Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Prenatalne mam za miesiąc i już się nie mogę doczekać , chociaż będzie mi się strasznie dłużyć. Pójdę chyba zrobić i tak usg wcześniej żeby na Wielkanoc dać mojej mamie zdjęcie usg. To jej największe marzenie by być babcia ❤️ Termin mam na 24.10💕
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Joanna-Anna1992 wrote:Jaki miałyście patent na mdłości ? Dzisiaj jest istna tragedia jak leżę w łóżku jest do wytrzymania jednak po pionizacji jest dramat. Jest mi strasznie niedobrze 🙈👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Paulina Ka wrote:Właśnie Agniecha, czujesz ruchy? Ja podejrzewałam właśnie że łożysko musi być gdzieś z tyłu bo już od jakichś dwóch tygodni czuję wyraźnie, że młode tam bulgocze. Tak i dyskoteka to dobre określenie 😁 Córka miała łożysko na przedniej ścianie a i tak czułam dość wcześnie jak na perworodke bo w 16 tygodniu. U mnie też dzidziuś troszkę większy wyszedł, bo z OM wychodzilo wczoraj 12+4 a z USG 13+0☺️👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mama_Basia wrote:Jeszcze za wcześnie żeby czuć ruchy dziecka. A to bulgotanie to musi być coś innego, też mam podobne odczucia jak piszesz.
Ale jeszcze wg to nie jest podobne do ruchów dziecka. W pierwszej ciąży poczułam pierwszy raz w 17tc, może w drugiej uda się wcześniej. Chociaż mała szansa.Mama_Basia lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Nie, nie czuję jeszcze. U mnie wczoraj lekarz się przyglądał i wygląda na to, że łożysko jest na przedniej ścianie. Poza tym zostało mi sporo nadprogramowych kilogramów po poprzednich ciążach, więc nie nastawiam się, że poczuję szybko. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i poczułam ruchy dopiero jakoś po 20 tygodniu, ale za to od razu te ruchy były wyczuwalne pod ręką i nawet mąż od razu mógł poczuć kopniaki 😃 W drugiej jak dobrze pamiętam to poczułam jakoś w 16 tygodniu (łożysko na tylnej ścianie), ale na początku były bardzo delikatne i wyczuwalne tylko od wewnątrz. Zobaczymy jak będzie teraz, ale fajnie byłoby poczuć jak najszybciej 🥰
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ale piękne foty macie 😍😍
Moja wizyta w sobotę, dosłownie odliczam minuty do spotkania z maluszkiem i upewnienia się, ze wszystko Ok 🙏Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Pozytywka wrote:Siedzę i czekam na swoją kolej do gabinetu. Ale mam strresa..🙄 jakies dziwne badania moczu mi wyszły😏
Ja czekam na swoją w poniedziałek wieczorem, stres ogromny, ale mam nadzieję że wszystko będzie ok.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Melduję się po wizycie. Pani doktor powiedziała, że wszystko jest dobrze. Dzidzia tam sobie pięknie tańcowała😍😍😍 mogłabym patrzeć i patrzeć w ten monitor❤❤❤ według USG dziś jest równe 11 tygodni. Już chciała powiedzieć co wróży, ale nie chcę znać płci 😊 chociaż mam przeczucie, że to chłopak 😉
Na przeleczenie dostałam monural. Lekarka spojrzała na wszystkie moje robione badania i złapała się za głowę🙈 powiedziała, że zwariuje w tej ciąży i niepotrzebnie wyszukuje i chyba ma rację. Pisałam wcześniej, ze robiłam badania serologiczne w kierunku listeriozy 1/2a wyszło dodatnie a 4b ujemne. Nikt nie wiedział jak interpretować badania, bo nie było żadnych widelek. Podzwoniłam i Pani w labolatorium powiedziała, żeby to zostawić, a jak już bardzo chcę to może pobrać wymaz z cewki moczowej. Pobrałam dziś, pojechałam do labolatorium a Pani z politowaniem powiedziała, że oni takich badan nie robią, ewentualnie Alab. Opowiedziałam jej całą historię, pokazałam te wyniki z krwi i powiedziała, że wygląda na to, ze kiedyś kontakt z tą bakterią miałam a obecnie jej nie mam. I żeby cieszyć się ciążą i tym stanem i nie jeździć po mieście i nie szukać alabow, bo oni tez to wysyłają gdzieś, wyniki nie zawsze są miarodajne, a nie daj Boże zacznie mnie ktoś na to leczyć nadgorliwy. I zostawiłam... zrobiłam tylko badanie w kierunku bakterii i grzybów.. Powiedzcie, ze dobrze zrobiłam🙈🙈🙈 po tej sytuacji chyba zaczynam luzować... skoro to jest tak rzadkie badanie, ze prawie nikt tego nie robi. A objawów nie ma.🙈mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂
Paulina12345 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Gosha wrote:A jak u was z wagą? Nabieracie już kg? 😃
-
Drzemka wrote:Pozytywka, ale po co to badanie? Rozumiem, że sama je zrobiłaś dla siebie tak, skoro lekarze nie wiedzą co z tym zrobić? Ja generalnie nie mam pojęcia jak te wyniki interpretować, ale z listeria na pewno prawie każdy z nas miał kiedyś kontakt, więc może to z tym związane? Nie wiem, zgaduje🙂
Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅 -
Pozytywka wrote:Tak, zrobiłam tak po prostu. Sama nie wiem po co... może zeby wyeliminować te wszystkie najgroźniejsze zakaźne choroby. 🙄😏 ale juz przestanę szukać bo zwariuje... jak już tyle osób mówi, żeby dać sobie siana..to chyba na to juz czas😅
Pozytywka, agniecha2101 lubią tę wiadomość