X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja też niestety łapie wirusy. Jak córka chora to zaraz ja. Jedynie z leków to tylko Prenalen można aczkolwiek jak byłam teraz chora to aż mnie zemdliło po tym czosnku który potem czułam w sobie 😳
    U mnie to ostatnio tak jest że ja ciągle chora a córka nie, więc jestem częściej chora niż 3-latka 😒
    Jest trochę leków które można w ciąży, ja teraz brałam tantum verde na gardło i sinulan na katar. Nawet mi lekarka chciała antybiotyk dać ale jakoś udało się go uniknąć.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się od wczoraj czuję jakby ktoś ze mnie całą energię wyssał 🥱😴😩 W dodatku zaczynają się co raz gorsze mdłości 🤢 i przeraża mnie to, że najbliższe dwa miesiące będą walką o przetrwanie 😬 Najlepsze jest to, że cały dzień chodzę ziewam, śpię na stojąco, a wieczorem mimo położenia się wcześniej do łóżka i tak nie mogę do północy, a nawet do 1 usnąć 😕 Jeszcze w międzyczasie kilka pobudek dzieciaków i potem chodzę cały dzień jak neptyk. Oj ciężkie tygodnie mnie czekają 🙈

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:34

Kath, agniecha2101, Kamila91, Eedzia11, mamamajeczki, mrsmiki lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • obnoxious Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dołączam i ja, jak na razie z wyliczeń wychodzi mi termin na 11/10
    wizyta umówiona na 7 marca
    trzymam kciuki za wszystkie
    jak na razie jedynym objawem sa u mnie lekkie kłucia w podbrzuszu i ból kręgosłupa 🤷🏻‍♀️

Kath, Mama_Basia, mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Kath Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja się od wczoraj czuję jakby ktoś ze mnie całą energię wyssał 🥱😴😩 W dodatku zaczynają się co raz gorsze mdłości 🤢 i przeraża mnie to, że najbliższe dwa miesiące będą walką o przetrwanie 😬 Najlepsze jest to, że cały dzień chodzę ziewam, śpię na stojąco, a wieczorem mimo położenia się wcześniej do łóżka i tak nie mogę do północy, a nawet do 1 usnąć 😕 Jeszcze w międzyczasie kilka pobudek dzieciaków i potem chodzę cały dzień jak neptyk. Oj ciężkie tygodnie mnie czekają 🙈
    Trzymaj się Kochana i żeby mdłości nie były aż tak bardzo uciążliwe 😘 Ja ostatnio sama martwiłam się że nie mam mdłości a wczoraj jak od popołudnia się zaczęły to dopiero koło 22 odpuściły 🙈 Na szczęście nie były mocne i mam nadzieję , że nie przybiorą na sile , bo wtedy to już nie będzie mi do śmiechu 😂

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • agga Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w szpitalu na izbie przyjęć. ZadWonilam po karetkę po konsultacji z facetem z przychodni. Najgorsze ze musiałam dzwonić po karetkę, bo dziś kończy mi się izolacja i nie mogłam sobie jechać normalnie tylko musieli mnie karetka przywieźć na oddział covidowy położniczy. Godzinę czekałam w karetce, bo lekarz odmówił przyjęcia bo nie
    Maja miejsc. Kłótnie były aż 🤦🏼‍♀️ W końcu przyjęli i siedze teraz w jakimś wejściu aż ktoś mnie zbada. JeszcE ta lekarka taka wredna, ale z uśmiechem na twarzy cały czas. Przyszła do mnie z ta odmowa i mówi… widziała to Pani? Nie mamy miejsca żeby Panią przyjąć. Ja mówię, ze to raczej nie moja sprawa ze nie ma miejsc, skoro mbie tu zostawili, to tak zostało postanowione przez lekarza wojewódzkiego. Jeszcze mówi, ze na tum etapie ciąży, to może być albo implantacją, albo poronienie i będę miała okres. A jedyne co mi może ta ciąże potwierdzić to test ciążowy i nic więcej. Ze teraz to tylko lekarz w przychodni sie tym powinien zajac a nie szpital. Qwa ale ja tu jestem bo jestem ostatni dzień na izolacji a nie przez swoje widzimisie

Edit: nie wiem ile razu użyłam słowa karetka, ale przepraszam za to 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 12:21

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga ale masz przeżycia, współczuję.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Daj znać jak już będziesz coś wiedzieć.

• Laura Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga trzymaj się i daj znać jak będziesz już wiedziała co i jak .

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A jak macie mdłości to macie też tak że niektóre dni bardziej , niektóre mniej. Od czego to zależy?

Starania od 05.2019

BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ✔ AHM 4.0
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziewczyny A jak macie mdłości to macie też tak że niektóre dni bardziej , niektóre mniej. Od czego to zależy?
    U mnie zależy od tego co zjem, zauważyłam, że po zjedzeniu mięsa mam mdłości, wczoraj jak nie jadłam nic z mięsem to cały dzień dobrze się czułam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 22:13

Laura lubi tę wiadomość

7433a51e04.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    U mnie zależy od tego co zjem, zauważyłam, że po zjedzeniu mięsa mam mdłości, wczoraj jak nie jadłam nic z mięsem to cały dzień dobrze się czułam.

Dzięki Kamila,u mnie wieczorami właśnie jest gorzej, wczoraj było ciężko A dziś właśnie taki light. Lekko muli ale racej do wytrzymania. Muszę chyba lepiej poobserwowac to co jem:)

Starania od 05.2019

BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ✔ AHM 4.0
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole nie mam ochoty na mieso. Staram się tylko jakaś lekka wędlina jeść to jedyne co mi wchodzi.

Starania od 05.2019

BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ✔ AHM 4.0
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga bardzo współczuję. Mam nadzieję ,że to plamienie to nic groźnego i wszystko będzie dobrze <3

U mnie są dni ,że mdłości mam słabe i takie dni jak np wczoraj i dziś , kiedy ciągle mnie mdli i na nic nie mam ochoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 15:44

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja jestem po 2 cc( nieplanowanych) i 3 to już chyba pewna cesarka. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
    Ja objawów ciąży nie mam żadnych obecnie.
    Nawet senność zniknęła i tkliwość piersi.
    Wizyta dopiero 22.02.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i ja nieśmiało dołączam po pozytywnych dwóch kreseczkach dzisiaj. Przeszłam z OVU na BFF. To będzie Nasze drugie dziecko. Póki co wiedzą tylko przyjaciółki, rodzina i mąż poczekają do USG, no może mąż ciut wcześniej jak beta będzie rosła.

Kilka słów o mnie. Mam na imię Angelika. Mam 27 lat z zawodu jestem prawnikiem (prawie). Z pasji projektantem graficznym. Uwielbiam gotować i być mamą.
    Jestem też mężatką, a Nasz syn ma niespełna rok. Tak więc różnica niewielka (jak chciałam).
    Zarówno w pierwszej jak i w tej ciąży starania nie trwały długo.

Życzę Nam wszystkim nudnych i spokojnych ciąż! <3
    Ja w poniedziałek idę na betę, a wizyta pewnie na koniec miesiąca.

Eedzia11 lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • agga Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Dzięki dziewczyny za dobre słowo 😘 wredna lekarka tylko mi krwi napsuła. Ale zrobiła usg, nie widać nic jeszcze na usg, ale zrobiła betę i wyszło 47,5, wiec chyba owulacja musiała być tydzień później niż faktycznie miała być według kalendarzyka 🤷🏼‍♀️ Dostałam duphaston, chociaż wredna baba powiedziała, ze jakbym nie przyjechała dziś do szpitala, tylko przyszła do niej do gabinetu, to by mi nic nie wypisała, bo to takie na wyrost jest i jak ma się udać to się uda, s jak nie to nie. Okropna ta baba, serio.

Tak ze czekam do poniedziałku, jeszcze rano przed praca podlece zrobić betę żeby zobaczyć czy rośnie i zobaczymy co lekarz powie. Na razie jesteśmy nadal w grze! 😀

I hej nowe dziewczyny! 🥰

mrsmiki, Mama_Basia, mamamajeczki, Eedzia11, Kath lubią tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam mdłości, byłam już lekko głodna więc zjadłam lekką kolację, napiłam się wody i przeszło.
    W pierwszej ciąży nie miałam mdłości tak wcześnie.

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:

Ja mam straszną zgagę nawet po wodzie. Ja dzisiaj jestem tak śpiąca, że dramat. Miałam testować jutro. Ale już mnie ta senność wykończyła więc zrobiłam dzisiaj.

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Cześć dziewczyny i ja nieśmiało dołączam po pozytywnych dwóch kreseczkach dzisiaj. Przeszłam z OVU na BFF. To będzie Nasze drugie dziecko. Póki co wiedzą tylko przyjaciółki, rodzina i mąż poczekają do USG, no może mąż ciut wcześniej jak beta będzie rosła.

Kilka słów o mnie. Mam na imię Angelika. Mam 27 lat z zawodu jestem prawnikiem (prawie). Z pasji projektantem graficznym. Uwielbiam gotować i być mamą.
    Jestem też mężatką, a Nasz syn ma niespełna rok. Tak więc różnica niewielka (jak chciałam).
    Zarówno w pierwszej jak i w tej ciąży starania nie trwały długo.

Życzę Nam wszystkim nudnych i spokojnych ciąż! <3
    Ja w poniedziałek idę na betę, a wizyta pewnie na koniec miesiąca.

Witaj :) jesteś w moim wieku, też mam 27 lat :)

Podaj proszę planowany termin porodu to wpiszę cię na listę :)

mrsmiki lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Witaj :) jesteś w moim wieku, też mam 27 lat :)

Podaj proszę planowany termin porodu to wpiszę cię na listę :)

Każda aplikacja to inny czort.. Ale chyba 8.10 najwyżej skonfiguruje po wizycie u ginekologa :)

Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ