Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny czy macie problem z żołądkiem ?
Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ?Gwiazdeczka30 -
Joanna-Anna1992 wrote:Cześć dziewczyny czy macie problem z żołądkiem ?
Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ?
Ja aż takich boli nie mam ale herbata miętową pomaga.
-
Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ?
Miałam tak tydzien temu, przeszło po trzech dniach. Żołądek jak balon, łyk wody stał w gardle. -
Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ? -
Ja to przeważnie nie biorę żadnych leków przeciwbólowych, chyba że już się dłużej męczę. Na żołądek dobra jest herbatka ziołowa, np rumianek.
Ja ogólnie w tej ciąży mam dużo różnych dolegliwości. W pierwszej nic mnie nie męczyło, żyłam sobie normalnie, a teraz to bym tylko leżała. -
paulina502 wrote:Mnie teraz pod wieczór boli żołądek i czuję się jak balon.. ja zawsze w ciąży mam problemy jelitowe , co bym nie zjadła to od razu bulgotanie, przelewanie , wzdęcia 😔Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Paulina12345 wrote:Dziewczyny, dziekuje za polecenie poduszki ciążowej. Nabyłam w kształcie 7 i jestem po fantastycznie spędzonej nocy z nią, cudo! 😍
Macie może jakieś konkretne do polecenia? Szukam poduszki za niewysoką cenę. -
Karolaaa8 wrote:Macie może jakieś konkretne do polecenia? Szukam poduszki za niewysoką cenę.
Ja stwierdziłam ze wole wydać 130zl żeby nie okazała się jakimś bublem. Jest fantastyczna.
Ta kupiłam https://allegro.pl/oferta/poduszka-ciazowa-supermami-7-grochy-7623504314 -
Paulina12345 wrote:Dziewczyny, dziekuje za polecenie poduszki ciążowej. Nabyłam w kształcie 7 i jestem po fantastycznie spędzonej nocy z nią, cudo! 😍
A czemu akurat kształt 7? Ja myślałam nad C, ale te kształty to w sumie kosmos dla mnie 🙈 -
Mnie co prawda nie boli żołądek ale też czuję się ociężała , szczególnie pod wieczór. Trawienie mi się mega pogorszyło , ostatnio ciągle wzdęcia i bulgotanie , mimo że zjadam na rano owsiankę z suszonymi śliwkami i siemieniem lnianym , piję też 2l wody , jem kiszonki ,kefiry to i tak nie jest najlepiej..
Jeśli chodzi o poduszkę ciążową to też się przymierzam to zakupu , ale jeszcze nie wiem czy kupić taką zwykłą C czy jakaś inną ;p -
Sparky wrote:A czemu akurat kształt 7? Ja myślałam nad C, ale te kształty to w sumie kosmos dla mnie 🙈
Obczytalam sir w temat i okazuje się że ta q kształcie C nie jest zalecana wysokim osobom powyżej 170cm wzrostu. Poza tym myśle że by mi się zle glowa w niej układała bo by mi ją podnosiło trochę, ta w kształcie 7 jest złotem i nie oddam jej nikomu hehe. Nie zaleca się tej w kształcie U jeżeli duży brzuch wypada na wakacje bo jest podobno za gorąco.
Poczytaj recenzje w internecie, są pelne artykuły na ten temat:-) -
KasiaW-S wrote:Czesc dziewczyny jestem tu nowa jestem w 12 tyg po wielu probach fasolka jest ze mna mam pytanie czy macie sprawdzone sposoby na mdlosci? Mam nie tylko poranne ale i wieczorne.
-
Paulina12345 wrote:Obczytalam sir w temat i okazuje się że ta q kształcie C nie jest zalecana wysokim osobom powyżej 170cm wzrostu. Poza tym myśle że by mi się zle glowa w niej układała bo by mi ją podnosiło trochę, ta w kształcie 7 jest złotem i nie oddam jej nikomu hehe. Nie zaleca się tej w kształcie U jeżeli duży brzuch wypada na wakacje bo jest podobno za gorąco.
Poczytaj recenzje w internecie, są pelne artykuły na ten temat:-)
Dzięki. Czytałam te artykuły, ale byłam ciekawa opinii kogoś, kto już wypróbował tą 7, bo raczej wiekszosc decyduje się na C 😊Paulina12345 lubi tę wiadomość
-
Jak się dziś czujecie dziewczyny?
Ja odpoczywam, od kiedy wstałam ciągnie mnie z lewej strony brzucha. Ciekawa jestem czy tak już będzie do końca ciąży. Ogranicza to moją aktywność, bo nie mogę się szybko poruszać. A tu idzie lato, więcej spacerów w córką. Oby potem było lepiej.
Dziś mam dzień kuriera, czekam na kilka przesyłek, między innymi sadzonki truskawek i poziomek, jak tylko dopisze pogoda to jutro będę je sądzić w skrzyni na balkonie.