X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaDG wrote:
    Cześć,
    zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨
    My mamy forum bezpodziałowe, zapraszamy ☺️

NikaDG lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaDG wrote:
    Cześć,
    zastanawiam się czy można jeszcze dołączyć do waszego wątku? Mój termin jest na 17.10.22 ❤️ Mam dziś badania prenatalne i szukam ukojenia wśród październikowych mam. Oby wszystko okazało się dobrze. Niestety na innym forum na którym byłam, porobiły się podziały i nie chcą już przyjmować 🤨
    Witamy u nas 😊
    Nigdy nie rozumiałam takich podziałów, jesteśmy tu dla siebie żeby się wspierać, a nie kłócić.
    Powodzenia na prenatalnych!

NikaDG, Goldlemon lubią tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Czy która z Was czuje już ruchy dziecka?
    Ja jeszcze nie, ale mam nadzieję, że to już nie długo. W pierwszej ciąży czułam w 17+0, a dziś u mnie 15+0, tym razem może będzie troszkę wcześniej 😊

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Dobrze, ale im bliżej prenatalnych tym większy stresie.
    Byle do piątku...

O też mam w piątek prenantalne. W sam raz przed świętami 😉

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witany NikaDG :) powodzenia na badaniach i daj znać po jak dzidziuś się ma :)

Ja dziś trochę lepiej, ostatnio męczyły mnie bóle podbrzusza, raz jak na okres raz takie "pieczenie". Oczywiście pognałam do gina co by psychikę uspokoić. Dzidziek ma się NA SZCZESCIE dobrze, skacze sobie i fikołkuje, a ból niewiadomo skąd, że podobno infekcja. Lekarz przepisal nystatyne i zwiększył dawkę duphastonu do 3 tab dziennie oraz zalecił brać urosept oraz zrobić mocz. Wczoraj w moczu wyszly mi bardzo liczne kryształy szczawianu wapnia, może to jest ta przyczyną bólu. Miała któraś z Was coś takiego?

NikaDG lubi tę wiadomość

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak miałyście z piersiami ? Mnie dzisiaj mniej bolą. Od miesiąca miałam mdłości dzisiaj jak ręka odjął już się stresuje wymacałam piersi i są trochę bardziej miękkie.

Gwiazdeczka30
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialyscie badany czynnik VIII krzepnięcia?

• NikaDG Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wam za ciepłe przyjęcie ❤️

BADANIA EKSTRA ryzyka 1:20000 jak ja się cieszę.

[4c3t43r8djrdw8qc.png
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaDG wrote:
    Dziewczyny dziękuję wam za ciepłe przyjęcie ❤️

BADANIA EKSTRA ryzyka 1:20000 jak ja się cieszę.

Super 😍😍

NikaDG lubi tę wiadomość

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    A jak miałyście z piersiami ? Mnie dzisiaj mniej bolą. Od miesiąca miałam mdłości dzisiaj jak ręka odjął już się stresuje wymacałam piersi i są trochę bardziej miękkie.

Mnie od tygodnia piersi bardzo bolą, całe i sutki są wrażliwe, nie mogę ich sama dotykać w dodatku dziś podczas kąpieli zauważyłam, że z obu stuków wypływa żółta wydzielina, miałam porobione strupy. Mi to wyglądało na siarę, ale na tym etapie?

Byłam dziś na wizycie u swojego ginekologa.
    Z dzieciątkiem wszystko w porządku, przepływy prawidłowe. Cieszę się bardzo, ale powiem szczerze, że stres od wizyty do wizyty ogromny. Mam USG raz w tygodniu.
    Dziś już lekarz powiedział z przekonaniem, że to dziewczynka;) Czyli potwierdził przypuszczenia z poprzedniej wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 19:25

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Ala8912 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mnie na początku bolały piersi i sutki strasznie. Po kąpieli ręcznikiem nie mogłam się wytrzeć .
    Teraz już przeszło, trochę bolą ale jest o niebo lepiej 🙂

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku też piersi bolały, później przez prawie miesiąc był spokój a teraz znów zaczynają pobolewac 😉

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po prenatalnych. Niestety wyszło wysokie ryzyko zespołu downa 😭😭 ryzyko podstawowe 1:724 a skorygowane 1:200, wyszłam z gabinetu i zalałam się łzami. Pozostałe parametry super
    Oczywiście będziemy sprawdzać dalej - NIFTY
    Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bardzo bolały kilka dni po zapłodnieniu. Ból nie do zniesienia przez jakieś dwa dni i tak w każdej ciąży. Potem bolały w 5-6 tyg. I od tamtej pory są lekko nabrzmiałe ale miękkie i nic nie boli. Jedynie sutki są bolesne ale tylko przy mocniejszym ucisku. Co do siary, to też robi mi się taki suchy nalot na sutkach. W pierwszej ciąży od połowy siara już sama wyciekała i musiałam zainwestować we wkładki a w nocy spać w biustonoszu bo każda koszule miałam zaplamioną z rana... Także tak wcześnie też już "produkcja" może być... dobry sygnał, że działa☺️

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Dziewczyny ja po prenatalnych. Niestety wyszło wysokie ryzyko zespołu downa 😭😭 ryzyko podstawowe 1:724 a skorygowane 1:200, wyszłam z gabinetu i zalałam się łzami. Pozostałe parametry super
    Błagam powiedzcie ze znacie przypadki ze z takim ryzykiem dzieciaczek jednak zdrowy 🥺

Współczuję stresu bardzo, zróbcie nifty jest bardzo dokładne podobno. Trzymam kciuki za zdrowa Dzidzie 🍀✊

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam dziewczyny problem z piersiami. Całe przestaly mnie już boleć ale sutki to jakiś koszmar, wiecznie mi stoją 🙄 na i bola strasznie... Nie jestem w stanie się posmarować a co dopiero karmić kiedyś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:51

• Goldlemon Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Pappa jest bezsebsownym badaniem, tylko stresuje. Ile masz lat? Jakie leki zażywasz? Czy stresowałas się przy pobieraniu próbki? Wczesniejsze poronienia? Cukrzyca, inne choroby ( także w rodzinie) Takie czynniki i zapewne wiele innych wpisują i wychodzą im glupoty.

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • NikaDG Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mnie bolały piersi na początku, teraz już prawie wcale, ale tak jak dziewczyny piszą. Pojawił się nalot jakby coś się tam już działo. 🙂

[4c3t43r8djrdw8qc.png
  • NikaDG Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Też dziś przeżywałam stres związany z tymi badaniami i życzę Wam aby jakiekolwiek dalsze badania na które się zdecydujecie wyszły już super. Przy prawdopodobieństwie 1:4 jest 75% szans na zdrowe dziecko a przy 1:200 znacznie znacznie więcej. Buziaki wysyłam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:16

[4c3t43r8djrdw8qc.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Współczuję stresu. Dostałaś skierowanie na dalszą diagnostykę typu amniopunkcja?
    Przy ryzyku 1:200 jest aż 99,5% szansy że dziecko jest zdrowe. Oby tak było, kciuki! ✊✊✊

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ