Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Dzięki. Czytałam te artykuły, ale byłam ciekawa opinii kogoś, kto już wypróbował tą 7, bo raczej wiekszosc decyduje się na C 😊
Tez się przymierzałam do C ale musialam poczytać i dobrze zrobiłam bo wątpię żeby dla mnie było coś lepszego jak 7 -
Ja jeszcze w temacie APS. Czy któraś z Was zamawiała pakiet badań na zespół antyfosfolipidowy na stronie internetowej zdrowegeny.pl? koszt badań tam to 360zł, wysyłają kod i realizuje się go w placówce w swoim mieście. W diagnostyce koszt wszystkiego to 422zł.
-
Paulina12345 wrote:Tez się przymierzałam do C ale musialam poczytać i dobrze zrobiłam bo wątpię żeby dla mnie było coś lepszego jak 7
Teraz też się skłaniam ku 7, jeszcze przeglądam ostatnie opinie i będę zamawiać 😀Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Jak się dziś czujecie dziewczyny?
Ja odpoczywam, od kiedy wstałam ciągnie mnie z lewej strony brzucha. Ciekawa jestem czy tak już będzie do końca ciąży. Ogranicza to moją aktywność, bo nie mogę się szybko poruszać. A tu idzie lato, więcej spacerów w córką. Oby potem było lepiej.
Dziś mam dzień kuriera, czekam na kilka przesyłek, między innymi sadzonki truskawek i poziomek, jak tylko dopisze pogoda to jutro będę je sądzić w skrzyni na balkonie.
U mnie na razie w miarę dobrze, tylko energii brak 🤷🏼♀️ Dzisiaj muszę się wybrać na spacer, wczoraj spędziłam cały dzień w domu i rano miałam efekt w postaci przekroczonego cukru na czczo 😔 -
Cześć dziewczyny, pewnie ten temat został już poruszony kilkanaście razy, ale w najnowszych wpisach nie udało mi się nic znaleźć. W sobotę miałam wykonane pierwsze badania prenatalne, podwyższone NT 3,4mm, cała reszta w normie, ryzyko skorygowane 21 1:276, dostałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję. Jakie doświadczenia z amnio? Trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotowywać?
-
Pozytywka wrote:Ja jeszcze w temacie APS. Czy któraś z Was zamawiała pakiet badań na zespół antyfosfolipidowy na stronie internetowej zdrowegeny.pl? koszt badań tam to 360zł, wysyłają kod i realizuje się go w placówce w swoim mieście. W diagnostyce koszt wszystkiego to 422zł.
Ja robiłam wszystkie badania osobno w diagnostyce wiec nie.
Hmm to ja mam jakąś tania ta diagnostyke bo naprawdę po 45zl płaciłam za przeciwciala x4 czyli 160 no i antykoagulant tocznia nie pamiętam ileWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 13:16
-
karka wrote:Cześć dziewczyny, pewnie ten temat został już poruszony kilkanaście razy, ale w najnowszych wpisach nie udało mi się nic znaleźć. W sobotę miałam wykonane pierwsze badania prenatalne, podwyższone NT 3,4mm, cała reszta w normie, ryzyko skorygowane 21 1:276, dostałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję. Jakie doświadczenia z amnio? Trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotowywać?
Musisz mieć aż tak inwazyjne badanie jak amnipunkcja?? Nie wolałabyś jakiegoś sanco albo nifty? Wiem że drogie jak cholera Alle amniopunkcja jest dosyć... No inwazyjna. -
karka wrote:Cześć dziewczyny, pewnie ten temat został już poruszony kilkanaście razy, ale w najnowszych wpisach nie udało mi się nic znaleźć. W sobotę miałam wykonane pierwsze badania prenatalne, podwyższone NT 3,4mm, cała reszta w normie, ryzyko skorygowane 21 1:276, dostałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję. Jakie doświadczenia z amnio? Trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotowywać?
No ale tak jak mówię, nie byłam w takiej sytuacji, więc trudno powiedzieć co bym zrobiła jakby faktycznie mnie to dotyczyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 15:29
-
Ja bym chyba też szła w mniej inwazyjne badania wiem że moja koleżanka miała podwyższony jeden z tych parametrów i robiła dodatkowe badania ..moge popytać co to było ale na pewno nie była to amniopunkcja.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Karka, w dziale Problemy i komplikacje jest cały temat Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik. Poczytaj sobie, jest mnóstwo stron. Tutaj u nas nikt nie pisał o amnio.
-
Cześć,
zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨
Mama_Basia, Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość
[ -
NikaDG wrote:Cześć,
zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨Gwiazdeczka30