Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni* wrote:A udało się donosić ciążę?
Ale nie porównuj bo każda jest inna.
Ja nie miałam symptomów wcześniej -raz wystąpiło lekkie krwawienie po kontroli u lekarza. Wiedziałam ze łożysko jest nisko- jakieś 2 mm od ujścia a potem się podniosło. Niestety i tak chyba było nisko i zaczęło się brzeznie odklejać w 34 tyg. -
Ja już zapisana do położnej i szkoły rodzenia 😁 niestety online bo muszę leżeć. Mam do niej dzwonić jak mam problem czy cos mnie niepokoi. Wytłumaczyła mi z tym moim łożyskiem i uprzedziła że jak się nie podniesie to w 34 tyg do szpitala podaje się sterydy i między 36-37 tyg CC. Mam do niej zadzwonić jak będę po to do mnie przyjedzie
-
Byłam u gin mam leżeć tylko łazienka ewentualnie posiedzieć w ogrodzie. Schudłam 2 kg łożysko jest cały czas nisko stąd krwawienia pani doktor mówi że na szczęście nic się nie odkleja ale jak będzie większe krwawienie to do szpitala. Że może dojść do odklejenia krwotok i mogę stracić maluszka. Potwierdziła się dziewczynka. Bardzo się martwię bo te krwawienia są co 3 dni.
-
Moni* wrote:Byłam u gin mam leżeć tylko łazienka ewentualnie posiedzieć w ogrodzie. Schudłam 2 kg łożysko jest cały czas nisko stąd krwawienia pani doktor mówi że na szczęście nic się nie odkleja ale jak będzie większe krwawienie to do szpitala. Że może dojść do odklejenia krwotok i mogę stracić maluszka. Potwierdziła się dziewczynka. Bardzo się martwię bo te krwawienia są co 3 dni.
-
Moni* wrote:Byłam u gin mam leżeć tylko łazienka ewentualnie posiedzieć w ogrodzie. Schudłam 2 kg łożysko jest cały czas nisko stąd krwawienia pani doktor mówi że na szczęście nic się nie odkleja ale jak będzie większe krwawienie to do szpitala. Że może dojść do odklejenia krwotok i mogę stracić maluszka. Potwierdziła się dziewczynka. Bardzo się martwię bo te krwawienia są co 3 dni.
Będzie dobrze, odpoczywaj i nie martw się na zapas. -
nick nieaktualnyJa myślę kupić Milly Mally Side By Side, bo to jest max co mi się zmieści a i tak muszę się pozbyć swojej szafki nocnej. Jest też dobre jako turystyczne a mamy oboje rodzinę w innych miastach. A po paru miesiącach mam nadzieję że uda się przenieść do łóżeczka w osobnym pokoju... Ale na razie nic nie kupuje czekam do badań połówkowych. Chociaż w głowie mam już pokoik umeblowany.
Moni po prostu odpoczywaj, poczytaj jakieś luźne książki. Ja aktualnie wyciągnęłam kolorowanki antystresowe z szuflady i trochę koloruję.Kasialudek lubi tę wiadomość
-
CiepłaKluska wrote:Ja myślę kupić Milly Mally Side By Side, bo to jest max co mi się zmieści a i tak muszę się pozbyć swojej szafki nocnej. Jest też dobre jako turystyczne a mamy oboje rodzinę w innych miastach. A po paru miesiącach mam nadzieję że uda się przenieść do łóżeczka w osobnym pokoju... Ale na razie nic nie kupuje czekam do badań połówkowych. Chociaż w głowie mam już pokoik umeblowany.
Moni po prostu odpoczywaj, poczytaj jakieś luźne książki. Ja aktualnie wyciągnęłam kolorowanki antystresowe z szuflady i trochę koloruję.CiepłaKluska lubi tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj po wizycie. Malutka ma już 260g, wszystko dobrze się rozwija, jedynie wyszła mi anemia.
Zastanawiam się również nad lozeczkiem stałym do pokoju i takim przenośnym zeby móc je umieścić w sypialni. Słyszałam jeszcze o chicco next2me. A może jeszcze coś polecacie?Angelka93, zozo, Kaarola lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
zozo wrote:Dziewczyny jak tam u Was z piciem? Niby powinnyśmy pić ponad 2 litry dziennie ale jak to zrobić? Mnie udało się wypić max 7 szklanek wody. Posiłków mam jeść 5-6 małych bo kiepsko u mnie z trawieniem, pić min 1h po posiłku i przed, dnia na to brakuje. Do tego pić małymi łyczkami, a większość dnia spędzam w toalecie. Nie można nigdzie na dłużej wyjść bo ciśnie na siku. Zanim gdzieś wyjdę sikam po kilka razy i nie na długo to wystarcza.
-
Angelka wszystko będzie dobrze
A któraś z Was juz niedługo idzie na połówkowe? My już 17.05 🙈🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 13:04
Angelka93, Filcek lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
My zaraz jedziemy oglądać dom i powiem Wam że mam takie nerwy, zze najchętniej bym to odwołała. Boje się jeśli się zdecydujemy tego całego załatwiania, papierologi, że czegoś nie sprawdzimy, nie wiem o co pytać, mam sieczkę zamiast mózgu. Ryczeć mi się chcę...