X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    A udało się donosić ciążę?
    Do 34 tyg.
    Ale nie porównuj bo każda jest inna.
    Ja nie miałam symptomów wcześniej -raz wystąpiło lekkie krwawienie po kontroli u lekarza. Wiedziałam ze łożysko jest nisko- jakieś 2 mm od ujścia a potem się podniosło. Niestety i tak chyba było nisko i zaczęło się brzeznie odklejać w 34 tyg.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zapisana do położnej i szkoły rodzenia 😁 niestety online bo muszę leżeć. Mam do niej dzwonić jak mam problem czy cos mnie niepokoi. Wytłumaczyła mi z tym moim łożyskiem i uprzedziła że jak się nie podniesie to w 34 tyg do szpitala podaje się sterydy i między 36-37 tyg CC. Mam do niej zadzwonić jak będę po to do mnie przyjedzie

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lionelo Timon jest super i mieści się obok łóżka i ma miejsce na dole na pieluchy itd....

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gin mam leżeć tylko łazienka ewentualnie posiedzieć w ogrodzie. Schudłam 2 kg łożysko jest cały czas nisko stąd krwawienia pani doktor mówi że na szczęście nic się nie odkleja ale jak będzie większe krwawienie to do szpitala. Że może dojść do odklejenia krwotok i mogę stracić maluszka. Potwierdziła się dziewczynka. Bardzo się martwię bo te krwawienia są co 3 dni.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mała jest tydzień starsza

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Byłam u gin mam leżeć tylko łazienka ewentualnie posiedzieć w ogrodzie. Schudłam 2 kg łożysko jest cały czas nisko stąd krwawienia pani doktor mówi że na szczęście nic się nie odkleja ale jak będzie większe krwawienie to do szpitala. Że może dojść do odklejenia krwotok i mogę stracić maluszka. Potwierdziła się dziewczynka. Bardzo się martwię bo te krwawienia są co 3 dni.
    Moni będzie dobrze, lez odpoczywaj

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • July Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:00

• Filcek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:

Będzie dobrze, odpoczywaj i nie martw się na zapas.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę kupić Milly Mally Side By Side, bo to jest max co mi się zmieści a i tak muszę się pozbyć swojej szafki nocnej. Jest też dobre jako turystyczne a mamy oboje rodzinę w innych miastach. A po paru miesiącach mam nadzieję że uda się przenieść do łóżeczka w osobnym pokoju... Ale na razie nic nie kupuje czekam do badań połówkowych. Chociaż w głowie mam już pokoik umeblowany.

Moni po prostu odpoczywaj, poczytaj jakieś luźne książki. Ja aktualnie wyciągnęłam kolorowanki antystresowe z szuflady i trochę koloruję.

Kasialudek lubi tę wiadomość

• Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiepłaKluska wrote:
    Ja myślę kupić Milly Mally Side By Side, bo to jest max co mi się zmieści a i tak muszę się pozbyć swojej szafki nocnej. Jest też dobre jako turystyczne a mamy oboje rodzinę w innych miastach. A po paru miesiącach mam nadzieję że uda się przenieść do łóżeczka w osobnym pokoju... Ale na razie nic nie kupuje czekam do badań połówkowych. Chociaż w głowie mam już pokoik umeblowany.

Moni po prostu odpoczywaj, poczytaj jakieś luźne książki. Ja aktualnie wyciągnęłam kolorowanki antystresowe z szuflady i trochę koloruję.
    Miałam to łóżeczko dla drugiej córki i w mojej ocenie, to świetny wybór! Teraz tez je chcę kupić. Korzystaliśmy jakieś 7 miesięcy z tego co pamietam.

CiepłaKluska lubi tę wiadomość

• Milu Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po wizycie. Malutka ma już 260g, wszystko dobrze się rozwija, jedynie wyszła mi anemia.

Zastanawiam się również nad lozeczkiem stałym do pokoju i takim przenośnym zeby móc je umieścić w sypialni. Słyszałam jeszcze o chicco next2me. A może jeszcze coś polecacie?

Angelka93, zozo, Kaarola lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Dziewczyny jak tam u Was z piciem? Niby powinnyśmy pić ponad 2 litry dziennie ale jak to zrobić? Mnie udało się wypić max 7 szklanek wody. Posiłków mam jeść 5-6 małych bo kiepsko u mnie z trawieniem, pić min 1h po posiłku i przed, dnia na to brakuje. Do tego pić małymi łyczkami, a większość dnia spędzam w toalecie. Nie można nigdzie na dłużej wyjść bo ciśnie na siku. Zanim gdzieś wyjdę sikam po kilka razy i nie na długo to wystarcza.
    Ja ostatnio piję bardzo dużo, choć wcześniej martwiłam się, że za mało. Toaleta co 15 minut po 10 kropelek 😂

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję bardzo dużo zwłaszcza wieczorem. W ciągu dnia zjedz też arbuza, koktajle szpinak,pietruszka,kiwi,pomarańcza + woda NG możesz robić sobie lemoniadę.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cały czas leżę 😔 otworzyłam okno na balkon to chociaż tyle ale nie chce mi się jeść muszę się zmuszać. Bardzo się martwię jedyny + to że się nic nie odkleja.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też z tego ciepła chce się ciągle spać? Ja normalnie nie mogę oczu utrzymać otwartych.

Jutro mam wizytę 🍀 znowu tak się stresuje ze na niczym nie mogę się skupić :(

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ledwo żyje a co będzie później 🤦

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Milu Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka wszystko będzie dobrze :)
    A któraś z Was juz niedługo idzie na połówkowe? My już 17.05 🙈🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 13:04

Angelka93, Filcek lubią tę wiadomość

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh a ja przeciwnie, jestem strasznie umęczona, nienawidzę ciepłych dni bo źle się czuje wtedy i bez ciąży 😉 ale bardzo intensywnie czuję dzisiaj ruchy maluszka i to mnie trochę pozytywnie nakręca 🙂

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe 25.05 dzisiaj flak jestem staram się bardzo dużo leżeć tylko siku i po jedzenie. Ciężko tak leżeć jak taka piękna pogoda 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz jedziemy oglądać dom i powiem Wam że mam takie nerwy, zze najchętniej bym to odwołała. Boje się jeśli się zdecydujemy tego całego załatwiania, papierologi, że czegoś nie sprawdzimy, nie wiem o co pytać, mam sieczkę zamiast mózgu. Ryczeć mi się chcę...

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ