X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie o lezaczkach, firma babybjorn nie jest wcale świetna dla dzieci mimo wysokiej ceny. Produkują niezdrowe nosidła dla dzieci a leżaczki to też samo zło. Lepiej położyć dziecko na kołderce, macie czy czymś innym na podłodze żeby nas widziało i ćwiczyło stabilizację niż w czyms wymuszającym nienaturalną pozycję 🙂 wiadomo, że z umiarem nie powinno szkodzić, ale większość dzieci które znam i korzystało z tego typu rozwiązania nie raczkowało, a jest to kluczowy dla rozwoju etap 🙂

jane789 lubi tę wiadomość

age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was używała kolektora przy pierwszym dziecku i jest w stanie polecić jakąś konkretną firmę?

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia, ja używałam ale wtedy zamawiałam na aliexpress, nie było to tak popularne u nas. Fajne do zbierania mleka z drugiej piersi lub odciaganiania podczas karmienia. Jako samodzielny laktator teoretycznie się da, ale raczej do ściągania nadmiaru, bo tak to kiepsko 😉

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy powinno się zacząć pić liście malin?

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam pożywny szpitalny obiad dla kobiety ciężarnej z cukrzycą ciążową. Jakieś uwagi?😎
    Buon Apetit👨🏻‍🍳😉

https://zapodaj.net/ff6f234f41a2e.jpg.html

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, o masakra! 🙈

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Jane to jakaś kpina. Współczuję bardzo tego pobytu. Gdybyś była w moim mieście znalazłabym sposób by podać Ci coś lepszego.

Mąż się stara jak może, ale jak przyjezdza z paczką to ochrona zanim ją przyniesie to jest godzina 21:00. Jedzenie zimne, nie ma gdzie podgrzać i aż się jeść odechciewa🤦‍♀️

Ogólnie starania całą ciążę odnośnie zajebistego odżywiania poszły się ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 17:39

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane masakra 🙈

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest suchy makaron i kalafior??? Jezu to chyba trrzba gdzieś zgłosić 🙈

klz99vvjaj2t13p9.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Co to jest suchy makaron i kalafior??? Jezu to chyba trrzba gdzieś zgłosić 🙈

Dokładnie, suchy makaron i kalafior🤦‍♀️ Tez myślałam o tym żeby to gdzieś zgłosić, ale to dopiero jak stąd wyjdę, bo miałabym tu piekło.
    Inne dania nie są lepsze, a z uwagi na dietę cukrzycową zamiast 1 i 2 śniadania dostaję tylko jedno, bo te drugie jest nieodpowiednie dla cukrzycy ciążowej🤦‍♀️ Zamiast dać coś w zamian to omijają dany posiłek. Schudłam tu już 3kg w 2tyg, a tak nie powinno być (pomimo prowiantu dostarczanego przez męża. Staramy się jakoś organizować dodatkowe jedzenie, ale nie da się tego tu ogarnąć, bo lodówka jest na drugim końcu korytarza, a ja mogę wstawać tylko do toalety. Kupiliśmy mini lodówkę i mam ją w sali, ale tam mieści się tylko jakiś serek i jogurt).

No ogólnie wolałabym chyba urodzić w domu😂

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane te żywienie to jakaś porażka już pomijam fakt suchego makaronu i kalafiora to zwykły biały makaron przy cukrzycy ciążowej do tego w takiej ilości naprawdę? Już widzę jakby mi po tym cukier skoczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 19:58

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Jane te żywienie to jakaś porażka już pomijam fakt suchego makaronu i kalafiora to zwykły biały makaron przy cukrzycy ciążowej do tego w takiej ilości naprawdę? Już widzę jakby mi po tym cukier skoczył.

No i właśnie prócz zmartwień, przez które tu leżę, mam jeszcze dodatkowe zmartwienia co wybrać? Nie jeść i uniknąć skoku cukru czy zjesc i wypełnić czymkolwiek żołądek😒

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane789 wrote:
    No i właśnie prócz zmartwień, przez które tu leżę, mam jeszcze dodatkowe zmartwienia co wybrać? Nie jeść i uniknąć skoku cukru czy zjesc i wypełnić czymkolwiek żołądek😒
    Jeść musisz, ale to jedzenie to tragedia. Jak Twoje cukry po tym?
    Ja już bym chyba wolała żeby mąż przynosił mj jakąś wędlinę i pieczywo i to jeść cały dzień niz takie coś :(

Do tego jak mogą pomijać posiłek skoro przy cukrzycy ciążowej jest zalecana większą ilość małych posiłków. To jest okropne ze szpitale nie przestrzegają takich podstaw

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Kiedy powinno się zacząć pić liście malin?

Napar z liści malin można pić już spokojnie od początku trzeciego trymestru. Czytałam, że nawet wcześniej. 1 szklanka. To nie ma jakiejś szalonej mocy :)

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie już po urlopach i remontach. W końcu wzięłam się za ogarnianie wyprawki:D Na wakacje już brałam częściowo spakowaną torbę, na wszelki wypadek. Synek aktywny. Szyjka 3cm nadal. Lepiej mi się chodzi niż siedzi. Bo jak siedzę to czasem mam wrażenie, że mi dołem rękę próbuje wyciągnąć. Brzuch coraz częściej napięty. Powoli się ogarniam z bałaganem i wrzesień planuje już polegiwać brzuchem do góry.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Jeść musisz, ale to jedzenie to tragedia. Jak Twoje cukry po tym?
    Ja już bym chyba wolała żeby mąż przynosił mj jakąś wędlinę i pieczywo i to jeść cały dzień niz takie coś :(

Do tego jak mogą pomijać posiłek skoro przy cukrzycy ciążowej jest zalecana większą ilość małych posiłków. To jest okropne ze szpitale nie przestrzegają takich podstaw

Naprawdę gdyby nie moja poważna sytuacja z ta szyjka i skurczami to już dawno by mnie tu nie było. Teraz znowu się popłakałam, bo położna powiedziała że mam sobie sama iść po paczkę od męża, którą ochrona położyła przed drzwiami oddziału. Dobrze wiedza, ze nie mogę chodzić a tym bardziej nic nosić...
    Mam wrażenie, że to wszystko to jakiś zły sen. Nie dociera do mnie, że takie są realia w szpitalach, że tacy okropni są ludzie dla ludzi.
    Jezu, ale ja mam dzisiaj zły dzień😕ale już Wam nie smęcę.

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane bardzo Ci współczuję. Nie wiem co bym sama zrobiła.

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane a masz opcje zmiany szpitala?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• jane789 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo, wiem, tak też sobie to tłumaczę. Jest cholernie ciężko, ale muszę to wytrwać, bo pod koniec tej ciężkiej drogi czeka na mnie nagroda - mój kochany synek, o którego tyle lat walczyliśmy. Chociaż czasem po prostu pękam i się rozklejam i ciężko jest mi się uspokoić tak szybko jak bym tego chciała.

Gomerka, mam opcje jedynie taką, że wypiszę się stąd na żądanie i pojadę do innego szpitala. Ale boję się, że wpadnę z deszczu pod rynnę - to raz, a dwa - tutaj pracuje mój lekarz prowadzący i w pon wraca z urlopu i liczę jeszcze jakoś na niego choć już sama nie wiem czy jest na co liczyć.

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić... Ludzie potrafią być bezduszni. Masz teraz ciężki czas i dobrze, że o tym piszesz. Nie myśl, że nam smęcisz, bo od tego tu jesteśmy, żeby się nawzajem wspierać. ♥️

jane789 lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ