X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kacha_88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Mag...ja też mam takie bóle. Czasami sobie nie radzę. Chodzę już do fizjoterapeuty, rozmasowuje mi uciski i spięcia ale niewiele to daje..może na chwilę. Mówi że rozchodzi mi się spojenie łonowe i tyle. Od wczoraj mam tejpy ale jest niewiele lepiej. Dziś ledwo doszłam do parku i wróciłam z niego. Maskara
    Oglądałam jakiś webinar z fizjo i mówiła że przy tego typu bólach warto sobie przyjmować pozycje klęku podpartego na łokciach i kolanach (jedna z pozycji porodowych). Sama nie mam takich dolegliwości ale może warto spróbować

Mag91, MichaLina lubią tę wiadomość

8p3oflw1cgmpfqsb.png
    Czekamy na Ciebie 💗
    04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wrażenie, że wszystko robię. A zamiast być lepiej to jest gorzej...dziś jeszcze spróbuję te pozycję. Kupiłam nawet piłkę duża i na niej siedzę i rozciągam ta miednice i ścięgna w koło... No ale jak widać, byłam chyba za sztywna przed ciążą 😂

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• Karo11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki dziewczyny, właśnie soda ! Pamiętam że moja mama zawsze się nią ratowała na zgagę 😬
    a potem miała tak że nic jej nie pomagało, i wynalazła jakieś tabletki helicyd, lekarz jej kazał brać jakiś czas i mówi że od tamtej pory nie wie co to zgaga w ogóle 😊
    także jak macie kogoś w otoczeniu z mocnymi zgagami to możecie polecić 😄
    ale podejrzewam że w ciąży nie można tego brać 🤷‍♀️😬

Dziś się moja córcia mało rusza jakoś, nie wiem czemu ... od czasu do czasu coś tam czuję delikatnego , albo sama ją zaczepiam specjalnie ,jak już za długo nie ma kopniaka żeby nie shizowac za bardzo 🙈

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja w poprzedniej ciąży dostałam lek na neutralizację kwasów żołądkowych i po kilku tabletkach jak ręką odjął.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zacząć mniej jeść bo wyglądam jak słonica 🥺

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka utrzymuje, że w ciąży jadła sodę łyżkami, bo tak jej dokuczała zgaga, a synek urodził się cały pokryty białym nalotem. Położne od razu wiedziały, że było "sodowane", a doczyściły go podobno dopiero po trzech dniach. 😅 Czy to prawda- nie wnikam, bo sama nie mam na szczęście zgagi, ale tę historię słyszałam już z cztery razy, bo to takie nasze urban (a raczej village 🙊) legend.

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nadrobilam Was :) ja staram sie odpoczywac przez to lozysko ale uplay daja czadu..
    Milu jestem z Wami w modlitwie <3
    Ustawaj est ze kobiety w ciazy maja miec pierwszenstwo u lekarzy w punktach pobran itp alee ja tez zawsze czekam w kolejce bo u nas maja wywalone
    ale ten czas leci jeszcze 3 miesiace i mam termn masakra kiedy to zlecialo jeszcze nic nie mam przygotowane jakbyscie slyszaly z ktos chce sprzeda steaz albo spacerowke tako acoustic to dajcie znac bo dostalam od kolezabki gondole i nosidelko :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • natnatss Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Moja sąsiadka utrzymuje, że w ciąży jadła sodę łyżkami, bo tak jej dokuczała zgaga, a synek urodził się cały pokryty białym nalotem. Położne od razu wiedziały, że było "sodowane", a doczyściły go podobno dopiero po trzech dniach. 😅 Czy to prawda- nie wnikam, bo sama nie mam na szczęście zgagi, ale tę historię słyszałam już z cztery razy, bo to takie nasze urban (a raczej village 🙊) legend.
    Hahahah, to mój młody może stąd jest takim jasno-bialym blondynem 😂 nie przesadze jak powiem że wtedy w ciąży z kilogram sody na sucho zeżarłam, bo już zażywaniem tego nie można nazwac 🙈 tylko soda już wtedy na mnie działała i nic więcej. Ale 'sodowany' raczej nie był, chyba że zapomnieli mi o tym powiedzieć 😂

Praskovia lubi tę wiadomość

85993e3k946gskpj.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nie przejmuj się mój Kazio też czasami ma leniwy dzień, zwłaszcza gdy jest tak gorąco, choć dzisiaj mnie zaskoczył, bo fikał od 4 rano cały dzień. Teraz dopiero go chyba zmogło 😅 jak się niepokoisz i nie będzie poprawy, to idź jutro na IP i zobacz co się dzieje 😉

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh upały takie że nie wiadomo jak żyć w tej ciąży 🤦 też moja szkraba słabo się rusza w taką pogodę, dopiero w nocy mocno kopie. W przyszłym roku montujemy klimę bo maskara. Wczoraj kupiłam basen na mój mikroogródek i jak młoda wróci z przedszkola obie tam wylądujemy na resztę dnia coś czuję 🤣

Juliet, Filcek lubią tę wiadomość

age.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul właśnie tak jest u nas. Cały dzień staram się być w domu, bo mamy klimę a jak mały wraca z przedszkola to ląduję z nim w basenie ogrodowym 😁 dziecko zadowolone a ja jeszcze bardziej 😁

Junjul lubi tę wiadomość

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę basenów, ja mieszkam w bloku i nie mam takiej możliwości :/

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęła trochę kopać później ale pół nocy nie spane i tak bo:
    stres , że jednak coś się dzieje + oczywiście moja przyjaciółka zgaga😅 + sen o krwawieniu i mocna burza za oknem 🙄
    Combo wrażeń 💪

o 3 rano siedziałam sobie pod prysznicem ,polewając się chłodną wodą i trochę płacząc, takie mnie przygnębienie i zmęczenie złapało totalne 😔

Mój się obudził i jak mnie zobaczył, to zrobił taką minę 🙈 jakbym wyglądała jak kłębek ( dosłownie ) nieszczęść 🙄 i pewnie tak było 🤭

Dziś już kopie od rana także trochę się uspokoiłam 😊

Ja tez już nie wiem jak wytrzymać w te upały ,chyba pojadę na wieś do mamy ,tam nawet jak jest 30stopni to pod wiśniami w cieniu da się wytrzymać😄

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo doskonale Cię rozumiem ❤ ja mojemu M też ciągle mówię, że się martwię, że się nie rusza, a on mnie tylko uspokaja 🙈 czasem trzeba wyrzucić z siebie te złe emocje, dobrze, że to zrobiłaś i cieszę się, że mała dzisiaj daje Ci o sobie znać 😊 dla mnie każdy ruch Kaziulka jest magiczny, nawet jak zaboli, to ogarnia mnie taka mega radość, że mamy ten nasz cud i dzięki jego kopniaczkom staje się bardzo realny 🥰

JunJul mega zazdroszczę nawet tego mikroskopijnego ogródka. My mieszkamy w bloku i jedyne co mamy to balkon. Za 2 tygodnie przeprowadzka i tam o tyle dobrze, że ten balkon większy będzie i drugi pokój. Zawsze to więcej przestrzeni, ale o basenie mogę zapomnieć 🙈 chciałabym móc się rozłożyć pod parasolką na słońcu w basenie i choćby książkę poczytać, ale w przyjaznych warunkach. W tych upałach to tylko krzyżem leżę w przeciągu na środku mieszkania, przytulona do wiatraka 🤦🏻‍♀️

Karo11 lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Karo doskonale Cię rozumiem ❤ ja mojemu M też ciągle mówię, że się martwię, że się nie rusza, a on mnie tylko uspokaja 🙈 czasem trzeba wyrzucić z siebie te złe emocje, dobrze, że to zrobiłaś i cieszę się, że mała dzisiaj daje Ci o sobie znać 😊 dla mnie każdy ruch Kaziulka jest magiczny, nawet jak zaboli, to ogarnia mnie taka mega radość, że mamy ten nasz cud i dzięki jego kopniaczkom staje się bardzo realny 🥰

JunJul mega zazdroszczę nawet tego mikroskopijnego ogródka. My mieszkamy w bloku i jedyne co mamy to balkon. Za 2 tygodnie przeprowadzka i tam o tyle dobrze, że ten balkon większy będzie i drugi pokój. Zawsze to więcej przestrzeni, ale o basenie mogę zapomnieć 🙈 chciałabym móc się rozłożyć pod parasolką na słońcu w basenie i choćby książkę poczytać, ale w przyjaznych warunkach. W tych upałach to tylko krzyżem leżę w przeciągu na środku mieszkania, przytulona do wiatraka 🤦🏻‍♀️
    Wczoraj było wieczorem tak duszno, ale na szczęście pojechałam na zakupy i stwierdzam że w galeriach i w aucie jest chłodniej niż w domu i na zewnątrz, chyba tym można się czasem ratować 😉 jeszcze dobrym wyjściem jest kryty basen, ale nie z za wysoką temperaturą wody, ochładza na cały dzień 😉

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam basen ale przez infekcje zakaz korzystania. Dzisiaj spalam do 13 🤦 aż dzieciaki przyszły zobaczyć czy żyje 😂 u nas też mega gorąco

Karo11 lubi tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bezsenna noc, zasnęłam po 23 a przed 2 już byłam obudzona. Niestety nie umiem odespać w dzień więc snuję się dzisiaj jak jakieś zombie. Upały i duchota na zewnątrz niestety nie pomagają. W bloku mam balkon ale dzisiaj tam jest gorzej jak w mieszkaniu także nie korzystam.

Jeśli chodzi o ruchy małej to w nocy kopie jak szalona, w ogóle wieczorami jest aktywniejsza, w ciągu dnia bywa różnie. Zakładam że też jej gorąco 😂

preg.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo to pięknie Monia sobie pospałaś 😀 jak po dobrej imprezie 😄 no i dobra czasami trzeba, organizm potrzebuje i koniec 😄
    a nasze organizmy nie zapominajmy ale mają ciężką robotę do wykonania - tu się nowy człowiek tworzy👶🏻

Dzięki Juliet za wsparcie 😘
    jakoś tak czasami mnie dobija to wszystko… jakieś czarne myśli nachodzą i różne smuteczki 😅
    Myślę sobie czasami 'na co Ci to było durna ,jak Ty zero pojęcia masz o dzieciach i o życiu?'

a i oczekiwania wydaje mi się mam sama wobec siebie bardzo wysokie... boje się że sama się na sobie zawiodę 🤦‍♀️🙄
    Oczywiście z nikim o tym nie gadam tylko tu do was czasami wyleje te żale ... czasami też na męża, ale nie za często bo on też lekko nie ma i nie chce mu dokładać 🙈😬

Millu co u was dziewczyny ?
    Jak Ty się czujesz? Jesteś na pewno zmęczona i fizycznie i psychicznie 😔 tyle stresu nagle na Twoją głowę
    Jak Majeczka nasza wojowniczka ?🔥

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Wczoraj było wieczorem tak duszno, ale na szczęście pojechałam na zakupy i stwierdzam że w galeriach i w aucie jest chłodniej niż w domu i na zewnątrz, chyba tym można się czasem ratować 😉 jeszcze dobrym wyjściem jest kryty basen, ale nie z za wysoką temperaturą wody, ochładza na cały dzień 😉

Ja po wizycie u lekarza wpadłam 'na szybko'
    Do smyka 🙈
    dobrze , że nie miałam ze sobą akurat kart ,tylko trochę gotówki 😄
    bo bym debetów pięknych narobiła w tym diabelskim sklepie haha i bym sobie te skarpetki niemowlęce dziś chyba na chleb kładła 😂

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo11 wrote:
    Łoo to pięknie Monia sobie pospałaś 😀 jak po dobrej imprezie 😄 no i dobra czasami trzeba, organizm potrzebuje i koniec 😄
    a nasze organizmy nie zapominajmy ale mają ciężką robotę do wykonania - tu się nowy człowiek tworzy👶🏻

Dzięki Juliet za wsparcie 😘
    jakoś tak czasami mnie dobija to wszystko… jakieś czarne myśli nachodzą i różne smuteczki 😅
    Myślę sobie czasami 'na co Ci to było durna ,jak Ty zero pojęcia masz o dzieciach i o życiu?'

a i oczekiwania wydaje mi się mam sama wobec siebie bardzo wysokie... boje się że sama się na sobie zawiodę 🤦‍♀️🙄
    Oczywiście z nikim o tym nie gadam tylko tu do was czasami wyleje te żale ... czasami też na męża, ale nie za często bo on też lekko nie ma i nie chce mu dokładać 🙈😬

Millu co u was dziewczyny ?
    Jak Ty się czujesz? Jesteś na pewno zmęczona i fizycznie i psychicznie 😔 tyle stresu nagle na Twoją głowę
    Jak Majeczka nasza wojowniczka ?🔥
    Czasami tak jest i trzeba sobie na to pozwolić 😊
    Każda mama chce jak najlepiej dla swojego maleństwa, to oczywiste, że się boimy i martwimy. Takie wątpliwości będziemy miały do końca życia, nasze dzieci będą rosły, a wraz z nimi pytania, czy zrobiłyśmy wszystko żeby je przygotować do życia. I błędy będziemy popełniać nie raz, ale tak już jest, nie ma złotych rad i jedynych słusznych decyzji. To będzie trudna droga, ale piękna 🥰 nic się nie bój. Wychowamy nasze dzieciaczki na wspaniałych ludzi ❤

Milu Majeczka na pewno świetnie sobie radzi 😊✊ dajcie znać co u was słychać. My z Kazikiem zaciskamy za was kciuki 😊

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    07.10.21 - 3920g 💙

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ