X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne maluszki mamy na pokładzie. Gratuluje wszystkim! Piękne te Wasze okruszki ☺️

Joanna-Anna1992, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam za miesiąc i już się nie mogę doczekać , chociaż będzie mi się strasznie dłużyć. Pójdę chyba zrobić i tak usg wcześniej żeby na Wielkanoc dać mojej mamie zdjęcie usg. To jej największe marzenie by być babcia ❤️ Termin mam na 24.10💕

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Jaki miałyście patent na mdłości ? Dzisiaj jest istna tragedia jak leżę w łóżku jest do wytrzymania jednak po pionizacji jest dramat. Jest mi strasznie niedobrze 🙈
    Mi tylko tabletki przepisane przez lekarza trochę pomagały. No i często musiałam coś przegryzać, jakieś bułki, sucharki, chrupki kukurydziane itp, to wtedy było trochę lżej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Właśnie Agniecha, czujesz ruchy? Ja podejrzewałam właśnie że łożysko musi być gdzieś z tyłu bo już od jakichś dwóch tygodni czuję wyraźnie, że młode tam bulgocze. Tak i dyskoteka to dobre określenie 😁 Córka miała łożysko na przedniej ścianie a i tak czułam dość wcześnie jak na perworodke bo w 16 tygodniu. U mnie też dzidziuś troszkę większy wyszedł, bo z OM wychodzilo wczoraj 12+4 a z USG 13+0☺️
    Nie, nie czuję jeszcze. U mnie wczoraj lekarz się przyglądał i wygląda na to, że łożysko jest na przedniej ścianie. Poza tym zostało mi sporo nadprogramowych kilogramów po poprzednich ciążach, więc nie nastawiam się, że poczuję szybko. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam ruchy dopiero jakoś po 20 tygodniu, ale za to od razu te ruchy były wyczuwalne pod ręką i nawet mąż od razu mógł poczuć kopniaki 😃 W drugiej jak dobrze pamiętam to poczułam jakoś w 16 tygodniu (łożysko na tylnej ścianie), ale na początku były bardzo delikatne i wyczuwalne tylko od wewnątrz. Zobaczymy jak będzie teraz, ale fajnie byłoby poczuć jak najszybciej 🥰

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Jeszcze za wcześnie żeby czuć ruchy dziecka. A to bulgotanie to musi być coś innego, też mam podobne odczucia jak piszesz.
    Ale jeszcze wg to nie jest podobne do ruchów dziecka. W pierwszej ciąży poczułam pierwszy raz w 17tc, może w drugiej uda się wcześniej. Chociaż mała szansa.
    Jeśli to nie pierwsza ciąża, to bardzo możliwe, że już na tym etapie mogą być wyczuwalne delikatne ruchy. Znam kilka osób, które w drugiej lub trzeciej ciąży czuły bardzo szybko, właśnie już w 13-14 tygodniu. A raczej jeśli już ktoś raz miał z tym do czynienia, to nie pomyli tego np z ruchem jelit 😉

Mama_Basia lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Nie, nie czuję jeszcze. U mnie wczoraj lekarz się przyglądał i wygląda na to, że łożysko jest na przedniej ścianie. Poza tym zostało mi sporo nadprogramowych kilogramów po poprzednich ciążach, więc nie nastawiam się, że poczuję szybko. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam ruchy dopiero jakoś po 20 tygodniu, ale za to od razu te ruchy były wyczuwalne pod ręką i nawet mąż od razu mógł poczuć kopniaki 😃 W drugiej jak dobrze pamiętam to poczułam jakoś w 16 tygodniu (łożysko na tylnej ścianie), ale na początku były bardzo delikatne i wyczuwalne tylko od wewnątrz. Zobaczymy jak będzie teraz, ale fajnie byłoby poczuć jak najszybciej 🥰
    Ja czuję od środka właśnie. Starsza córka była bardzo ruchliwa i energiczna, w od 18 tygodnia kopała tak, że mąż nawet poczuł 😱 Myślę, że w tej ciąży będzie się duuzo tam działo

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam na swoją kolej do gabinetu. Ale mam strresa..🙄 jakies dziwne badania moczu mi wyszły😏

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne foty macie 😍😍
    Moja wizyta w sobotę, dosłownie odliczam minuty do spotkania z maluszkiem i upewnienia się, ze wszystko Ok 🙏

Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Ale piękne foty macie 😍😍
    Moja wizyta w sobotę, dosłownie odliczam minuty do spotkania z maluszkiem i upewnienia się, ze wszystko Ok 🙏
    Ja też odliczam dopiero we wtorek mam ale juz nie moge sie doczekać ❤️

• Gosha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z wagą? Nabieracie już kg? 😃

Mama_Basia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Siedzę i czekam na swoją kolej do gabinetu. Ale mam strresa..🙄 jakies dziwne badania moczu mi wyszły😏
    I jak po wizycie?
    Ja na razie -4kg od początku ciazy.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    U mnie na razie -1 kg, ale w moczu wciąż ketony, więc wiem czemu chudnę.
    W końcu waga odbije do góry.
    W pierwszej ciąży najpierw schudłam 3 kg zanim zaczęłam przybierać.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Niee, ja na początku schudłam 3 kg🙈 Na ten moment waga stanęła.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja stoję na zero. Dziś równe 11 tyg a mi jeszcze niedobrze i zdarzają się wymioty, do jedzenia się zmuszam 🙄

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Daj znać po wizycie🙂
    Ja czekam na swoją w poniedziałek wieczorem, stres ogromny, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Pani doktor powiedziała, że wszystko jest dobrze. Dzidzia tam sobie pięknie tańcowała😍😍😍 mogłabym patrzeć i patrzeć w ten monitor❤❤❤ według USG dziś jest równe 11 tygodni. Już chciała powiedzieć co wróży, ale nie chcę znać płci 😊 chociaż mam przeczucie, że to chłopak 😉

Na przeleczenie dostałam monural. Lekarka spojrzała na wszystkie moje robione badania i złapała się za głowę🙈 powiedziała, że zwariuje w tej ciąży i niepotrzebnie wyszukuje i chyba ma rację. Pisałam wcześniej, ze robiłam badania serologiczne w kierunku listeriozy 1/2a wyszło dodatnie a 4b ujemne. Nikt nie wiedział jak interpretować badania, bo nie było żadnych widelek. Podzwoniłam i Pani w labolatorium powiedziała, żeby to zostawić, a jak już bardzo chcę to może pobrać wymaz z cewki moczowej. Pobrałam dziś, pojechałam do labolatorium a Pani z politowaniem powiedziała, że oni takich badan nie robią, ewentualnie Alab. Opowiedziałam jej całą historię, pokazałam te wyniki z krwi i powiedziała, że wygląda na to, ze kiedyś kontakt z tą bakterią miałam a obecnie jej nie mam. I żeby cieszyć się ciążą i tym stanem i nie jeździć po mieście i nie szukać alabow, bo oni tez to wysyłają gdzieś, wyniki nie zawsze są miarodajne, a nie daj Boże zacznie mnie ktoś na to leczyć nadgorliwy. I zostawiłam... zrobiłam tylko badanie w kierunku bakterii i grzybów.. Powiedzcie, ze dobrze zrobiłam🙈🙈🙈 po tej sytuacji chyba zaczynam luzować... skoro to jest tak rzadkie badanie, ze prawie nikt tego nie robi. A objawów nie ma.🙈

mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂

Paulina12345 lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja już zaczynam lekko tyć. W pierwszej ciąży bardzo wymiotowałam i schudłam na początku, w sumie przytyłam w ciąży 9 kg. Teraz nie dość że nie wymiotowałam prawie wcale, to mam mega apetyt, ciągle jestem głodna. Boje się ile mogę przytyć teraz...

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂

Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅
    Ja myślę, że jeżeli byłoby realne zagrożenie dla ciąży i listerioza zdarzalaby się częściej, to lekarze sami kierowaliby na badania, podobnie jak każą badać toxo czy różyczkę. Jeśli nie ma potrzeby, to chyba nie warto się przez to dodatkowo stresować.😉

Pozytywka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ