X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne maluszki mamy na pokładzie. Gratuluje wszystkim! Piękne te Wasze okruszki ☺️

Joanna-Anna1992, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam za miesiąc i już się nie mogę doczekać , chociaż będzie mi się strasznie dłużyć. Pójdę chyba zrobić i tak usg wcześniej żeby na Wielkanoc dać mojej mamie zdjęcie usg. To jej największe marzenie by być babcia ❤️ Termin mam na 24.10💕

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Jaki miałyście patent na mdłości ? Dzisiaj jest istna tragedia jak leżę w łóżku jest do wytrzymania jednak po pionizacji jest dramat. Jest mi strasznie niedobrze 🙈
    Mi tylko tabletki przepisane przez lekarza trochę pomagały. No i często musiałam coś przegryzać, jakieś bułki, sucharki, chrupki kukurydziane itp, to wtedy było trochę lżej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Właśnie Agniecha, czujesz ruchy? Ja podejrzewałam właśnie że łożysko musi być gdzieś z tyłu bo już od jakichś dwóch tygodni czuję wyraźnie, że młode tam bulgocze. Tak i dyskoteka to dobre określenie 😁 Córka miała łożysko na przedniej ścianie a i tak czułam dość wcześnie jak na perworodke bo w 16 tygodniu. U mnie też dzidziuś troszkę większy wyszedł, bo z OM wychodzilo wczoraj 12+4 a z USG 13+0☺️
    Nie, nie czuję jeszcze. U mnie wczoraj lekarz się przyglądał i wygląda na to, że łożysko jest na przedniej ścianie. Poza tym zostało mi sporo nadprogramowych kilogramów po poprzednich ciążach, więc nie nastawiam się, że poczuję szybko. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam ruchy dopiero jakoś po 20 tygodniu, ale za to od razu te ruchy były wyczuwalne pod ręką i nawet mąż od razu mógł poczuć kopniaki 😃 W drugiej jak dobrze pamiętam to poczułam jakoś w 16 tygodniu (łożysko na tylnej ścianie), ale na początku były bardzo delikatne i wyczuwalne tylko od wewnątrz. Zobaczymy jak będzie teraz, ale fajnie byłoby poczuć jak najszybciej 🥰

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Jeszcze za wcześnie żeby czuć ruchy dziecka. A to bulgotanie to musi być coś innego, też mam podobne odczucia jak piszesz.
    Ale jeszcze wg to nie jest podobne do ruchów dziecka. W pierwszej ciąży poczułam pierwszy raz w 17tc, może w drugiej uda się wcześniej. Chociaż mała szansa.
    Jeśli to nie pierwsza ciąża, to bardzo możliwe, że już na tym etapie mogą być wyczuwalne delikatne ruchy. Znam kilka osób, które w drugiej lub trzeciej ciąży czuły bardzo szybko, właśnie już w 13-14 tygodniu. A raczej jeśli już ktoś raz miał z tym do czynienia, to nie pomyli tego np z ruchem jelit 😉

Mama_Basia lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Nie, nie czuję jeszcze. U mnie wczoraj lekarz się przyglądał i wygląda na to, że łożysko jest na przedniej ścianie. Poza tym zostało mi sporo nadprogramowych kilogramów po poprzednich ciążach, więc nie nastawiam się, że poczuję szybko. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam ruchy dopiero jakoś po 20 tygodniu, ale za to od razu te ruchy były wyczuwalne pod ręką i nawet mąż od razu mógł poczuć kopniaki 😃 W drugiej jak dobrze pamiętam to poczułam jakoś w 16 tygodniu (łożysko na tylnej ścianie), ale na początku były bardzo delikatne i wyczuwalne tylko od wewnątrz. Zobaczymy jak będzie teraz, ale fajnie byłoby poczuć jak najszybciej 🥰
    Ja czuję od środka właśnie. Starsza córka była bardzo ruchliwa i energiczna, w od 18 tygodnia kopała tak, że mąż nawet poczuł 😱 Myślę, że w tej ciąży będzie się duuzo tam działo

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i czekam na swoją kolej do gabinetu. Ale mam strresa..🙄 jakies dziwne badania moczu mi wyszły😏

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne foty macie 😍😍
    Moja wizyta w sobotę, dosłownie odliczam minuty do spotkania z maluszkiem i upewnienia się, ze wszystko Ok 🙏

Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Ale piękne foty macie 😍😍
    Moja wizyta w sobotę, dosłownie odliczam minuty do spotkania z maluszkiem i upewnienia się, ze wszystko Ok 🙏
    Ja też odliczam dopiero we wtorek mam ale juz nie moge sie doczekać ❤️

• Gosha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z wagą? Nabieracie już kg? 😃

Mama_Basia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Siedzę i czekam na swoją kolej do gabinetu. Ale mam strresa..🙄 jakies dziwne badania moczu mi wyszły😏
    I jak po wizycie?
    Ja na razie -4kg od początku ciazy.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    U mnie na razie -1 kg, ale w moczu wciąż ketony, więc wiem czemu chudnę.
    W końcu waga odbije do góry.
    W pierwszej ciąży najpierw schudłam 3 kg zanim zaczęłam przybierać.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Niee, ja na początku schudłam 3 kg🙈 Na ten moment waga stanęła.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja stoję na zero. Dziś równe 11 tyg a mi jeszcze niedobrze i zdarzają się wymioty, do jedzenia się zmuszam 🙄

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Daj znać po wizycie🙂
    Ja czekam na swoją w poniedziałek wieczorem, stres ogromny, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Pani doktor powiedziała, że wszystko jest dobrze. Dzidzia tam sobie pięknie tańcowała😍😍😍 mogłabym patrzeć i patrzeć w ten monitor❤❤❤ według USG dziś jest równe 11 tygodni. Już chciała powiedzieć co wróży, ale nie chcę znać płci 😊 chociaż mam przeczucie, że to chłopak 😉

Na przeleczenie dostałam monural. Lekarka spojrzała na wszystkie moje robione badania i złapała się za głowę🙈 powiedziała, że zwariuje w tej ciąży i niepotrzebnie wyszukuje i chyba ma rację. Pisałam wcześniej, ze robiłam badania serologiczne w kierunku listeriozy 1/2a wyszło dodatnie a 4b ujemne. Nikt nie wiedział jak interpretować badania, bo nie było żadnych widelek. Podzwoniłam i Pani w labolatorium powiedziała, żeby to zostawić, a jak już bardzo chcę to może pobrać wymaz z cewki moczowej. Pobrałam dziś, pojechałam do labolatorium a Pani z politowaniem powiedziała, że oni takich badan nie robią, ewentualnie Alab. Opowiedziałam jej całą historię, pokazałam te wyniki z krwi i powiedziała, że wygląda na to, ze kiedyś kontakt z tą bakterią miałam a obecnie jej nie mam. I żeby cieszyć się ciążą i tym stanem i nie jeździć po mieście i nie szukać alabow, bo oni tez to wysyłają gdzieś, wyniki nie zawsze są miarodajne, a nie daj Boże zacznie mnie ktoś na to leczyć nadgorliwy. I zostawiłam... zrobiłam tylko badanie w kierunku bakterii i grzybów.. Powiedzcie, ze dobrze zrobiłam🙈🙈🙈 po tej sytuacji chyba zaczynam luzować... skoro to jest tak rzadkie badanie, ze prawie nikt tego nie robi. A objawów nie ma.🙈

mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂

Paulina12345 lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja już zaczynam lekko tyć. W pierwszej ciąży bardzo wymiotowałam i schudłam na początku, w sumie przytyłam w ciąży 9 kg. Teraz nie dość że nie wymiotowałam prawie wcale, to mam mega apetyt, ciągle jestem głodna. Boje się ile mogę przytyć teraz...

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂

Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅
    Ja myślę, że jeżeli byłoby realne zagrożenie dla ciąży i listerioza zdarzalaby się częściej, to lekarze sami kierowaliby na badania, podobnie jak każą badać toxo czy różyczkę. Jeśli nie ma potrzeby, to chyba nie warto się przez to dodatkowo stresować.😉

Pozytywka, agniecha2101 lubią tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ