Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Michalina nie stresuj się, dasz radez dostaniesz dietkę i na spokojnie
ja u siebie tez podejrzewam, że wyjdzie, bo kocham czekoladę, a poza tym od soboty mam takie dni ze padam do spania o dowolnej porze w ciągu dnia nie wiem kiedy i śpię sobie z 1.5h do 2h 🙈 nie wiem o co chodzi, ale jak się budzę to nie wiem w ogóle co się wydarzyło...
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
A i jeszcze dodam, uwielbiam słodycze, rzadko coś jest zbyt słodkie, ale z wypiciem glukozy miałam problem. Także dziewczyny, które nie lubią słodyczy tez się nie stresujcie, to jest ciężkie dla każdego 😬
July lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Milu miłość do słodyczy nie implikuje cukrzycy 😁 ja w poprzedniej ciąży od 2 trym wciągałam słodycze hurtowo, a cukier idealny. Nie ma reguły 🤷♀️
Ale to spanie jest niemożliwe... też tak macie?
Gomerka trzymam kciuki!!! ❤🙏🙏🙏
25.01.2021 II kreski 🙏❤
03.02.2021 beta 2506 ❤
29.03.2021 -7cm zdrowego maluszka 👶
21.04.2021 - NIFTY wynik prawidłowy ❤🙏 córa ❤❤❤ -
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę kompletowania wyprawki, ja jeszcze nie kupiłam dosłownie nic 🤦 mam dużo rzeczy po córce więc też nie będę dużo kupować ale mimo wszystko, póki co nawet nie myślę o wyprawce. Nawet mam takie zdanie że gdyby dziecko zaskoczyło nas wcześniej to wcześniaki o tak są w szpitalu wiec zdążymy 🤦 pewnie coś zacznę w sierpniu kompletować dopiero, teraz odczuwam niedobór ciążowych ubrań na lato do pracy, już nie wiem w co się ubrać i chyba coś na vinted zaszaleje 😉
-
Milu wrote:Takie wiadomości to miód na moje serce i pocieszenie ogromne 😁😁😁🙏 oby tak było!
Ale to spanie jest niemożliwe... też tak macie?
Gomerka trzymam kciuki!!! ❤🙏🙏🙏
Ja jestem bardzo senna, ale śpię fatalnie, wiec nawet nie próbuje się kłaść na drzemkę, bo i tak ze spania lipaZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Junjul wrote:Dziewczyny ale Wam zazdroszczę kompletowania wyprawki, ja jeszcze nie kupiłam dosłownie nic 🤦 mam dużo rzeczy po córce więc też nie będę dużo kupować ale mimo wszystko, póki co nawet nie myślę o wyprawce. Nawet mam takie zdanie że gdyby dziecko zaskoczyło nas wcześniej to wcześniaki o tak są w szpitalu wiec zdążymy 🤦 pewnie coś zacznę w sierpniu kompletować dopiero, teraz odczuwam niedobór ciążowych ubrań na lato do pracy, już nie wiem w co się ubrać i chyba coś na vinted zaszaleje 😉
-
Hejka
Ja po krzywej wczoraj , bałam się że będę wymiotować, każdy straszy tą krzywą a i przed ciążą w ogóle nie lubiłam słodkiego, ani ciast ani batonów , ewentualnie lody
wypiłam cytrynową nie było aż tak źle - moja rada dla pijących pierwszy raz - nie zatrzymywać się 😅 nie czekać, tylko na dwa trzy łyki to wziąć i nie myśleć o tym 🙈 nie było słabości nic z tych rzeczy , dopiero potem w domu trzęsły mi się ręce jak pijakowi 😄 poszłam pod chłodny prysznic i wypiłam pół butli zimnej wody.
Przeżyłam , wyniki są w normach na szczęście.
Za to wyniki inne z krwi jakieś zaniżone wartości 😳 dużo strzałek w dół... Zobaczymy co powie lekarz
Cała reszta bez zmian czuje się dobrze ale... Grubo 😬😅
Nikomu za bardzo o tym nie mówię bo nie chce wyjść na próżną i że nie kocham swojego brzuszka , ale same wiecie że każda chce wyglądać i czuć się atrakcyjna 🤰
a jeszcze czasami znajdzie się taka jędza i mi powie coś w stylu ' noo poszło Ci w biodra , niestety już po figurze ,i to w pierwszej ciąży , ja to w pierwszej to byłam do samego porodu szczupła'
Miło nie 😁?
A jeszcze mam pytanie wasze brzuszki rosną wam od dołu, czy jakby spod biustu ?
Ja mam już dość fajną piłeczkę ale nisko zawieszoną, pod biustem nadal mam dużo miejsca 😄 ktoś też tak ma ? -
Karo11 wrote:Hejka
Ja po krzywej wczoraj , bałam się że będę wymiotować, każdy straszy tą krzywą a i przed ciążą w ogóle nie lubiłam słodkiego, ani ciast ani batonów , ewentualnie lody
wypiłam cytrynową nie było aż tak źle - moja rada dla pijących pierwszy raz - nie zatrzymywać się 😅 nie czekać, tylko na dwa trzy łyki to wziąć i nie myśleć o tym 🙈 nie było słabości nic z tych rzeczy , dopiero potem w domu trzęsły mi się ręce jak pijakowi 😄 poszłam pod chłodny prysznic i wypiłam pół butli zimnej wody.
Przeżyłam , wyniki są w normach na szczęście.
Za to wyniki inne z krwi jakieś zaniżone wartości 😳 dużo strzałek w dół... Zobaczymy co powie lekarz
Cała reszta bez zmian czuje się dobrze ale... Grubo 😬😅
Nikomu za bardzo o tym nie mówię bo nie chce wyjść na próżną i że nie kocham swojego brzuszka , ale same wiecie że każda chce wyglądać i czuć się atrakcyjna 🤰
a jeszcze czasami znajdzie się taka jędza i mi powie coś w stylu ' noo poszło Ci w biodra , niestety już po figurze ,i to w pierwszej ciąży , ja to w pierwszej to byłam do samego porodu szczupła'
Miło nie 😁?
A jeszcze mam pytanie wasze brzuszki rosną wam od dołu, czy jakby spod biustu ?
Ja mam już dość fajną piłeczkę ale nisko zawieszoną, pod biustem nadal mam dużo miejsca 😄 ktoś też tak ma ? -
Ja po 2h opóźnieniu już po połówkowych - chłopak potwierdzony, wszystko super 😁😁😁
Angelka93, zozo, jane789, Filcek, Patka95, Kalina32, Gela093, Milu, Praskovia, natnatss, Dominika283 lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Angelka93 wrote:Ja też mam nisko brzuch, już dość spory. U mnie przeciwnie, z brzuszkiem czuje się super🙂
No i jak myślisz od czego to zależy, że jedna ma od góry inna od dołu ? Od wzrostu czy co ? 😁
No ja z moim również ale z samym brzuszkiem 😅 absolutnie się go nie wstydzę ,ale jakoś coraz większa pupa i udo tak nie cieszą i nie napawają dumą jak coraz większy obwód brzucha 🤭 -
Karo11 wrote:No i jak myślisz od czego to zależy, że jedna ma od góry inna od dołu ? Od wzrostu czy co ? 😁
No ja z moim również ale z samym brzuszkiem 😅 absolutnie się go nie wstydzę ,ale jakoś coraz większa pupa i udo tak nie cieszą i nie napawają dumą jak coraz większy obwód brzucha 🤭
Ja w ogóle nie tyje tylko brzuch mi rośnie i teraz się czuje super ale brzuch już dość spory i ciekawe jak będę później wyglądać, jestem bardzo chuda i jak ten brzuch bardzo urośnie to pewnie będzie dziwnie, ale nie przejmuje się tym, jak będzie tak będzie ważne żeby dziecko miało się dobrze 🙂 -
Ja też mam dość duży brzuch już i też idzie od dołu🙂 wydaje mi się, że to normalne? Z biegiem czasu macica będzie szła bardziej ku górze i brzuch będzie się robić większy do góry.
Gratuluję udanych wizyt🙂🍀
Ja wczoraj wieczorem miałam silne bóle w prawej pachwinie. Ciągnęły się trochę w górę brzucha i bardzo się martwiłam. Musiałam wziąć nospę i po około godzinie przeszło🤷♀️ -
jane789 wrote:Ja też mam dość duży brzuch już i też idzie od dołu🙂 wydaje mi się, że to normalne? Z biegiem czasu macica będzie szła bardziej ku górze i brzuch będzie się robić większy do góry.
Gratuluję udanych wizyt🙂🍀
Ja wczoraj wieczorem miałam silne bóle w prawej pachwinie. Ciągnęły się trochę w górę brzucha i bardzo się martwiłam. Musiałam wziąć nospę i po około godzinie przeszło🤷♀️ -
Karo11 wrote:No i jak myślisz od czego to zależy, że jedna ma od góry inna od dołu ? Od wzrostu czy co ? 😁
No ja z moim również ale z samym brzuszkiem 😅 absolutnie się go nie wstydzę ,ale jakoś coraz większa pupa i udo tak nie cieszą i nie napawają dumą jak coraz większy obwód brzucha 🤭
U mnie to samo, brzuszek od dołu rośnie i cieszy a uda które urosły czy ręce już niekoniecznie, chociaż przytyłam póki co 4 kg (jestem 21+5) aczkolwiek mam 160 cm wzrostu więc może dlatego tak się dzieje:( dodatkowo skłonności do puchnięcia zwłaszcza latem więc lekko nie będzie 😅 niestety zgadzam sie że praktycznie każde zwrócenie uwagi w stylu źle się czuję jak przybralam tu czy tam poza brzuskiem nie jest dobrze widziane, bo zaraz że wyrodna matka, że myśli o sobie tylko itp a to niekoniecznie o to chodzi ... No ale jakoś damy radęKaro11 lubi tę wiadomość
-
Angelka93 wrote:To chyba rozciąganie, ja też tak czasem mam, raz nawet przez kilka dni miałam tak że ciężko mi było chodzić bo jak stawałam na prawa nogę to bardzo bolalo
No właśnie tak miałam dziś. Jak stanęłam na prawą nogę to takie ciągniecie/ból. Ehh... mnie jakoś wszystkie takie objawy bardzo stresują. Zawsze sobie wyobrażałam ciążę jako taki błogi stan bez żadnego bólu i niepokoju🙈 -
jane789 wrote:No właśnie tak miałam dziś. Jak stanęłam na prawą nogę to takie ciągniecie/ból. Ehh... mnie jakoś wszystkie takie objawy bardzo stresują. Zawsze sobie wyobrażałam ciążę jako taki błogi stan bez żadnego bólu i niepokoju🙈