WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Tak, taki kokon, ale wydaje mi się że dziecko bardzo szybko z tego wyrośnie. Może poszukam na olx.
    Sa chyba różne rozmiary. Synek mojej szwagierki jeszcze niedawno w tym spał, ma 6 miesięcy

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kokony xl np ze Sleepee, ja polecam do odłożenia dziecka np na sofie póki się nie obraca, szczególnie przy 1 dziecku. Przy 2 jak to 1 jest niewiele starsze to trochę strach 🤣

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• natnatss Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pogrzebać w telefonie, bo mam na pewno gdzieś screeny i zdjęcia list wyprawkowych które wydają się na prawdę spoko, wrzucę Wam tutaj. Ja mam prawie wszystko, muszę 'tylko' kupić takie podstawowe rzeczy kosmetyczne dla noworodka i zapas wszelakich pieluch. A mam właśnie ze sleepee takie gniazdko i sprawdziło nam się bardzo gdzieś do 5-6 miesiąca, bo potem jeszcze rozwiązałam dolną część jak już się nogi nie mieściły i służyło dalej. Odkładałam młodego do tego na kanapie, w nocy jak łóżeczko parzylo to spał w nim pomiędzy nami. Zdarzyło się że jak gdzieś jechaliśmy to braliśmy ze sobą.
    A pieluchy to tak jak mówi martakm im więcej tym lepiej 🙈 ja np w tetre owijalam do kąpieli, muslinowe służyły jako kocyki czy ulewajki. Tetre fajnej jakości kupowałam na Gemini w opakowaniu 10 sztuk, mialam 2 gramaturu i im wyższa gramatura materiału tym lepsza pielucha

zozo, Praskovia, Junjul lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kompletnie nie zuzylam tych wszystkich pieluch przy córce 🤷‍♀️ Nie ulewala, miałam 1 podłożona pod jej buzie jak leżała w ciągu dnia i tyle. Potem trochę zabrudziły przy rozszerzaniu diety i czyszczeniu jej po jedzeniu, ale tak ogólnie to totalnie nie rozumiem fenomenu pieluch 🙈teraz nawet nie dokupuje, mam chyba z 5 szt i tak sadze, ze się nie przydadzą 🤷‍♀️

Z rzeczy wyprawkowych to polecam duza ilość pajaców, najlepsze do spania. Body na początek kopertowe, bo to strach główkę przeciągać - i krótki i długi rękaw, mimo października. Do tego polspiochy albo spodenki z takim szerszym pasem np z Lidla. Bluza rozpinana bez kaptura - takie tanie są w Sinsay. Kilka czapeczek i skarpetki z luźnym ściągaczem. No i kombinezony - jeden taki polarkowy, drugi taki nieprzemakalny.

jane789, Praskovia, zozo lubią tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dske czyny ja w czwartek. Miałam. Połowkowe na 1000% syn. Wszystko dobrze to najważniejsze człowiek tak się cieszy ze. Dziecko zdrowe. Dziś ide. Ostatni weekend do pracy :) u mnie już brzuch mega widoczny. Dobrego weekendu!! :) buziaki!! :*

Milu, Angelka93, Filcek, natnatss, CiepłaKluska, zozo lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy synu też nie sprawdziły się duże ilości pieluch, ale syn nie ulewal. Później tetry poszły w ruch do mycia okien 😁
    Z rzeczy dla dziecka kupiłam dostawkę i otulacz do fotelika. Ostatnio chciałam na lumpiku kupić coś dziewczęcego i wszystko wydawało mi się takie malutkie. Aż nie do wiary że mój syn był kiedyś taki mały 😁

Filcek lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pampersy kupujecie? No i majtki poporodowe jaka firma?

Junjul lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla dziecka tylko jedna rzecz, która dostałam wczoraj od teściowej. Taki kocyk przytulanka 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje do szpitala pampersy, potem pewnie przejdziemy na złotą Dadę.

Co do majtek to planuje zakupić bezszwowe cięte laserowo z Intimissimi - żadnych typowo porodowych 🙈

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku kupowałam podkłady firmy Akuku i majtki też, te podkłady są dobre bo maja klej, te drogeryjne z Belli nie mają niestety. Osobiście uważam, że majtki poporodowej się bardzo przydają przez pierwsze dwa trzy dni, w szpitalu, można je wyrzucić i jednak zużyłam ich więc niż miałam kupionych to mąż mi w aptece dokupywał, później już normalne jak krwawienie jest mniejsze i zwykle podpaski 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 14:11

age.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam dziś na połówkowych, ze stresu prawie całą noc nie spałam, w dodatku Mała zazwyczaj rano odstawia tańce w brzuchu, a dziś jej zupełnie nie czułam. Na szczęście na badaniu wszystko wyszło super <3 Młoda waży 380g i ma długie nogi - zupełnie nie wiem po kim :D Ale kamień z serca, teraz chyba muszę odespać ten stres i... zaczynam robić listę wyprawkową ;)

Junjul, Angelka93, Filcek, Patka95, Praskovia, zozo, jane789, Kalina32 lubią tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak znajdę chwilę to też poszukam i podrzucę listę wyprawki która miałam od położnej, była ok i miałam cała zakupiona przy pierwszym dziecku 🙂

paatka, Filcek, Patka95, Praskovia, zozo, jane789 lubią tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, przyda się.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, majtki poporodowe fajne są takie siateczkowe z apteki, chyba po 2 sztuki w opakowaniu. Prać też się je da, szybko schną i są przewiewne. Do szpitala idealne, nie szkoda ich od razu na wyjsciu wyrzucić. Do domu już kupię sobie w jakimś Pepco zwykle przewiewne bawełniane majty takie pantalony co by trzymały podpaskę i tyłek na miejscu, też jak się mocno zabrudzą od razu wyrzucę. Podkłady do szpitala chce koniecznie jakieś z klejem, a do domu już największe podpaski. Przy pierwszym dziecku miałam te z Belli ale one nie mają kleju i w szpitalu zdarzyło się że mi się przesuwały jak spałam i zaraz miałam łóżko i koszule we krwi. Strasznie mnie to wkurzało...

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę, za tydzień lub dwa na pewno wypadną połówkowe. A nie wiem co mi naszło, że wszędzie zapisałam sobie że wizyta na 13, a dziś dzwoni do mnie pani z rejestracji z potwierdzeniem i mówi że na 9.15. Ot bym się wybrała, czasem już mi się chyba ten słynny ciążowy mózg kalafior udziela... 🤦😂

85993e3k946gskpj.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️

zozo, Filcek, Patka95, jane789, paatka, Junjul, Kalina32, Praskovia lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️
    Super 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️

Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?

Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp?

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja piorę wszystko, ale tez nie ukrywam, ze mam na tym pkcie świra 🙈

jane789 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?

Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp?
    Myślę że wszystkie rzeczy kupione dla niemowlaka trzeba wyprać, ja nawet wózek prałam 😉 przynajmniej to co dało się rozmontować i włożyć do pralki. Inna kwestia, że ja się boje rzeczy takich jak kokon, dziecko może się obrócic i włożyć głowę w te podwyższone boki. Podobnie jak w te ochraniacze do łóżeczka, ja nie używałam żadnej z takich rzeczy, a dziecko uwielbiało spać w rożku i miało dopływ powietrza z każdej strony 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ