X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy macie problem z żołądkiem ?
    Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ?

Gwiazdeczka30
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Ja myślałam , ze dzisiaj w nocy oszaleje. Tak okropnie bolał mnie żołądek , ze prawie całej nocy nie przespałam . Oczywiście już jestem zestresowana czy wszystko jest wporzadku . Nie jem ciężkich rzeczy mimo to odbija mi się po posiłku. Mało jem, bo zjem trochę i czuje się już jak balon . Czy miałyście może kiedyś taki ostry ból żołądka ? Jak sobie z tym radzić ?

Ja aż takich boli nie mam ale herbata miętową pomaga.

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

Miałam tak tydzien temu, przeszło po trzech dniach. Żołądek jak balon, łyk wody stał w gardle.

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Ja mma taki problem ze mi się odbija długo i po wszystkim i mam takie palenie lekkie w przełyku. Zapytam lekarza dopiero na wizycie.. W aptece nic nie dostałam niestety, mecze się z tym bardzo

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Ja dziś miałam dokładnie tak samo w nocy. Nie mogłam spać bo bolał mnie żołądek. Ale nie jadłam niczego co mogłoby mi zaszkodzić.
    Ja to przeważnie nie biorę żadnych leków przeciwbólowych, chyba że już się dłużej męczę. Na żołądek dobra jest herbatka ziołowa, np rumianek.
    Ja ogólnie w tej ciąży mam dużo różnych dolegliwości. W pierwszej nic mnie nie męczyło, żyłam sobie normalnie, a teraz to bym tylko leżała.

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz pod wieczór boli żołądek i czuję się jak balon.. ja zawsze w ciąży mam problemy jelitowe , co bym nie zjadła to od razu bulgotanie, przelewanie , wzdęcia 😔

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak już 4-5 dzień z czego 2 dni miałam rozwolnienie 😞

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Mnie teraz pod wieczór boli żołądek i czuję się jak balon.. ja zawsze w ciąży mam problemy jelitowe , co bym nie zjadła to od razu bulgotanie, przelewanie , wzdęcia 😔
    Ja mam to samo. Bardzo to męczące. Rano jest ok a im bliżej wieczora to brzuch większy i ciągle mnie wzdyma i w ogóle czuję się tak ociężale.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekuje za polecenie poduszki ciążowej. Nabyłam w kształcie 7 i jestem po fantastycznie spędzonej nocy z nią, cudo! 😍

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny, dziekuje za polecenie poduszki ciążowej. Nabyłam w kształcie 7 i jestem po fantastycznie spędzonej nocy z nią, cudo! 😍

Macie może jakieś konkretne do polecenia? Szukam poduszki za niewysoką cenę.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Macie może jakieś konkretne do polecenia? Szukam poduszki za niewysoką cenę.

Ja stwierdziłam ze wole wydać 130zl żeby nie okazała się jakimś bublem. Jest fantastyczna.
    Ta kupiłam https://allegro.pl/oferta/poduszka-ciazowa-supermami-7-grochy-7623504314

• Sparky Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

A czemu akurat kształt 7? Ja myślałam nad C, ale te kształty to w sumie kosmos dla mnie 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z chęcią poznam magię tej 7😁

Gwiazdeczka30
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie co prawda nie boli żołądek ale też czuję się ociężała , szczególnie pod wieczór. Trawienie mi się mega pogorszyło , ostatnio ciągle wzdęcia i bulgotanie , mimo że zjadam na rano owsiankę z suszonymi śliwkami i siemieniem lnianym , piję też 2l wody , jem kiszonki ,kefiry to i tak nie jest najlepiej..

Jeśli chodzi o poduszkę ciążową to też się przymierzam to zakupu , ale jeszcze nie wiem czy kupić taką zwykłą C czy jakaś inną ;p

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • KasiaW-S Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2022, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem tu nowa ;) jestem w 12 tyg po wielu probach fasolka jest ze mna :) mam pytanie czy macie sprawdzone sposoby na mdlosci? Mam nie tylko poranne ale i wieczorne.

Gosha lubi tę wiadomość

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zgagę, odbijanie, wzdecia i pieczenie w ciazy można brać gaviscon. Jak macie jakiś problem z lekami to chętnie wam coś doradzę. W ciazy leki mega ograniczone. Jak tylko będę umiała to pomogę:)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    A czemu akurat kształt 7? Ja myślałam nad C, ale te kształty to w sumie kosmos dla mnie 🙈

Obczytalam sir w temat i okazuje się że ta q kształcie C nie jest zalecana wysokim osobom powyżej 170cm wzrostu. Poza tym myśle że by mi się zle glowa w niej układała bo by mi ją podnosiło trochę, ta w kształcie 7 jest złotem i nie oddam jej nikomu hehe. Nie zaleca się tej w kształcie U jeżeli duży brzuch wypada na wakacje bo jest podobno za gorąco.

Poczytaj recenzje w internecie, są pelne artykuły na ten temat:-)

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaW-S wrote:
    Czesc dziewczyny jestem tu nowa ;) jestem w 12 tyg po wielu probach fasolka jest ze mna :) mam pytanie czy macie sprawdzone sposoby na mdlosci? Mam nie tylko poranne ale i wieczorne.
    Hej też bardzo długo meczyly mnie całodniowe mdłości, niestety nie miałam dobrego sposobu. Zdarzało mi się że musiałam wybiec że sklepu i wymiotować ba parkingu w reklamówkę 🙈😜tak na chwilę pomagała mi zimna woda z wyciśnięta cytryna i imbirem i zimna coca cola. Ewentualnie widziałam w aptece są jakieś gumy na mdłości w ciąży ale nie próbowałam. Tersz mdłości już nie mam za to jest odbijanie 24h 😜

• Sparky Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Obczytalam sir w temat i okazuje się że ta q kształcie C nie jest zalecana wysokim osobom powyżej 170cm wzrostu. Poza tym myśle że by mi się zle glowa w niej układała bo by mi ją podnosiło trochę, ta w kształcie 7 jest złotem i nie oddam jej nikomu hehe. Nie zaleca się tej w kształcie U jeżeli duży brzuch wypada na wakacje bo jest podobno za gorąco.

Poczytaj recenzje w internecie, są pelne artykuły na ten temat:-)

Dzięki. Czytałam te artykuły, ale byłam ciekawa opinii kogoś, kto już wypróbował tą 7, bo raczej wiekszosc decyduje się na C 😊

Paulina12345 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziś czujecie dziewczyny?
    Ja odpoczywam, od kiedy wstałam ciągnie mnie z lewej strony brzucha. Ciekawa jestem czy tak już będzie do końca ciąży. Ogranicza to moją aktywność, bo nie mogę się szybko poruszać. A tu idzie lato, więcej spacerów w córką. Oby potem było lepiej.

Dziś mam dzień kuriera, czekam na kilka przesyłek, między innymi sadzonki truskawek i poziomek, jak tylko dopisze pogoda to jutro będę je sądzić w skrzyni na balkonie.

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ