X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dzięki. Czytałam te artykuły, ale byłam ciekawa opinii kogoś, kto już wypróbował tą 7, bo raczej wiekszosc decyduje się na C 😊

Tez się przymierzałam do C ale musialam poczytać i dobrze zrobiłam bo wątpię żeby dla mnie było coś lepszego jak 7 :-D

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w temacie APS. Czy któraś z Was zamawiała pakiet badań na zespół antyfosfolipidowy na stronie internetowej zdrowegeny.pl? koszt badań tam to 360zł, wysyłają kod i realizuje się go w placówce w swoim mieście. W diagnostyce koszt wszystkiego to 422zł.

• Sparky Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Tez się przymierzałam do C ale musialam poczytać i dobrze zrobiłam bo wątpię żeby dla mnie było coś lepszego jak 7 :-D

Teraz też się skłaniam ku 7, jeszcze przeglądam ostatnie opinie i będę zamawiać 😀

Paulina12345 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Jak się dziś czujecie dziewczyny?
    Ja odpoczywam, od kiedy wstałam ciągnie mnie z lewej strony brzucha. Ciekawa jestem czy tak już będzie do końca ciąży. Ogranicza to moją aktywność, bo nie mogę się szybko poruszać. A tu idzie lato, więcej spacerów w córką. Oby potem było lepiej.

Dziś mam dzień kuriera, czekam na kilka przesyłek, między innymi sadzonki truskawek i poziomek, jak tylko dopisze pogoda to jutro będę je sądzić w skrzyni na balkonie.

U mnie na razie w miarę dobrze, tylko energii brak 🤷🏼‍♀️ Dzisiaj muszę się wybrać na spacer, wczoraj spędziłam cały dzień w domu i rano miałam efekt w postaci przekroczonego cukru na czczo 😔

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • karka Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pewnie ten temat został już poruszony kilkanaście razy, ale w najnowszych wpisach nie udało mi się nic znaleźć. W sobotę miałam wykonane pierwsze badania prenatalne, podwyższone NT 3,4mm, cała reszta w normie, ryzyko skorygowane 21 1:276, dostałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję. Jakie doświadczenia z amnio? Trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotowywać?

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka wrote:
    Ja jeszcze w temacie APS. Czy któraś z Was zamawiała pakiet badań na zespół antyfosfolipidowy na stronie internetowej zdrowegeny.pl? koszt badań tam to 360zł, wysyłają kod i realizuje się go w placówce w swoim mieście. W diagnostyce koszt wszystkiego to 422zł.

Ja robiłam wszystkie badania osobno w diagnostyce wiec nie.

Hmm to ja mam jakąś tania ta diagnostyke bo naprawdę po 45zl płaciłam za przeciwciala x4 czyli 160 no i antykoagulant tocznia nie pamiętam ile

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 13:16

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karka wrote:
    Cześć dziewczyny, pewnie ten temat został już poruszony kilkanaście razy, ale w najnowszych wpisach nie udało mi się nic znaleźć. W sobotę miałam wykonane pierwsze badania prenatalne, podwyższone NT 3,4mm, cała reszta w normie, ryzyko skorygowane 21 1:276, dostałam skierowanie na konsultację genetyczną i amniopunkcję. Jakie doświadczenia z amnio? Trzeba się jakoś specjalnie do tego przygotowywać?

Musisz mieć aż tak inwazyjne badanie jak amnipunkcja?? Nie wolałabyś jakiegoś sanco albo nifty? Wiem że drogie jak cholera Alle amniopunkcja jest dosyć... No inwazyjna.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karka wrote:
    Nie miałam nigdy amniopunkcji, ale zastanowiłabym się co mi da wynik badania. Czy to będzie tylko wiedza na temat ewentualnej wady, czy można coś zrobić znając wynik. Bo to jednak badanie inwazyjne.
    No ale tak jak mówię, nie byłam w takiej sytuacji, więc trudno powiedzieć co bym zrobiła jakby faktycznie mnie to dotyczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 15:29

• Laura Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karka wrote:

Ja bym chyba też szła w mniej inwazyjne badania wiem że moja koleżanka miała podwyższony jeden z tych parametrów i robiła dodatkowe badania ..moge popytać co to było ale na pewno nie była to amniopunkcja.

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie robiła amnipunkcji jednak zawsze jest przy tym jakieś ryzyko poronienia, a jak wyszło badanie usg? Jeśli bym miała dalej diagnozować to tak jak dziewczyny pisały wyżej nifty czy sanco.

7433a51e04.png
  • karka Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg i wszystkie inne badania w normie. Dzisiaj powtórzyłam badania prenatalne u innego specjalisty i również zalecił amniopunkcję. Któraś miała ten zabieg albo zna kogoś kto miał?

• Sparky Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, w dziale Problemy i komplikacje jest cały temat Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik. Poczytaj sobie, jest mnóstwo stron. Tutaj u nas nikt nie pisał o amnio.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak samopoczucie :)?

Gwiazdeczka30
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

Dobrze, ale im bliżej prenatalnych tym większy stresie.
    Byle do piątku...

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Dobrze, ale im bliżej prenatalnych tym większy stresie.
    Byle do piątku...
    Doskonale Cię rozumiem ja mam w czwartek i okropnie się boje 🙈

Gwiazdeczka30
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Hej, czekam i czekam na następną wizytę żeby podejzec maleństwo, to się tak tęskni jakby ten maluch gdzieś daleko był 🙈brzuszek zaczyna mi się pomału wybijać to mnie bardzo cieszy 😊

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ja mam w czwartek i okropnie się boje 🙈

Chciałabym już mieć je za sobą i wiedzieć że dzidzia zdrowa. Też się bardzo boję

• NikaDG Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨

Mama_Basia, Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość

[4c3t43r8djrdw8qc.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Czy która z Was czuje już ruchy dziecka?

f2w3rjjgu2mom4gu.png

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaDG wrote:
    Cześć,
    zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨
    Hej hej witaj na forum oczywiście , ze możesz dołączyć :)

Gwiazdeczka30
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ