X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Tak, taki kokon, ale wydaje mi się że dziecko bardzo szybko z tego wyrośnie. Może poszukam na olx.
    Sa chyba różne rozmiary. Synek mojej szwagierki jeszcze niedawno w tym spał, ma 6 miesięcy

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są kokony xl np ze Sleepee, ja polecam do odłożenia dziecka np na sofie póki się nie obraca, szczególnie przy 1 dziecku. Przy 2 jak to 1 jest niewiele starsze to trochę strach 🤣

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• natnatss Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pogrzebać w telefonie, bo mam na pewno gdzieś screeny i zdjęcia list wyprawkowych które wydają się na prawdę spoko, wrzucę Wam tutaj. Ja mam prawie wszystko, muszę 'tylko' kupić takie podstawowe rzeczy kosmetyczne dla noworodka i zapas wszelakich pieluch. A mam właśnie ze sleepee takie gniazdko i sprawdziło nam się bardzo gdzieś do 5-6 miesiąca, bo potem jeszcze rozwiązałam dolną część jak już się nogi nie mieściły i służyło dalej. Odkładałam młodego do tego na kanapie, w nocy jak łóżeczko parzylo to spał w nim pomiędzy nami. Zdarzyło się że jak gdzieś jechaliśmy to braliśmy ze sobą.
    A pieluchy to tak jak mówi martakm im więcej tym lepiej 🙈 ja np w tetre owijalam do kąpieli, muslinowe służyły jako kocyki czy ulewajki. Tetre fajnej jakości kupowałam na Gemini w opakowaniu 10 sztuk, mialam 2 gramaturu i im wyższa gramatura materiału tym lepsza pielucha

zozo, Praskovia, Junjul lubią tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kompletnie nie zuzylam tych wszystkich pieluch przy córce 🤷‍♀️ Nie ulewala, miałam 1 podłożona pod jej buzie jak leżała w ciągu dnia i tyle. Potem trochę zabrudziły przy rozszerzaniu diety i czyszczeniu jej po jedzeniu, ale tak ogólnie to totalnie nie rozumiem fenomenu pieluch 🙈teraz nawet nie dokupuje, mam chyba z 5 szt i tak sadze, ze się nie przydadzą 🤷‍♀️

Z rzeczy wyprawkowych to polecam duza ilość pajaców, najlepsze do spania. Body na początek kopertowe, bo to strach główkę przeciągać - i krótki i długi rękaw, mimo października. Do tego polspiochy albo spodenki z takim szerszym pasem np z Lidla. Bluza rozpinana bez kaptura - takie tanie są w Sinsay. Kilka czapeczek i skarpetki z luźnym ściągaczem. No i kombinezony - jeden taki polarkowy, drugi taki nieprzemakalny.

jane789, Praskovia, zozo lubią tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dske czyny ja w czwartek. Miałam. Połowkowe na 1000% syn. Wszystko dobrze to najważniejsze człowiek tak się cieszy ze. Dziecko zdrowe. Dziś ide. Ostatni weekend do pracy :) u mnie już brzuch mega widoczny. Dobrego weekendu!! :) buziaki!! :*

Milu, Angelka93, Filcek, natnatss, CiepłaKluska, zozo lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy synu też nie sprawdziły się duże ilości pieluch, ale syn nie ulewal. Później tetry poszły w ruch do mycia okien 😁
    Z rzeczy dla dziecka kupiłam dostawkę i otulacz do fotelika. Ostatnio chciałam na lumpiku kupić coś dziewczęcego i wszystko wydawało mi się takie malutkie. Aż nie do wiary że mój syn był kiedyś taki mały 😁

Filcek lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pampersy kupujecie? No i majtki poporodowe jaka firma?

Junjul lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla dziecka tylko jedna rzecz, która dostałam wczoraj od teściowej. Taki kocyk przytulanka 🙂

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje do szpitala pampersy, potem pewnie przejdziemy na złotą Dadę.

Co do majtek to planuje zakupić bezszwowe cięte laserowo z Intimissimi - żadnych typowo porodowych 🙈

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku kupowałam podkłady firmy Akuku i majtki też, te podkłady są dobre bo maja klej, te drogeryjne z Belli nie mają niestety. Osobiście uważam, że majtki poporodowej się bardzo przydają przez pierwsze dwa trzy dni, w szpitalu, można je wyrzucić i jednak zużyłam ich więc niż miałam kupionych to mąż mi w aptece dokupywał, później już normalne jak krwawienie jest mniejsze i zwykle podpaski 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 14:11

age.png
  • paatka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam dziś na połówkowych, ze stresu prawie całą noc nie spałam, w dodatku Mała zazwyczaj rano odstawia tańce w brzuchu, a dziś jej zupełnie nie czułam. Na szczęście na badaniu wszystko wyszło super <3 Młoda waży 380g i ma długie nogi - zupełnie nie wiem po kim :D Ale kamień z serca, teraz chyba muszę odespać ten stres i... zaczynam robić listę wyprawkową ;)

Junjul, Angelka93, Filcek, Patka95, Praskovia, zozo, jane789, Kalina32 lubią tę wiadomość

0d1yvkcbv7ixmctl.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak znajdę chwilę to też poszukam i podrzucę listę wyprawki która miałam od położnej, była ok i miałam cała zakupiona przy pierwszym dziecku 🙂

paatka, Filcek, Patka95, Praskovia, zozo, jane789 lubią tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, przyda się.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, majtki poporodowe fajne są takie siateczkowe z apteki, chyba po 2 sztuki w opakowaniu. Prać też się je da, szybko schną i są przewiewne. Do szpitala idealne, nie szkoda ich od razu na wyjsciu wyrzucić. Do domu już kupię sobie w jakimś Pepco zwykle przewiewne bawełniane majty takie pantalony co by trzymały podpaskę i tyłek na miejscu, też jak się mocno zabrudzą od razu wyrzucę. Podkłady do szpitala chce koniecznie jakieś z klejem, a do domu już największe podpaski. Przy pierwszym dziecku miałam te z Belli ale one nie mają kleju i w szpitalu zdarzyło się że mi się przesuwały jak spałam i zaraz miałam łóżko i koszule we krwi. Strasznie mnie to wkurzało...

85993e3k946gskpj.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę, za tydzień lub dwa na pewno wypadną połówkowe. A nie wiem co mi naszło, że wszędzie zapisałam sobie że wizyta na 13, a dziś dzwoni do mnie pani z rejestracji z potwierdzeniem i mówi że na 9.15. Ot bym się wybrała, czasem już mi się chyba ten słynny ciążowy mózg kalafior udziela... 🤦😂

85993e3k946gskpj.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️

zozo, Filcek, Patka95, jane789, paatka, Junjul, Kalina32, Praskovia lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️
    Super 😃

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️

Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?

Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp?

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja piorę wszystko, ale tez nie ukrywam, ze mam na tym pkcie świra 🙈

jane789 lubi tę wiadomość

04.2017 (') 12.2017 (')

• Junjul Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?

Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp?
    Myślę że wszystkie rzeczy kupione dla niemowlaka trzeba wyprać, ja nawet wózek prałam 😉 przynajmniej to co dało się rozmontować i włożyć do pralki. Inna kwestia, że ja się boje rzeczy takich jak kokon, dziecko może się obrócic i włożyć głowę w te podwyższone boki. Podobnie jak w te ochraniacze do łóżeczka, ja nie używałam żadnej z takich rzeczy, a dziecko uwielbiało spać w rożku i miało dopływ powietrza z każdej strony 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ