X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo utrzymywał się Wam katar? U nas juz 4 dzień i nie widać aby coś miało się kończyć. W nocy widzę że lepiej jej się oddycha, używamy na noc plastry aromactiv.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Długo utrzymywał się Wam katar? U nas juz 4 dzień i nie widać aby coś miało się kończyć. W nocy widzę że lepiej jej się oddycha, używamy na noc plastry aromactiv.

U nas katarek utrzymywał się 16 dni i przeszedł z dnia na dzień i całe szczęście bo już zaczynałam panikować że tak długo.

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    U nas katarek utrzymywał się 16 dni i przeszedł z dnia na dzień i całe szczęście bo już zaczynałam panikować że tak długo.

O rany.. co stosowałaś?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Mi zostało wstrętne 3 kg których się nie mogę pozbyć. W spodnie sprzed ciąży się mieszczę ale mam nad nimi okropną oponę. Nie wiem czy się kiedyś tego pozbędę 🙄 Najchętniej bym coś poćwiczyła ale po pierwsze brak czasu, po drugie brak czasu i po trzecie brak czasu 😅
    A tak na serio to nie wiem czy już mogę po cc.

Właśnie dziewczyny po jakim czasie dostałyście okresu?
    Moja fizjo mówiła ze za wcześnie na ćwiczenia po cc. Po 3 miesiącu bo blizna będzie przerastała.
    Ja jeszcze nie dostałam a w tym momencie jestem KPI.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • zozo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 18:35

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.

Podobno tak jest, że jak dziecko dostanie butelkę to często odrzuca pierś. Z butelki leci szybciej i dziecko sie aż tak nie męczy. U nas mała mimo karmienia butelka piła też z piersi, ale ja karmiłam przez nakładki.
    Teraz jesteśmy tylko na mm. Mamy około 7-8 karmien. Je różnie bo czasem zje 60 ml i już jej wystarczy ale najczęściej zjada 100 ml.

A ja mam pytanie odnośnie wymiany smoczka z większym przepływem. Kiedy poznać że dziecko już większego? Ostatnio moja po karmieniu ma całą główkę spoconą

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu mamusie których maluszek ma wzmożone napięcie mięśniowe? Czy ćwiczycie coś w domku bo my 17 stycznia zaczynamy rehabilitację ale chciałabym wspomoc5 już coś młodego.. u nas mm młody pije koło 100 ml co 2,5-3 godz. My mamy smoczek do butelki 0-3 miesiąca bodajże i tak będziemy następny wymieniać

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, tak u nas dwa tygodnie temu fizjoterapeutka stwierdziła wzmożone napięcie. Spodziewałam się tego, bo mały podnosił główkę praktycznie od początku, a trzymał już w trzecim tygodniu. Chodzimy na rehabilitację dwa razy w tygodniu, która w naszym przypadku opiera się głównie na delikatnym luzowania maluszka, bo do np. Vojty się nie kwalifikuje. Pytaliśmy o ćwiczenia w domu i fizjo mówiła, że nie ma potrzeby, bo szybko zareagowaliśmy i ona małego łatwo rozpracowuje, a w domu możemy pomóc przez odpowiednią pielęgnację- prawidłowe noszenie (zero pozycji wysokich), zmianę pampersów i ubranek przez rotację itp. Mogę powiedzieć, że już po dwóch tygodniach są efekty. :)

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zauważyliście objawy jeśli chodzi o wzmożone napięcie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mocno się napinał przy płaczu i zamykał rączki, dość mocno zaciskał. Głowę trzyma już stabilnie i dość długo i podnosi się.
    Ja mu masuje rączki i nóżki znaczy stopy

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje/podawała witaminę C?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Czy któraś z Was podaje/podawała witaminę C?
    Też się nad tym zastanawiam, póki co sama biorę 10-15g wit C na dobę by mały miał w pokarmie.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Też się nad tym zastanawiam, póki co sama biorę 10-15g wit C na dobę by mały miał w pokarmie.

U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 18:41

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.
    A jaką bierzecie tę witaminę?

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    A jaką bierzecie tę witaminę?

Juvit C

zozo lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    O rany.. co stosowałaś?

Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?

A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 17:37

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:

Hej 😉 my jesteśmy od urodzenia KPI obecnie mamy 6 karmień na dobę po 180ml ale synek to duży chłopak waży już 6900 i nosimy rozmiar 74.

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?

A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.

My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷‍♀️
    A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷‍♀️

A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci pociły się głównie przy gorączce, nie przy samym katarze. I czasem po szczepieniu córka miała takie epizody pocenia się.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ