X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia ja mam wybrany od dawna, Cybex Priam właśnie. Dyskutujemy tylko nad kolorem.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, u nas na razie na tapecie jest Bugaboo Cameleon 3, ale nie byliśmy jeszcze nic oglądać na żywo :)

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy progesteron 35 w 17 tyg ciąży jest ok??

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essencya wrote:
    Jeśli zaciskasz żeby w stresie, to przydałaby Ci się szyna relaksacyjna na luki zębowe- powinna pomóc.
    Chociaż masaż mięśni również nie zaszkodzi, a pewnie pomoże- jeśli zaciskasz zęby, to prawdopodobnie mięsień żwacz i skroniowy jest nadaktywny i może być to spowodowane stresem i powodować uporczywe bóle głowy i zębów.

Spoko mam szynę relaksacyjna, robiłam nadbudowę zębów żeby je chronić. Muszę przyznać że odkąd ja mam to o bólu szczęki, głowy zapomniałam. Śpię w niej. Wiem że zgrzytalam w nocy zębami (mąż słyszał) i wypadały mi pląby, ścierałam zęby (stomatolog zauwazyl) . Ten odruch zaciskania zębów w ciągu dnia jest czymś dla mnie niestety naturalnym Szyny w ciągu dnia nie noszę, nie da się w niej po prostu mówić. W ciągu dnia staram się po prostu pilnować co robię a wychodzi różnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 14:22

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje wózka. Dostanę od rodziny. Podobno jak nowy, jaki model to nie wiem. Widziałam tylko fotki. Z jednej strony fajnie bo spora oszczędnośc a z drugiej trochę żałuję bo wózek, który dostanę nie jest moim wyborem.

Praskovia lubi tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Essencya wrote:
    Jeśli zaciskasz żeby w stresie, to przydałaby Ci się szyna relaksacyjna na luki zębowe- powinna pomóc.
    Chociaż masaż mięśni również nie zaszkodzi, a pewnie pomoże- jeśli zaciskasz zęby, to prawdopodobnie mięsień żwacz i skroniowy jest nadaktywny i może być to spowodowane stresem i powodować uporczywe bóle głowy i zębów.

Spoko mam szynę relaksacyjna, robiłam nadbudowę zębów żeby je chronić. Muszę przyznać że odkąd ja mam to o bólu szczęki, głowy zapomniałam. Śpię w niej. Wiem że zgrzytalam w nocy zębami (mąż słyszał) i wypadały mi pląby, ścierałam zęby (stomatolog zauwazyl) . Ten odruch zaciskania zębów w ciągu dnia jest czymś dla mnie niestety naturalnym Szyny w ciągu dnia nie noszę, nie da się w niej po prostu mówić. W ciągu dnia staram się po prostu pilnować co robię a wychodzi różnie

Hm, dobrze byłoby gdybys w ciągu dnia, w momencie napięcia mięśniowego tez zakładała, czasami problemy z mówieniem są przejściowe- jak z protezą:)

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek dostanę od córki sąsiadki, nawet nie wiem jaki. Tyle mówiła, że stabilny. ;) U nas wózek będzie używany na polnych i leśnych drogach, na wertepach, kałużach... Bez sensu kupować nowy, to tak jakby szukać mercedesa na trasy offroadowe. Niby można, ale Łada też się sprawdzi. :D

Kasialudek lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, stosowalności już wapno w ciąży?
    Chyba mam alergię na maliny, która przed ciążą nigdy się nie manifestowała. Rano po malinach wymiotowałam, a teraz mam wysypkę na skórze twarzy i na podniebieniu... a z moim ginekologiem jakoś nie mogę się skontaktować🥶

Ostatni okres 8 styczeń
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapno można, jestem alergikiem mi lekarka pozwoliła a dodatkowo w razie co to mogę zażyć swoje lęki.

Essencya lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Wapno można, jestem alergikiem mi lekarka pozwoliła a dodatkowo w razie co to mogę zażyć swoje lęki.
    Dzieki, ja się już dodzwoniłam- zapomniał mi odpisać- kazał od razu dwie tabletki wziąć.

Ostatni okres 8 styczeń
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia wrote:
    Ja nie miewam problemów z uszami, ale za to ostatnio coraz częściej boli mnie głowa. Tez tak macie? Wymioty dużo mniej, ale jednak nadal są :(

Ja zaczęłam się interesować tematem wózków i oglądałam kilka. Bardzo podoba mi się cybex priam ale tu wiadomo cena robi swoje, z tańszych spodobał mi się anex e-type. Póki co nie mam jeszcze żadnych opinii o nim, zetknęliście się może z tym wózkiem? A może ktoś ma już wózek wybrany? 😃

My się chyba zdecydujemy na anex e type. Co prawda czytałam różne opinie ale dla mnie to co jest ważne akurat on ma. Nie zauważylam też żeby się go źle prowadziło czy coś, a byłam już go oglądać w sklepie i jeździliśmy nim też przed sklepem. Dziewczyny często się czepiają kiepskiej amortyzacji i tego że jest plastikowy...ja sie z tym nie utożsamiam. Składa się ładnie jedna ręką , na system wypinania gondoli taki klikowy, że nie trzeba dwóch na raz przyciskać.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Maly wazy już 289 g 💙 łożysko mi się podnioslo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 19:57

Kasjopeja, Patka95, zozo, Milu, Gomerka, Praskovia, Filcek, Essencya, Dominika283, Mag91, Kasialudek, paatka, Kalina32 lubią tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie - 236 g zdrowej dziewczyny 🥰

Kasjopeja, Patka95, zozo, Milu, Gomerka, Praskovia, Essencya, Mag91, Kasialudek, paatka, Angelka93, Filcek, Gosia9 lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś mam tak słaby dzień, jeden z najslabyszch w tej ciąży jak dotąd 😏 cała się trzęsę, czuję się ogólnie jak po 10 km biegu z przeszkodami. Wydaje mi się że to kwestia wyzszej temperatury na zewnątrz z dnia na dzien. Jedyny plus że zmotywowalam się nastawic 3 pralki prania bo tak pięknie wszystko schło 😂 A nawet na spacer z synkiem nie miałam sily, wysłałam tatę z mlodym. Co do wózka ja mam anex ale jeszcze starszą wersję sport. Dla mnie wersja z gondolą jest całkiem ok, za to spacerowka dramat. No ale to ciężka duża krowa. Duży plus że świetnie jeździ się po wybojach, lasach i nierównościach. Miałam kupić inny ale bez sensu będzie go sprzedawać i na pół roku kupić coś ze względu na inną gondolę.

85993e3k946gskpj.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mnie jakiś dołek ostatnio ogarnia, całe życie zaplanowane z minuty na minutę i od kiedy zaszłam w ciążę nie mam czasu dla siebie 😟 praca, później dziecko z przedszkola, częste migreny i chodzę spać z nią o 22 bo już nie mam siły 😟 w pracy nie czuję jakiejkolwiek taryfy ulgowej i ten tydzień mega ciężki, planuje pracować do 17 czerwca, bo wtedy domykam ważny projekt, natomiast nawet nie wiem jak powiedzieć o tym szefowi, bo liczą że będę do końca sierpnia. Ale każdy dzień mnie tak frustruje, że boje się że jak zostanę dłużej to się nabawie depresji 😟

age.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja już po wizycie. Maly wazy już 289 g 💙 łożysko mi się podnioslo

Angelka, widzę że moja malutka w porównaniu z Twoim chłopakiem ;) a sprawdzał Ci długość kości udowej?

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika super wiadomość, ja też czekam aż się podniesienie na razie całymi dniami leżę i już nie mam siły psychicznie wiem że to dla maleństwa ale siedzę sama mama musiała wyjechać do lekarza będzie w sobotę, syn w szkole córka po lekcjach online wychodzi a ja sama 🥺 tyle co wyjdę na ogródek poleżeć i do łóżka. Jestem załamana 2 poprzednie ciąże były super wszystko robiłam a tu czuje się jak więzień 😭

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Angelka, widzę że moja malutka w porównaniu z Twoim chłopakiem ;) a sprawdzał Ci długość kości udowej?
    Tak sprawdzała ale nie wiem ile było bo albo nie powiedziała albo ja to przegapiłam, najważniejsze że powiedziała że wszystko jest tak jak powinno być 😃 no szykuje mi się duży syn 💙

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja we wtorek wieczorem mam połówkowe ☺️

Teraz zmagam się z lekkim zapaleniem pęcherza ale nic strasznego się nie dzieje , ból pęcherza jest nieprzyjemny i częste wizyty w toalecie 😏 mam leki i będzie ok

Czuje ruchy małej, na początku 19 tyg myślałam że to kiszki 😅
    ale już codziennie mam te "pękające bańki" i coś ala kopniaki, ale takie bardzo delikatne , więc wnioskuję że to od tylu dni nie mogą to być jelita a właśnie córa tam tańcuje 😊

Oprócz tego zauważyłam pogorszenie stanu skóry 😬 codziennie jakiś nowy pryszczyk na buzi 😐 włosy bez zmian , za to rzęsy mam dużo słabsze a przed ciążą zawsze miałam wachlarz swoich pięknych rzęs , pomalowane wyglądały jak sztuczne 😅 cóż no zgodnie z zabobonem - córka chyba serio odbiera mi urodę haha

Pozdrawiam was trzymajcie się ciepło , i trzymajcie kciuki żeby u mnie na połówkowych było wszystko super ☺️

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak córka zabiera urodę mam brzydka cerę ogólnie włosy takie nijakie.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ