X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Mag...ja też mam takie bóle. Czasami sobie nie radzę. Chodzę już do fizjoterapeuty, rozmasowuje mi uciski i spięcia ale niewiele to daje..może na chwilę. Mówi że rozchodzi mi się spojenie łonowe i tyle. Od wczoraj mam tejpy ale jest niewiele lepiej. Dziś ledwo doszłam do parku i wróciłam z niego. Maskara
    Oglądałam jakiś webinar z fizjo i mówiła że przy tego typu bólach warto sobie przyjmować pozycje klęku podpartego na łokciach i kolanach (jedna z pozycji porodowych). Sama nie mam takich dolegliwości ale może warto spróbować

Mag91, MichaLina lubią tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wrażenie, że wszystko robię. A zamiast być lepiej to jest gorzej...dziś jeszcze spróbuję te pozycję. Kupiłam nawet piłkę duża i na niej siedzę i rozciągam ta miednice i ścięgna w koło... No ale jak widać, byłam chyba za sztywna przed ciążą 😂

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki dziewczyny, właśnie soda ! Pamiętam że moja mama zawsze się nią ratowała na zgagę 😬
    a potem miała tak że nic jej nie pomagało, i wynalazła jakieś tabletki helicyd, lekarz jej kazał brać jakiś czas i mówi że od tamtej pory nie wie co to zgaga w ogóle 😊
    także jak macie kogoś w otoczeniu z mocnymi zgagami to możecie polecić 😄
    ale podejrzewam że w ciąży nie można tego brać 🤷‍♀️😬

Dziś się moja córcia mało rusza jakoś, nie wiem czemu ... od czasu do czasu coś tam czuję delikatnego , albo sama ją zaczepiam specjalnie ,jak już za długo nie ma kopniaka żeby nie shizowac za bardzo 🙈

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja w poprzedniej ciąży dostałam lek na neutralizację kwasów żołądkowych i po kilku tabletkach jak ręką odjął.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zacząć mniej jeść bo wyglądam jak słonica 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka utrzymuje, że w ciąży jadła sodę łyżkami, bo tak jej dokuczała zgaga, a synek urodził się cały pokryty białym nalotem. Położne od razu wiedziały, że było "sodowane", a doczyściły go podobno dopiero po trzech dniach. 😅 Czy to prawda- nie wnikam, bo sama nie mam na szczęście zgagi, ale tę historię słyszałam już z cztery razy, bo to takie nasze urban (a raczej village 🙊) legend.

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nadrobilam Was :) ja staram sie odpoczywac przez to lozysko ale uplay daja czadu..
    Milu jestem z Wami w modlitwie <3
    Ustawaj est ze kobiety w ciazy maja miec pierwszenstwo u lekarzy w punktach pobran itp alee ja tez zawsze czekam w kolejce bo u nas maja wywalone
    ale ten czas leci jeszcze 3 miesiace i mam termn masakra kiedy to zlecialo jeszcze nic nie mam przygotowane jakbyscie slyszaly z ktos chce sprzeda steaz albo spacerowke tako acoustic to dajcie znac bo dostalam od kolezabki gondole i nosidelko :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Moja sąsiadka utrzymuje, że w ciąży jadła sodę łyżkami, bo tak jej dokuczała zgaga, a synek urodził się cały pokryty białym nalotem. Położne od razu wiedziały, że było "sodowane", a doczyściły go podobno dopiero po trzech dniach. 😅 Czy to prawda- nie wnikam, bo sama nie mam na szczęście zgagi, ale tę historię słyszałam już z cztery razy, bo to takie nasze urban (a raczej village 🙊) legend.
    Hahahah, to mój młody może stąd jest takim jasno-bialym blondynem 😂 nie przesadze jak powiem że wtedy w ciąży z kilogram sody na sucho zeżarłam, bo już zażywaniem tego nie można nazwac 🙈 tylko soda już wtedy na mnie działała i nic więcej. Ale 'sodowany' raczej nie był, chyba że zapomnieli mi o tym powiedzieć 😂

Praskovia lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nie przejmuj się mój Kazio też czasami ma leniwy dzień, zwłaszcza gdy jest tak gorąco, choć dzisiaj mnie zaskoczył, bo fikał od 4 rano cały dzień. Teraz dopiero go chyba zmogło 😅 jak się niepokoisz i nie będzie poprawy, to idź jutro na IP i zobacz co się dzieje 😉

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh upały takie że nie wiadomo jak żyć w tej ciąży 🤦 też moja szkraba słabo się rusza w taką pogodę, dopiero w nocy mocno kopie. W przyszłym roku montujemy klimę bo maskara. Wczoraj kupiłam basen na mój mikroogródek i jak młoda wróci z przedszkola obie tam wylądujemy na resztę dnia coś czuję 🤣

Juliet, Filcek lubią tę wiadomość

age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul właśnie tak jest u nas. Cały dzień staram się być w domu, bo mamy klimę a jak mały wraca z przedszkola to ląduję z nim w basenie ogrodowym 😁 dziecko zadowolone a ja jeszcze bardziej 😁

Junjul lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę basenów, ja mieszkam w bloku i nie mam takiej możliwości :/

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęła trochę kopać później ale pół nocy nie spane i tak bo:
    stres , że jednak coś się dzieje + oczywiście moja przyjaciółka zgaga😅 + sen o krwawieniu i mocna burza za oknem 🙄
    Combo wrażeń 💪

o 3 rano siedziałam sobie pod prysznicem ,polewając się chłodną wodą i trochę płacząc, takie mnie przygnębienie i zmęczenie złapało totalne 😔

Mój się obudził i jak mnie zobaczył, to zrobił taką minę 🙈 jakbym wyglądała jak kłębek ( dosłownie ) nieszczęść 🙄 i pewnie tak było 🤭

Dziś już kopie od rana także trochę się uspokoiłam 😊

Ja tez już nie wiem jak wytrzymać w te upały ,chyba pojadę na wieś do mamy ,tam nawet jak jest 30stopni to pod wiśniami w cieniu da się wytrzymać😄

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo doskonale Cię rozumiem ❤ ja mojemu M też ciągle mówię, że się martwię, że się nie rusza, a on mnie tylko uspokaja 🙈 czasem trzeba wyrzucić z siebie te złe emocje, dobrze, że to zrobiłaś i cieszę się, że mała dzisiaj daje Ci o sobie znać 😊 dla mnie każdy ruch Kaziulka jest magiczny, nawet jak zaboli, to ogarnia mnie taka mega radość, że mamy ten nasz cud i dzięki jego kopniaczkom staje się bardzo realny 🥰

JunJul mega zazdroszczę nawet tego mikroskopijnego ogródka. My mieszkamy w bloku i jedyne co mamy to balkon. Za 2 tygodnie przeprowadzka i tam o tyle dobrze, że ten balkon większy będzie i drugi pokój. Zawsze to więcej przestrzeni, ale o basenie mogę zapomnieć 🙈 chciałabym móc się rozłożyć pod parasolką na słońcu w basenie i choćby książkę poczytać, ale w przyjaznych warunkach. W tych upałach to tylko krzyżem leżę w przeciągu na środku mieszkania, przytulona do wiatraka 🤦🏻‍♀️

Karo11 lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Karo doskonale Cię rozumiem ❤ ja mojemu M też ciągle mówię, że się martwię, że się nie rusza, a on mnie tylko uspokaja 🙈 czasem trzeba wyrzucić z siebie te złe emocje, dobrze, że to zrobiłaś i cieszę się, że mała dzisiaj daje Ci o sobie znać 😊 dla mnie każdy ruch Kaziulka jest magiczny, nawet jak zaboli, to ogarnia mnie taka mega radość, że mamy ten nasz cud i dzięki jego kopniaczkom staje się bardzo realny 🥰

JunJul mega zazdroszczę nawet tego mikroskopijnego ogródka. My mieszkamy w bloku i jedyne co mamy to balkon. Za 2 tygodnie przeprowadzka i tam o tyle dobrze, że ten balkon większy będzie i drugi pokój. Zawsze to więcej przestrzeni, ale o basenie mogę zapomnieć 🙈 chciałabym móc się rozłożyć pod parasolką na słońcu w basenie i choćby książkę poczytać, ale w przyjaznych warunkach. W tych upałach to tylko krzyżem leżę w przeciągu na środku mieszkania, przytulona do wiatraka 🤦🏻‍♀️
    Wczoraj było wieczorem tak duszno, ale na szczęście pojechałam na zakupy i stwierdzam że w galeriach i w aucie jest chłodniej niż w domu i na zewnątrz, chyba tym można się czasem ratować 😉 jeszcze dobrym wyjściem jest kryty basen, ale nie z za wysoką temperaturą wody, ochładza na cały dzień 😉

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam basen ale przez infekcje zakaz korzystania. Dzisiaj spalam do 13 🤦 aż dzieciaki przyszły zobaczyć czy żyje 😂 u nas też mega gorąco

Karo11 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bezsenna noc, zasnęłam po 23 a przed 2 już byłam obudzona. Niestety nie umiem odespać w dzień więc snuję się dzisiaj jak jakieś zombie. Upały i duchota na zewnątrz niestety nie pomagają. W bloku mam balkon ale dzisiaj tam jest gorzej jak w mieszkaniu także nie korzystam.

Jeśli chodzi o ruchy małej to w nocy kopie jak szalona, w ogóle wieczorami jest aktywniejsza, w ciągu dnia bywa różnie. Zakładam że też jej gorąco 😂

preg.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo to pięknie Monia sobie pospałaś 😀 jak po dobrej imprezie 😄 no i dobra czasami trzeba, organizm potrzebuje i koniec 😄
    a nasze organizmy nie zapominajmy ale mają ciężką robotę do wykonania - tu się nowy człowiek tworzy👶🏻

Dzięki Juliet za wsparcie 😘
    jakoś tak czasami mnie dobija to wszystko… jakieś czarne myśli nachodzą i różne smuteczki 😅
    Myślę sobie czasami 'na co Ci to było durna ,jak Ty zero pojęcia masz o dzieciach i o życiu?'

a i oczekiwania wydaje mi się mam sama wobec siebie bardzo wysokie... boje się że sama się na sobie zawiodę 🤦‍♀️🙄
    Oczywiście z nikim o tym nie gadam tylko tu do was czasami wyleje te żale ... czasami też na męża, ale nie za często bo on też lekko nie ma i nie chce mu dokładać 🙈😬

Millu co u was dziewczyny ?
    Jak Ty się czujesz? Jesteś na pewno zmęczona i fizycznie i psychicznie 😔 tyle stresu nagle na Twoją głowę
    Jak Majeczka nasza wojowniczka ?🔥

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Wczoraj było wieczorem tak duszno, ale na szczęście pojechałam na zakupy i stwierdzam że w galeriach i w aucie jest chłodniej niż w domu i na zewnątrz, chyba tym można się czasem ratować 😉 jeszcze dobrym wyjściem jest kryty basen, ale nie z za wysoką temperaturą wody, ochładza na cały dzień 😉

Ja po wizycie u lekarza wpadłam 'na szybko'
    Do smyka 🙈
    dobrze , że nie miałam ze sobą akurat kart ,tylko trochę gotówki 😄
    bo bym debetów pięknych narobiła w tym diabelskim sklepie haha i bym sobie te skarpetki niemowlęce dziś chyba na chleb kładła 😂

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Łoo to pięknie Monia sobie pospałaś 😀 jak po dobrej imprezie 😄 no i dobra czasami trzeba, organizm potrzebuje i koniec 😄
    a nasze organizmy nie zapominajmy ale mają ciężką robotę do wykonania - tu się nowy człowiek tworzy👶🏻

Dzięki Juliet za wsparcie 😘
    jakoś tak czasami mnie dobija to wszystko… jakieś czarne myśli nachodzą i różne smuteczki 😅
    Myślę sobie czasami 'na co Ci to było durna ,jak Ty zero pojęcia masz o dzieciach i o życiu?'

a i oczekiwania wydaje mi się mam sama wobec siebie bardzo wysokie... boje się że sama się na sobie zawiodę 🤦‍♀️🙄
    Oczywiście z nikim o tym nie gadam tylko tu do was czasami wyleje te żale ... czasami też na męża, ale nie za często bo on też lekko nie ma i nie chce mu dokładać 🙈😬

Millu co u was dziewczyny ?
    Jak Ty się czujesz? Jesteś na pewno zmęczona i fizycznie i psychicznie 😔 tyle stresu nagle na Twoją głowę
    Jak Majeczka nasza wojowniczka ?🔥
    Czasami tak jest i trzeba sobie na to pozwolić 😊
    Każda mama chce jak najlepiej dla swojego maleństwa, to oczywiste, że się boimy i martwimy. Takie wątpliwości będziemy miały do końca życia, nasze dzieci będą rosły, a wraz z nimi pytania, czy zrobiłyśmy wszystko żeby je przygotować do życia. I błędy będziemy popełniać nie raz, ale tak już jest, nie ma złotych rad i jedynych słusznych decyzji. To będzie trudna droga, ale piękna 🥰 nic się nie bój. Wychowamy nasze dzieciaczki na wspaniałych ludzi ❤

Milu Majeczka na pewno świetnie sobie radzi 😊✊ dajcie znać co u was słychać. My z Kazikiem zaciskamy za was kciuki 😊

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ