X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam że nie ma co szukać dziury w całym z tymi badaniami 😉
    A odnośnie wagi to u mnie jest mniej więcej przyrost 0,5 kg po I trymestrze ale zauważyłam że potrafię mieć różnice nawet 1 kg z dnia na dzien, pewnie jakieś zatrzymywanie wody czy coś.

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Ja też uważam że nie ma co szukać dziury w całym z tymi badaniami 😉
    A odnośnie wagi to u mnie jest mniej więcej przyrost 0,5 kg po I trymestrze ale zauważyłam że potrafię mieć różnice nawet 1 kg z dnia na dzien, pewnie jakieś zatrzymywanie wody czy coś.
    Takie wahania są i u mnie, szczególnie, gdy mam jakieś problemy gastryczne, zaparcia. Brzuch jak balon, a ja wyglądam, jakbym zaraz miała rodzić 😁

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z dzisiejszych wizyt. Cudne te wasze maleństwa ❤️

Ja dziś dla odmiany czuje się źle. Boli mnie głowa, czuje się osłabiona, nie mam dziś ochoty na nic ...

Jeżeli chodzi o kilogramy ciążowe to na tą chwilę mam -3kg

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje wizyt,piękne maleństwa☺️aż trudno uwierzyć że tak szybko się zmieniają,ja prenatalne mam dop 8 kwietnia więc jeszcze długo muszę wyczekać.
    Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Dziewczyny gratulacje wizyt,piękne maleństwa☺️aż trudno uwierzyć że tak szybko się zmieniają,ja prenatalne mam dop 8 kwietnia więc jeszcze długo muszę wyczekać.
    Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia
    Ja osobiście nie biorę żelaza, ale moja mama bierze i to rzeczywiście trzeba trafić na żelazo, które podpasuje. Dopóki nie trafila na dobry, to miała jakieś mdłości, wymioty, bóle brzucha... Ja w poprzedniej ciąży dostałam Tardyferon, ale dobrze się po nim czułam. Jedyne co, to dokuczały mi bardziej po nim zaparcia 😬

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:

Pregna plus ma zelazo, może to spróbuj?

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w II trymestrze ciąży ❤️

Miłego dnia dla Was i powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊🙂

Nattalia, Mama_Basia, paulina502, Frida91 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:

Ale to zleciało!
    Ja dokładnie za tydzień ❤

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych badań to ja miałam zlecone przez lekarza np badanie IGG i IGM na cytomegalię i IGM mi wyszło niereaktywne, czyli nie ma obecnie zakażenia, ale IGG mi wyszło >500, czyli bardzo duża ilość przeciwciał. Zastanawiam się co to oznacza, czy chorowałam dość niedawno na to? 🤔

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Co do tych badań to ja miałam zlecone przez lekarza np badanie IGG i IGM na cytomegalię i IGM mi wyszło niereaktywne, czyli nie ma obecnie zakażenia, ale IGG mi wyszło >500, czyli bardzo duża ilość przeciwciał. Zastanawiam się co to oznacza, czy chorowałam dość niedawno na to? 🤔

Również CMV IGM wyszło mi ujemne, natomiast IGG wynik powyżej 168. Wczoraj byłam u lekarza i oznacza to po prostu, że chorowałam na to. Najczęściej w wieku wczesnoszkolnym dzieci się zarażają jak zwykłe przeziębienie. Oznacza to, że są przeciwciała, więc teraz nie zachorujemy. I badania warto zostawić dla kolejnych dzieci, bo ten wynik się nie zmieni 😉

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:

🤞🤞🤞Ja dziś 11+1.nie mogę się już doczekać usg żeby zobaczyć co tam u maluszka 💗💗💗

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Również CMV IGM wyszło mi ujemne, natomiast IGG wynik powyżej 168. Wczoraj byłam u lekarza i oznacza to po prostu, że chorowałam na to. Najczęściej w wieku wczesnoszkolnym dzieci się zarażają jak zwykłe przeziębienie. Oznacza to, że są przeciwciała, więc teraz nie zachorujemy. I badania warto zostawić dla kolejnych dzieci, bo ten wynik się nie zmieni 😉
    To że są przeciwciała to ja rozumiem że chorowałam, ale zastanawia mnie że tych przeciwciał jest >500. Muszę odszukać badania sprzed 3 lat ale wydaje mi się że wtedy miałam ich mniej.

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie , ze uda mi się ukryć ciąże w pracy do 12 tygodnia ?:) Czy dziewczyny , które są już na tym etapie mogą mi podpowiedzieć ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 10:21

Gwiazdeczka30
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jak się czujesz i jaki masz charakter pracy
    U mnie np bez problemu, w pracy jeszcze nikt nie wie

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie może nawet głupie ale czy któraś ma takie uczucie jakby dosłownie dziura się otwierała jestem w 10 tc

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie może nawet głupie ale czy któraś ma takie uczucie jakby dosłownie dziura się otwierała jestem w 10 tc

Może to macica się powiększa i takie dziwne uczucie ?

Gwiazdeczka30
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Dziewczyny myślicie , ze uda mi się ukryć ciąże w pracy do 12 tygodnia ?:) Czy dziewczyny , które są już na tym etapie mogą mi podpowiedzieć ?:)

Ja mam już L4 więc w pracy wiedzą wszyscy, ostatnio podczas spaceru z dziećmi nawet sąsiadka mnie zapytała czy spodziewamy się dziecka 😱 unikam bluzek obcisłych, noszę raczej luźne

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o żelazo to ja mogę polecić to co sama teraz biorę , tonik Floradix żelazo i witaminy. W pierwszej ciąży gin przepisał mi Tardyferon ale musiałam zmienić, bo koszmarnie się po tym czułam.

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:

Ja brałam w pierwszej ciąży Feminovit Żelazo

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Ja nie ukrywałam, ale teraz jestem w równym 12 tygodniu i brzuch już jest widoczny, może Wam zrobię zdjęcie po południu jak będę w domu. Chociaż jak noszę luźne długie kardigany to dałoby się pewnie ukryć, ale jak się nie staram ukrywać to widać.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ