Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać czy działa. Ja teraz muszę czekać do środy bo moja gin się rozchorowała 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze byłam leczona penecylina w szpitalu tobie posiew i na nowo: pałeczki gram - z rzędu Enterobacterales, Escherichia coli, Enterococcus spp 😭

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kurcze byłam leczona penecylina w szpitalu tobie posiew i na nowo: pałeczki gram - z rzędu Enterobacterales, Escherichia coli, Enterococcus spp 😭

A robili kontrolny posiew po antybiotykach? Kurcze ja jestem w szpitalu w związku z tymi brudzeniami i tez mam włączona ampicyline dożylnie na 7 dni bo wyszedł e.faecalis

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ampicylinie, którą dostawałam w szpitalu nabawiłam się mega infekcji. Pierwszy raz takie coś miałam. Dopiero kończę kurację lekami dopochwowymi (drugi lek, bo pierwszy nic nie pomagał).
    I nie było to przez toalety szpitalne itp, bo miałam swoją salę 1osobową, dezynfekowałam tam wszystko.
    Niestety tak to jest z tymi antybiotykami, na jedno pomogą, ale z drugiej strony osłabiają naturalną florę bakteryjną.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Ja po ampicylinie, którą dostawałam w szpitalu nabawiłam się mega infekcji. Pierwszy raz takie coś miałam. Dopiero kończę kurację lekami dopochwowymi (drugi lek, bo pierwszy nic nie pomagał).
    I nie było to przez toalety szpitalne itp, bo miałam swoją salę 1osobową, dezynfekowałam tam wszystko.
    Niestety tak to jest z tymi antybiotykami, na jedno pomogą, ale z drugiej strony osłabiają naturalną florę bakteryjną.
    A co stosujesz??

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw Pimafucin, który nie pomógł, a teraz kończę Macmiror complex 500 i przeszło🙏

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Najpierw Pimafucin, który nie pomógł, a teraz kończę Macmiror complex 500 i przeszło🙏
    A z jakiego powodu dawali ci antybiotyk dożylnie?? Pomógł chociaż ns przyczynę? Mimo ze dołożyła się infekcja grzybicza??

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A robili kontrolny posiew po antybiotykach? Kurcze ja jestem w szpitalu w związku z tymi brudzeniami i tez mam włączona ampicyline dożylnie na 7 dni bo wyszedł e.faecalis
    Też miałam tą bakterie. Dzwoniłam do gin mówi że to są tylko pojedyncze. Mam probiotyki, żurawit, to był kontrolny posiew moczu.

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na infekcje stosowałam lactowaginal a na bakterie w moczu urolact, pomogło

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Też miałam tą bakterie. Dzwoniłam do gin mówi że to są tylko pojedyncze. Mam probiotyki, żurawit, to był kontrolny posiew moczu.
    Ja mam w pochwie….czy w szyjce. Już nie wiem

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet jak widać co lekarz to inna opinia z tą długością szyjki 🤷
    Ja mam połówkowe 16.06 zobaczymy jaką będę miała długość cały czas leżę i zaczęłam brać luteinę liczę na to że się chociaż trochę wydłużyła.

June ty wspominałaś że przed ciążą miałaś jakieś problemy z szyjką więc może być ona osłabiona pewnie dlatego Twój lekarz każe Ci bezwzględnie leżeć lepiej w tę stronę niż żeby to bagatelizował. Najważniejsze że szyjka jest uformowana i nie ma rozwarcia choć wiadomo to może się zmieć z dnia na dzień trzeba być czujnym 🙂

jane789 lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A z jakiego powodu dawali ci antybiotyk dożylnie?? Pomógł chociaż ns przyczynę? Mimo ze dołożyła się infekcja grzybicza??

Schodził mi kamień z nerki, było podwyższone crp i dlatego wszedł antybiotyk. Odpukać, pomogło.

• jane789 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Juliet jak widać co lekarz to inna opinia z tą długością szyjki 🤷
    Ja mam połówkowe 16.06 zobaczymy jaką będę miała długość cały czas leżę i zaczęłam brać luteinę liczę na to że się chociaż trochę wydłużyła.

June ty wspominałaś że przed ciążą miałaś jakieś problemy z szyjką więc może być ona osłabiona pewnie dlatego Twój lekarz każe Ci bezwzględnie leżeć lepiej w tę stronę niż żeby to bagatelizował. Najważniejsze że szyjka jest uformowana i nie ma rozwarcia choć wiadomo to może się zmieć z dnia na dzień trzeba być czujnym 🙂

Dokładnie... ja miałam raka szyjki macicy i wycinane zmiany 2 razy dlatego tak skrupulatnie jej teraz pilnuję żeby dotrwała do końca ciąży🙂

• Juliet Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane to oczywiste, że pilnujesz. Bardzo dobrze, nie ma co ryzykować.
    Macie rację. Każda z nas jest inna i lekarz napewno podchodzi bardzo indywidualnie do każdego przypadku 😊
    Na szczęście niczego mi nie zakazują (tfu, tfu nie zapeszając 😅)

Ewuszek, jane789 lubią tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówilismy się dzisiaj na uznanie ojcostwa 😀
    Robi się poważnie 🙈

July lubi tę wiadomość

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina, długo musicie czekać?
    My też musimy się wybrać bo nie jesteśmy po ślubie a chce aby dziecko miało od razu nazwisko ojca.
    Tylko zastanawiałam się kiedy najlepiej się wybrać bo teraz wydaje mi się za wcześnie.

Karo11 lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Mag91 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    Też miałam macmiror, całe opakowanie a potem musiałam wybrać probiotyk invagin na 7 dni antybiotyk pomógł po dwóch dniach, ale najlepiej działa jak się wybierze do końca.

Od wczoraj jestem spuchnięta jak bańka, a kostki mi całkowicie zniknęły, piję i sikam dwa razy tyle co wypiję, więc to chyba nie zatrzymanie wody.. Pogoda jest okrutna😆 nie ma litości😅

zrz6i09kjbhnyse8.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również spuchnięta 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Michalina, długo musicie czekać?
    My też musimy się wybrać bo nie jesteśmy po ślubie a chce aby dziecko miało od razu nazwisko ojca.
    Tylko zastanawiałam się kiedy najlepiej się wybrać bo teraz wydaje mi się za wcześnie.

Trzy dni. Prawda jest taka, że zadzwoniłam z pytaniem czy trzeba zasiwadczenie od lekarza bo czytałam różne rzeczy. A Pani mnie poinformowała że nie, i że możemy przyjść już w czwartek.

W sumie, jest dość wcześnie ale patrząc po tym że nie wiemy co nam przyniesie życie to myślę że to dobry czas.
    Jakbyśmy ( tfu, tfu) trafili do szpitala szybciej to przynajmniej będzie już porządek w papierach.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywej...jest super 🙈🙈

Ale ta cytrynowa i zimną woda jakoś ujdą. Choć czuje ze mi nie dobrze.

m3sx3e3kecqpqjc6.png

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ