X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Grupa jest w każdym razie 😌
    Spokojnej nocy wszystkim 😊

Myślę że w połowie ciąży to jak najbardziej jestem chętna na taką grupę. Aczkolwiek teraz to jeszcze za wcześnie :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Jak się czujecie? Mnie pobolewa brzuch w nocy i mam straszna zgagę. :(

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • obnoxious Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakiś sposób na ból głowy?
    wstałam z taką migreną że ledwo funkcjonuje.. i moje humorki z pierwszej ciąży wracają.. 😬 płacze nawet na reklamach... ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 08:26

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wstałam lewą nogą. Nic mi nie pasuje, boli mnie podbrzusze i dziś już lekko złapały mnie mdłości, zjadłam banana i trochę czuje się lepiej choć samopoczucie nadal złe, pogoda za oknem też wcale nie ułatwia

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obnoxious wrote:
    wstałam z taką migreną że ledwo funkcjonuje.. i moje humorki z pierwszej ciąży wracają.. 😬 płacze nawet na reklamach... ehh

Podobno można jedną tabletkę paracetamolu

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obnoxious wrote:
    1 tabl paracetamolu. Ja wczoraj miałam masakryczną migrenę. Na 2h przeszło i wróciła z powrotem, ale jak nie masz aż tak mocnych jak ja to 1szt powinna pomóc. Oprócz tego 2szkl wody pij na 1 godzinę, dziennie ok 6-8 szklanek. Wczoraj o tym zapomniałam, przed snem zdążyłam 3 wypić i dziś ból jest już resztkowy. I kolejna metoda co na mnie działa, jeśli to ból w okolicy ciemiączka to z zamrażarki wyjmij coś i na 15-20 min na to miejsce połóż, w tym czasie nie rozmawiaj, bo to podnosi ciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 10:24

mrsmiki lubi tę wiadomość

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja też dzisiaj wstałam lewą nogą. Nic mi nie pasuje, boli mnie podbrzusze i dziś już lekko złapały mnie mdłości, zjadłam banana i trochę czuje się lepiej choć samopoczucie nadal złe, pogoda za oknem też wcale nie ułatwia
    Ja to mam zjazdy o donoszeniu ciąży, naczytamsię problemów dziewczyn i dziś już śniło mi się, że krwawię. Poza tym ta pogoda jest tak do kitu, że jak się nie zmieni to non stop głowa będzie mnie boleć. Widzę, każda niedzielę z rana ma "nie za bardzo" 😊

mamamajeczki lubi tę wiadomość

a371792a0a42b0355cb8c867db29b8d6.png

➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
    ➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam chyba 1 tabletkę apapu ale nie jestem teraz pewna..

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś od śniadania ciagle mdli , ale wole już to niż jak nie mam mdłości , bo wtedy się stresuje , że coś jest nie tak 🙈 Jeszcze narasta we mnie stres związany z wtorkową wizytą , pełno obaw czy wszystko będzie dobrze 🥺🙏

mamamajeczki lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Mnie dziś od śniadania ciagle mdli , ale wole już to niż jak nie mam mdłości , bo wtedy się stresuje , że coś jest nie tak 🙈 Jeszcze narasta we mnie stres związany z wtorkową wizytą , pełno obaw czy wszystko będzie dobrze 🥺🙏

Napewno będzie dobrze!!
    Mocne kciuki! ❤️

Kath lubi tę wiadomość

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi85
    Jadę we worek do miasta jednak :D. Miałam robić przy okazji jedynie progesteron, żeby zobaczyć czy jest wystarczajaco wysoki, ale skoro tak mówisz zrobie też bhcg.
    Jeżeli chodzi o wizytę u gina to myślę że powinien już coś zobaczyć (może niekoniecznie serduszko) w poprzedniej ciązy byłam okoo 5 dni później niż teraz będę i było już serduszko ;). Na serduszko się nie nastawiam, ale chciałabym zobaczyć czy dobrze wszystko się umiejscowiło, aby być trochę spokojniejszą ;)

Dziewczyny co do objawów. U mnie straszne odbijanie się po posiłku. Czytałam że to zasługa podniesionego progesteronu ;). Czasami ból głowy. I lekkie bóle miesiączkowe czasami. Senność i zmęczenie. ( senność dopadła mnie wcześniej niż ostatnio w ciązy, ale jej się nie daje bo Szymuś potrzebuje mojej uwagi). A jeżeli chodzi o resztę objawów mam wrażenie że wszystko jakieś takie delikatniejsze o wiele niż w 1 ciązy... Jedynie te odbijanie dręczy mnie przez cały dzień... Zaczęłam jeść dziś mniejsze porcje i troche lepiej ale nadal cały czas mi się odbija. Oby do końca 1 trymestru. ;).

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:

Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki ✊

Kath lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Sisi85 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Sisi85
    Jadę we worek do miasta jednak :D. Miałam robić przy okazji jedynie progesteron, żeby zobaczyć czy jest wystarczajaco wysoki, ale skoro tak mówisz zrobie też bhcg.
    Jeżeli chodzi o wizytę u gina to myślę że powinien już coś zobaczyć (może niekoniecznie serduszko) w poprzedniej ciązy byłam okoo 5 dni później niż teraz będę i było już serduszko ;). Na serduszko się nie nastawiam, ale chciałabym zobaczyć czy dobrze wszystko się umiejscowiło, aby być trochę spokojniejszą ;)

Dziewczyny co do objawów. U mnie straszne odbijanie się po posiłku. Czytałam że to zasługa podniesionego progesteronu ;). Czasami ból głowy. I lekkie bóle miesiączkowe czasami. Senność i zmęczenie. ( senność dopadła mnie wcześniej niż ostatnio w ciązy, ale jej się nie daje bo Szymuś potrzebuje mojej uwagi). A jeżeli chodzi o resztę objawów mam wrażenie że wszystko jakieś takie delikatniejsze o wiele niż w 1 ciązy... Jedynie te odbijanie dręczy mnie przez cały dzień... Zaczęłam jeść dziś mniejsze porcje i troche lepiej ale nadal cały czas mi się odbija. Oby do końca 1 trymestru. ;).
    Mikoshi trzymam kciuki by wszystko było ok. A odbijanie też mi się zdarza- czasem rzadziej, czasem częściej ale wolę to niż mdłości ;)
    I miałam dziś bardzo miły dzień- od rana napływały życzenia bo mam urodziny :) Wpadli też rodzice z torcikiem, na szczęście nikomu nie wpadło do głowy aby pić alkohol więc nie musiałam się tłumaczyć dlaczego ja nie piję ;) A rodziców powiadomimy po usg. Życzę wszystkim dobrej nocki.

Mikoshi lubi tę wiadomość

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zamierzamy rodzicow poinformować po usg. :) Już kupiliśmy bodziaki dla Synka. '' Mam sekret... będę starszym bratem'' 😂. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że nie pospieszylismy z tym zakupem 😂.

mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę miłego dnia :) dziś o 11.30 mam wizytę, biorąc pod uwagę betę z piątku powinno być coś widać... stres nie do opisania, tak bardzo boję się powtórki😥😥😥

• Angel123 Nowa

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia wszystkim :)
    Dziś od rana straszne mdłości,i delikatne kłócie z lewej strony podbrzusza podczas wstawania, mam nadzieję że to nic poważnego. Wizytę mam jutro, myślę że coś już będzie widać :)

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty ♥️

Kath lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za wasze wizyty. Dawajcie znać jak już będziecie po! :)

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wczoraj miałam totalną niemoc. I tak mnie mdliło, że myślałam, że w końcu będę 🤮. Dobrze, że to niedziela i mąż był w domu, to mogłam sobie pozwolić na wylegiwanie się na kanapie cały dzień. Nawet trochę przysnęłam razem z córą, gdzie ja nigdy nie śpię w dzień. Mam nadzieję, że dziś będzie choć trochę lepiej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Ja również życzę miłego dnia :) dziś o 11.30 mam wizytę, biorąc pod uwagę betę z piątku powinno być coś widać... stres nie do opisania, tak bardzo boję się powtórki😥😥😥
    Czekamy na pozytywne wieści 😊❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ