WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Moni* Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my już w domku pierwsza noc minęła 😁 mam pytanie który podgrzewacz / sterylizator polecacie? Zastanawiam się nad tym lovi.

smagliczka, Praskovia, Filcek, martusiawp lubią tę wiadomość

w57vvfxm1qdsa8lq.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do sterylizacji polecam woreczki do mikrofali 🙂 szybko i wygodnie 😉

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni* wrote:
    Hej my już w domku pierwsza noc minęła 😁
    A jak się czujesz po operacji, masz kogoś do pomocy?

Mi lekarz w końcu wystawił zdalnie skierowanie na patologie do ewentualnej indukcji w związku z dużą głowa dziecka. Rozmawialam z lekarzem ze szpitala i mówi że mogę przyjechać jutro albo po weekendzie i wybiorę chyba opcję poniedziałkową, bo nie chcę się pakowac się do szpitala na weekend jak nic pilnego się nie dzieje, żeby mnie tam nie trzymali bez sensu. A nuż zresztą się coś zadzieje jeszcze przez te 3 dni i problem się sam rozwiąże 🙏🏻👶🏻

Ja ktg jeszcze nie mialam, ale koleżanka mi mówiła że jej się nie pisały żadne skurcze ani przed ani w trakcie porodu więc to badanie dla mnie jest dziwne.

Naprawdę nie wiem co dziś z moją miednicą, ale mam problem przejść z pokoju do łazienki 👵🏻

makatka lubi tę wiadomość

• smagliczka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już dziś w szpitalu. Jutro cc - trzymajcie kciuki 😉
    Musiałam przed przyjęciem mieć wymaz na covid (albo potwierdzenie szczepienia lub przechorowania).
    Tata mógłby towarzyszyć przy porodzie, także przy cc, ale my akurat nie skorzystaliśmy.
    Leżę już na sali, czekam na obiad.

Nie znoszę mieć wenflonu w żyle ☹️

CiepłaKluska, Praskovia, Filcek, Patka95, Kacha_88, makatka, martusiawp lubią tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Juliet Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smagliczka zazdroszczę 🥰 powodzenia jutro 🤞😊

smagliczka lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Hej, ja już dziś w szpitalu. Jutro cc - trzymajcie kciuki 😉
    Musiałam przed przyjęciem mieć wymaz na covid (albo potwierdzenie szczepienia lub przechorowania).
    Tata mógłby towarzyszyć przy porodzie, także przy cc, ale my akurat nie skorzystaliśmy.
    Leżę już na sali, czekam na obiad.

Nie znoszę mieć wenflonu w żyle ☹️

Trzymam mocno kciuki 🤞😊 będzie dobrze :)

preg.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Mój za granicą wraca w piątek. Kolejna znajoma wcziraj urodziła to już 2 która miała rodzic po mnie. Zostałam ostatnia.

Gosia, może dzidzia po prostu czeka na tatusia? 🥰 Jak w ten sposób pomyślisz, to może stres trochę zelżeje?

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ja dziś czuje się fatalnie. Aż poszłam na krótką drzemkę. Mała od rana była bardzo spokojna w ruchach, a później wypychała się w nieco innym miejscu. Jestem ciekawa czy ona nie próbuje wrócić główką w dół.

Smagliczka trzymam kciuki 😊 stresujesz się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 14:28

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Karo11 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj laski patrzę na wasze suwaczki i tam 36 37 39 😄 a ja już jestem w terminie od paru dni 😄
    wiecie jak ja już czekam ? Haha😉 jak na jajku siedzę, każdy jakiś ból czy skurczyk i już patrzę na zegarek 😅

Jutro już zaczynamy monitorowanie ktg codzienne ,rano mam dzwonić dogadać się co do godziny

0d1yqqmzuerq2go9.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, cudowne wiadomości 😊 cieszcie się sobą no i odzywaj się koniecznie 😚

Kalina, ja Cię doskonale rozumiem.. od kiedy wróciłam z tego szpitala i mam nakaz leżenia tak przez to jestem nie do życia. Ciągle chce mi się spać i nie mam siły. Aż się zastanawiam skąd ja wezmę siły na poród jak ja nawet nie mam siły wstać do łazienki.. 😞

Smagliczka, trzymam kciuki ✊

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Smagliczka trzymam kciuki 😊 stresujesz się?
    Dzięki 😊
    Nie, jakoś na razie się nie stresuję. Pewnie jutro rano wjedzie stresik albo juz w nocy.
    O 6:00 mają mi podać kroplówkę i mam byc juz gotowa, ubrana w koszulę szpitalną do operacji i umyta specjalnym płynem.
    Ale nie wiem kiedy dokładnie pojadę na operacyjną, zależy czy nie będzie naglych przypadkow. Liczę, że do 11:00 juz będzie po wszystkim 😉

makatka lubi tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3

• Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo wierzę, że siedzisz pod napięciem 😊
    Ja się tam użalać nie chce i siedzieć do CC mogę w domu, tylko każdy taki incydent, że coś się dzieje inaczej niż zwykle daje za bardzo do myślenia i człowiek wariuje czy wszystko jest ok. Uleciał mi też gdzieś ten zapał do przygotowań i porządków 🙆

klz99vvjaj2t13p9.png
  • Kalina32 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Dzięki 😊
    Nie, jakoś na razie się nie stresuję. Pewnie jutro rano wjedzie stresik albo juz w nocy.
    O 6:00 mają mi podać kroplówkę i mam byc juz gotowa, ubrana w koszulę szpitalną do operacji i umyta specjalnym płynem.
    Ale nie wiem kiedy dokładnie pojadę na operacyjną, zależy czy nie będzie naglych przypadkow. Liczę, że do 11:00 juz będzie po wszystkim 😉
    Podziwiam, ja chyba już 5 dni wcześniej będę ze stresu latać do WC. Obawiam się że panika u mnie wejdzie mocno 🙈

klz99vvjaj2t13p9.png
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 30 września 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina32 wrote:
    Podziwiam, ja chyba już 5 dni wcześniej będę ze stresu latać do WC. Obawiam się że panika u mnie wejdzie mocno 🙈
    Chwile przed wyjazdem z domu sie stresowałam, jakbym na egzamin miała jechać. W nocy spac nie mogłam,młody do 1:00 się krecił, ale to było na standardowym poziomie niemożności spania. Tylko lekkie rozwolnienie mnie złapało, byc może z emocji, że już rano jadę 🙆Ale juz po przyjęciu na oddział emocje opadły.
    Teraz się lenię 😉

Kalina32 lubi tę wiadomość

Diagnoza grudzień 2019

5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, sorry że tak wpadam tutaj jak do sklepu po zapałki.. ale co jakiś czas Was poczytuje.. Ciepła Kluska mam pytanie: ile macie tego obwodu główki? Mam podobną sytuację.. mało tego, pokrywa nam się termin porodu.. i też mnie to stresuje..

age.png
  • Erica Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Gratuluję pojawienia się Maluszków na świecie! Za każde z Was trzymam mocno kciuki i życzę zdrowia! Starajcie się pisać na bieżąco, co u Was.

U mnie syn od połówkowych cały czas miednicowo, możliwe, że w obróceniu się przeszkadza mu przegroda. Lekarze nie dają mi wielkich szans na sn. Termin CC mam na 21.10 (to mój termin z OM). O ile nie zacznie się coś wcześniej, ale na razie szyjka długa (5 cm), zero skurczy.

Zozo - ja też mam termin w IMID :)

Dziewczyny, które mają Maluchy miednicowo, też Was boli każdy ruch dziecka? Mój na główkę w prawym, górnym rogu. Jest wypchnięta tak daleko, że mało mi boku nie rozerwie. Noce są najgorsze.

Ogólnie to czuję się już tak źle, że mam wszystkiego dosyć. Chciałabym być już po wszystkim.

zozo lubi tę wiadomość

hchylhb8ti2s8tj3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Ciepła Kluska mam pytanie: ile macie tego obwodu główki? Mam podobną sytuację.. mało tego, pokrywa nam się termin porodu.. i też mnie to stresuje..
    Ostatni pomiar na dokładniejszym sprzecie miałam 2tyg temu czyli w 37 tyg.
    Wtedy wyszło BPD >99% (chyba 9.73 cm) a HC 93.9% (34.88 cm) jeśli dobrze czytam to USG 😅. Wcześniej mi wyszło jeszcze większe BPD, więc jakaś musi być serio szeroka ta głowa 😅
    Wagę wtedy szacowalo na 3200 i lekarz mówił, że raczej makrosomii z tego nie będzie.

Teraz mi pewnie zmierzą w szpitalu, ale na ile to będzie wiarygodne to nie wiem.

W każdym razie kolejny raz mi lekarz powiedział że głowa to pół biedy, gorzej jak jest duży brzuszek. Więc ja na razie podchodzę do tego że spokojem i nawet podejrzewam, że mnie zbadają i odeślą do domu żeby czekać na akcję.

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź! To mamy praktycznie tak samo: ja w 37tc miałam HC 34cm.. i też lekarka mnie póki co uspokaja że to nie tragedia, ale zawsze gdzieś z tyłu głowy mam myśl, żeby ta główka przeszła 🙂 powodzenia!

CiepłaKluska lubi tę wiadomość

age.png
  • zozo Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też kiepskie samopoczucie, ból głowy, co u mnie jest rzadkością. Mały też jakis leniwy.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erica u mnie też ułożenie miednicowe i ruchu dziecka są bolesne, zwłaszcza jakieś kopniaki w pęcherz, wypinanie w żebra. Dziecko ogólnie bardzo ruchliwe, pierwsza córka też była ruchliwa, ale nie przypominam sobie żeby ruchy były tak nieprzyjemne, z tym że była ułożona prawidłowo 😉

age.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ