy, to tak jakby szukać mercedesa na trasy offroadowe. Niby można, ale Łada też się sprawdzi. :D

Kasialudek lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stosowalności już wapno w ciąży?
    Chyba mam alergię na maliny, która przed ciążą nigdy się nie manifestowała. Rano po malinach wymiotowałam, a teraz mam wysypkę na skórze twarzy i na podniebieniu... a z moim ginekologiem jakoś nie mogę się skontaktować🥶

Ostatni okres 8 styczeń
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapno można, jestem alergikiem mi lekarka pozwoliła a dodatkowo w razie co to mogę zażyć swoje lęki.

Essencya lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Wapno można, jestem alergikiem mi lekarka pozwoliła a dodatkowo w razie co to mogę zażyć swoje lęki.
    Dzieki, ja się już dodzwoniłam- zapomniał mi odpisać- kazał od razu dwie tabletki wziąć.

Ostatni okres 8 styczeń
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia wrote:
    Ja nie miewam problemów z uszami, ale za to ostatnio coraz częściej boli mnie głowa. Tez tak macie? Wymioty dużo mniej, ale jednak nadal są :(

Ja zaczęłam się interesować tematem wózków i oglądałam kilka. Bardzo podoba mi się cybex priam ale tu wiadomo cena robi swoje, z tańszych spodobał mi się anex e-type. Póki co nie mam jeszcze żadnych opinii o nim, zetknęliście się może z tym wózkiem? A może ktoś ma już wózek wybrany? 😃

My się chyba zdecydujemy na anex e type. Co prawda czytałam różne opinie ale dla mnie to co jest ważne akurat on ma. Nie zauważylam też żeby się go źle prowadziło czy coś, a byłam już go oglądać w sklepie i jeździliśmy nim też przed sklepem. Dziewczyny często się czepiają kiepskiej amortyzacji i tego że jest plastikowy...ja sie z tym nie utożsamiam. Składa się ładnie jedna ręką , na system wypinania gondoli taki klikowy, że nie trzeba dwóch na raz przyciskać.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maly wazy już 289 g 💙 łożysko mi się podnioslo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 19:57

Kasjopeja, Patka95, zozo, Milu, Gomerka, Praskovia, Filcek, Essencya, Dominika283, Mag91, Kasialudek, paatka, Kalina32 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie - 236 g zdrowej dziewczyny 🥰

Kasjopeja, Patka95, zozo, Milu, Gomerka, Praskovia, Essencya, Mag91, Kasialudek, paatka, Angelka93, Filcek, Gosia9 lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś mam tak słaby dzień, jeden z najslabyszch w tej ciąży jak dotąd 😏 cała się trzęsę, czuję się ogólnie jak po 10 km biegu z przeszkodami. Wydaje mi się że to kwestia wyzszej temperatury na zewnątrz z dnia na dzien. Jedyny plus że zmotywowalam się nastawic 3 pralki prania bo tak pięknie wszystko schło 😂 A nawet na spacer z synkiem nie miałam sily, wysłałam tatę z mlodym. Co do wózka ja mam anex ale jeszcze starszą wersję sport. Dla mnie wersja z gondolą jest całkiem ok, za to spacerowka dramat. No ale to ciężka duża krowa. Duży plus że świetnie jeździ się po wybojach, lasach i nierównościach. Miałam kupić inny ale bez sensu będzie go sprzedawać i na pół roku kupić coś ze względu na inną gondolę.

85993e3k946gskpj.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mnie jakiś dołek ostatnio ogarnia, całe życie zaplanowane z minuty na minutę i od kiedy zaszłam w ciążę nie mam czasu dla siebie 😟 praca, później dziecko z przedszkola, częste migreny i chodzę spać z nią o 22 bo już nie mam siły 😟 w pracy nie czuję jakiejkolwiek taryfy ulgowej i ten tydzień mega ciężki, planuje pracować do 17 czerwca, bo wtedy domykam ważny projekt, natomiast nawet nie wiem jak powiedzieć o tym szefowi, bo liczą że będę do końca sierpnia. Ale każdy dzień mnie tak frustruje, że boje się że jak zostanę dłużej to się nabawie depresji 😟

age.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja już po wizycie. Maly wazy już 289 g 💙 łożysko mi się podnioslo

Angelka, widzę że moja malutka w porównaniu z Twoim chłopakiem ;) a sprawdzał Ci długość kości udowej?

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika super wiadomość, ja też czekam aż się podniesienie na razie całymi dniami leżę i już nie mam siły psychicznie wiem że to dla maleństwa ale siedzę sama mama musiała wyjechać do lekarza będzie w sobotę, syn w szkole córka po lekcjach online wychodzi a ja sama 🥺 tyle co wyjdę na ogródek poleżeć i do łóżka. Jestem załamana 2 poprzednie ciąże były super wszystko robiłam a tu czuje się jak więzień 😭

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Angelka, widzę że moja malutka w porównaniu z Twoim chłopakiem ;) a sprawdzał Ci długość kości udowej?
    Tak sprawdzała ale nie wiem ile było bo albo nie powiedziała albo ja to przegapiłam, najważniejsze że powiedziała że wszystko jest tak jak powinno być 😃 no szykuje mi się duży syn 💙

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja we wtorek wieczorem mam połówkowe ☺️

Teraz zmagam się z lekkim zapaleniem pęcherza ale nic strasznego się nie dzieje , ból pęcherza jest nieprzyjemny i częste wizyty w toalecie 😏 mam leki i będzie ok

Czuje ruchy małej, na początku 19 tyg myślałam że to kiszki 😅
    ale już codziennie mam te "pękające bańki" i coś ala kopniaki, ale takie bardzo delikatne , więc wnioskuję że to od tylu dni nie mogą to być jelita a właśnie córa tam tańcuje 😊

Oprócz tego zauważyłam pogorszenie stanu skóry 😬 codziennie jakiś nowy pryszczyk na buzi 😐 włosy bez zmian , za to rzęsy mam dużo słabsze a przed ciążą zawsze miałam wachlarz swoich pięknych rzęs , pomalowane wyglądały jak sztuczne 😅 cóż no zgodnie z zabobonem - córka chyba serio odbiera mi urodę haha

Pozdrawiam was trzymajcie się ciepło , i trzymajcie kciuki żeby u mnie na połówkowych było wszystko super ☺️

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak córka zabiera urodę mam brzydka cerę ogólnie włosy takie nijakie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ