Październikowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka95 wrote:Długo utrzymywał się Wam katar? U nas juz 4 dzień i nie widać aby coś miało się kończyć. W nocy widzę że lepiej jej się oddycha, używamy na noc plastry aromactiv.
U nas katarek utrzymywał się 16 dni i przeszedł z dnia na dzień i całe szczęście bo już zaczynałam panikować że tak długo.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
July wrote:Mi zostało wstrętne 3 kg których się nie mogę pozbyć. W spodnie sprzed ciąży się mieszczę ale mam nad nimi okropną oponę. Nie wiem czy się kiedyś tego pozbędę 🙄 Najchętniej bym coś poćwiczyła ale po pierwsze brak czasu, po drugie brak czasu i po trzecie brak czasu 😅
A tak na serio to nie wiem czy już mogę po cc.
Właśnie dziewczyny po jakim czasie dostałyście okresu?
Ja jeszcze nie dostałam a w tym momencie jestem KPI. -
Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 18:35
-
zozo wrote:Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.
Podobno tak jest, że jak dziecko dostanie butelkę to często odrzuca pierś. Z butelki leci szybciej i dziecko sie aż tak nie męczy. U nas mała mimo karmienia butelka piła też z piersi, ale ja karmiłam przez nakładki.
Teraz jesteśmy tylko na mm. Mamy około 7-8 karmien. Je różnie bo czasem zje 60 ml i już jej wystarczy ale najczęściej zjada 100 ml.
A ja mam pytanie odnośnie wymiany smoczka z większym przepływem. Kiedy poznać że dziecko już większego? Ostatnio moja po karmieniu ma całą główkę spoconą👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Czy są tu mamusie których maluszek ma wzmożone napięcie mięśniowe? Czy ćwiczycie coś w domku bo my 17 stycznia zaczynamy rehabilitację ale chciałabym wspomoc5 już coś młodego.. u nas mm młody pije koło 100 ml co 2,5-3 godz. My mamy smoczek do butelki 0-3 miesiąca bodajże i tak będziemy następny wymieniać
-
Kasia, tak u nas dwa tygodnie temu fizjoterapeutka stwierdziła wzmożone napięcie. Spodziewałam się tego, bo mały podnosił główkę praktycznie od początku, a trzymał już w trzecim tygodniu. Chodzimy na rehabilitację dwa razy w tygodniu, która w naszym przypadku opiera się głównie na delikatnym luzowania maluszka, bo do np. Vojty się nie kwalifikuje. Pytaliśmy o ćwiczenia w domu i fizjo mówiła, że nie ma potrzeby, bo szybko zareagowaliśmy i ona małego łatwo rozpracowuje, a w domu możemy pomóc przez odpowiednią pielęgnację- prawidłowe noszenie (zero pozycji wysokich), zmianę pampersów i ubranek przez rotację itp. Mogę powiedzieć, że już po dwóch tygodniach są efekty.
-
zozo wrote:Też się nad tym zastanawiam, póki co sama biorę 10-15g wit C na dobę by mały miał w pokarmie.
U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 18:41
👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:U nas zaleciła pediatra bo mała miała katar i mówiła żeby podawać do końca stycznia na razie. Zauważyłam że od kilku dni małej strasznie poci się główka, ale tylko przy jedzeniu i jak płacze. Nie wiem od czego to.. jeśli nie przejdzie to raczej skonsultuje się z położną ale zastanawiam się czy któraś z Was tak miała.
-
Patka95 wrote:O rany.. co stosowałaś?
Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?
A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 17:37
2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
zozo wrote:Dziewczyny karmiące butelką, ile macie karmień w ciągu doby i ile dajecie mleka? My od ok 2 tyg jesteśmy KPI, mały moźe 2 razy w ciągu doby weźmie łaskawie cyca na kilka minut, a poza tym jest wrzask i nie chce. Wykluczyliśmy wiele kwestii a wciąż bez zmian.
Hej 😉 my jesteśmy od urodzenia KPI obecnie mamy 6 karmień na dobę po 180ml ale synek to duży chłopak waży już 6900 i nosimy rozmiar 74.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
Ewuszek wrote:Tylko inhalacje z soli trzy razy dziennie no i ściągałam często aspiratorem nawet co godzinę i psikałam do noska sól morską a i jeszcze miałam przepisany przez pediatrę nasivin na 5 dni ale nic nie pomógł katar utrzymywał się jeszcze długo niestety trzeba to przeczekać a jak u Was już lepiej ?
A co do smoczka to najlepiej kupić i zobaczyć jak dziecko będzie piło ja kupiłam synkowi 3m+ i się krztusił widocznie jeszcze nie jest gotowy.
My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷♀️
A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?👶Wikusia 💕 21.10.2021 -
Patka95 wrote:My też mieliśmy nasivin, ale pediatra nie mówiła na ile 😑 ale sama nie chce stosować dłużej niż 5-7 dni. U nas już coraz lepiej, ale jeszcze lekko latarek jest. Chociaż bardzo charczy i myślę że ma tam dużo a jak odciągam to jest już mało 🤷♀️
A czy wasze dzieci pociły się podczas choroby/po chorobie?👶Wikusia 💕 21.10.2021