Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Goldlemon wrote:Pappa jest bezsebsownym badaniem, tylko stresuje. Ile masz lat? Jakie leki zażywasz? Czy stresowałas się przy pobieraniu próbki? Wczesniejsze poronienia? Cukrzyca, inne choroby ( także w rodzinie) Takie czynniki i zapewne wiele innych wpisują i wychodzą im glupoty.
W życiu bym nie pomyślała ze to może mieć znaczenie. W każdym razie już sobie to uświadomiłam ze to wysokie ryzyko to tak na prawdę 0,5% szans ze dzidziuś będzie chory, jestem dobrej myśli i muszę uzbroić się w ogrom cierpliwosciMama_Basia lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
tylko_czytam wrote:Dziewczyny ja po prenatalnych. Niestety wyszło wysokie ryzyko zespołu downa 😭😭 ryzyko podstawowe 1:724 a skorygowane 1:200, wyszłam z gabinetu i zalałam się łzami. Pozostałe parametry super
Oczywiście będziemy sprawdzać dalej - NIFTY
Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺Gwiazdeczka30 -
tylko_czytam wrote:W życiu bym nie pomyślała ze to może mieć znaczenie. W każdym razie już sobie to uświadomiłam ze to wysokie ryzyko to tak na prawdę 0,5% szans ze dzidziuś będzie chory, jestem dobrej myśli i muszę uzbroić się w ogrom cierpliwosci
tylko_czytam lubi tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
Goldlemon wrote:Pappa jest bezsebsownym badaniem, tylko stresuje. Ile masz lat? Jakie leki zażywasz? Czy stresowałas się przy pobieraniu próbki? Wczesniejsze poronienia? Cukrzyca, inne choroby ( także w rodzinie) Takie czynniki i zapewne wiele innych wpisują i wychodzą im glupoty.
A to że wiele czynników może mieć wpływ, to druga kwestia.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Bezsensowne to nie jest, Pappa ma wyłapać przypadki kiedy na USG wszystko wygląda dobrze, a wyniki z krwii pokazują że jest ryzyko jednak, że coś jest nie tak. Skoro wyszło ryzyko podwyższone, ale wciąż bardzo niewielkie w tym przypadku, to warto sprawdzić i badać dalej czy wszystko jest ok. I to prawda że w tym przypadku 200 kobiet się może zestresować, ale jedna z nich urodzi chore dziecko. Ja bym chciała wiedzieć wcześniej.
A to że wiele czynników może mieć wpływ, to druga kwestia.Starania od marca 2018
-
tylko_czytam wrote:Dziewczyny ja po prenatalnych. Niestety wyszło wysokie ryzyko zespołu downa 😭😭 ryzyko podstawowe 1:724 a skorygowane 1:200, wyszłam z gabinetu i zalałam się łzami. Pozostałe parametry super
Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺 -
Ja znam przynajmniej 2 osoby z mojego bliskiego towarzystwa które miały nieprawidłosci w badaniu PAPPa a urodziły zdrowe dzieci i wynik na kolejnych badaniach Niffty był prawidlowy pomimo nieprawidłowości w PAPPa. To jest tylko statystyka.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺
Ja mogę powiedzieć tylko, że moja koleżanka w wieku 25 lat miała ryzyko wystąpienia u dziecka zespołu Edwardsa 1:10 czyli bardzo wysokie. Pół ciąży przeplakała a synek oczywiście zdrowy. Wierzę, że u Ciebie też będzie wszystko w porządku!
-
paulina502 wrote:Ja mogę powiedzieć tylko, że moja koleżanka w wieku 25 lat miała ryzyko wystąpienia u dziecka zespołu Edwardsa 1:10 czyli bardzo wysokie. Pół ciąży przeplakała a synek oczywiście zdrowy. Wierzę, że u Ciebie też będzie wszystko w porządku!Starania od marca 2018
-
Dziekuje za dodanie otuchy! Właśnie tego mi było trzeba ❤️
Poziom stresu w tej sytuacji jest nie do opisania😩
Cóż muszę być dobrej myśli
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
NikaDG wrote:Cześć,
zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨
Hej Ja chyba jestem w temacie i jeśli się nie mylę to warto doprecyzować, że nieporozumienie powstało tam ze względu na wątek prywatny. Dziewczyny nie chcą odrazu wysyłać linków do zamkniętego wątku na forum bo po prostu ciężko zaufać komuś przez internet. Tutaj też mamy dziewczyny, które z różnych względów nie chcą dołączyć na facebookową grupę. To nie jest więc kwestia podziału.
Zapraszamy, rozgość się ☺️Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺
To wciąż znikome ryzyko. Nie martw się. Dzidziuś napewno jest zdrowy. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 07:01
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Słyszałyście o teorii rozpoznawania płci po kształcie czaszki? Podobno to wróżenie ale ciekawa jestem czy u Was się zgadza 😅 mianowicie, jak główka okrąglutka płaska to dziewczynka a jak kształt troszkę nieregularny to chłopak 😃 Trafiłam kiedyś na grupę na forum gdzie dziewczyny dodawały sody oczyszczonej do porannego moczu i tak sobie wróżyły 😂😂😂
-
Wróżenie z moczu to ciekawe:D ja slyszalam tylko o wrozeniu z podbródka;)). Ale już jestem Ciekawa co tam w środku siedzi a wizyta dopiero za 1,5 tygodnia.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Hej. Chciałam zapytać czy też macie czasem takie ciągnięcia brzucha, krzyza. Jestem dziś 14+2. Ostatnio trochę mi brzuszek wywaliło może to jest powiązane? Nie mam niestety nr do Lekarz a wizyta 27.04 nie wiem czy wydzwaniać do kliniki czy się uspokoić
-
Patt91 wrote:Hej. Chciałam zapytać czy też macie czasem takie ciągnięcia brzucha, krzyza. Jestem dziś 14+2. Ostatnio trochę mi brzuszek wywaliło może to jest powiązane? Nie mam niestety nr do Lekarz a wizyta 27.04 nie wiem czy wydzwaniać do kliniki czy się uspokoić
Miałam wczoraj i przedwczoraj i dodatkowo mocno dawał o sobie znać jajnik na którym jest cysta. Nie panikuje bo nie krwawie, ale przyspieszyłam wizyte na ten piątek z powodu dziwnych wybroczyn po kąpieli. -
Pozytywka wrote:Słyszałyście o teorii rozpoznawania płci po kształcie czaszki? Podobno to wróżenie ale ciekawa jestem czy u Was się zgadza 😅 mianowicie, jak główka okrąglutka płaska to dziewczynka a jak kształt troszkę nieregularny to chłopak 😃 Trafiłam kiedyś na grupę na forum gdzie dziewczyny dodawały sody oczyszczonej do porannego moczu i tak sobie wróżyły 😂😂😂
Ale co ta soda robi? 🤣 Bul bul czy co? 🤣Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷