Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
mrsmiki wrote:Beta 474 ❤️🥺Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Mnie dziś rano męczyły mdłości 😒
Niestety nie dość, że musiałam jechać do pracy to jeszcze z samego rana byłam w przychodni zarejestrować córkę do lekarza. Ciężki poranek. W pracy w końcu jakoś przeszło, ale czułam się jakby mnie pralka odwirowała i wypluła 😛
Oby to się rzadko zdarzało, bo mam kawał drogi do pracy, dojazdy samochodem i też nie chciałabym tam już wszystkich informować, że źle się czuję.
W pierwszej ciąży nie miałam mdłości, jakieś pojedyncze przypadki się zdarzały ale okolicy 10 tc dopiero, a tym razem szybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 18:40
-
Mama_Basia wrote:Wydaje mi się że beta dobra jak 3 dni temu test ciążowy robiłaś. Gratulacje! Który to dzień po owulacji?
Tak, to prawidłowy wynik. Kalkulowałam, ze będzie taki 😉 w środę idę na powtórkę i umawiam wizytę 😉Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Mama_Basia wrote:Mnie dziś rano męczyły mdłości 😒
Niestety nie dość, że musiałam jechać do pracy to jeszcze z samego rana byłam w przychodni zarejestrować córkę do lekarza. Ciężki poranek. W pracy w końcu jakoś przeszło, ale czułam się jakby mnie pralka odwirowała i wypluła 😛
Oby to się rzadko zdarzało, bo mam kawał drogi do pracy, dojazdy samochodem i też nie chciałabym tam już wszystkich informować, że źle się czuję.
W pierwszej ciąży nie miałam mdłości, jakieś pojedyncze przypadki się zdarzały ale okolicy 10 tc dopiero, a tym razem szybciej.
Czasami ciężko ukryć 🙈
Ja jestem strasznie senna od południa na maksa już.
A w jakiej branży pracujesz?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Jednorazowe okreslenie poziomu bhcg nic nie mówi poza określeniem wieku ciazy. Więc wynik 474 jeżeli zostało badanie wykonane kilka dni po pozytywnym tescie jest jak najbardziej ok. Ja w 1 ciazy pierwsza betę bodajże 3 dni po teście w ok 11 dpo mialam ok 250, dwa dni później była już ponad 400 a następnie ponad 800. Za pomocą bhcg można określić czy wczesna ciaza się dobrze rozwija. Gdy wynik po 2 dniach się mniej więcej podwaja wszystko idzie dobrze. Także wynik mrsniki jest jak najbardziej okej wykonany w tym czasie.
Ja idę jutro na bhcg ale tylko po to aby pokazać lekarzowi w piątek oznaczenie w razie jakby nic nie było widać. 😒 Nie zamierzam jej powtarzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 19:30
mrsmiki lubi tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
mrsmiki wrote:Laura to dopiero pierwsze pobranie, świeżo po teście. Nic złego to nie oznacza.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Mikoshi wrote:Jednorazowe okreslenie poziomu bhcg nic nie mówi poza określeniem wieku ciazy. Więc wynik 474 jeżeli zostało badanie wykonane kilka dni po pozytywnym tescie jest jak najbardziej ok. Ja w 1 ciazy pierwsza betę bodajże 3 dni po teście w ok 11 dpo mialam ok 250, dwa dni później była już ponad 400 a następnie ponad 800. Za pomocą bhcg można określić czy wczesna ciaza się dobrze rozwija. Gdy wynik po 2 dniach się mniej więcej podwaja wszystko idzie dobrze. Także wynik mrsniki jest jak najbardziej okej wykonany w tym czasie.
Ja idę jutro na bhcg ale tylko po to aby pokazać lekarzowi w piątek oznaczenie w razie jakby nic nie było widać. 😒 Nie zamierzam jej powtarzać.
Dokładnie tak! 😊Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Laura wrote:A to dlaczego że smutna minka? Myślałam że masz spadek. To chyba powinnaś się cieszyć
Hmmm… u mnie to jest emotikonka wzruszenia ☺️
Zwłaszcza ze dodałam tez serduszko 😉
Wszystko ok 🥰Klaudia9212 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Ja miałam tak chwilę, że ciągnęło w pachwinie, ale prawie cały czas boli mnie lewy jajnik, prawy od czasu do czasu, byłam u ginekologa i mówiła, że lewy jest zmieniony poowulacyjnie, ale nic nie mówiła czy to normalne, że boli czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 22:11
-
Też mam czasami ciągnięcia w pachwinach albo słabe bóle ,takie ala miesiączkowe. Nawet nie powiedziałabym ,że to jest ból tylko raczej taki dyskomfort , rozpieranie związane chyba z powiększaniem się macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 22:42
Lolka997, Mama_Basia lubią tę wiadomość
-
Mnie od czasu do czasu cos zakluje, zaciągnie, raz miałam taki kilkusekundowy bol jajnika, okazało się że z niego była owulacja
Ja jeszcze wciąż borykam się z przeziębieniem, został mi kaszel i zatkany nos, strasznie się leczyć bez wszystkich moich aptecznych cudów :d