Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni* wrote:Kurcze byłam leczona penecylina w szpitalu tobie posiew i na nowo: pałeczki gram - z rzędu Enterobacterales, Escherichia coli, Enterococcus spp 😭
A robili kontrolny posiew po antybiotykach? Kurcze ja jestem w szpitalu w związku z tymi brudzeniami i tez mam włączona ampicyline dożylnie na 7 dni bo wyszedł e.faecalis -
Ja po ampicylinie, którą dostawałam w szpitalu nabawiłam się mega infekcji. Pierwszy raz takie coś miałam. Dopiero kończę kurację lekami dopochwowymi (drugi lek, bo pierwszy nic nie pomagał).
I nie było to przez toalety szpitalne itp, bo miałam swoją salę 1osobową, dezynfekowałam tam wszystko.
Niestety tak to jest z tymi antybiotykami, na jedno pomogą, ale z drugiej strony osłabiają naturalną florę bakteryjną. -
jane789 wrote:Ja po ampicylinie, którą dostawałam w szpitalu nabawiłam się mega infekcji. Pierwszy raz takie coś miałam. Dopiero kończę kurację lekami dopochwowymi (drugi lek, bo pierwszy nic nie pomagał).
I nie było to przez toalety szpitalne itp, bo miałam swoją salę 1osobową, dezynfekowałam tam wszystko.
Niestety tak to jest z tymi antybiotykami, na jedno pomogą, ale z drugiej strony osłabiają naturalną florę bakteryjną. -
Martka89 wrote:A robili kontrolny posiew po antybiotykach? Kurcze ja jestem w szpitalu w związku z tymi brudzeniami i tez mam włączona ampicyline dożylnie na 7 dni bo wyszedł e.faecalis
-
Juliet jak widać co lekarz to inna opinia z tą długością szyjki 🤷
Ja mam połówkowe 16.06 zobaczymy jaką będę miała długość cały czas leżę i zaczęłam brać luteinę liczę na to że się chociaż trochę wydłużyła.
June ty wspominałaś że przed ciążą miałaś jakieś problemy z szyjką więc może być ona osłabiona pewnie dlatego Twój lekarz każe Ci bezwzględnie leżeć lepiej w tę stronę niż żeby to bagatelizował. Najważniejsze że szyjka jest uformowana i nie ma rozwarcia choć wiadomo to może się zmieć z dnia na dzień trzeba być czujnym 🙂
jane789 lubi tę wiadomość
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
Ewuszek wrote:Juliet jak widać co lekarz to inna opinia z tą długością szyjki 🤷
Ja mam połówkowe 16.06 zobaczymy jaką będę miała długość cały czas leżę i zaczęłam brać luteinę liczę na to że się chociaż trochę wydłużyła.
June ty wspominałaś że przed ciążą miałaś jakieś problemy z szyjką więc może być ona osłabiona pewnie dlatego Twój lekarz każe Ci bezwzględnie leżeć lepiej w tę stronę niż żeby to bagatelizował. Najważniejsze że szyjka jest uformowana i nie ma rozwarcia choć wiadomo to może się zmieć z dnia na dzień trzeba być czujnym 🙂
Dokładnie... ja miałam raka szyjki macicy i wycinane zmiany 2 razy dlatego tak skrupulatnie jej teraz pilnuję żeby dotrwała do końca ciąży🙂 -
Jane to oczywiste, że pilnujesz. Bardzo dobrze, nie ma co ryzykować.
Macie rację. Każda z nas jest inna i lekarz napewno podchodzi bardzo indywidualnie do każdego przypadku 😊
Na szczęście niczego mi nie zakazują (tfu, tfu nie zapeszając 😅)Ewuszek, jane789 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Michalina, długo musicie czekać?
My też musimy się wybrać bo nie jesteśmy po ślubie a chce aby dziecko miało od razu nazwisko ojca.
Tylko zastanawiałam się kiedy najlepiej się wybrać bo teraz wydaje mi się za wcześnie.Karo11 lubi tę wiadomość
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
jane789 wrote:Najpierw Pimafucin, który nie pomógł, a teraz kończę Macmiror complex 500 i przeszło🙏
Od wczoraj jestem spuchnięta jak bańka, a kostki mi całkowicie zniknęły, piję i sikam dwa razy tyle co wypiję, więc to chyba nie zatrzymanie wody.. Pogoda jest okrutna😆 nie ma litości😅 -
Patka95 wrote:Michalina, długo musicie czekać?
My też musimy się wybrać bo nie jesteśmy po ślubie a chce aby dziecko miało od razu nazwisko ojca.
Tylko zastanawiałam się kiedy najlepiej się wybrać bo teraz wydaje mi się za wcześnie.
Trzy dni. Prawda jest taka, że zadzwoniłam z pytaniem czy trzeba zasiwadczenie od lekarza bo czytałam różne rzeczy. A Pani mnie poinformowała że nie, i że możemy przyjść już w czwartek.
W sumie, jest dość wcześnie ale patrząc po tym że nie wiemy co nam przyniesie życie to myślę że to dobry czas.
Jakbyśmy ( tfu, tfu) trafili do szpitala szybciej to przynajmniej będzie już porządek w papierach.