WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Nie mam pojęcia od tego to zależy, a ile masz wzrostu? Ja mam 172cm.
    Ja w ogóle nie tyje tylko brzuch mi rośnie i teraz się czuje super ale brzuch już dość spory i ciekawe jak będę później wyglądać, jestem bardzo chuda i jak ten brzuch bardzo urośnie to pewnie będzie dziwnie, ale nie przejmuje się tym, jak będzie tak będzie ważne żeby dziecko miało się dobrze 🙂

ja 176 cm , no i właśnie w ogóle nie tyjesz ,sam brzuszek tylko, to tak jest najpiękniej ;)

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam was zapytać macie wszystkie te wycieki z piersi ?
    ja nie mam ... i piersi juz nie sa takie '' nabite '' urosły i zmieniły się brodawki ale nic poza tym , zaczynam się martwić że nie będę miała mleka jak moje siostry ;(

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    ja 176 cm , no i właśnie w ogóle nie tyjesz ,sam brzuszek tylko, to tak jest najpiękniej ;)
    Ja bym chciała trochę przytyć 🙂 kobiecie nie dogodzisz hehe 😃

Co do wycieku to ja nie mam, biust też jakoś bardzo nie urósł

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Ja bym chciała trochę przytyć 🙂 kobiecie nie dogodzisz hehe 😃

Co do wycieku to ja nie mam, biust też jakoś bardzo nie urósł

A to prawda :D za dużo źle za mało źle typowe baby ciążowe z nas haha 🙈

Znam przypadki z zeszłego roku dwie koleżanki: jedna na samej sałacie wegetarianka i zero prostych cukrów i +20 na końcówce 🤭
    druga łyżką jadła swój urodzinowy tort i najbardziej to kochała zjeść big maca i shake truskawkowy, na koniec zaledwie plus 11 😅 także noo bywa różnie chyba jak Bóg da haha

A macie jakies plany urlopowe / wczasowe ? Jak zdrowie pozwoli ?

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, dziewczyny, ile Wy tematów poruszyłyście, aż ciężko nadążyć! :D

Ja nie mam wielkiego brzuszka, ale "rośnie" już od biustu. Może to rzeczywiście zależy od wzrostu, bo też jestem niska- 162cm. Niestety mam wrażenie, że przez to widać na mnie każdy kilogram! Czuję się taka ociężała! :( Przed ciążą schudłam 10kg, przez pierwszy trymestr przybierałam bardzo powoli i miałam nadzieję, że tak zostanie. A tu nagle, podczas ostatniego ważenia szok! Nie wiadomo skąd 3kg, czyli łącznie już 6kg! Teraz czuję się jakbym przybierała kilogram dziennie. :(

Biust też mi za bardzo nie urósł. Miałam w liceum koleżankę, która zaszła w ciążę i chwaliła się wszystkim, że nigdy nie miała takich cycków. 🙈 Dziesięć lat pamiętałam te słowa i miałam nadzieję na kosmiczne piersi. Niestety, nic z tego! Jedyne co mi urosło to... obwód! :P

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Zozo, przypomniałaś mi o chuście! To pierwsza i jak na razie jedyna rzecz, którą kupiłam do wyprawki! :) Czy któraś z Was używała chusty? Jak wrażenia?

Milu, masz już na oku jakąś konkretną matę monitorującą oddech? Zdecydowanie chciałabym kupić, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałam czasu poprzeglądać. :)

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:

Znam przypadki z zeszłego roku dwie koleżanki: jedna na samej sałacie wegetarianka i zero prostych cukrów i +20 na końcówce 🤭
    druga łyżką jadła swój urodzinowy tort i najbardziej to kochała zjeść big maca i shake truskawkowy, na koniec zaledwie plus 11 😅 także noo bywa różnie chyba jak Bóg da haha

Ja ciagle mam nadzieje, ze lekarz pozwoli mi na Grecję w lipcu... ale zobaczymy. Jestem już zaszczepiona, 2 dawki, lozysko się podniosło, oby się zgodził

Karo11 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:

My raczej nigdzie w tym roku się nie wybierzemy na dłużej ale chcemy zrobić sobie parę wycieczek weekendowych po Polsce

Praskovia lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie brzuszek rośnie od dołu, ale już coraz bardziej czuję że będzie rósł już wyżej. A tego się boję, bo ciężej oddychać, zgaga koszmar... Już teraz mam taką, że wymiotuje częściej niż na początku.
    A chusty używałam i uważam to za rewelacyjny wynalazek! Wolne ręce, nie ciąży na plecy, dziecko się uspokaja, przytula. Można coś zrobić i wypić ciepłą kawę 😎 Mój syn uwielbiał w niej spać godzinami. Potem przerzuciliśmy się na nosidło jak już zaczął siedzieć sam.

85993e3k946gskpj.png
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rośnie brzuszek od dołu. Przybrałam sporo bo już 8 kg (mam 176 cm wzrostu), patrząc na mnie to widzę że wszystko poszło w brzuszek, cycki ( z miseczki c/d mam E) i trochę w biodra. Podejrzewam że sporo to też opuchlizna. Zawsze przed okresem puchnę jak niedźwiadek. Po dwóch dniach okresu schodzi.
    Jestem fanką gór i to raczej wysokich wiec w tym roku zostają mazury ale bez długich wypadów.

Karo11 lubi tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam nadzieję jechać gdzieś choć na parę dni , mazury kocham, więc chociaż tam ;) gorzej z moim chłopem bo on kocha prace haha jak nie pracuje dłużej niż 4 dni to go już dupa swędzi ;D

July, Praskovia lubią tę wiadomość

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na Mazurach, więc część pewnie na naszej działce a drugą część urlopu mojego narzeczonego wyskoczymy nad morze. Może jeszcze jakiś weekendowy wypad gdzies w Polskę uda się zorganizować o ile zdążymy i nie będę za bardzo jak słoń 😁
    Brr dziewczyny, byliśmy w weekend na plenerowym weselu i tak mnie pogryzly komary, że mam chęć wydrapać dziury w nogach. Wysmarowalabym się fenistilem ale nie wiem czy można i tak walczę z tym swiadem...

85993e3k946gskpj.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy wyjazd chociaż na 3 dni gdzieś blisko😩 gdziekolwiek🙏 No, ale niestety na razie zakaz.
    Już nawet myślę, kombinuję jak to zrobić żeby jednak gdzieś jechać, ale nie chcę mieć później sobie nic za złe.
    Jak dla mnie to lata może nie być🤪 boję się tych upałów w ciąży.

U mnie cycki się mega zmieniły... ale nie podobają mi się😅 mam nadzieję, że po ciąży wrócą do swoich rozmiarów. Za to w rosnącym brzuszku jestem zakochana❤️

• July Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:01

• Milu Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    A właśnie, Zozo, przypomniałaś mi o chuście! To pierwsza i jak na razie jedyna rzecz, którą kupiłam do wyprawki! :) Czy któraś z Was używała chusty? Jak wrażenia?

Milu, masz już na oku jakąś konkretną matę monitorującą oddech? Zdecydowanie chciałabym kupić, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałam czasu poprzeglądać. :)
    Niestety jeszcze nie szukałam i nie czytałam o konkretnym modelu. Ale jak coś coś wpadnie w oko to dam tutaj znać:)

Ja mam piękna koszykowa piłkę juz od pod biustem :D mega duży brzuch i na razie widzę że w brzuch poszlo. Do tej pory +7kg z czego 3kg ostatnio nagle z wizyty na wizytę 🙈 teraz staram się kontrolować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 22:03

zi13dqk3avb8xhi8.png

25.01.2021 II kreski 🙏❤
    03.02.2021 beta 2506 ❤
    29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
    21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤
  • July Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 14:01

• Moni* Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poszło w biodra a nie jem tuczących rzeczy. Zero fast foodów. Warzywa i owoce królują. Jutro mam wizytę mąż pierwszy raz zobaczy małą ❤️

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam opinie i dużo osób poleca ten monitor Babysense 7. Też się na niego zdecydujemy.

July, a jak wyglada sprawa z tym octaniseptem? Nie szczypie?🙈

July lubi tę wiadomość

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natnatss wrote:
    Ja mieszkam na Mazurach, więc część pewnie na naszej działce a drugą część urlopu mojego narzeczonego wyskoczymy nad morze. Może jeszcze jakiś weekendowy wypad gdzies w Polskę uda się zorganizować o ile zdążymy i nie będę za bardzo jak słoń 😁
    Brr dziewczyny, byliśmy w weekend na plenerowym weselu i tak mnie pogryzly komary, że mam chęć wydrapać dziury w nogach. Wysmarowalabym się fenistilem ale nie wiem czy można i tak walczę z tym swiadem...

ja też ulubienica komarów ale i kleszczy ;/
    10 min spacer po lesie i na 99% łazi po mnie jakiś kleszcz.

wyciągam je już tak sprawnie jak profesjonalista albo weterynarz haha
    teraz planuje sobie kupić preparat mosqito guard.
    podobno dobry i bezpieczny dla ciężarnych i dzieci ale i nie tani .. ok 40 zł ;p

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuszek mam już ogromny i też zaczyna się już pod biustem, mam 163 cm i już przybrałam 9 kg, teraz 55kg, miałam wcześniej niedowagę więc cieszę się z każdego kilograma, po ciąży mogło by coś zostać 😅
    Jeszcze nic nie mam dla maleństwa, a zakupy planuje zacząć po połówkowych. To już za dwa tygodnie, a zleci nie wiadomo kiedy.
    Też tak szybko uciekają Wam dni?

zozo, Praskovia lubią tę wiadomość

zrz6i09kjbhnyse8.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ