Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nie szczepię na krztusiec. Mój profesor prowadzący ciążę nie namawia nawet. Nie znam też żadnej z koleżanek, która się na to szczepiła w ciąży. Nie zamierzamy zapraszać gości w pierwszych tygodniach po narodzinach więc odpuszczam.
Hondzik, zozo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGomerka wrote:U mnie to będzie na tym samym etapie co u Ciebie, 25 tydz, krótki lot, bo 2.5h i tez wcześniej sporo latałam. Mam nadzieje, ze będzie ok!
Na pewno:) ja jeszcze polecam się dodatkowo ubezpieczyć od kosztów leczenia za granicą bo nfz nie wszystko pokrywa, a zawsze to dodatkowy komfort psychiczny. -
makatka wrote:Praskovia jak byłam na echo serca płodu to kardiolog zwróciła mi uwagę, że jak się słabo czuję to żebym nie ograniczała soli, bo teraz taka moda. Bo to też potrzebne do prawidłowego nawodnienia organizmu. W razie czego można sobie zbadać elektrolity w labie.
Słabość i kołatanie serca mam właśnie jak spada mi ciśnienie za bardzo, wtedy tętno rośnie powyżej 100 i mdleję.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Milu oboje z Kaziem trzymamy za Was bardzo mocno kciuki.✊✊✊ Musi być dobrze!
Ja dziś byłam na moim ulubionym badaniu glukozy. Połączenie upału (musiałam siedzieć na zewnątrz), ciąży, bycia na czczo i obyrzdliwej dawki słodkości to jest to! 🥵
Moje wyniki to na czczo 77 po godzinie 98 po dwóch godzinach 103. Wygląda dobrze.
Na upały w domu polecam przenosny
klimatyzator, ratuje mi życie w takie dni. Też mam wiecznie niskie ciśnienie.
Mi narazie gin nie mówił nic o szczepieniu na krztusiec (może coś jeszcze powie), tylko o podaniu w 28-30 tyg immuniglobuliny anty d profilaktycznie bardziej odnośnie kolejnej ciazy.
Mam pytanie odnośnie upławow czy u Was też są takie wodniste (czasem wodniste plus typwy śluz)?
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Szczepienia przeciw krztuścowi w ciąży pojawiły się niedawno. Za granicą trochę wcześniej. W pierwszej ciąży 4 lata temu nie było takich zaleceń. Ginekolog powiedział, że w związku z pandemią zachorowalność na krztusiec spadła prawie do zera w tej chwili, ale zalecenie zostało. Aczkolwiek on zgodnie z wytycznymi też zaleca, jeśli jest taka możliwość. Z tego co pamiętam szczepienie przeciw krztuścowi, błonicy i tężcowi odbywa się po 6 tyg życia. Więc szczepienie w ciąży to jest dodatkowa ochrona do tego czasu.
Ja na razie czekam na drugą dawkę przeciw Covid. A potem zobaczymy.Hondzik lubi tę wiadomość
-
U mnie też działa leżenie na boku, ale mam wrażenie że mała jest mniej aktywna. Budzi się przede wszystkim jak coś zjem
i wieczorami. Od wczoraj boli mnie brzuch nie jakoś mocno ale to taki ból jak na okres, mam nadzieję że minie i że to w miarę normalne. Zwłaszcza że boli tak na środku podbrzusza.
-
U nas była burza stulecia. Takiego czegoś jeszcze nie przeżyłam wcześniej. Tez cała noc nie spałam.
Tez od wczoraj mam jakieś bóle dziwne... raz po boku, raz na środku na dole. Wcześniej nie miałam takiego bólu. Coś podobnego do bólu żołądka jak sie człowiek czymś zatruje🤔 tylko całkiem na dole to czuję. jakoś mnie stresują takie bóle🤦♀️ -
Hej. Ja dzis mam krzywa. Czekam na 3 pobranie ale normalnie zasypiam tu 😔 zazwyczaj tak ok godzinę po jedzeniu bardzo walczę że spaniem. Szczególnie jak jestem w pracy.
Odnośnie wyorawku do szpitala u mnie w szpitalu nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka. Ubierają tylko w kaftanik i czapeczkę. Owijają w pieluchę tetrowa i w rozek. -
Moni* wrote:Moja sobie wybiera dni czasami się mocno wierci czasami grzecznie Bulgota 😂 ale jak leżę na boku nie ważne którym to się wierci. Ja przez burzę nie spalam całą noc🤦
To tak samo jak i moja 😅 A jak jest burza to tak mocno kopie aż się dziwię skąd ona ma tyle siły 🙈 na szczęście u mnie dziś w nocy przeszło bokiem, ale od samego rana jest duszno i słonecznie.. kiepsko to wygląda jak zapowiadają u mnie mocne burze..😑
Gosia9, ja jadę jutro na krzywą cukrowa..I trochę się stresuje chociaż wiem jak to wygląda 😃 mam.nadzieje, że będę mogła czekać na zewnątrz to pójdę do auta i włączę sobie klimatyzację 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 09:28
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Nasz Kaziulek różnie. Głównie rusza się w swoich godzinach. Troszkę rano, tak jak teraz (chyba upomina się o żarcie) 🙈, później ok 13-14 i na wieczór jak się robi chłodniej 🥰 Lubi też jakiegoś kopniaczka dać po jedzeniu. Czasami zjem delicję, albo loda czy batonika i wtedy się uruchamia 😁
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔