Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Junjul wrote:Heh mnie najbardziej wkurza, że niektórzy moi koledzy z pracy na każdym kroku podkreślają, że jestem w ciąży. Póki tam chodze i normalnie wykonuje swoje obowiązki to chce być traktowana jak normalna osoba, a nie do 5 minut słuchać uwagi na temat "specjalnego" stanu 🤮
A u mnie z kolei nikt się jeszcze nie zorientował. Nie żebym ukrywała ciążę specjalnie, ale nie chwalę się, a pogoda sprzyja noszeniu grubszych bluz i ostatnio nawet usłyszałam, że schudłam.Patka95, Junjul lubią tę wiadomość
-
Praskovia, u mnie z kolei moja mama kilka dni wcześniej powiedziała cioci, że jestem w ciąży i później przyszła do mnie na paznokcie to mówiła, że właśnie miała mi mówić że schudłam a tu nagle się dowiedziała takie info 😃
A ja właśnie umówiłam się na 2 prenatalne na 17 czerwca i udało się do tej samej Pani doktor co byłam na poprzednich 😊
Zastanawiam się tylko czy opłaca się robić 3D kiedy np maluch nie współpracuje tak jak ostatnio 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 14:20
Praskovia lubi tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Ja już po, zdrowy chlopiec 💙 waży już 500g, ma długie rączki i nóżki. Pani doktor stwierdziła że jest podobny do mojego męża 😃
Patka95, jane789, Praskovia, Mag91, Junjul, Milu, zozo, paatka, Essencya, CiepłaKluska, Kaarola, Filcek lubią tę wiadomość
-
Praskovia wrote:A u mnie z kolei nikt się jeszcze nie zorientował. Nie żebym ukrywała ciążę specjalnie, ale nie chwalę się, a pogoda sprzyja noszeniu grubszych bluz i ostatnio nawet usłyszałam, że schudłam.
-
Super Angelka gratuluje!!! ❤❤❤
A u mnie brzuszek jest bardzo duży i przepuszczają mnie od 2 tygodni w kolejkach, ale mam dość pytań o jego wielkość... jestem na zastrzykach od tegotez brzuch puchnie i jaki jest to jest. Nie wiem czy są jakieś miary na każdy miesiąc? Nie wydaje mi się....
A tak przy okazji, ktoras z Was juz się zdecydowała na kupowanie powoli wyprawki?ja po polowkowych, jestesmy tydzień do przodu, nie wytrzymałam i dziś kupilam juz rozek i pościel ❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 15:49
Angelka93, Filcek, Praskovia lubią tę wiadomość
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Mnie też już raz przepuścili w kolejce
Brzucho już jest całkiem widoczne, no i zaczyna być odczuwalne.
Co do wyprawki, to ostatnio nie wytrzymałam i zamówiłam komplet bodziaków i czapeczkę, a od Teściowej z okazji pierwszego w życiu dnia mamy dostałam dla Małej ciuszki, rożek i śpiworek do spania... myślę, że po połówkowych odpali mi się gromadzenie wyprawkiPraskovia lubi tę wiadomość
-
Mi się zawsze marzyło te przepuszczanie w kolejkach jak już będę w ciąży(wiem, że to pierdoły😅), ale wyszlo tak, że muszę raczej leżeć lub bardzo się oszczędzać i nie miałam jeszcze okazji iść na zakupy😒
Ja już przeglądam różne sklepy online z ciuszkami i innymi pięknymi rzeczami dla maleństwa, ale jeszcze się jakoś wstrzymuję, sama nie wiem czemu. Jesteśmy już po połówkowych i cały czas mówiłam, że po połówkowych zacznę już coś zamawiać🤷♀️
Chyba czekam na ten przełomowy 24tc. -
Mnie za to wkurza jak mi ktoś komentuje właśnie gdzie rodzę . Choć jeszcze nie wiem nie zapadła decyzja , jest na to jeszcze czas ...
Ale jeśli mówię, ze chcę naturalnie czyli poród tzw siłami matki 😅
ale w prywatnej klinice, nie w państwowym szpitalu to już się większości nie podoba...
"Sama będziesz rodzic i jeszcze za to płacić"
"A wiesz że jak coś będzie dziecku to zabiorą do szpitala i tak "
i takie tam 🙈
Ludzie uwielbiają liczyć cudze pieniądze 😅 -
nick nieaktualnyJa już mam na tyle widoczny brzuch, że nie wiem co bym musiała ubrać żeby się inni nie zorientowali. Bardzo lubię teraz obcisle bluzki, fajnie wg mnie wygląda taki brzuszek.
Wyprawki mam trochę po siostrze, jeszcze nie wiem co mi tam dała bo nie mamy jeszcze szafy dla małego żeby to wypakowac.
Za to z okazji promki w IKEA jadę zaraz po komode z przewijakiem, będzie pierwszy mebelek skompletowanyFilcek lubi tę wiadomość
-
Oj ja mam brzuch jak w 7-8 miesiącu poprzedniej ciąży 😂 co to będzie w 9 miesiącu 😱
Dziś kupiłam śpiochy z Newbie Marcinkowi. Jeszcze jedne kupię, bo są fajne, dwustronny zamek, a tak to nic więcej... Wszystko mamy👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
O matko, Zozo nie dziwię Ci sie, ja bym tez dostala zawału 😱 jak się teraz czujesz?
Martakam, a w pierwszej ciąży sugerowałaś się jakaś listą wyprawkową? 🙂
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Ja już mam chyba prawie wszystko kupione, nie mogłam się powstrzymac🙈🙈 ale tez jest dlugi czas oczekiwania,meble i wozek beda dostarczone pod koniec lipca,więc w sierpniu będziemy przygotowywać pokój 😊Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ja zaczęłam od ubranek i dzisiaj już z mamą się nie moglysmy powstrzymać i są pajacyki i spodenki i body a nawet czapeczki 🙈🙈 łóżeczko, wózek jeszcze przede mną, ale wiem czego szukać więc będzie prościej. Tez przeglądam sklepy online no i vinted czy olx dodatkowo bo fajne perełki można znaleźć
w ogóle to takie przyjemne uczucie moc coś kupić dla dziecka
-
zozo wrote:Ja dziś przeżyłam chwile grozy. Zaczęłam gotować zupę i czuje że mi coś po nogach leci, żywa krew. myślałam że zawału dostanę. Okazało się że mam hemoroidy i to one krwawią. Nic mnie nie bolą, są póki co małe ale pewnie różnie może z nimi być. Zaparcia miałam w 1 trymestrze myślałam że mnie to ominie. Lekarz mówi że takie krwawienie nie jest groźne i dość częste. Nie wiem co o tym myśleć. W ciąży nie bardzo da się z nimi nic zrobić.
-
Milu wrote:O matko, Zozo nie dziwię Ci sie, ja bym tez dostala zawału 😱 jak się teraz czujesz?
Martakam, a w pierwszej ciąży sugerowałaś się jakaś listą wyprawkową? 🙂
Na pewno warto kupić jakieś fajniejsze pieluchy np. muślinowe. Miałam 10 właśnie fajniejszych i 10 zwykłych tetrowych z takiego wielopaku i te tetrowe masakra...
Także muszę jeszcze pieluchy dokupić. Bo tego to warto mieć co najmniej 20 sztuk.👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Zozo, chodzi Ci o ten kokon w którym dziecko może leżeć np na łóżku?
Ja się zastanawiałam nad tym ale znajoma mi powiedziała, że jej by się nie sprawdziło bo dzieci urodziły się duże (59 cm i 61 cm)
Myślałam też żeby kupić ten kokon używany ale widzę że często jest w tych zestawach 5 elementowych więc się w sumie sama zastanawiam👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:Zozo, chodzi Ci o ten kokon w którym dziecko może leżeć np na łóżku?
Ja się zastanawiałam nad tym ale znajoma mi powiedziała, że jej by się nie sprawdziło bo dzieci urodziły się duże (59 cm i 61 cm)
Myślałam też żeby kupić ten kokon używany ale widzę że często jest w tych zestawach 5 elementowych więc się w sumie sama zastanawiam