X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2021
Odpowiedz

Październikowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo utrzymywał się Wam katar? U nas juz 4 dzień i nie widać aby coś miało się kończyć. W nocy widzę że lepiej jej się oddycha, używamy na noc plastry aromactiv.

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Długo utrzymywał się Wam katar? U nas juz 4 dzień i nie widać aby coś miało się kończyć. W nocy widzę że lepiej jej się oddycha, używamy na noc plastry aromactiv.

U nas katarek utrzymywał się 16 dni i przeszedł z dnia na dzień i całe szczęście bo już zaczynałam panikować że tak długo.

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    U nas katarek utrzymywał się 16 dni i przeszedł z dnia na dzień i całe szczęście bo już zaczynałam panikować że tak długo.

O rany.. co stosowałaś?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    July wrote:
    Mi zostało wstrętne 3 kg których się nie mogę pozbyć. W spodnie sprzed ciąży się mieszczę ale mam nad nimi okropną oponę. Nie wiem czy się kiedyś tego pozbędę 🙄 Najchętniej bym coś poćwiczyła ale po pierwsze brak czasu, po drugie brak czasu i po trzecie brak czasu 😅
    A tak na serio to nie wiem czy już mogę po cc.

Właśnie dziewczyny po jakim czasie dostałyście okresu?
    Moja fizjo mówiła ze za wcześnie na ćwiczenia po cc. Po 3 miesiącu bo blizna będzie przerastała.
    Ja jeszcze nie dostałam a w tym momencie jestem KPI.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • zozo Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 18:35

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.

Podobno tak jest, że jak dziecko dostanie butelkę to często odrzuca pierś. Z butelki leci szybciej i dziecko sie aż tak nie męczy. U nas mała mimo karmienia butelka piła też z piersi, ale ja karmiłam przez nakładki.
    Teraz jesteśmy tylko na mm. Mamy około 7-8 karmien. Je różnie bo czasem zje 60 ml i już jej wystarczy ale najczęściej zjada 100 ml.

A ja mam pytanie odnośnie wymiany smoczka z większym przepływem. Kiedy poznać że dziecko już większego? Ostatnio moja po karmieniu ma całą główkę spoconą

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu mamusie których maluszek ma wzmożone napięcie mięśniowe? Czy ćwiczycie coś w domku bo my 17 stycznia zaczynamy rehabilitację ale chciałabym wspomoc5 już coś młodego.. u nas mm młody pije koło 100 ml co 2,5-3 godz. My mamy smoczek do butelki 0-3 miesiąca bodajże i tak będziemy następny wymieniać

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, tak u nas dwa tygodnie temu fizjoterapeutka stwierdziła wzmożone napięcie. Spodziewałam się tego, bo mały podnosił główkę praktycznie od początku, a trzymał już w trzecim tygodniu. Chodzimy na rehabilitację dwa razy w tygodniu, która w naszym przypadku opiera się głównie na delikatnym luzowania maluszka, bo do np. Vojty się nie kwalifikuje. Pytaliśmy o ćwiczenia w domu i fizjo mówiła, że nie ma potrzeby, bo szybko zareagowaliśmy i ona małego łatwo rozpracowuje, a w domu możemy pomóc przez odpowiednią pielęgnację- prawidłowe noszenie (zero pozycji wysokich), zmianę pampersów i ubranek przez rotację itp. Mogę powiedzieć, że już po dwóch tygodniach są efekty. :)

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie zauważyliście objawy jeśli chodzi o wzmożone napięcie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Kasia150690 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mocno się napinał przy płaczu i zamykał rączki, dość mocno zaciskał. Głowę trzyma już stabilnie i dość długo i podnosi się.
    Ja mu masuje rączki i nóżki znaczy stopy

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje/podawała witaminę C?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    Czy któraś z Was podaje/podawała witaminę C?
    Też się nad tym zastanawiam, póki co sama biorę 10-15g wit C na dobę by mały miał w pokarmie.

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    Też się nad tym zastanawiam, póki co sama biorę 10-15g wit C na dobę by mały miał w pokarmie.

U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 18:41

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • zozo Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.
    A jaką bierzecie tę witaminę?

rolo6iyed54d6z5e.png
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:
    A jaką bierzecie tę witaminę?

Juvit C

zozo lubi tę wiadomość

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    O rany.. co stosowałaś?

Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?

A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 17:37

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozo wrote:

Hej 😉 my jesteśmy od urodzenia KPI obecnie mamy 6 karmień na dobę po 180ml ale synek to duży chłopak waży już 6900 i nosimy rozmiar 74.

• Patka95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?

A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.

My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷‍♀️
    A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Patka95 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka95 wrote:
    My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷‍♀️

A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?

👶Wikusia 💕 21.10.2021
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieci pociły się głównie przy gorączce, nie przy samym katarze. I czasem po szczepieniu córka miała takie epizody pocenia się.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ