Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też uważam że nie ma co szukać dziury w całym z tymi badaniami 😉
A odnośnie wagi to u mnie jest mniej więcej przyrost 0,5 kg po I trymestrze ale zauważyłam że potrafię mieć różnice nawet 1 kg z dnia na dzien, pewnie jakieś zatrzymywanie wody czy coś. -
Nattalia wrote:Ja też uważam że nie ma co szukać dziury w całym z tymi badaniami 😉
A odnośnie wagi to u mnie jest mniej więcej przyrost 0,5 kg po I trymestrze ale zauważyłam że potrafię mieć różnice nawet 1 kg z dnia na dzien, pewnie jakieś zatrzymywanie wody czy coś. -
Dziewczyny gratulacje wizyt,piękne maleństwa☺️aż trudno uwierzyć że tak szybko się zmieniają,ja prenatalne mam dop 8 kwietnia więc jeszcze długo muszę wyczekać.
Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia -
Kejtii87 wrote:Dziewczyny gratulacje wizyt,piękne maleństwa☺️aż trudno uwierzyć że tak szybko się zmieniają,ja prenatalne mam dop 8 kwietnia więc jeszcze długo muszę wyczekać.
Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia -
Kejtii87 wrote:Dziewczyny gratulacje wizyt,piękne maleństwa☺️aż trudno uwierzyć że tak szybko się zmieniają,ja prenatalne mam dop 8 kwietnia więc jeszcze długo muszę wyczekać.
Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia
Pregna plus ma zelazo, może to spróbuj? -
Co do tych badań to ja miałam zlecone przez lekarza np badanie IGG i IGM na cytomegalię i IGM mi wyszło niereaktywne, czyli nie ma obecnie zakażenia, ale IGG mi wyszło >500, czyli bardzo duża ilość przeciwciał. Zastanawiam się co to oznacza, czy chorowałam dość niedawno na to? 🤔
-
Mama_Basia wrote:Co do tych badań to ja miałam zlecone przez lekarza np badanie IGG i IGM na cytomegalię i IGM mi wyszło niereaktywne, czyli nie ma obecnie zakażenia, ale IGG mi wyszło >500, czyli bardzo duża ilość przeciwciał. Zastanawiam się co to oznacza, czy chorowałam dość niedawno na to? 🤔
Również CMV IGM wyszło mi ujemne, natomiast IGG wynik powyżej 168. Wczoraj byłam u lekarza i oznacza to po prostu, że chorowałam na to. Najczęściej w wieku wczesnoszkolnym dzieci się zarażają jak zwykłe przeziębienie. Oznacza to, że są przeciwciała, więc teraz nie zachorujemy. I badania warto zostawić dla kolejnych dzieci, bo ten wynik się nie zmieni 😉 -
Karolaaa8 wrote:Również CMV IGM wyszło mi ujemne, natomiast IGG wynik powyżej 168. Wczoraj byłam u lekarza i oznacza to po prostu, że chorowałam na to. Najczęściej w wieku wczesnoszkolnym dzieci się zarażają jak zwykłe przeziębienie. Oznacza to, że są przeciwciała, więc teraz nie zachorujemy. I badania warto zostawić dla kolejnych dzieci, bo ten wynik się nie zmieni 😉
-
Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie może nawet głupie ale czy któraś ma takie uczucie jakby dosłownie dziura się otwierała jestem w 10 tc
Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość
Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny myślicie , ze uda mi się ukryć ciąże w pracy do 12 tygodnia ? Czy dziewczyny , które są już na tym etapie mogą mi podpowiedzieć ?
Ja mam już L4 więc w pracy wiedzą wszyscy, ostatnio podczas spaceru z dziećmi nawet sąsiadka mnie zapytała czy spodziewamy się dziecka 😱 unikam bluzek obcisłych, noszę raczej luźne
-
Odnośnie kg ciążowych,to przed samą ciąża schudłam może ponad kg,potem nadrobiłam troszkę i na ost wizycie sprzed tyg miałam 1,5kg na plusie a teraz prawie 3 spadłam😔ale prawie nic nie mogę przełknąć.... powiedzcie mi czy któras z was bierze żelazo i też ma takie rewolucje żołądkowe?jeśli tak dalej będzie to będę musiała prosić gina o zmianę leku bo myślę że to jest główną przyczyną mojego samopoczucia
Ja brałam w pierwszej ciąży Feminovit Żelazo
-
Joanna-Anna1992 wrote:Dziewczyny myślicie , ze uda mi się ukryć ciąże w pracy do 12 tygodnia ? Czy dziewczyny , które są już na tym etapie mogą mi podpowiedzieć ?