Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę pogrzebać w telefonie, bo mam na pewno gdzieś screeny i zdjęcia list wyprawkowych które wydają się na prawdę spoko, wrzucę Wam tutaj. Ja mam prawie wszystko, muszę 'tylko' kupić takie podstawowe rzeczy kosmetyczne dla noworodka i zapas wszelakich pieluch. A mam właśnie ze sleepee takie gniazdko i sprawdziło nam się bardzo gdzieś do 5-6 miesiąca, bo potem jeszcze rozwiązałam dolną część jak już się nogi nie mieściły i służyło dalej. Odkładałam młodego do tego na kanapie, w nocy jak łóżeczko parzylo to spał w nim pomiędzy nami. Zdarzyło się że jak gdzieś jechaliśmy to braliśmy ze sobą.
A pieluchy to tak jak mówi martakm im więcej tym lepiej 🙈 ja np w tetre owijalam do kąpieli, muslinowe służyły jako kocyki czy ulewajki. Tetre fajnej jakości kupowałam na Gemini w opakowaniu 10 sztuk, mialam 2 gramaturu i im wyższa gramatura materiału tym lepsza pielucha
zozo, Praskovia, Junjul lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie kompletnie nie zuzylam tych wszystkich pieluch przy córce 🤷♀️ Nie ulewala, miałam 1 podłożona pod jej buzie jak leżała w ciągu dnia i tyle. Potem trochę zabrudziły przy rozszerzaniu diety i czyszczeniu jej po jedzeniu, ale tak ogólnie to totalnie nie rozumiem fenomenu pieluch 🙈teraz nawet nie dokupuje, mam chyba z 5 szt i tak sadze, ze się nie przydadzą 🤷♀️
Z rzeczy wyprawkowych to polecam duza ilość pajaców, najlepsze do spania. Body na początek kopertowe, bo to strach główkę przeciągać - i krótki i długi rękaw, mimo października. Do tego polspiochy albo spodenki z takim szerszym pasem np z Lidla. Bluza rozpinana bez kaptura - takie tanie są w Sinsay. Kilka czapeczek i skarpetki z luźnym ściągaczem. No i kombinezony - jeden taki polarkowy, drugi taki nieprzemakalny.jane789, Praskovia, zozo lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Cześć dske czyny ja w czwartek. Miałam. Połowkowe na 1000% syn. Wszystko dobrze to najważniejsze człowiek tak się cieszy ze. Dziecko zdrowe. Dziś ide. Ostatni weekend do pracy
u mnie już brzuch mega widoczny. Dobrego weekendu!!
buziaki!! :*
Milu, Angelka93, Filcek, natnatss, CiepłaKluska, zozo lubią tę wiadomość
-
U mnie przy synu też nie sprawdziły się duże ilości pieluch, ale syn nie ulewal. Później tetry poszły w ruch do mycia okien 😁
Z rzeczy dla dziecka kupiłam dostawkę i otulacz do fotelika. Ostatnio chciałam na lumpiku kupić coś dziewczęcego i wszystko wydawało mi się takie malutkie. Aż nie do wiary że mój syn był kiedyś taki mały 😁
Filcek lubi tę wiadomość
-
Przy pierwszym dziecku kupowałam podkłady firmy Akuku i majtki też, te podkłady są dobre bo maja klej, te drogeryjne z Belli nie mają niestety. Osobiście uważam, że majtki poporodowej się bardzo przydają przez pierwsze dwa trzy dni, w szpitalu, można je wyrzucić i jednak zużyłam ich więc niż miałam kupionych to mąż mi w aptece dokupywał, później już normalne jak krwawienie jest mniejsze i zwykle podpaski 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 14:11
-
Cześć dziewczyny, byłam dziś na połówkowych, ze stresu prawie całą noc nie spałam, w dodatku Mała zazwyczaj rano odstawia tańce w brzuchu, a dziś jej zupełnie nie czułam. Na szczęście na badaniu wszystko wyszło super
Młoda waży 380g i ma długie nogi - zupełnie nie wiem po kim
Ale kamień z serca, teraz chyba muszę odespać ten stres i... zaczynam robić listę wyprawkową
Junjul, Angelka93, Filcek, Patka95, Praskovia, zozo, jane789, Kalina32 lubią tę wiadomość
-
Ooo, majtki poporodowe fajne są takie siateczkowe z apteki, chyba po 2 sztuki w opakowaniu. Prać też się je da, szybko schną i są przewiewne. Do szpitala idealne, nie szkoda ich od razu na wyjsciu wyrzucić. Do domu już kupię sobie w jakimś Pepco zwykle przewiewne bawełniane majty takie pantalony co by trzymały podpaskę i tyłek na miejscu, też jak się mocno zabrudzą od razu wyrzucę. Podkłady do szpitala chce koniecznie jakieś z klejem, a do domu już największe podpaski. Przy pierwszym dziecku miałam te z Belli ale one nie mają kleju i w szpitalu zdarzyło się że mi się przesuwały jak spałam i zaraz miałam łóżko i koszule we krwi. Strasznie mnie to wkurzało...
-
W poniedziałek mam wizytę, za tydzień lub dwa na pewno wypadną połówkowe. A nie wiem co mi naszło, że wszędzie zapisałam sobie że wizyta na 13, a dziś dzwoni do mnie pani z rejestracji z potwierdzeniem i mówi że na 9.15. Ot bym się wybrała, czasem już mi się chyba ten słynny ciążowy mózg kalafior udziela... 🤦😂
-
Moni* wrote:Dzisiaj do domku ❤️❤️❤️
Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?
Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp? -
jane789 wrote:Świetna wiadomość☺️ I jakie masz dalej zalecenia? Leki, leżenie?
Dziewczyny, pisałyście o kokonach. Ja też na pewno kupię i zastanawiam się jak wyglada sprawa z praniem takich rzeczy. Wszystkie ciuszki - wiadomo- trzeba prać przed użyciem, a co z takimi rzeczami jak kokony itp?Praskovia lubi tę wiadomość