Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
jane789 wrote:Juliet, oczywiście że lepiej z siebie zrobić panikarę i jechać. Wrócisz i będziesz spokojna, a w innym wypadku byś się cały czas denerwowała.
Filcek, ja już nie wiem jak to jest z tymi skurczami i magnezem. Cały czas biorę 3 razy dziennie po 2tabl magnezu, a w wynikach krwi i tak wiecznie wychodzi w dolnej granicy normy. Biorę Asmag Forte czyli ponoć dobry produkt. Skurcze miewam, a lekarz powiedział, że może być wszystko ok do terminu porodu, a może coś się zacząć szybciej i na to nic nie poradzimy. Rzucił ostatnio tylko hasło „bo przecież bez sensu kłaść Panią do szpitala”🤷♀️ I jak zapytałam czy takie skurcze są normalne na tym etapie to powiedział, że prawie każda kobieta je ma w ciąży.
A ja nie wiem co o tym myśleć🤔 z tym, że ja mam takie skurcze, że je normalnie czuje(ale nie widzę drgań brzucha) i wtedy muszę chwilę głęboko pooddychać i przechodzi.
Moja córcia w 27+4 waży ok 1300 gramów i wg usg wyglada na tydzień starsząAngelka93, Patka95, Praskovia, jane789, Kalina32, Filcek lubią tę wiadomość
Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
Essencya wrote:Mi po wczorajszej wizycie lekarz kazał zwiększyć magnez (aspargin) do 3 razy na dobę po 1 tabletce, bo tez mi się nieco brzuch napina… a ostatnio jeszcze miałam taki skurcz łydki w nocy, ze prawie oszalałam 😂
Moja córcia w 27+4 waży ok 1300 gramów i wg usg wyglada na tydzień starszą
To napinanie brzucha czujesz stale i za każdym razem ? Bo ja miałam tak że podczas badania mnie nie bolało/nie czułam jakiegoś spięcia a lekarz wyłapał na USG stąd pytanie -
Filcek wrote:To napinanie brzucha czujesz stale i za każdym razem ? Bo ja miałam tak że podczas badania mnie nie bolało/nie czułam jakiegoś spięcia a lekarz wyłapał na USG stąd pytanie
Nie, czułam
Napinanie okresowo i wczoraj jak byłam na wizycie, to przed badaniem usg lekarz zwrócił uwagę, że jednak powłoki się napinają i dlatego zaproponował zwiększenie dawki.Ostatni okres 8 styczeń
Test owulacyjny dodatni 18 styczeń 21’
Data planowanego porodu 14 październik 🥰❤️🥰❤️
Test ciążowy pozytywny 2 luty ❤️
[/
-
nick nieaktualnyU nas niby 1100 g w 28, ale mówił mi lekarz, że to tak tylko orientacyjnie, bo ma akurat słaby software, a i tak dokładnie nas zmierza na prenatalnych, które będą w 31.
I ciągle mnie namawia do szczepienia na krztusiec, więc muszę się najpierw zorientowac jaki to będzie koszt. -
Właśnie byłam na Dopplerze i trochę się uspokoiłam, mam niewydolność i niektóre żyły powiększone ale na szczęście bez skrzepów i lekarz mówił że nie jest to groźne, pokaże wynik lekarce prowadzącej, może coś mi zapisze na to. No a apropo napinania brzucha to właśnie w nocy mi się zaczęło i co jakiś czas dzisiaj czuję 🤔 wzięłam dwie nospy, magnez i zobaczymy. Czasem to chyba dziecko się rozpycha a czasem twardnieje brzuch. W nocy spałam z córką i spadła z łóżka, wystraszylam się trochę, wyciągnęłam ją z powrotem na łóżko i od tego stresu i wysiłku chyba się ten brzuch napina, a skubana nawet się nie obudziła
-
zozo wrote:Byłam dziś na tej nieszczęsnej krzywej, wyniki 77/200/137. Czy mam czekać 2 tyg do wizyty czy umawiać się do diabetologa?
zozo lubi tę wiadomość
-
zozo wrote:W takim razie umówię się ale wkurzyłam się bo naturalnie jem zdrowo. Nie jem produktów z białej mąki, cukru i słodyczy od lat, mleka. Owoce raczej kwaśne, warzywa głównie zielone. Nie wiem co ja mam teraz jeść.
zozo lubi tę wiadomość
-
zozo wrote:W takim razie umówię się ale wkurzyłam się bo naturalnie jem zdrowo. Nie jem produktów z białej mąki, cukru i słodyczy od lat, mleka. Owoce raczej kwaśne, warzywa głównie zielone. Nie wiem co ja mam teraz jeść.
Tez to przeżywałam😅 wkurzenie i zdziwienie, bo tak jak piszesz, tez jadłam naprawdę zdrowo. Nie ma reguły...🤷♀️
Mi w ogóle w tej ciąży tak świruje organizm, że szok.
Ja w sumie w swojej dotychczasowej diecie zmieniłam tylko chleb i odrzuciłam ziemniaki. No i nie jem dań typu pizza, chociaż czasem się skuszę na kawałek i jest ok z cukrami. Jak mi zabraknie mojego chleba i zjem inny ciemny z ziarnami to po godzinie mam np 142 czyli za dużo. Jest jeden jedyny chleb, po którym mam super cukry i jego się trzymam (zamawiam na Allegro i mrożę😅)zozo lubi tę wiadomość
-
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i mój mały ważył ok 1100 g w 27 tydz+6 dni. W centylach wyszło 46 czyli wagowo ok. Lekarz mi opowiadał, że zwykle chłopcy rodzą się z krótszymi nogami i większą głową a dziewczynki z mniejszą głową i dłuższymi nogami. U mnie usg 3 trymestru za dwa tygodnie. Kiedy to zleciało? Szok.
Angelka93, Juliet, Patka95, jane789, makatka, Praskovia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Kacha_88 wrote:Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i mój mały ważył ok 1100 g w 27 tydz+6 dni. W centylach wyszło 46 czyli wagowo ok. Lekarz mi opowiadał, że zwykle chłopcy rodzą się z krótszymi nogami i większą głową a dziewczynki z mniejszą głową i dłuższymi nogami. U mnie usg 3 trymestru za dwa tygodnie. Kiedy to zleciało? Szok.
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
MichaLina wrote:Jane...ty już chyba drugi raz o tym chlebie mówisz. Daj mi namiary. Ja sobie też kupię, bo u mnie w mieście jeszcze nie trafiłam i się już wkurzam.
U mnie całe miasteczko przetrzepane, wszystkie chleby wypróbowane i zawsze klapa🙈
Podaję link: https://allegro.pl/oferta/chleb-probody-9707791907