X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień nadrabiam Was. Długo mnie tu nie było na weekendy jesteśmy w Krakowie a w tyg jeszcze w rodzinnej miejscowości bo synek ma. Przedszkole. Ja byłam na ciuchach pełno sukienek sobie kupiłam już chodzę brzuszek widać :) oprócz upałów jest wszystko ok :) wizyta dopiero 24 maja a połowkowe 27:) pozdrowienia wszystkiego dobrego dla Was!

Milu, zozo, Filcek lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Angelka wszystko będzie dobrze :)
    A któraś z Was juz niedługo idzie na połówkowe? My już 17.05 🙈🥰
    Ja idę w sobotę.

Milu, zozo, Filcek lubią tę wiadomość

• Milu Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to koniecznie opowiedz po co i jak 😀 trzymam kciuki! ❤

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki, u mnie się potwierdziła dziewczynka waży 240g i ogólnie tydzień starsza. To leżenie to nie wiem jak dam radę 🤦 odleżyn się nabawie

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milu wrote:
    Gosia to koniecznie opowiedz po co i jak 😀 trzymam kciuki! ❤
    Na pewno dam znać. Już nie mogę się doczekać. Ponad 3 tygodnie nie widziałam malenstwa

Milu lubi tę wiadomość

• Bączek84 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 17 tc i od może tak z 3 tygodni nie wstaję już w nocy na siku. Czy to jest normalne? Wcześniej wstawałam nawet 3 razy w nocy.

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, normalne, ale nie ciesz się - za kilka tygodni jak brzuch będzie większy to znów się zacznie 🤪

Bączek84, Praskovia lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Milu Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bączek, jak najbardziej normalne, ja od paru dni znow zaczęłam wstawać w nocy, według usg jesteśmy dzisiaj 19+3.

Dziewczyny, mam taki bol jelit/żołądka od wczoraj, że nie wiem już jak sobie z tym poradzić... zjadlam pierwszy raz o paru miesięcy smażone mięso przed wczoraj i teraz mam takie bole :(

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma szumy w uszach? Takie jak by pulsowanie.. konkretnie w lewym. Miałam 3 lata temu zapalenie ucha środkowego ale wtedy był też okropny ból. Teraz tylko te szumy. Nie wiem co mogę zastosować a wizyta dopiero za 3 tygodnie.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja też tak mam. Zwłaszcza jak pochylę głowę lub jak się kładę spać. czytała gdzieś że tak sie dzieje w ciąży bo zwiększają się przepływy krwi. Wizytę mam 21.05.21 też jestem ciekawa co lekarka na to powie.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma szumy w uszach? Takie jak by pulsowanie.. konkretnie w lewym. Miałam 3 lata temu zapalenie ucha środkowego ale wtedy był też okropny ból. Teraz tylko te szumy. Nie wiem co mogę zastosować a wizyta dopiero za 3 tygodnie.
    Tez od jakiegoś czasu mam plus czasem zatykają mi się uszy. Miałam teleporadę, laryngolog kazała to sprawdzić wymieniła 3 mozliwe schorzenia i kazała pojawić się na wizytę stacjonarna. Może to być rowniez woskowina, zatkana trąbka sluchowa. Jutro mam wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 09:47

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, Kacha dajcie znać jak po wizycie.
    Wiem, że tak może się dziać w ciąży ale jak już te szumy miałam nawet przed zajściem w ciążę i nikt nie potrafił mi pomóc, tylko teleporada i lek dicortinef a teraz nie wiem co robić. Nie wiem od czego to może być bo przy zapaleniu bardzo mnie to ucho bolało więc to raczej nie to.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak coś zjem nie tak to mnie bardzo boli, simetigast pomaga, ja piję zwykla ciepłą wodę z cytryną. Połóż się na lewym boku

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam cały czas jakby zatkane uszy i nos.. Myślę że to od zatok, pomagają mi inhalacje ale tylko na jakiś czas, potem wszystko wraca.

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Kalina, Kacha dajcie znać jak po wizycie.
    Wiem, że tak może się dziać w ciąży ale jak już te szumy miałam nawet przed zajściem w ciążę i nikt nie potrafił mi pomóc, tylko teleporada i lek dicortinef a teraz nie wiem co robić. Nie wiem od czego to może być bo przy zapaleniu bardzo mnie to ucho bolało więc to raczej nie to.

Patka95, mój narzeczony też mega długo walczył z szumami usznymi - był u wielu lekarzy, robił mnóstwo badań, m. in. audiometrię, dopplera tętnic szyjnych, co chwilę sprawdzanie uszu, czy nie ma nic zatkanego, nie zbiera się woskowina, w końcu rozłożyli ręce i powiedzieli, że to choroba cywilizacyjna i trzeba nauczyć się z tym żyć i np. zasypiać przy białym szumie.

W końcu pomógł mu z tym fizjoterapeuta - okazało się, że to może powstawać od napiętych mięśni. Rozmasował mu mięśnie twarzy i mięsień mostkowo-obojczykowo-sutkowy (który ma przyczep za uchem) i od tamtej pory jest zdeeecydowanie lepiej.

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też w końcu udało się to złagodzić!

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dam znać co powiedział lekarz. Hmm masaż miesni twarzy to może coś pomoc bo wiem że nawykowo zaciskam zeby w stresie. Ja przed ciąża nie miałam problemów typu zapalenie ucha, zatykanie czy szumy uszne. Miałam nawet do pracy badanie słuchu do pracy i wyszło że słyszę super cieche dźwięki.. Ewidentnie coś w ciąży się zmieniło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 12:09

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• paatka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe, udało się to powiązać z mięśniami dopiero po tym, jak jedna fizjo nieumiejętnie rozmasowała mu ten mięsień mostkowo obojczykowo sutkowy i na drugi dzień te szumy i piski stały się już bardzo głośne i nieznośne do wytrzymania. Poszedł z tym do innego gościa i tamten dopiero przyniósł mu ulgę (dwa masaże wystarczyły)

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Essencya Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha_88 wrote:
    Jasne dam znać co powiedział lekarz. Hmm masaż miesni twarzy to może coś pomoc bo wiem że nawykowo zaciskam zeby w stresie. Ja przed ciąża nie miałam problemów typu zapalenie ucha, zatykanie czy szumy uszne. Miałam nawet do pracy badanie słuchu do pracy i wyszło że słyszę super cieche dźwięki.. Ewidentnie coś w ciąży się zmieniło
    Jeśli zaciskasz żeby w stresie, to przydałaby Ci się szyna relaksacyjna na luki zębowe- powinna pomóc.
    Chociaż masaż mięśni również nie zaszkodzi, a pewnie pomoże- jeśli zaciskasz zęby, to prawdopodobnie mięsień żwacz i skroniowy jest nadaktywny i może być to spowodowane stresem i powodować uporczywe bóle głowy i zębów.

Ja z kolei właśnie napisałam smsa do mojego gina, bo wizytę mam 21 maja,
    a dzisiaj dwie godziny po zjedzeniu manny, tym razem z malinami, wszystkie maliny „pięknie” zwróciłam. Szczerze, to nie wiem czy powinno to wzbudzać mój niepokój, bo wymioty poki co były pojedyncze, a ja się teraz czuję całkiem nieźle. Biorę pod uwagę, że podrażniła mnie jakas malinowa pesteczka, a mój wrażliwy teraz organizm zaprotestował... ale zmierzyłam sobie ododatkowo ciśnienie itd itp i czekam na odpowiedz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2021, 12:54

Ostatni okres 8 styczeń
    Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
    Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
    Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
    8fa0709e5113317a7bafe3cef093e0a2.png[/
  • Agniesia Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miewam problemów z uszami, ale za to ostatnio coraz częściej boli mnie głowa. Tez tak macie? Wymioty dużo mniej, ale jednak nadal są :(

Ja zaczęłam się interesować tematem wózków i oglądałam kilka. Bardzo podoba mi się cybex priam ale tu wiadomo cena robi swoje, z tańszych spodobał mi się anex e-type. Póki co nie mam jeszcze żadnych opinii o nim, zetknęliście się może z tym wózkiem? A może ktoś ma już wózek wybrany? 😃

• Moni* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kupiony mąż kupił mutsy Evo Farmer do tegoamy koła pompowane i adaptery bo fotelik cybex bardzo lekki mega szybko się składa na płasko ma rączkę aby przenieść wózek. Duża gondola. Możesz odwracać spacerówkę albo do siebie albo w kierunku jazdy.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ